Ο Μπουτάρης «ψηφίζει» κεντρώο προοδευτικό χώρο & Θεοδωράκη

Μετά τη συνάντηση των δυο ανδρών στη Θεσσαλονίκη ο επικεφαλής του Ποταμιού αποκάλυψε πως ο Μπουτάρης τον ώθησε να διεκδικήσει την ηγεσία του νέου σχήματος!

o-mpoutaris-psifizei-kentrwo-proodeutiko-xwro--theodwraki
SHARE THIS
0
SHARES

Ο Σταύρος Θεοδωράκης εξομολογήθηκε από την Θεσσαλονίκη πως ένας από τους ανθρώπους που τον έσπρωξαν να θέσει υποψηφιότητα για το νέο κομματικό σχηματισμό ήταν ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης.

 

Και ο Γιάννης Μπουτάρης επιβεβαίωσε ότι συμπλέει με τον Θεοδωράκη στην ανάγκη ενός κεντρώου προοδευτικού χώρου.

Μπουτάρης: Στην Ελλάδα λείπει ένα κεντρώος προοδευτικός χώρος          

«Είχαμε την εθιμοτυπική επίσκεψη με τον Σταύρο Θεοδωράκη, η οποία ποτέ δεν είναι τυπική, διότι έχουμε μια παλιά σχέση. Και βεβαίως είναι πολύ μεγάλη προσωπική μου ευχαρίστηση το γεγονός ότι ένας άνθρωπος ο οποίος δεν ήταν ανακατεμένος στην πολιτική εμφανίστηκε, πάλεψε και αυτή τη στιγμή διεκδικεί την αρχηγία του κεντρώου χώρου. Το έχω πει επανειλημμένα ότι με ενοχλούν οι ορισμοί κεντροαριστερά, κεντροδεξιά κτλ. Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι στην Ελλάδα λείπει ένας κεντρώος προοδευτικός χώρος, ο οποίος θα παίρνει από παντού καλά και θα πετάει τα κακά. Αυτή είναι η δική μου λογική και μ΄αυτή τη λογική, επειδή με τον Σταύρο έχουμε κάνει πολλές συζητήσεις το τελευταίο διάστημα για τα θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης και ξέρω πόσο πιστεύει στο γεγονός ότι οποιαδήποτε αναγέννηση του κέντρου θα προκύψει από την ενίσχυση της τοπικής αυτοδιοίκησης, είμαι πολύ ευχαριστημένος που εάν τελικά γίνει ο αρχηγός του νέου κόμματος θα δώσει μεγάλη σημασία στην τοπική αυτοδιοίκηση. Και του το εύχομαι φυσικά». είπε Γιάννης Μπουτάρης μετά τη συνάντησή του με τον Σταύρο Θεοδωράκη, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην πόλη στα πλαίσια της 82ης ΔΕΘ.

Θεοδωράκης:  Ο Μπουτάρης υπερασπίστηκε την λογική και τις τολμηρές μεταρρυθμίσεις

«Το δρόμο που προσπαθούμε τώρα να χαράξουμε και που χάραξε άλλωστε και ο Μακρόν στη Γαλλία, δηλαδή το δρόμο του Κέντρου και των μεγάλων μεταρρυθμίσεων προς όφελος των πολιτών, τον έχει χαράξει και στο παρελθόν ο Γιάννης Μπουτάρης. Είναι ένας δήμαρχος της ευρύτερης μεταρρυθμιστικής παράταξης. Πάντα υπερασπίστηκε τη λογική, αλλά και τις τολμηρές μεταρρυθμίσεις και αυτό το έχει κάνει πράξη και εδώ στο Δήμο. Άρα δεν το συζητάμε ότι είναι σύμμαχός μας. Είναι, και θα πρέπει να το πω, από τους ανθρώπους που με έσπρωξαν να θέσω υποψηφιότητα. Το κάναμε και τώρα θα δώσουμε μια μεγάλη μάχη για να ενώσουμε βέβαια την παράταξη, όχι να την διχάσουμε. Παλεύουμε, πολεμάμε, ενώνουμε και τελικά νομίζω ότι θα νικήσουμε. Κι όταν λέω θα νικήσουμε, εννοώ πως θα νικήσουμε προς όφελος της χώρας. Αντίπαλος μας είναι τα πολλά άλυτα προβλήματα της χώρας» ανέφερε ο Στ. Θεοδωράκης. 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook