Follow us

Παύλος Μαρινάκης για Τσίπρα: Άλλαξε απλά το περιτύλιγμα, δεν είδαμε κάτι διαφορετικό

"Ο κ. Τσίπρας εκπροσωπεί το εντελώς αντίθετο από αυτό που θεωρώ ότι ζητάει η κοινωνία", είπε ο Παύλος Μαρινάκης

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

"Το ένα είναι ότι άλλαξε απλά το περιτύλιγμα, όπου περιτύλιγμα το όνομα του κόμματος, δεν είδαμε κάτι διαφορετικό. Είδαμε τον ίδιο πρώην πρωθυπουργό και πρώην αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος προσπάθησε με ένα rebranding, το οποίο κορυφώθηκε με τη χθεσινή εκδήλωση, να επανέλθει αλλάζοντας το όνομα του κόμματος και όλη την υπόλοιπη, ας πούμε, διαδικασία που "ντύνει” αυτή την παρουσίαση. Και το δεύτερο είναι η ίδια, ίσως και πιο έντονη — με έναν προσεκτικό ίσως τρόπο που το παρουσίασε — ρητορική αναπαραγωγής των πιο διχαστικών και οπισθοδρομικών συνθημάτων του χθες", σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης για το νέο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN.

"Ο κόσμος ζητάει και από εμάς, με την κριτική που μας κάνει, η χώρα να πάει μπροστά. Να φύγουμε μπροστά. Να απαντήσουμε στα πολλά προβλήματα που όλοι αντιμετωπίζουν, και στην Ελλάδα και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Κάθε χώρα έχει τα δικά της προβλήματα, με πολιτικές. Θεωρώ ότι έχουμε καταφέρει αρκετά, πρέπει να κάνουμε περισσότερα. Δηλαδή, να αυξήσουμε ταχύτητα. Ο κ. Τσίπρας επενδύει στην "όπισθεν”. Στο να γυρίσουμε πίσω. Ήταν ξεκάθαρο αυτό. Τώρα βέβαια, στο τέλος της ημέρας, όλοι μας κρινόμαστε από τους πολίτες. Δεν χρειάζεται ούτε εγώ να υποτιμήσω κάποια κίνηση ούτε να την υπερτιμήσω. Οι πολίτες θα μας κρίνουν όλους. Και τον κ. Τσίπρα και εμάς και κάθε υποψήφιο, τέλος πάντων, είτε ως κόμμα είτε μεμονωμένα", συμπλήρωσε.

Επίσης, επανέλαβε ότι για τη ΝΔ η αυτοδυναμία είναι μονόδρομος και ο μοναδικός στόχος. "Δεν θεωρώ ότι είναι κάτι απίθανο, δεν θεωρώ ότι είναι και κάτι αυτονόητο, προφανώς. Και το 2023 υπήρχε απόσταση με βάση τις δημοσκοπήσεις, επετεύχθη. Μπορεί να τα καταφέρουμε ξανά, μπορεί και όχι. Στο τέλος της ημέρας, αυτό θα το ξέρουμε μόνο με βάση τη λαϊκή ετυμηγορία. Οι Έλληνες πολίτες θα αποφασίσουν".

"Ο κ. Τσίπρας εκπροσωπεί το εντελώς αντίθετο από αυτό που θεωρώ ότι ζητάει η κοινωνία, εν πάση περιπτώσει, από αυτό το οποίο πρεσβεύουμε εμείς. Άρα, κάτι τέτοιο θα ήταν τόσο αντιφατικό, τόσο ουτοπικό, που δεν νομίζω ότι έχει καν νόημα να το συζητήσουμε. Ούτε καν ως μία θεωρία. Είναι ανέφικτο, όπως και με οποιοδήποτε άλλο κόμμα το οποίο βρέθηκε με διάφορες εκδοχές, είτε ο ενιαίος ΣΥΡΙΖΑ είτε η ακροδεξιά, το κομμάτι της ακροδεξιάς, που συγκυβέρνησε με τον Τσίπρα, με τη λογική της πάνω και της κάτω πλατείας.

