Οι έρευνες των Αρχών για το αιματηρό περιστατικό στον Άγιο Δημήτριο βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, με την αστυνομία να προσπαθεί να φωτίσει όλες τις πτυχές της υπόθεσης και να διαπιστώσει τι ακριβώς προηγήθηκε της επίθεσης.
Το περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης 18 Αυγούστου, όταν ένας 18χρονος δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι, κατά τη διάρκεια απόπειρας ληστείας στον Άγιο Δημήτριο.
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ο νεαρός κατευθυνόταν προς την προπόνηση της ποδοσφαιρικής ομάδας στην οποία αγωνίζεται, όταν στη συμβολή των οδών Μενελάου και Ψηλορείτη, φέρεται να δέχθηκε επίθεση από έναν 23χρονο.
Ο δράστης, υπό την απειλή μαχαιριού, φέρεται να επιχείρησε να του αρπάξει χρήματα και προσωπικά αντικείμενα. Τότε όταν ο 18χρονος αντιστάθηκε, ο νεαρός τον τραυμάτισε με το μαχαίρι στην πλάτη και στο κεφάλι, πριν τραπεί σε φυγή.
Ο 18χρονος διακομίστηκε με ασθενοφόρο στον "Ευαγγελισμό", όπου χρειάστηκε να κάνει δέκα ράμματα στο κεφάλι, ενώ το τραύμα στην πλάτη ήταν ιδιαίτερα σοβαρό, καθώς το μαχαίρι έφτασε μέχρι τους πνεύμονες.
Παρά τη σοβαρότητα των τραυμάτων του, η κατάσταση της υγείας του χαρακτηρίζεται σταθερή και, σύμφωνα με τις πληροφορίες, έχει διαφύγει τον κίνδυνο.
Άγιος Δημήτριος: "Eυτυχώς το μαχαίρι δεν μπήκε πιο βαθιά"
Την ίδια ώρα, οι αστυνομικές Αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα προκειμένου να εξακριβώσουν τα πραγματικά αίτια της επίθεσης.
Μεταξύ άλλων, διερευνάται εάν ο 18χρονος και ο 23χρονος γνωρίζονταν ή εάν υπήρχε κάποια προηγούμενη μεταξύ τους σχέση ή διαφορά.
Όπως επισημάνθηκε και στην "Κοινωνία Ώρα MEGA" νωρίτερα το πρωί της Πέμπτης, η πλήρης διερεύνηση της υπόθεσης αναμένεται να δώσει απαντήσεις για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε η επίθεση.
Ο κ. Καλιακμάνης συγκεκριμένα, μιλώντας στην εκπομπή για την υπόθεση, ανέφερε αρχικά πως "σαν είδηση κι εγώ όταν την άκουσα μου έκανε εντύπωση. Στη μέση του δρόμου ένας 23χρονος, με ένα μαχαίρι προσπάθησε να αφαιρέσει αντικείμενα από ένα 18χρονο και κατόπιν τον μαχαίρωσε στο κεφάλι και στην πλάτη και ευτυχώς που το μαχαίρι δεν μπήκε πιο βαθιά και το παιδί έχει διαφύγει τον κίνδυνο, δεν έχει πρόβλημα. Θα μπορούσε να είναι νεκρό".
"Ο 18χρονος είπε ότι, "προσπάθησε να με ληστέψει, προσπάθησε να μου αφαιρέσει κινητό, πορτοφόλια κλπ. και όταν αντιστάθηκα, με μαχαίρωσε". Μπορεί να είναι και έτσι. Πρέπει να γίνει διερεύνηση του περιστατικού και γίνεται αυτή τη στιγμή από την Ελληνική Αστυνομία. Μπορεί να είναι έτσι, γιατί όντως έχουν ξεφύγει κάποιοι και όχι μόνο ενήλικες. Είναι ένας νεαρός άντρας ο οποίος παίρνει ένα μαχαίρι και κυκλοφορεί στο δρόμο και προσπαθεί να ληστέψει όποιον βρει και βρίσκει ένα 18χρονο", συνέχισε.
"Αν είναι έτσι και αν δεν υπάρχει κάτι προηγούμενο ή αν δεν γνωρίζονται. Όντως έχουμε ξεφύγει ως κοινωνία. Όντως είναι αυτά περιστατικά που τα βλέπουμε πλέον, ότι μπορεί κάποιος με κίνητρο την αφαίρεση χρημάτων ή κινητού τηλεφώνου ή οτιδήποτε άλλο, να σε μαχαιρώσει ή ακόμα και για διαπληκτισμούς απλούς στο δρόμο που παλιότερα έληγαν εκεί, τώρα μπορεί να έχουν πολύ κακό τέλος, γιατί υπάρχει έντονη επιθετικότητα και βία γύρω μας και εκφράζεται αυτή απ’ όλους, από ενήλικους και ανήλικους, με μαχαίρια, πιστόλια, σιδερογροθιές, σπρέι και λοιπά", κατέληξε.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

