Οργή Κικίλια για την επίθεση του Ρουβίκωνα στο σπίτι διοικήτριας νοσοκομείου - "Μόνο ντροπή"

Ο Βασίλης Κικίλιας καταγγέλλει προσπάθει εκφοβισμού και στοχοποίησης.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

"Μόνο ντροπή για τα συνθήματα που έγραψαν τα μέλη του Ρουβίκωνα, στο σπίτι της διοικήτριας του Αγίου Σάββα. Δε θα γίνει ανεκτή καμία προσπάθεια εκφοβισμού και στοχοποίησης στους ανθρώπους που κρατάνε όρθια τα νοσοκομεία μας όλους αυτούς τους μήνες", έγραψε στο twitter ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Η καταδρομική επίθεση στο σπίτι της διοικήτριας του νοσοκομείου "Άγιος Σάββας", Όλγας Μπαλαούρα, στον Γέρακα, έγινε το βράδυ της Τρίτης. Τα μέλη του Ρουβίκωνα έγραψαν συνθήματα στη γκαραζόπορτα του σπιτιού της κας. Μπαλαούρα.

Οργή Κικίλια για την επίθεση του Ρουβίκωνα στο σπίτι διοικήτριας νοσοκομείου - "Μόνο ντροπή"

Σημειώνεται πως η εφημερίδα "Αυγή" δημοσίευσε είδηση με τίτλο "Αγιος Σάββας: Πειθαρχικός έλεγχος σε 3 γιατρούς που νόσησαν από κορονοϊό! Όλα τα έγγραφα". "Στα κάγκελα οι εργαζόμενοι με την ανεκδιήγητη απόφαση της διοικήτριας", ανέφερε το σχόλιο της εφημερίδας.

Ωστόσο, όπως αποδείχτηκε, πρόκειται για fake news, καθώς επώνυμες καταγγελίες απο εργαζόμενους ανέφεραν ότι νοσηλευτές και λοιποί υγειονομικοί δεν τηρούσαν τα μέτρα προστασίας, π.χ. δεν φορούσαν μάσκα και για το λόγο αυτό διατάχθηκε ΕΔΕ από τη διοίκηση για να διαπιστωθεί τι συνέβη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σχετική ανακοίνωση, μετά την καταδρομική επίθεση, αναρτήθηκε από τον Ρουβίκωνα σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου:

Το αντικαρκινικό νοσοκομείο Άγιος Σάββας ήταν πάντα ένα μέρος που κανείς δεν ήθελε να καταλήξει. Ένα μέρος που άνθρωποι έδιναν τη μεγάλη μάχη για να κρατηθούν στη ζωή. Σήμερα ο Άγιος Σάββας είναι το μέρος όπου κανείς δεν πρέπει να καταλήξει. Γιατί εκεί πλέον η μάχη για τη ζωή είναι σαμποταρισμένη, εκεί ο θάνατος έχει βρει ένα δυνατό σύμμαχο: το κράτος.

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουμε τον ηρωικό αγώνα γιατρών και νοσηλευτών σε όλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας κι ακόμα περισσότερο στο συγκεκριμένο νοσοκομείο. Όσοι αναρωτιούνταν αν έχει μείνει τίποτα "κοινωνικά υγιές" στην Ελληνική κοινωνία πήραν την απάντησή τους. Και δε θα πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι αυτοί που τώρα ρισκάρουν κάθε μέρα τη ζωή τους για να σώσουν τη δική μας είναι οι ίδιοι που οι πολιτικοί υπόνομοι συκοφαντούν κάθε φορά που απεργούν ή διαδηλώνουν, είναι αυτοί που αν τα αιτήματά τους είχαν ικανοποιηθεί σήμερα χιλιάδες άνθρωποι θα είχαν γλιτώσει και η καταστροφή της πανδημίας θα ήταν πολύ μικρότερη.

Δε χωράνε μισόλογα. Το δεύτερο κύμα της πανδημίας έφερε μαζί του και ένα μεγάλο κρατικό έγκλημα. Αν τώρα, με 100 νεκρούς τη μέρα δεν είναι όλη η κοινωνική βάση στα "κάγκελα" είναι γιατί η δικτατορία των ΜΜΕ δεν έστειλε ούτε μια κάμερα σε κηδεία, δε ζούμαρε ούτε μια στιγμή σε ένα δάκρυ, δεν πήραν συνεντεύξεις από ούτε ένα συγγενή νεκρού, από το μικρό χωριό που πεθαίνει κάθε μέρα, όπως θα έκανε σε κάθε άλλη περίπτωση. Τόσο απλά και τόσο κυνικά, το θάβουν μπροστά στα μάτια μας. Το κράτος καλύπτει τα ίχνη των εγκλημάτων του, αυτό είναι που συμβαίνει.