Τι θέλω να πω; Θεωρώ ότι υπάρχουν δύο λογικές και δεν το λέω διχαστικά. Δεν θέλω να μπω στη διαδικασία του κ. Τσίπρα: "Ή εμείς ή αυτοί”. Αυτά νομίζω ότι μας έχουν πάει πολλά χρόνια πίσω. Υπάρχουν δύο λογικές σε αυτή τη χώρα. Τη ζήσαμε, δυστυχώς, την πρώτη λογική ως κρατούσα άποψη και κάποιες φορές την υπηρέτησε και το δικό μας κόμμα, κάποιες περιόδους, αλλά σίγουρα δεν τη δημιουργήσαμε εμείς: Η λογική του μαξιμαλισμού, της πλειοδοσίας, των εύκολων υποσχέσεων, του λαϊκισμού, το να δώσουμε λεφτά, όσα παραπάνω μπορούμε, ή να τάξουμε υποθηκεύοντας τις επόμενες γενιές, παράλληλα με μια ρητορική "ή εμείς ή αυτοί”. Αυτή τη λογική δεν την ξεκίνησε ο κ. Τσίπρας, μη του ρίχνουμε όλο το ανάθεμα, αλλά ήταν ένας γνήσιος εκφραστής της κι έτσι κατάφερε και εξελέγη πρωθυπουργός. "Εμείς πιστεύουμε στην εντελώς αντίθετη λογική, κάνοντας την αυτοκριτική μας", ανέφερε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης για το ενδεχόμενο συνεργασίας της ΝΔ με το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα.

Επιπλέον, τόνισε ότι δεν υπάρχουν δεύτερες και τρίτες εκλογές. "Δεν είναι οι βουλευτικές εκλογές διαδικασία πολλών γύρων ή δύο γύρων, όπως οι αυτοδιοικητικές. Αν και τώρα, με μια νομοθέτηση, θα αλλάξει και αυτό και ο δεύτερος γύρος θα γίνεται στον πρώτο. Θα ψηφίζει ο κόσμος, δηλαδή, δύο επιλογές. Οι βουλευτικές εκλογές είναι μια διαδικασία, μία ημέρα και εκεί θεωρώ, το βράδυ αυτό, ελπίζω με αυτοδυναμία, ο τόπος να έχει κυβέρνηση, όποια και να είναι αυτή η απόφαση", είπε.

Σχετικά με δηλώσεις για το θέμα των υποκλοπών και τη στάση της αντιπολίτευσης, ανέφερε: "Η αντιπολίτευση, ελλείψει προγραμματικού λόγου και κοστολογημένων προγραμματικών θέσεων, επιχειρεί, με μεγάλη αποτυχία, να στρέψει τη συζήτηση μονοθεματικά, εμμονικά, σε κάποια ζητήματα τα οποία διερευνά η Δικαιοσύνη. Δεν είναι μόνο οι υποκλοπές. Να σας θυμίσω τη στάση του κυρίου Ανδρουλάκη και του ΠΑΣΟΚ και των άλλων κομμάτων στο θέμα του ΟΠΕΚΕΠΕ".

"Τι λέγανε; Ότι είμαστε κυβέρνηση υποδίκων, είχαν καταδικάσει στην πραγματικότητα τους βουλευτές, είχαν σίγουρα προεξοφλήσει την άσκηση ποινικής δίωξης λέγοντας ότι είμαστε κυβέρνηση υποδίκων. Δείτε τι γράφει, όπως τα λέει σήμερα το πρωί ο συνάδελφός μου, ο κύριος Δημητρακόπουλος, η έκθεση Τυχεροπούλου. Η κυρία Τυχεροπούλου κάθε άλλο παρά ένα πρόσωπο φιλικά προσκείμενο στην κυβέρνηση είναι. Μια υπηρεσιακή παράγοντας, της οποίας ζητήθηκε η υπηρεσιακή άποψη για την ενδεχόμενη ζημία, η οποία προέκυψε από τις κατηγορίες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή σε κάποια πρόσωπα. Ακόμα δεν υπάρχει ούτε καν ποινική δίωξη. Αυτά τα οποία είπε η κυρία Τυχεροπούλου, κατόπιν του αιτήματος άρσης ασυλίας, είναι εντελώς διαφορετικά από την εντύπωση που είχαμε για αρκετά πρόσωπα πριν. Εγώ δεν καταδικάζω ούτε αθωώνω κανέναν. Υπάρχει βέβαια περίπτωση, όπως του κυρίου Μηταράκη, που φαίνεται ότι δεν υπάρχει καθόλου ζημία, με βάση την επίσημη έκθεση. Όλα θα τα απαντήσει η Δικαιοσύνη. Αλλά προσέξτε, το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ, όπως έκανε και στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, όπως κάνει στις υποκλοπές, όπως κάνει στον ΟΠΕΚΕΠΕ, αντί να πει το απλό: "Παιδιά, το έχει αναλάβει η Δικαιοσύνη. Περιμένουμε από τη Δικαιοσύνη τις απαντήσεις της. Εμείς συνεχίζουμε να αντιπαρατιθέμεθα πολιτικά”, προσπαθεί να μετατρέψει τη Βουλή, το κανάλι αυτό που είμαστε, ένα άλλο κανάλι, οτιδήποτε, σε δικαστήριο. Να γίνουν οι βουλευτές των κομμάτων αυτών εισαγγελείς και δικαστές για να μην συζητάμε τα υπόλοιπα ζητήματα. Αυτό είναι το μοτίβο", συμπλήρωσε.

Για το αν η ελληνική κυβέρνηση θα προσφύγει στα ευρωπαϊκά όργανα σχετικά με το νομοσχέδιο που φέρνει η Τουρκία για την "γαλάζια πατρίδα", ο κ. Μαρινάκης σημείωσε πως "έχουμε πει, χωρίς ακόμα να έχουμε δει την τελική νομοθέτηση, ότι οποιαδήποτε μονομερής ενέργεια δεν παράγει κανένα αποτέλεσμα επί τη βάσει του διεθνούς δικαίου, άρα είναι μία ενέργεια η οποία γίνεται για να γίνει και έχουμε πει παράλληλα, σε όλα τα επίπεδα, ότι δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια. Το να παρουσιάζουμε τα όπλα μας πριν καλά-καλά δούμε τι θα ψηφιστεί μόνο και μόνο για να είμαστε συμπαθείς στον κόσμο και να "αγκαλιάσουμε” κάποια ακροατήρια δεν μας κάνει εθνικά υπεύθυνους".

"Εμείς είμαστε η κυβέρνηση του τόπου, εκπροσωπούμε το σύνολο των πολιτών και είμαστε εδώ για να υπερασπιζόμαστε τα εθνικά συμφέροντα και όχι για να γινόμαστε δημοφιλείς. Θέλουμε να έχουμε αποδοχή λόγω των αποτελεσμάτων μας, όχι λόγω της ρητορικής. Και ξέρετε, από λόγια χορτάσαμε. Όχι, δεν επιφυλασσόμαστε. Περιμένουμε να δούμε τι ακριβώς θα γίνει, γιατί υπάρχουν διάφορες φωνές στην Τουρκία, έχουμε όλα τα όπλα στη φαρέτρα μας. Έχουμε αποδείξει ότι δεν είμαστε η κυβέρνηση που λέει πολλά, αλλά είμαστε η κυβέρνηση που κάνει πολλά και ουσιαστικά.

Γιατί ξέρετε κάτι; Όλοι οι Έλληνες είμαστε και ήμασταν αντίθετοι στο παράνομο casus belli και όλοι οι πρωθυπουργοί, αλλά ο πρώτος πρωθυπουργός που, 30 χρόνια μετά, έθεσε θέμα άρσης του casus belli σε συγκεκριμένα ζητήματα ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Όλοι ήθελαν να πάμε στα 12 ναυτικά μίλια στο Ιόνιο, αλλά επί Μητσοτάκη πήγαμε. Όλοι ήθελαν ΑΟΖ με την Ιταλία και την Αίγυπτο ή Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό, αλλά επί κυβέρνησης Μητσοτάκη έγιναν αυτά. Ξέρετε, ας έχει ο κόσμος εμπιστοσύνη — και νομίζω ότι έχει κατά πλειοψηφία — σε μια κυβέρνηση που δεν θέλει να ανέβει δημοσκοπικά πρόσκαιρα χρησιμοποιώντας ψευτοπατριωτικές "κορώνες”, αλλά θέλει να προχωράει η χώρα και να μεγαλώνει ουσιαστικά πάνω σε στέρεα βήματα. Η εξωτερική πολιτική δεν είναι μία άσκηση δημοφιλίας. Είναι η πιο σοβαρή ίσως, από τα πολλά σοβαρά που έχει να κάνει η κυβέρνηση, άσκηση", συμπλήρωσε.

"Εμείς επιδιώκουμε τον διάλογο με όλους μας τους γείτονες, γιατί ο διάλογος έως τώρα μόνο έχει δώσει και σίγουρα δεν έχει στερήσει, ούτε θα μπορούσαμε ποτέ να συζητήσουμε καν κυριαρχικά δικαιώματα, ζητήματα κυριαρχίας και κόκκινες γραμμές. Δεν είναι αυτοσκοπός, ούτε σημαίνει ότι, επειδή επιδιώκουμε μία φάση διαλόγου με τον γείτονά μας, είμαστε αφελείς, ούτε καν υποχωρούμε. Όλα αυτά είναι σαφή και τα έχουμε αποδείξει", τόνισε ο κ. Μαρινάκης.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε Επίσης

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Πλάι στο κύμα, στον Πειραιά, στήνεται ένα μαγικό θερινό σινεμά

Κάτω στον Πειραιά, για θερινό σινεμά, με την ατμόσφαιρα να συμπληρώνει η συμμετοχή της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Πειραιά.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ 27 Μαϊ 2026 | 16:02

Μαριάννα Τουμασάτου: Στηρίζω τον Αλέξη Τσίπρα πάρα πολλά χρόνια, τον εμπιστεύομαι βαθιά

Η Μαριάννα Τουμασάτου και ο Αιμίλιος Χειλάκης, καλωσόρισαν τον κόσμο στο "κρίσιμο ραντεβού με την Ιστορία, το δικό μας και του Αλέξη Τσίπρα"... στο Θησείο

ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ 27 Μαϊ 2026 | 16:01
ΣΤΟ ΘΗΣΕΙΟ 27 Μαϊ 2026 | 15:40

Τσίπρας: Οι σπόντες Τουμασάτου - Χειλάκη για Καρυστιανού - "Μήπως να απελευθερώσουμε τίποτα περιστέρια;"

Λίγο πριν εμφανιστεί ο Αλέξης Τσίπρας στο βήμα, η ατμόσφαιρα απέκτησε και πιο σαφή πολιτικά υπονοούμενα

ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ 27 Μαϊ 2026 | 15:29

Δημοσκόπηση RealPolls: 2ο κόμμα η ΕΛΑΣ του Τσίπρα - Στην 3η θέση η Καρυστιανού - "Μονοψήφιο" το ΠΑΣΟΚ

Η Ελληνική Αριστερή Σύμπαράταξη (ΕΛΑΣ) του Αλέξη Τσίπρα ρίχνει στην 4η θέση το ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη

ΝΙΚΟ 27 Μαϊ 2026 | 15:16

Ανάλυση: Γιατί ο Τσίπρας "δεν χτυπάει" τον Μητσοτάκη αλλά θέλει τη δεύτερη θέση από τον Ανδρουλάκη

Ο στόχος του Αλέξη Τσίπρα στις εκλογές του 2027 είναι να βρεθεί στη δεύτερη θέση

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΝΔ 27 Μαϊ 2026 | 14:14

Αλεξάνδρα Σδούκου για νέο κόμμα Τσίπρα: Επέστρεψε με άλλο όνομα αλλά ίδιο διχαστικό λόγο

"Ο κ. Τσίπρας έβαλε έναν πήχη και πέρασε από κάτω. Δεν άκουσα κάτι φρέσκο και καινούργιο", είπε η Αλεξάνδρα Σδούκου

ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 27 Μαϊ 2026 | 14:00

Το ειρωνικό σχόλιο Μητσοτάκη για την ΕΛΑΣ του Τσίπρα: Φαντάζομαι το ΕΑΜ το άφησε στον Πολάκη

"Έχω πάντα μία φυσική επιφυλακτικότητα απέναντι σε αυτούς που λένε ότι όλοι είναι διεφθαρμένοι", είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τη Μαρία Καρυστιανού

ΑΠΟΨΗ 27 Μαϊ 2026 | 13:23

Ο Θοδωρής Καλούδης γράφει γιατί ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λάθος με το ΕΛΑΣ- Πώς πρόδωσε το rebranding του

Ο δημοσιογράφος Θοδωρής Καλούδης εξηγεί γιατί ο Τσίπρας "κόλλησε" με τα σύμβολα και την αριστερά

ΠΡΩΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ 27 Μαϊ 2026 | 13:21

"Καρφί" Σακελλαρίδη για Τσίπρα: "Δε θα αργήσουμε να δούμε το δεξί του φλας" - Τι είπε για το όνομα του κόμματος

"Μπορεί να πει την ίδια στιγμή πράγματα τα οποία είναι και αριστερά αλλά και δεξιά", υποστήριξε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης για τον πρώην πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ 27 Μαϊ 2026 | 13:03

Κόμμα Τσίπρα: Το παρασκήνιο για το όνομα "ΕΛΑΣ" και η αποκάλυψη στην εκδήλωση στο Θησείο

"Ήταν πολύ καλά φυλαγμένο μυστικό", είπε μεταξύ άλλων ο παρουσιαστής των αποκαλυπτηρίων του κόμματος Τσίπρα, Αιμίλιος Χειλάκης.

ANTIESTABLISHMENT 27 Μαϊ 2026 | 12:50

Γιατί ο Αλέξης Τσίπρας "βολεύει" τη Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον προτιμάει για αντίπαλο

Κανείς βέβαια, ακόμα και οι πιο μητσοτακικοί στην κυβέρνηση, δεν αρνείται ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει ταλέντο.

ΠΡΩΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ 27 Μαϊ 2026 | 10:24

Καυστικός ο Καρανίκας: Ο Τσίπρας αντί για rebranding έκανε... reunion με ρετάλια

"Ο Τσίπρας έχει βάλει σκοπό από το 2019 και μετά να προσβάλει και να ξεφτιλίσει την έννοια, τη μνήμη και την ηθική της Αριστεράς", είπε ο Ν. Καρανίκας.

ΠΡΩΤΟ ΣΧΟΛΙΟ 27 Μαϊ 2026 | 09:49

Ο Καμμένος τρολάρει το "ΕΛΑΣ" του Τσίπρα με... ΕΔΕΣ και Γοργοπόταμο

Ένα πρώτο σχόλιο για το νέο κόμμα του πρώην κυβερνητικού εταίρου Αλέξη Τσίπρα, με το όνομα ΕΛΑΣ, έκανε ο Πάνος Καμμένος.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ 27 Μαϊ 2026 | 09:39

Δρυμιώτης: Πιθανόν να είναι αξιωματική αντιπολίτευση ο Τσίπρας - Ο Ανδρουλάκης πρέπει να ανησυχεί

"Ο Τσίπρας έχε μαζέψει όλα τα κομμάτια της αριστεράς. Είναι πολύ πιο επιδραστικός από τον Ανδρουλάκη πολύ πιο επικοινωνιακός, πολύ πιο καπάτσος. Έχει προσωπικότητα", ανέφερε.

ΑΙΧΜΕΣ 27 Μαϊ 2026 | 08:42

Γεωργιάδης για "ΕΛΑΣ": Ο αντιστόρητος Τσίπρας, αφού ήθελε να γυρίσει στις κομμουνιστικές του ρίζες, τι ήθελε rebranding;

"Ο πρωθυπουργός της σκευωρίας Novartis… Και πού να σφίξουν οι ζέστες!", είπε μεταξύ άλλων ο Άδωνις Γεωργιάδης για τον Αλέξη Τσίπρα.

ΒΟΛΕΣ 27 Μαϊ 2026 | 08:21

Καρατζαφέρης για Τσίπρα: Ο Μητσοτάκης πρέπει να του στείλει ανθοδέσμη - Τον έφαγαν οι Λαιστρυγόνες, η Ιθάκη δεν έφτασε

"Περίμενα να είναι περισσότεροι οι ΕΛΑΣίτες", είπε ο πρώην πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, για τα αποκαλυπτήρια του νέου κόμματος Τσίπρα.

ΕΛ.Α.Σ 27 Μαϊ 2026 | 08:16

Ο Αθανασίου στην εκδήλωση Τσίπρα: "Ξεκινά η αντεπίθεση, όλοι μαζί να αλλάξουμε την κατάσταση"

Μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης του νέου πολιτικού σχηματισμού του Αλέξη Τσίπρα ο γνωστός ηθοποιός Μάριος Αθανασίου μοιράστηκε τις εντυπώσεις του.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΚΟΜΜΑΤΟΣ 27 Μαϊ 2026 | 07:19

Στα λευκά η Μπέττυ Μπαζιάνα στο πλευρό του Τσίπρα στο Θησείο [βίντεο]

Με χειροκροτήματα και επευφημίες αποχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας από την εκδήλωση παρουσίασης του νέου κόμματος, το βράδυ της Τρίτης, κάτω από την Ακρόπολη.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ 27 Μαϊ 2026 | 06:40

Ανατροπές στην αντιπολίτευση με την επιστροφή Τσίπρα - Στα "κάγκελα" το ΠΑΣΟΚ για τη δεύτερη θέση

Φωτιά στα πολιτικά τέλια έβαλε ο Αλέξης Τσίπρας με την ανακοίνωση του κόμματος του - Οι αντιδράσεις από Μαξίμου και ΠΑΣΟΚ.

ΟΙ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ 26 Μαϊ 2026 | 23:27

Αλέξης Τσίπρας: Ποιοι έδωσαν το "παρών" στην εκδήλωση παρουσίασης του νέου του κόμματος [εικόνες]

Πλήθος ανθρώπων του Κέντρου και της Αριστεράς παραβρέθηκαν στο Θησείο για τα αποκαλυπτήρια του νέου πολιτικού φορέα από τον Αλέξη Τσίπρα

ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 26 Μαϊ 2026 | 22:25

Κυβερνητικές πηγές για Τσίπρα: "Ίδιος και απαράλλαχτος, θέλει να γυρίσει την Ελλάδα δεκαετίες πίσω"

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές "Τόση επικοινωνία και διαφήμιση για να εμφανισθεί ξανά ο κ. Τσίπρας το ίδιο αμετανόητος και απαράλλαχτος"

ΠΟΛΙΤΗΣ ΑΙΣΘΑΝΘΗΚΕ ΑΔΙΑΘΕΣΙΑ 26 Μαϊ 2026 | 22:22

Ανησυχία στην ομιλία Τσίπρα στο Θησείο: "Αν υπάρχει γιατρός να έρθει γρήγορα"

Αναστάτωση στο Θησείο κατά την ομιλία Τσίπρα όταν πολίτης αισθάνθηκε αδιαθεσία

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ 26 Μαϊ 2026 | 20:01

Ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε την Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη (ΕΛΑΣ) - Οι 7 δεσμεύσεις [βίντεο]

Πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια για το νέο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα σε εκδήλωση στην πλατεία Θησείου

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ 26 Μαϊ 2026 | 16:34

Νίκος Παναγιωτόπουλος: "Ενα ψυχρό τηλεφώνημα" - Τι λέει για την απόλυση από το Kontra και για το αν έχει σχέση ο Τσίπρας

Με ανάρτησή του ο Νίκος Παναγιωτόπουλος λέει ότι με ένα τηλεφώνημα την Παρασκευή τού ανακοινώθηκε το τέλος με το Κontra

ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ 26 Μαϊ 2026 | 15:49

Μητσοτάκης για Τσίπρα, Καρυστιανού, Ανδρουλάκη: Πολιτική Βαβέλ με έναν κοινό παρονομαστή - Την καταγγελία της κυβέρνησης

Για κλίμα σύγχυσης και λαϊκισμού έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο

ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ 26 Μαϊ 2026 | 12:51

Δημοσκόπηση Interview: Στο 26,1% η ΝΔ – Οριακό προβάδισμα Τσίπρα από ΠΑΣΟΚ, 4η η Καρυστιανού, εξαϋλώνεται ο ΣΥΡΙΖΑ

Καθαρό προβάδισμα της ΝΔ με 26,1% καταγράφει η νέα δημοσκόπηση της Interview, όμως το πραγματικό ενδιαφέρον μεταφέρεται στη μάχη για τη δεύτερη θέση

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 26 Μαϊ 2026 | 11:24

Μαρινάκης για Τσίπρα: Ο "προστάτης των αδυνάτων" επέλεξε να φορολογήσει τους συνταξιούχους και όχι τους εφοπλιστές

"Χθες, στο ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΙ "Στο χιλιοστό", ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jan Claude Juncker τα είπε όλα"

ΣΗΜΕΡΑ 26 Μαϊ 2026 | 06:35

Ο πόλεμος της... φανέλας αρχίζει - Οι ανακοινώσεις Τσίπρα για το νέο κόμμα και η στάση της κυβέρνησης

Ο πρώην Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα μπει ξανά στην πολιτική σκηνή, μετά από σχεδόν 3 χρόνια απουσίας - Σήμερα παρουσιάζει στο Θησείο το νέο του κόμμα.

ΕΦ' ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 25 Μαϊ 2026 | 23:50

Μαρινάκης για Τσίπρα και Μπαρτσελόνα: Αντί για... Τσάβι, Ινιέστα επέλεξε Πολάκη, Κωνσταντοπούλου [βίντεο]

"Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια αν η Τουρκία προχωρήσει σε μονομερή ενέργεια", τόνισε ο Παύλος Μαρινάκης

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ "ΣΤΟ ΧΙΛΙΟΣΤΟ" 25 Μαϊ 2026 | 22:53

Το "σχέδιο Αλβανία" για το Grexit - Γιούνκερ: Πρότεινα στον Τσίπρα να φορολογήσει τους εφοπλιστές και αρνήθηκε

"Εσύ είσαι αριστερός και εγώ δεξιός. Καλώς...", είπε ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα τον Ιούνιο του 2015

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΑΣΟΚ 25 Μαϊ 2026 | 16:32

Βέλη ΠΑΣΟΚ σε Μαρινάκη: "Ανοίγει πόλεμο με την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία - Συνεχίζουν το πάρτι των απευθείας αναθέσεων"

Τι είπε ο Παύλος Μαρινάκης για την επιστολή Κοβέσι με ανησυχίες για πρόσφατες νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 25 Μαϊ 2026 | 15:18

Γεωργιάδης: Προτιμώ για αντίπαλο τον Ανδρουλάκη που είναι μονίμως θυμωμένος και σκοτεινός, ο Τσίπρας έχει λάμψη

"Αν το ΠΑΣΟΚ είχε ανέβει δημοσκοπικά και ήταν στο 20-21%, δεν θα υπήρχε χώρος για νέα κίνηση Αλέξη Τσίπρα", υποστήριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ 25 Μαϊ 2026 | 12:43

Δρυμιώτης: "Στη Βουλή η Καρυστιανού με διψήφιο ποσοστό, ο Σαμαράς δεν θα πάρει πάνω από 4%" - Τι είπε για Τσίπρα

Την άποψή του για τις πολιτικές εξελίξεις και τα σενάρια γύρω από νέα ή υπό διαμόρφωση κόμματα εξέφρασε το πρωί της Δευτέρας ο Ανδρέας Δρυμιώτης.

ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ 25 Μαϊ 2026 | 12:27

Απολύθηκε ο δημοσιογράφος Παναγιωτόπουλος από το ΚΟΝΤΡΑ- Το παρασκήνιο και οι πληροφορίες για το τηλεφώνημα Τσίπρα

Δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση για ποιο λόγο απολύθηκε ο δημοσιογράφος, αλλά ο Νίκος Κοτζιάς κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα ότι αυτός ζήτησε την απόλυση

ΓΙΑ ΣΥΡΙΖΑ 24 Μαϊ 2026 | 16:13

Νίκος Παππάς: Έχουμε καθυστερήσει να συνεδριάσουμε, αυτονόητο αυτό που είπε ο Πολάκης

Για την επόμενη ημέρα, υποστηρίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει το "ιδεολογικό και πολιτικό οπλοστάσιο".

