ΚΝΕ: «Αντιφασιστικό Προστατευτικό» το Τείχος του Βερολίνου

Ούτε λίγο ούτε πολύ, η ΚΝΕ χαρακτηρίζει το Τείχος του αίσχους ως «Αντιφασιστικό Προστατευτικό Τείχος».

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
ΚΝΕ: «Αντιφασιστικό Προστατευτικό» το Τείχος του Βερολίνου

Αίσθηση προκαλεί μια ανακοίνωση της ΚΝΕ, της νεολαίας του ΚΚΕ, με αφορμή την επέτειο των 30 χρόνων από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου και την κατάρρευση του ολοκληρωτικού καθεστώτος της πρώην Ανατολικής Γερμανίας.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, η ΚΝΕ χαρακτηρίζει το Τείχος του αίσχους ως «Αντιφασιστικό Προστατευτικό Τείχος», το οποίο φτιάχτηκε γιατί ...«η ΓΛΔ είχε κάθε δικαίωµα να προστατεύσει την εργατική εξουσία από την ιµπεριαλιστική επιθετικότητα».

Όπως αναφέρει η οργάνωση, «η πτώση του τείχους αποτέλεσε σηµείο καµπής στην πορεία νίκης της αντεπανάστασης».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΚΝΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΝΕ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ 30 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΤΕΙΧΟΥΣ» ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ
Το Τείχος του Βερολίνου...
…Κι όµως το σύστηµα σου λέει ΞΑΝΑ ψέµατα!

9 Νοέµβρη 1989. Πέφτει το τείχος στο Βερολίνο. Οι υπερασπιστές του σηµερινού άδικου συστήµατος πανηγυρίζουν, παραχαράσσουν την ιστορική αλήθεια µε στόχο να υιοθετήσει και η νεολαία σαν “αλήθεια” τη δίκη τους επιδίωξη, το µεγάλο ψέµα: ότι ο καπιταλισµός είναι το καλύτερο σύστηµα για την ανθρωπότητα και ότι ο σοσιαλισµός, όπως λένε, “απέτυχε”. Η επίθεση ενάντια στον σοσιαλισµό που γνώρισε η ανθρωπότητα τον 20ο αιώνα, ο αντικοµµουνισµός εξακολουθούν να είναι πεδία στα οποία η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ επενδύουν εκατοντάδες εκατοµµύρια. Γιατί όµως τέτοια µανία ενάντια σε έναν “αποτυχηµένο” εχθρό;

Πώς φτάσαµε στις δύο Γερµανίες;

Βρισκόµαστε µετά τον Β’ Παγκόσµιο Ιµπεριαλιστικό Πόλεµο, που έληξε µε τη µεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών (9 Μάη 1945) και την ήττα των ναζί χάρη στην καθοριστική συµβολή της Σοβιετικής Ένωσης και του Κόκκινου Στρατού που προέλασε µέχρι το Βερολίνο.

Οι δύο διαφορετικές Γερµανίες αποτελούσαν επιδίωξη του ιµπεριαλισµού, των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της αστικής τάξης της Γερµανίας. Δεν ήταν επιδίωξη ούτε του λαού της Γερµανίας, ούτε της Σοβιετικής Ένωσης και των σοσιαλιστικών χωρών της Ανατολικής Ευρώπης. Η ΕΣΣ∆ και οι Ανατολικογερµανοί πίεζαν σταθερά για τη µη διαίρεση της Γερµανίας. Στις 23 Μάη 1949 ιδρύθηκε η καπιταλιστική Οµοσπονδιακή Δηµοκρατία της Γερµανίας (ΟΔΓ). Στις 7 Οκτώβρη 1949 ιδρύθηκε η σοσιαλιστική Γερµανική Λαοκρατική Δηµοκρατία (ΓΛΔ). Οι προσπάθειες της ΓΛΔ για µη διαίρεση της Γερµανίας συνεχίστηκαν, όπως π.χ. το 1952 που προτείνεται να εγκριθεί µε δηµοψήφισµα το αίτηµα της ενιαίας Γερµανίας. Τα καπιταλιστικά κράτη αντιστάθηκαν σθεναρά σε µία τέτοια προοπτική.

Γιατί φτιάχτηκε το “Αντιφασιστικό Προστατευτικό Τείχος”;

Μέσα σε µια πόλη εκφράστηκε µε τον πιο εµφατικό τρόπο η σύγκρουση καπιταλισµού και σοσιαλισµού. Η πόλη του Βερολίνου βρισκόταν ολόκληρη στο έδαφος της σοσιαλιστικής ΓΛΔ. Δεν ήταν η µισή στο έδαφος της καπιταλιστικής ΟΔΓ και η άλλη µισή στη ΓΛΔ, όπως µπορεί κανείς να νοµίζει. Το Δυτικό Βερολίνο, που ήταν υπό τον έλεγχο των ιµπεριαλιστικών δυνάµεων, βρισκόταν στην πρωτεύουσα µίας άλλης χώρας, της Γερµανικής Λαοκρατικής Δηµοκρατίας!

Το “Αντιφασιστικό Προστατευτικό Τείχος” - όπως ήταν το πραγµατικό του όνοµα - δεν φτιάχτηκε το 1949 (όταν ιδρύθηκαν δύο ξεχωριστά κράτη), αλλά το 1961. Τι συνέβη µέχρι τότε;

Η ΓΛΔ ήταν στο στόχαστρο της ιµπεριαλιστικής επιθετικότητας. Μέσα στην καρδιά της ΓΛΔ δρούσαν δεκάδες χιλιάδες πράκτορες της CIA, της ΟΔΓ (τις υπηρεσίες ασφαλείας τις στελέχωναν εκατοντάδες πρώην ναζί), ενώ οι ιµπεριαλιστές προετοιµάζονταν για τη “Μέρα Χ”, τη µέρα εισβολής και ανατροπής της ΓΛΔ. Μόνο τον Ιούλη του 1961 υπήρξαν 105 προκλήσεις στα σύνορα Ανατολικού και Δυτικού Βερολίνου. Τα στρατεύµατα του ΝΑΤΟ στην Κεντρική Ευρώπη τέθηκαν σε κατάσταση συναγερµού και τα δυτικά τανκς µπήκαν στο έδαφος της ΓΛΔ! Στις 13 Αυγούστου 1961 η ΓΛΔ έκανε πράξη το αυτονόητο δικαίωµά της: να θεµελιώσει διακριτά κρατικά σύνορα µε την ανέγερση του Αντιφασιστικού Προστατευτικού Τείχους. Μέχρι τότε τα σύνορα ήταν νοητά. Η ΓΛΔ είχε κάθε δικαίωµα να προστατεύσει την εργατική εξουσία από την ιµπεριαλιστική επιθετικότητα.

…και τι συµβολίζει για τους λαούς η πτώση του;

Η πτώση του τείχους αποτέλεσε σηµείο καµπής στην πορεία νίκης της αντεπανάστασης, που ολοκληρώθηκε τα χρόνια 1989-1991, στις σοσιαλιστικές χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης. Η ανατροπή του σοσιαλισµού δεν ήρθε ως αποτέλεσµα λαϊκών εξεγέρσεων, αλλά από τα “µέσα” και από τα “πάνω”.

Από τότε µέχρι σήµερα χτίζονται πελώρια τείχη!

Τείχη πραγµατικά… όπως αυτά στην Παλαιστίνη και το Μεξικό! Τείχη “αόρατα”, αλλά αδιαπέραστα για την πλειοψηφία της νεολαίας, όπως αυτά της ανασφάλειας και της φτώχειας! Σήµερα διχοτοµούνται κράτη… όπως η Κύπρος!

Οι αντεπαναστατικές ανατροπές έφεραν τους λαούς αυτών των χωρών αντιµέτωπους µε άγνωστα - µέχρι τότε - γι’ αυτούς προβλήµατα: ανεργία, φτώχεια, µετανάστευση, εµπορευµατοποιηµένη υγεία και παιδεία, κοινωνικός αποκλεισµός, πορνεία, ναρκωτικά. Ακόµα και σήµερα σε έρευνες που διεξάγονται σε αυτές τις χώρες η πλειοψηφία απαντά πως “ήταν καλύτερα µε τον Σοσιαλισµό”!

