Κατεβάζουν τους τόνους Λαφαζάνης και Ραχήλ Μακρή για την συμφωνία

Κείμενο συμβιβασμού χαρακτήρισε την ελληνική πρόταση για συμφωνία ο Π. Λαφαζάνης. Βατή την θεωρεί η Ραχήλ Μακρή.

katebazoun-tous-tonous-lafazanis-kai-raxil-makri-gia-tin-sumfwnia
|
SHARE THIS
0
SHARES

Απρόσμενα χαμηλούς τόνους για τις ελληνικές προτάσεις (47σελιδο κείμενο) κράτησε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης μιλώντας στη Βουλή λίγο πριν την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα.   

Κληθείς να σχολιάσει το σχετικό κείμενο από βουλευτές της ΝΔ ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και επικεφαλής του Αριστερού Ρεύματος χαρακτήρισε τις προτάσεις «κείμενο συμβιβασμού».

«Είναι ένα κείμενο το οποίο αποτελεί απόρροια συμβιβασμού κατόπιν πολύμηνων συζητήσεων με τους θεσμούς» απάντησε ο κ. Λαφαζάνης και συνέχισε «Είναι μια πρόταση της κυβέρνησης κατ΄ ελάχιστον προκειμένου να βρεθεί μια επωφελής συμφωνία για την ελληνική πλευρά. Αυτά τα πλαίσια της συμφωνία θα τη συζητήσουμε στη Βουλή και στα πολιτικά κόμματα. Δεν είναι όμως της ώρας διότι περιμένουμε την τελική συμφωνία» δήλωσε ο υπουργός.

Ο ίδιος κατάστησε λίγο νωρίτερα σαφές ότι την πολιτική της κυβέρνησης δεν την υπαγορεύει ούτε η τρόικα ούτε οι κηδεμόνες. «Ούτε οι Αμερικάνοι ούτε οι Γερμανοί καθορίζουν την πολιτική μας. Την καθορίζουν τα συμφέροντα της χώρας και του ελληνικού λαού» είπε.

Ραχήλ Μακρή: Βατή η ελληνική πρόταση  

Εξίσου χαμηλούς τόνους κράτησε και η Ραχήλ Μακρή 

η οποία μιλώντας  Βήμα FM χαρακτήρισε  ως βατή τη συμφωνία που δεν έχει καμιά σχέση με όσα προσπαθούσαν να περάσουν.   

«Έχω κάποιες ενστάσεις, ωστόσο είναι μια βατή συμφωνία. Όχι η καλύτερη που μπορούσε να προταθεί, αλλά είναι μια συμφωνία που δεν έχει καμία σχέση με αυτή που προσπαθούσαν να μας περάσουν» τόνισε.

Όπως τόνισε, έχει «κάποιες διαφωνίες με τον ΦΠΑ, γιατί είχα πει ότι δεν θα αποδώσει οποιαδήποτε αύξηση του ΦΠΑ, και θεωρώ ότι πρέπει αντίθετα να μειωθεί και ειδικά στα τρόφιμα ή σε κάποιες περιοχές, όπως στα νησιά που είναι κοντά στην Τουρκία ή στα βόρεια σύνορα της χώρας». Η κ. Μάρκή δήλωσε ακόμη ότι δεν συμφωνεί με την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ. «Είμαι ξεκάθαρη στο τι έχω πει, είναι μια πρόταση που κατατέθηκε αυτή, δεν έγινε δεκτή. ΟΛΠ, αυξήσεις, ξεπουλήματα, εγώ προσωπικά ως βουλευτής δεν πρόκειται να τα ψηφίσω».

Αναφορικά με το θέμα του χρέους και το ενδεχόμενο εκλογών σημείωσε:

«Το χρέος είναι επαχθές και επονείδιστο και η Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου του χρέους πηγαίνει πάρα πολύ καλά και υπάρχουν σοβαρές αποδείξεις για το μέρος του χρέους που είναι επαχθές. Επομένως, αν θέλουν να καθίσουν στο τραπέζι και να συζητήσουν μαζί μας τη διαγραφή του χρέους, καλώς. Αν δεν θέλουν, η χώρα θα προχωρήσει και υπάρχουν και άλλοι δρόμοι. Τελεσίγραφα και νομοθετήσεις με υποδείξεις, δεν περνάνε. Αν δεν υπάρξει συμφωνία, πρέπει να αποταθούμε στο λαό και να αποφασίσει πώς θέλουν να συνεχίσουμε, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε τη διακυβέρνηση της χώρας με εντολή να προχωρήσει συγκεκριμένα και ξεκάθαρα. Υπάρχουν και άλλοι δρόμοι, και έχουμε αποδείξει τέσσερις μήνες τώρα ότι υπάρχουν και άλλοι δρόμοι και το κεφάλι δεν θα το σκύψουμε. Σας είπα ότι εάν δεν υπάρξει συμφωνία, υπάρχουν και άλλοι δρόμοι και θα συνεχίσουμε σ' αυτούς, εφόσον ζητηθεί και η ετυμηγορία του ελληνικού λαού για το πώς θέλει να κυβερνάται».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook