Follow us

Κόντρα Νοτοπούλου με τον δημοσιογράφο της ΕΡΤ Προκόπη Δούκα- Τα σχόλια για τη θητεία της ως καθαρίστρια που άναψαν φωτιές

Για "λάσπη και σεξισμό" κατηγόρησε η Κατερίνα Νοτοπούλου τον Προκόπη Δούκα - "Το να κατηγορούμαι για σεξισμό είναι σα να κατηγορείται ο Αντετοκούμπο για ανθελληνισμό", τόνισε ο δημοσιογράφος

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Νοτοπούλου

Αντιπαράθεση προκάλεσε η ανακοίνωση της Κατερίνας Νοτοπούλου, εναντίον του δημοσιογράφου Προκόπη Δούκα, τον οποίον κατηγόρησε για σεξιστική επίθεση στο πρόσωπό της, στην εκπομπή του σε ραδιόφωνο της ΕΡΤ, μετά τη διαμάχη που είχε με τον πρύτανη του ΑΠΘ.

Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ο δημοσιογράφος, δήλωσε πως δέχεται υβριστική επίθεση από δεκάδες φανατικούς "που πήραν γραμμή, χωρίς προφανώς να ακούσουν καν τι είπα", τονίζοντας πως χαρακτηριστικά πως "να κατηγορούμαι για σεξισμό, είναι σα να κατηγορείται ο Αντετοκούμπο για ανθελληνισμό".

Διαβάστε Επίσης

Αναλυτικά στην ανάρτησή του ο Προκόπης Δούκας έγραψε: "Από χθες το βράδυ δέχομαι δήθεν αυθόρμητη (υβριστική βεβαίως) επίθεση από δεκάδες φανατικούς, που πήραν "γραμμή", χωρίς προφανώς να ακούσουν καν τι είπα. Όσοι ακούν καθημερινά την εκπομπή μου, ξέρουν πολύ καλά το πόσο υπερασπίζομαι τη θέση της γυναίκας, γενικώς και διαρκώς. Το να κατηγορούμαι για σεξισμό είναι σα να κατηγορείται ο Αντετοκούμπο για ανθελληνισμό. Το σχόλιο μου δεν είχε τίποτε απολύτως το σεξιστικό, γιατί δεν είχε σχέση με το φύλο, αλλά με την αναξιοκρατία, ανεξαρτήτως φύλου.

Μπορείτε να το ξανακούσετε, η εκπομπή είναι αναρτημένη και διαθέσιμη. Επίσης, η αναφορά σε καυγά στελεχών αντιπάλων κομμάτων στα ΜΚΔ, δεν συνιστά επ' ουδενί υιοθέτηση των λεγομένων τους. Το πολιτικό προσωπικό της χώρας οφείλει να είναι απολύτως ανθεκτικό στην κριτική (ακόμα και αν είναι άστοχη ή κακοήθης), όχι μόνον κατά των πολιτικών του θέσεων, αλλά και της αξίας ή της ποιότητας του. Η στοχοποίηση του δημοσιογράφου που την ασκεί, δεν είναι στα καθήκοντα ή στα δικαιώματα του.

Εκτός αν υπάρχει άλλο είδος δημοσιογραφίας που πρέπει να ασκείται στα δημόσια μέσα, από ότι στα ιδιωτικά, οπότε να μας το διευκρινίσει και η ΕΣΗΕΑ, με διαφορετικούς κανόνες δεοντολογίας (τους οποίους επικαλούνται)".

Για "λάσπη και σεξισμό" κατηγόρησε την ΕΡΤ η Νοτοπούλου

Υπενθυμίζεται πως η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου εξέδωσε ανακοίνωση εναντίον του δημοσιογράφου, στην οποία έκανε λόγο για "λάσπη και σεξισμό" υποστηρίζοντας πως όσα ακούστηκαν εις βάρος της στην εκπομπή του κ. Δούκα συνιστούν μια "μία ενορχηστρωμένη και επαναλαμβανόμενη προσπάθεια δολοφονίας του χαρακτήρα της".