Η ανατροπή του σοσιαλισµού απελευθέρωσε... τους εκµεταλλευτές. Αυτοί απολαµβάνουν πλούτη και µία παραδεισένια ζωή που τα κερδίζουν από τη φτώχεια, την ανεργία, τους τσακισµένους µισθούς και τα ανύπαρκτα δικαιώµατα του λαού και της νεολαίας. Η ανατροπή του σοσιαλισµού έφερε νέο γύρο ιµπεριαλιστικών πολέµων σαν αυτούς που σήµερα διεξάγονται στη Συρία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν κ.α. Αποθράσυνε το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ, την ΕΕ (τότε ΕΟΚ), τους ιµπεριαλιστές, που πριν ήξεραν πως είχαν έναν ισχυρό αντίπαλο, που αποτελούσε ταυτόχρονα για τους λαούς ισχυρός σύµµαχος στην πάλη ενάντια στους άδικους, ιµπεριαλιστικούς πολέµους: τη Σοβιετική Ένωση και τις σοσιαλιστικές χώρες.

Όσο κι αν πυροβολούν το παρελθόν, δεν µπορούν να σκοτώσουν το µέλλον!

Η ΕΕ, το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ, οι καπιταλιστές και οι κυβερνήσεις τους, κάθε είδους παπαγάλος του συστήµατος, µαζί και οι ναζιστές, πανηγυρίζουν για τη συµπλήρωση 30 χρόνων από την ανατροπή του σοσιαλισµού. Όµως οι λαοί δεν έχουν πει την τελευταία τους λέξη. Θα την πουν κάνοντας οριστικό παρελθόν το βάρβαρο εκµεταλλευτικό σύστηµα, οικοδοµώντας µία νέα κοινωνία, χωρίς εκµετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, τον Σοσιαλισµό. Αξιοποιώντας την πείρα από τις χώρες που οικοδόµησαν τον Σοσιαλισµό τον 20ο αιώνα, µαθαίνοντας από τα λάθη που έγιναν σε αυτήν την πρώτη προσπάθεια του ανθρώπου να καταργήσει την εκµετάλλευση, αξιοποιώντας ό,τι έχει καταφέρει σήµερα ο εργαζόµενος άνθρωπος στην επιστήµη, την τεχνολογία, την παραγωγή. Σε αυτόν τον αγώνα χτυπάει η καρδιά του µέλλοντος και του δίκιου. Εδώ είναι η θέση κάθε νέου και νέας που θέλει να ζήσει µε αξιοπρέπεια και σύγχρονα δικαιώµατα.

Οι καταπιεστές ξέρουν πως όσα εκατοµµύρια κι αν ξοδέψουν για αντικοµµουνιστική προπαγάνδα, όσα µέτρα καταστολής κι αν εφαρµόσουν ενάντια στην κοµµουνιστική ιδεολογία και στα Κοµµουνιστικά Κόµµατα, η αλήθεια είναι µία: “κι όµως γυρίζει”...

Ο Σοσιαλισµός είναι το µέλλον!
Με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ στον αγώνα για τη ζωή που µας αξίζει!

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΚΚΕ ΚΑΙ ΜΕΡΑ25 24 Ιουλ 2020 | 11:33

Ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις Μητσοτάκη με τους πολιτικούς αρχηγούς - Τι δήλωσαν Κουτσούμπας και Βαρουφάκης

Ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τους επικεφαλής των Κοινοβουλευτικών Ομάδων για τα αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και για τις εξελίξεις στα εθνικά θέματα.

ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ 24 Ιουλ 2020 | 11:10

Σε εξέλιξη η συνάντηση Μητσοτάκη - Βαρουφάκη

Σε εξέλιξη η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Γιάνη Βαρουφάκη, στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή.

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 23 Ιουλ 2020 | 09:55

Στο δρόμο για το Ειδικό Δικαστήριο ο Παπαγγελόπουλος - Tον εγκατέλειψε ο Τσίπρας, λέει η ΝΔ

Ο κ. Παπαγγελόπουλος παραπέμπεται πλέον σε ειδικό δικαστήριο. Ωστόσο, χθες στη Βουλή φάνηκε πως δεν ήθελαν όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ να τον στηρίξουν.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΣΟΥ 22 Ιουλ 2020 | 11:52

ΚΚΕ: Η δήλωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δείχνει τις πραγματικές προθέσεις των ΗΠΑ

Η δήλωση του State Department κάνει λόγο για "αμφισβητούμενα ύδατα" στον χώρο της τουρκικής Navtex, σχολιάζει το ΚΚΕ.

ΝΕΟ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ ΜΕΡΚΕΛ-EΡΝΤΟΓΑΝ 12 Αυγ 2020 | 15:57

DW: Τι είχε συμφωνήσει τελικά κατά την Milliyet η Ελλάδα με την Τουρκία;

Την ώρα που το θερμόμετρο ανεβαίνει στην Ανατολική Μεσόγειο, η εφημερίδα Μιλιέτ αποκαλύπτει τι είχε συμφωνηθεί για τις διερευνητικές επαφές των δύο χωρών.

«ΑΝ ΟΧΙ ΑΣΤΕΙΟ» 12 Αυγ 2020 | 15:57

Ηχηρή απάντηση ΥΠΕΞ σε Άγκυρα για τα σχολεία στην Θράκη: Παράδοξο να μας υποδεικνύει η Τουρκία την ανάγκη σεβασμού μειονοτικών δικαιωμάτων

Τουλάχιστον παράδοξο να υποδεικνύει η Τουρκία στην Ελλάδα την ανάγκη σεβασμού μειονοτικών δικαιωμάτων αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών

«ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΜΙΑ ΚΡΙΣΗ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ» 12 Αυγ 2020 | 15:32

Jerusalem Post: Οι λόγοι και οι επιδιώξεις της τουρκικής επιθετικότητας εναντίον της Ελλάδας

Την τουρκική επιθετικότητα εναντίον της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο αναλύει σε άρθρο του στην Jerusalem Post o Seth J.Frantzman.

ΔΙΑΛΟΓΟ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΙ ΟΡΟΥΣ 12 Αυγ 2020 | 15:17

Νέες προκλητικές δηλώσεις Ακάρ: Θέλει και διάλογο με την Ελλάδα και "γαλάζια πατρίδα"

"Η Τουρκία επιθυμεί διάλογο για το πρόβλημα που έχει με την Ελλάδα σχετικά με τις έρευνες για ενεργειακούς πόρους"

ΕΤΑΙΡΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ 12 Αυγ 2020 | 15:10

Ακραίο παραλήρημα Μπαχτσελί: Όσοι κάνουν προβοκάτσια στα χωρικά μας ύδατα γίνονται τροφή για ψάρια

Όσοι κάνουν προβοκάτσια στα χωρικά μας ύδατα γίνονται τροφή για ψάρια δήλωσε ο Ντεβλέτ Μπαχτεσλί

Ο ΦΑΤΙΧ ΝΤΟΝΜΕΖ 12 Αυγ 2020 | 15:06

Oruc Reis: Καλώδια 1.750 χιλιομέτρων μέχρι 23 Αυγούστου στη Μεσόγειο προμηνύει ο Τούρκος υπ. Ενέργειας

Ο Τούρκος υπ. Ενέργειας δήλωσε ότι το Oruc Reis θα έχει ποντίσει στη Μεσόγειο καλώδια 1.750 χλμ μέχρι 23 Αυγούστου

ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΣΚΑΚΙΕΡΑ 12 Αυγ 2020 | 13:23

Oruc Reis: Κίνηση "ματ" από Αθήνα - Πιθανή συμμετοχή Πομπέο στο Συμβούλιο των Ευρωπαίων ΥΠΕΞ

Διπλωματικός πυρετός με την Αθήνα να ετοιμάζει πιθανή συμμετοχή Πομπέο στην τηλεδιάσκεψη του Συμβουλίου των Ευρωπαίων ΥΠΕΞ

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ 12 Αυγ 2020 | 12:56

Συνάντηση Δένδια με τον πρέσβη του Ισραήλ για την τουρκική παραβατικότητα

Στο επίκεντρο της συνάντησης Δένδια - Αμράνι ήταν διμερή θέματα και η τουρκική παραβατικότητα.

12 Αυγ 2020 | 11:55

Έκτακτη τηλεδιάσκεψη του Συμβουλίου των Υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. την Παρασκευή

Συγκαλείται εκτάκτως μέσω τηλεδιάσκεψης την Παρασκευή, το Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.