Θα ήταν λογικό να αναρωτηθεί κανείς μήπως υπερβάλλουμε. Μήπως άδικα χρεώνουμε ένα κράτος και την κυβέρνησή του για ένα έκτακτο καταστροφικό γεγονός που δε θα μπορούσε να είχε προβλέψει; Οι συνθήκες και τα όσα έγιναν εκεί κρίνουμε πως αρκούν για να απαντηθεί αυτό το ερώτημα από όποιον/α βέβαια δεν έχει ιδιωτικό συμφέρον να υπερασπίσει τις "Αρχές".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Άγιος Σάββας, υπό τη διοίκηση της συζύγου του φιλοκυβερνητικού αρχισυντάκτη και μεγαλοδημοσιογράφου Κου Παπαχρήστου, δεν είναι νοσοκομείο αναφοράς. Παρόλα αυτά φιλοξενεί δεκάδες περιστατικά covid. Σήμερα μπορούν να λειτουργούν 270 κλίνες σύνολο. Άλλες 180 διαθέσιμες είναι κλειστές γιατί δεν έχουν πόρους και προσωπικό. Από τις 30 εγχειρήσεις την ημέρα στην ειδίκευσή του τώρα μετα βίας φτάνει τις 7, κι αυτές τα ελαφρότερα περιστατικά.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, κι ενώ το νοσοκομείο φιλοξενεί ασθενείς με covid εκτός από καρκινοπαθείς, με τη δικαιολογία ότι δεν είναι νοσοκομείο αναφοράς, δεν τηρούνται στοιχειώδη μέτρα προστασίας. Υπάρχουν ελλείψεις υλικών όπως γάντια και μάσκες. Δεν κάνουν ούτε συνεχή τεστ σε γιατρούς, νοσηλευτές, καθαριστές ή στους εργαζόμενους της ιδιωτικής εταιρείας catering που ανέλαβε την κουζίνα του νοσοκομείου γιατί δεν υπάρχει αρκετό προσωπικό.

Αποτέλεσμα; Οι μισοί εργαζόμενοι στο νοσοκομείο έχουν κολλήσει και πολλοί ήταν ασθενείς ενόσω ασκούσαν τα καθήκοντά τους και έρχονταν σε επαφή με καρκινοπαθείς. Κι ενώ το προσωπικό αρρώσταινε ή επέστρεφε στη δουλειά του χωρίς καν να του έχουν επιτρέψει 14ήμερη καραντίνα, διατάχθηκαν ΕΔΕ για γιατρούς που αρρώστησαν από covid…

Σε αυτό το περιβάλλον η διοικήτρια του νοσοκομείου κα Όλγα Μπαλαούρα, με απίστευτο θράσος βγήκε να πανηγυρίζει για την παραδειγματική λειτουργία του Αγίου Σάββα. Κι όταν το σωματείο εργαζομένων αγανάκτησε και φώναξε, η διοίκηση προσπάθησε να διώξει τον πρόεδρό του!

Μη ξεχνάμε βέβαια, κάθε φορά που αναφερόμαστε σε διοίκηση νοσοκομείου, να φέρνουμε στο μυαλό μας εκείνο το αμίμητο 80 χρονο κομματόσκυλο που πριν ενάμιση χρόνο παραλίγο να παραμείνει διοικητής του νοσοκομείου Καρδίτσας. Τέτοιες είναι οι διοικήσεις των νοσοκομείων πολλές φορές και η σημερινή του Αγίου Σάββα είναι το παράδειγμα. Πολιτική καριερίστα στους κρατικούς διαδρόμους η κα Μπαλαούρα είναι κι αυτή κυβερνητική υπάλληλος και μέρος των κομματικών ανταγωνισμών νομής δημόσιων αγαθών. Προφανώς η δουλειά της, η δουλειά όλων αυτών, ποτέ δε μπορεί να είναι η δημόσια υγεία.

Επαναλαμβάνουμε, πρόκειται για κρατικό έγκλημα και μάλιστα διαρκείας. Ο φετινός προϋπολογισμός για την υγεία είναι μικρότερος από τον περσινό και το κυριότερο, ο Άγιος Σάββας δεν είναι εξαίρεση από τον κανόνα, είναι ο κανόνας στη δημόσια υγεία κατά το 2ο κύμα covid.

Ας ζουμάρουν όσο θέλουν στις βελόνες μελλοντικών εμβολίων. Το γνωρίζουν και οι ίδιοι ότι η ευθύνη τους έχει χρεωθεί. Αλλού όμως είναι το θέμα. Όχι αν το κράτος εγκληματεί, αλλά αν πρόκειται να πληρώσει για τα εγκλήματά του. Κι ακόμα σημαντικότερο αν η βάση αποφασίσει να προστατευτεί από αυτά τα εγκλήματα που, στην υπόθεση της πανδημίας, φαίνεται πως θα συνεχιστούν για καιρό…

Αυτό είναι το στοίχημα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΣΤΙΣ 13.30 22 Ιαν 2021 | 10:58

Μετάλλαξη κορονοϊού: Έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας με Κικίλια και Τσιόδρα

Εκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας έχει συγκαλέσει ο Βασίλης Κικίλιας για τη μετάλλαξη του κορονοϊού.

ΕΓΡΑΨΑΝ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ 21 Ιαν 2021 | 23:05

"Χτύπημα" Ρουβίκωνα στα γραφεία της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας

Μέλη του Φεμινιστικού Τομέα του Ρουβίκωνα κρέμασαν πανό και πέταξαν φέιγ βολάν με συνθήματα

ΣΤΙΣ 6:00 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ 21 Ιαν 2021 | 18:42

Εμβολιασμοί: Ανοίγουν τα ραντεβού για την ηλιακή ομάδα 80 - 84 ετών - Τι είπε ο Μάριος Θεμιστοκλέους

Tο ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού έφτασε στο 1,13 % καθώς έχουν εμβολιαστεί 123.077 άνθρωποι

ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΚΙΚΙΛΙΑ - ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ 21 Ιαν 2021 | 18:03

Κορονοϊός - Κικίλιας: 5.881 ενεργά κρούσματα στη χώρα, τα 2.304 στην Αττική

Από αύριο θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού οι πολίτες από 80 έως 84 ετών - Αυτό είναι το σχέδιο εμβολιασμού στα νησιά

ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗΣ 21 Ιαν 2021 | 10:07

Χαμός στο νοσοκομείο Ρεθύμνου: Παραιτήθηκαν 15 γιατροί - Καταγγελίες και από Ανδρέα Ξανθό

Κίνδυνος για την ασφάλεια των ασθενών από την κόντρα γιατρών και διοίκησης στο νοσοκομείο Ρεθύμνου. Καταγγελίες για αυταρχική διαχείρηση.

ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΗΣ 20 Ιαν 2021 | 20:19

Στο νοσοκομείο η Γιούλικα Σκαφιδά με φρικτούς πόνους- Τι συνέβη

Η Γιούλικα Σκαφιδά χρειάστηκε να μεταφερθεί εκτάκτως στο νοσοκομείο

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 20 Ιαν 2021 | 18:02

Δημήτρης Γιαννακόπουλος: Προσαγωγή μετά από καταγγελία για επίθεση σε γυναίκα

Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ προσήγαγαν τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο μετά από καταγγελία για επίθεση σε γυναίκα

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ 20 Ιαν 2021 | 13:08

Κέρκυρα: Επιτέθηκε με γροθιές και τραυμάτισε αστυνομικό όταν του ζήτησε να φορέσει μάσκα [Εικόνα]

Ένας 55χρονος φέρεται ότι γρονθοκόπησε αστυνομικό που τον παρότρυνε να φορέσει μάσκα στην Κέρκυρα.

ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΙΣΧΥΡΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ 20 Ιαν 2021 | 13:07

Ξανά στο Νοσοκομείο Λαμίας ο Κουφοντίνας - Συνεχίζει την απεργία πείνας

Ο Δ. Κουφοντίνας μεταφέρθηκε στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Λαμίας - Ισχυρή η αστυνομική παρουσία.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΙΔΙΑ 20 Ιαν 2021 | 12:20

Επίθεση στο γραφείο της βουλευτή της ΝΔ Φωτεινής Αραμπατζή για τον Κουφοντίνα - Με μπογιές και συνθήματα [εικόνες]

Με συνθήματα υπέρ της απελευθέρωσης Κουφοντίνα και μαύρες μπογιές, άγνωστοι επιτέθηκαν στο πολιτικό γραφείο της Φωτεινής Αραμπατζή, στην πόλη των Σερρών.

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Η ΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ 20 Ιαν 2021 | 12:19

Θεσσαλονίκη: Επίθεση στο πολιτικό γραφείο της βουλευτή της ΝΔ, Άννας Ευθυμίου

Είναι η τρίτη επίθεση που δέχεται το πολιτικό γραφείο της Άννας Ευθυμίου τους τελευταίους 8 μήνες

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ 20 Ιαν 2021 | 11:59

Κορονοϊός: Αναβάλλεται η σημερινή ενημέρωση Κικίλια - Για ποιο λόγο

Γιατί η ενημέρωση σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας, από τον υπουργό Βασίλη Κικίλια, μεταφέρθηκε για την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου, στις 18:00.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 20 Ιαν 2021 | 11:15

"Ευχαριστούμε Μαρία, Γεωργία, Νίκο...": Συγκινητικός αποχαιρετισμός γιατρών της Δράμας σε συναδέλφους τους από την Αττική

Συγκινητικός αποχαιρετισμός και θερμές ευχαριστίες του νοσοκομείου Δράμας στους γιατρούς της Αττικής - Έδωσαν μαζί η μάχη κατά του κορονοϊού.