Η κ. Νοτοπούλου στην ανακοίνωσή της ανέφερε μεταξύ άλλων πως "είναι ‘ντροπή και αθλιότητα', για την αποδόμηση της πολιτικής μου θέσης για όσα συμβαίνουν στα πανεπιστήμια, τα δημόσια μέσα ενημέρωσης να γίνονται μέρος της "μαύρης" κυβερνητικής προπαγάνδας. Λάσπη και σεξισμός εις βάρος μου στον αέρα του ραδιοφώνου της ΕΡΤ, στην εκπομπή "breakfast στον κόσμο" με τον κ. Δούκα. Σε μία ενορχηστρωμένη και επαναλαμβανόμενη προσπάθεια δολοφονίας του χαρακτήρα μου, επιπέδου "ομάδας αλήθειας", που ξεπερνά και τα άθλια τρολ του διαδικτύου".

Διαβάστε Επίσης

Ανακοίνωση, συμπαραστεκόμενος στην βουλευτή του για "χυδαιότητες και υποτιμητικές επιθέσεις" εξέδωσε και ο ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πως ο δημοσιογράφος "αντί να ζητήσει συγνώμη για όσα είπε μέσα από τη δημόσια συχνότητα του Kosmos, εξακολουθεί από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να αναπαράγει συκοφαντίες, προβάλλοντας στην ταυτότητά του πως απασχολείται στην ΕΡΤ, ώστε να προσθέτει κύρος στις αθλιότητες".

Τι είπε ο Προκόπης Δούκας στην εκπομπή

Στην εκπομπή του ο κ. Δούκας αναφέρθηκε στο θέμα της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας και στις κινητοποιήσεις στο ΑΠΘ, λέγοντας: "…Και μέσα σε όλα πήγε και η κ. Νοτοπούλου στο ΑΠΘ, στη Θεσσαλονίκη, όπου εκλέγεται, να διαμαρτυρηθεί για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία". Ακολούθως διάβασε ανώνυμο σχόλιο "στελέχους της ΝΔ" που ανέφερε: "Όχι κ. Νοτοπούλου, δεν είναι ντροπή που ο πρύτανης εφαρμόζει τον νόμο για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία, ντροπή είναι που εσείς από καθαρίστρια γίνατε υπουργός και έρχεστε τώρα σαν βουλευτής να διαμαρτυρηθείτε για τα μπάχαλα που θέλουν ανομία στα Πανεπιστήμια".

Ο παρουσιαστής διευκρίνισε στη συνέχεια: "Θυμίζω ότι η κ. Νοτοπούλου είχε πάρει μία σύμβαση καθαρίστριας για λίγο". Στη συνέχεια διάβασε αντίθετο σχόλιο που ανέφερε: "Το περί καθαρίστριας του νεοδημοκράτη σαλτιμπάγκου, αντιπροσωπεύει την σήψη της αναχρονιστικής δεξιάς ιδεολογίας. Στο μυαλό τους η πολιτική είναι μόνο για τους γόνους και τα παιδιά του Χάρβαρντ και όχι για τον εργάτη και τον βιοπαλαιστή".

Ο κ. Δούκας έκλεισε την ενότητα με δικό του σχόλιο στο οποίο ανέφερε: "Προφανώς και η πολιτική δεν είναι μόνο για τους γόνους και τα παιδιά του Χάρβαρντ, είναι για τον εργάτη και τον βιοπαλαιστή αλλά υπό την προϋπόθεση ότι έχει τα προσόντα και ότι τα κριτήρια επιλογής του δεν είναι ότι είμαι κόρη του ανεψιού της φίλης του θείου του γκόμενου του αδερφού του κλπ".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΣΕ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ 16 Μαϊ 2024 | 21:03

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε πρόταση νόμου για το Φορολογικό - Μείωση στον ΕΝΦΙΑ, φοροελαφρύνσεις σε ελεύθερους επαγγελματίες

Σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, με πρώτο υπογράφοντα τον Σωκράτη Φάμελο, κατέθεσε την πρόταση νόμου για το φορολογικό.

ΖΗΤΑ ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ 16 Μαϊ 2024 | 12:46

ΣΥΡΙΖΑ για Μενίδι: Να κατοχυρωθεί νομικά ο όρος "γυναικοκτονία"

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κυβέρνηση να λάβει μέτρα για την ανάδειξη της κοινωνικής διάστασης του προβλήματος.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 16 Μαϊ 2024 | 11:33

Kασσελάκης για την εικόνα με τα φορεία στο "Γεννηματάς": Η διάσωση του ΕΣΥ είναι η πρώτη προτεραιότητα για μας

Η διάσωση του ΕΣΥ και η προστασία της ανθρώπινης ζωής είναι η πρώτη προτεραιότητα μας, έγραψε ο Στέφανος Κασσελάκης.

ΣΕ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ 16 Μαϊ 2024 | 11:31

Ακραία ρητορική από υποψήφια της ΝΔ: "Γνωστοί ανθέλληνες στον ΣΥΡΙΖΑ - Συγγνώμη αν σας προσέβαλα"

Η ακραία ρητορική της υποψήφιας ευρωβουλευτού της ΝΔ, Μαρίας Ωραιοζήλης Κουτσουπιά έφερε αναταραχή στο πάνελ. Χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ ως "γνωστούς ανθέλληνες".

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑΣ 15 Μαϊ 2024 | 20:04

MRB: Κατοχυρώνει τη δεύτερη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ, σταθερά τρίτο το ΠΑΣΟΚ - Πώς κατανέμονται οι έδρες για τις ευρωεκλογές

Τα ποσοστά των κομμάτων - Πώς μοιράζονται με βάση το εύρος των ποσοστών οι έδρες που θα πάρουν τα κόμματα - Πώς θα ψηφίσουν οι Ελληνες στις ευρωεκλογές

EUROVISION 2024 15 Μαϊ 2024 | 15:46

Η ΕΡΤ έριξε "πόρτα" στη Μαρίνα Σάττι; Ακύρωσε τις δύο προγραμματισμένες εμφανίσεις της σε εκπομπές του καναλιού

Σε ποιες εκπομπές της ΕΡΤ θα εμφανιζόταν η Μαρίνα Σάττι - Η ενόχληση στο Ραδιομέγαρο και οι επόμενες κινήσεις.

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ 15 Μαϊ 2024 | 14:27

Στέφανος Κασσελάκης: Γενέθλια-έκπληξη στον ναύαρχο Αποστολάκη - Η τούρτα είχε σχήμα πολεμικό πλοίο [βίντεο]

Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν ξέχασε τα γενέθλια του ναυάρχου Αποστολάκη και του ετοίμασε μια όμορφη έκπληξη

ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΑ 15 Μαϊ 2024 | 12:57

Ευρωεκλογές: Τα τρία πρώτα προεκλογικά σποτ του ΣΥΡΙΖΑ, μόνο με τον Κασσελάκη

Οι θέσεις του για μία "Καλύτερη Ζωή Τώρα" σε τρία προεκλογικά σποτ.

ΒΑΡΙΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ 15 Μαϊ 2024 | 09:04

Νέο επεισόδιο Πολάκη - Γεροτζιάφα: "Ο πιο τραμπικός πολιτικός" - "Είχα μάθει πόσο γελοίος είσαι, αλλά τελικά εσύ σπας ταμεία"

Δίχως τέλος συνεχίζεται η κόντρα για τα εμβόλια κατά του κορονοϊού μεταξύ του Παύλου Πολάκη και του Γρηγόρη Γεροτζιάφα, που ξεκίνησε με αφορμή την απόσυρση του σκευάσματος της AstraZeneca.

ΧΑΟΣ 14 Μαϊ 2024 | 18:42

Ροντέο στο ΔΣ του Βόλου και... χωρίς Μπέο: Χυδαίες ύβρεις από το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Φωτεινή Κοκκινάκη [βίντεο]

Ο Αχιλλέας Μπέος απουσίαζε από την αίθουσα, καθώς είχε συνάντηση με τον Υφυπουργό Εργασίας στο γραφείο του.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 14 Μαϊ 2024 | 18:23

Στέφανος Κασσελάκης από Κομοτηνή: Η Θράκη είναι παραμελημένη - Να αξιοποιηθούν όλα τα εργαλεία για να έρθει ανάπτυξη

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης παρακολούθησε την παρέλαση στην Κομοτήνή

ΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ 14 Μαϊ 2024 | 17:52

Αδιανόητη δήλωση: "Στην ΕΡΤ είπαν να στείλουν έναν γκέι και έναν μαύρο"

Οι καυστικές δηλώσεις στον αέρα του "Πρωινού" του γνωστού Κωνσταντίνου Μπογδάνου

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 14 Μαϊ 2024 | 14:17

Η Κεχαγιά "αδειάζει" τον Πολάκη: Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για τα εμβόλια εξακολουθεί να ισχύει

H Βούλα Κεχαγιά "άδειασε" τον Παύλο Πολάκη αναφορικά με τις θέσεις που έχει εκφράσει τις τελευταίες μέρες για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού.