Σοβαρές καταγγελίες σε βάρος του πατέρα της Μέγκαν Μαρκλ, διερευνώνται από τις αρμόδιες αρχές στις Φιλιππίνες, έπειτα από αναφορά του ίδιου του γιου του, Τόμας Μαρκλ Τζούνιορ, ο οποίος υποστηρίζει ότι εντόπισε μεγάλο όγκο υλικού σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων ανάμεσα στα προσωπικά αντικείμενα του πατέρα του.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας The Sun, ο 82χρονος πατέρα της Μέγκαν Μαρκλ φέρεται να είχε αφήσει το επίμαχο υλικό στην κατοικία του στην πόλη Σεμπού των Φιλιππίνων.
Ο γιος του, ηλικίας 60 ετών, φέρεται να ενημέρωσε την αστυνομία, υποστηρίζοντας ότι εντόπισε εκατοντάδες ή ακόμη και χιλιάδες εικόνες και βίντεο σε τέσσερα μεγάλα χαρτονένια κιβώτια.
Οι καταγγελίες δεν έχουν κριθεί δικαστικά και η υπόθεση βρίσκεται υπό διερεύνηση. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, οι αρχές προετοιμάζονται να παραλάβουν το υλικό, προκειμένου να υποβληθεί σε λεπτομερή ψηφιακή και εγκληματολογική εξέταση.

Μέγκαν Μαρκλ: Η ανακάλυψη που οδήγησε στην καταγγελία για τον πατέρα της
Όπως αναφέρει η The Sun, ο Τόμας Μαρκλ Τζούνιορ υποστήριξε ότι ανακάλυψε το επίμαχο υλικό αναζητώντας ένα κινητό τηλέφωνο για τον πατέρα της συντρόφου του, μέσα σε κουτιά με προσωπικά αντικείμενα του πατέρα του.
Κατά τους ισχυρισμούς του, στην οθόνη ενός παλιού κινητού τηλεφώνου LG εμφανίστηκε βίντεο διάρκειας περίπου 15 λεπτών, στο οποίο φέρονται να απεικονίζονται γυμνά ανήλικα κορίτσια. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι εντόπισε επίσης φωτογραφίες και άλλο υλικό που, κατά την εκτίμησή του, συνιστά περιεχόμενο σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών.
Ο Τόμας Τζούνιορ φέρεται να δήλωσε ότι η ανακάλυψη τον συγκλόνισε και ότι αποφάσισε να απευθυνθεί στις αρχές, θεωρώντας πως δεν μπορούσε να αγνοήσει όσα είχε εντοπίσει.
"Όταν βρήκα αυτό το υλικό, τρομοκρατήθηκα και δεν είχα άλλη επιλογή από το να καταγγείλω τον πατέρα μου", ανέφερε, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα.
Στην ίδια δήλωση φέρεται να πρόσθεσε ότι είχε στηρίξει και φροντίσει τον πατέρα του επί χρόνια, αλλά ότι πλέον δεν επιθυμεί να έχει επικοινωνία μαζί του, εκτός εάν κληθεί να καταθέσει εναντίον του.
Οι αναφορές σε τέσσερα κιβώτια και σε ψηφιακούς δίσκους
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μετά την πρώτη ανακάλυψη ο Τόμας Μαρκλ Τζούνιορ αποφάσισε να εξετάσει και τα υπόλοιπα αντικείμενα που είχαν αποθηκευτεί σε τέσσερα μεγάλα χαρτονένια κιβώτια.
Για τον σκοπό αυτό φέρεται να ζήτησε τη βοήθεια ειδικού στην πληροφορική, προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση σε τρεις σκληρούς δίσκους υπολογιστών.
Όπως υποστήριξε, ανάμεσα στα αντικείμενα υπήρχαν οικογενειακές βιντεοκασέτες, βιβλία, εννέα κινητά τηλέφωνα, καθώς και βραβεία Emmy που είχε λάβει ο πατέρας του για την επαγγελματική του δραστηριότητα στον τηλεοπτικό φωτισμό.

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι στους σκληρούς δίσκους εντοπίστηκε μεγάλος αριθμός αρχείων που φέρονται να περιλαμβάνουν παράνομο υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, μαζί με αρχεία που σχετίζονται με την επαγγελματική πορεία του πατέρα του.
Το δημοσίευμα αναφέρει ακόμη ότι ανάμεσα στα ψηφιακά αρχεία υπήρχαν φωτογραφίες και βίντεο, καθώς και βιβλία φωτογραφικού περιεχομένου, στα οποία φέρεται να είχαν τοποθετηθεί εικόνες ανηλίκων.
Η γνησιότητα, η προέλευση και το περιεχόμενο των συγκεκριμένων αρχείων αποτελούν ζητήματα που, σύμφωνα με το δημοσίευμα, αναμένεται να εξεταστούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Η καταγγελία στις αμερικανικές αρχές και η εμπλοκή του FBI
Σύμφωνα με την The Sun, στις 10 Ιουλίου ο Τόμας Μαρκλ Τζούνιορ είχε ήδη αναφέρει την ανακάλυψή του στη γραμμή καταγγελιών του FBI, στο αμερικανικό Εθνικό Κέντρο για τα Εξαφανισμένα και Κακοποιημένα Παιδιά, καθώς και στην αστυνομία της πολιτείας της Πενσιλβάνια, όπου διέμενε τότε ο πατέρας του.
Ο ίδιος φέρεται να ανησύχησε όταν, όπως υποστηρίζει, δεν έλαβε κάποια ενημέρωση ή αίτημα για συμπληρωματικές πληροφορίες τις εβδομάδες που ακολούθησαν. Αυτός ήταν, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ένας από τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να ελέγξει και το υπόλοιπο αποθηκευμένο υλικό.

Το FBI επιβεβαίωσε, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, ότι παρέλαβε το περιεχόμενο της ένορκης δήλωσης του Τόμας Μαρκλ Τζούνιορ. Πηγή που φέρεται να γνωρίζει την υπόθεση στην πόλη Σεμπού ανέφερε ότι πράκτορας της υπηρεσίας είχε ήδη ζητήσει τα στοιχεία επικοινωνίας των ερευνητών που χειρίζονται την υπόθεση στις Φιλιππίνες.
Η ίδια πηγή εκτίμησε ότι θα μπορούσε να υπάρξει αμερικανική έρευνα, καθώς ο Τόμας Μαρκλ ο πρεσβύτερος είναι Αμερικανός πολίτης και, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ενδέχεται να συνδέεται με καταγγελλόμενες πράξεις που σχετίζονται με τις ΗΠΑ.
Μέχρι στιγμής, οι αναφορές αυτές δεν συνιστούν απόδειξη ενοχής, ενώ το εύρος και η πορεία οποιασδήποτε έρευνας θα εξαρτηθούν από τα ευρήματα των αρμόδιων αρχών.
Η έρευνα στις Φιλιππίνες και η εξέταση του υλικού
Όπως αναφέρει η The Sun, την Πέμπτη οι αρμόδιες αρχές στις Φιλιππίνες προχώρησαν στη συγκρότηση ειδικής ομάδας εργασίας, υπό την εποπτεία της εξειδικευμένης υπηρεσίας προστασίας γυναικών και παιδιών, στο πλαίσιο της διερεύνησης της καταγγελίας.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Τόμας Μαρκλ Τζούνιορ συμφώνησε να παραδώσει τα τέσσερα χαρτονένια κιβώτια με τα αντικείμενα που φέρονται να περιέχουν το επίμαχο υλικό, ώστε να εξεταστούν λεπτομερώς από ειδικούς.
Η παράδοση επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στην πόλη Σεμπού, παρουσία ομάδας δικηγόρων. Στη συνέχεια, τα αντικείμενα αναμενόταν να μεταφερθούν στο αρμόδιο γραφείο του υπουργείου Δικαιοσύνης, όπου θα υπογράφονταν τα έγγραφα συναίνεσης για την εγκληματολογική εξέτασή τους.
Εκπρόσωποι της ειδικής ομάδας της υπηρεσίας προστασίας γυναικών και παιδιών απέφυγαν να σχολιάσουν την υπόθεση, σύμφωνα με την εφημερίδα.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr