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 24 Μαϊ 2026 | 14:41

Παραιτήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Διονύσης Τεμπονέρας - Οδεύει προς το νέο κόμμα του Τσίπρα

Την παραίτησή του από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία υπέβαλε ο Διονύσης Τεμπονέρας, αποχωρώντας επισήμως από το κόμμα της Κουμουνδούρου.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 24 Μαϊ 2026 | 09:45

Ο Τσίπρας αποκάλυψε τα χρώματα του νέου κόμματος, κρατώντας μία.. μπάλα και ένα κασκόλ της Μπαρτσελόνα [βίντεο]

Ο Αλέξης Τσίπρας αποκάλυψε τα χρώματα του νέου κόμματός του, κρατώντας μια μπάλα της Μπαρτσελόνα, ενώ μπροστά του είχε και ένα αντίστοιχο κασκόλ.

ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΘΗΣΕΙΟΥ 23 Μαϊ 2026 | 12:33

Τσίπρας: "Στο ραντεβού με την ιστορία, ας είμαστε όλοι εκεί" - Το νέο μήνυμα για το κόμμα του

Ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζει ένα προεκλογικό – πανηγυρικό σκηνικό για το νέο του κόμμα

Η ΣΚΑΚΙΕΡΑ 23 Μαϊ 2026 | 09:19

Τα νέα κόμματα Τσίπρα - Καρυστιανού και ποιοι πιέζονται

Σε πορεία αναδιάταξης βρίσκεται το πολιτικό σκηνικό της χώρας, που κινείται τα τελευταία εικοσιτετράωρα έχοντας στον ορίζοντά του δύο σταθερές.

ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ 23 Μαϊ 2026 | 09:02

Ο οδικός χάρτης για το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα που ανακοινώνεται την Τρίτη -Νέα στελέχη, περιοδείες παντού

"Από την κοινωνία, με την κοινωνία, για την κοινωνία", είναι το μότο του νέου κόμματος του Αλέξη Τσίπρα η ίδρυση του οποίου θα ανακοινωθεί την προσεχή Τρίτη.

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΝΗΡΤΗΣΕ 22 Μαϊ 2026 | 18:38

Οι "Ορίζοντες" δεν είναι για τον Αλέξη Τσίπρα: Τρολ για το όνομα του κόμματός του που "κάηκε" στο λεπτό

Το βίντεο που ανήρτησε ο Αλέξης Τσίπρας σχετικά με την ονομασία του νέου κόμματος

22 Μαϊ 2026 | 06:38

Καρυστιανού και Τσίπρας φέρνουν τα πάνω-κάτω στην αντιπολίτευση - Ολα όσα έγιναν χθες στο Ολύμπιον

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την πρώτη αναμέτρηση της Μαρίας Καρυστιανού και του Αλέξη Τσίπρα στο πολιτικό τερέν - Τα δύο νέα κόμματα δεν φαίνεται να "χτυπούν" τη ΝΔ.

ΣΤΟ ΤΙΚΤΟΚ 21 Μαϊ 2026 | 18:14

Final 4: Το έριξε στο μπάσκετ ο Παύλος Μαρινάκης - Τι απάντησε στο δίλημμα "Euroleague ή αυτοδυναμία" [βίντεο]

Ο Παύλος Μαρινάκης αποκάλυψε τον αγαπημένο του παίκτη όλων των εποχών στη Euroleague και ποιον θα εμπιστευόταν για την κρίσιμη ασίστ στην εκπνοή του αγώνα

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 21 Μαϊ 2026 | 15:55

Μαρινάκης: Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε αυτά που έκανε το ΠΑΣΟΚ με τον διοικητή της ΕΥΠ

"Το ΠΑΣΟΚ Μετέτρεψε μια απόρρητη διαδικασία σε σουρωτήρι", ανέφερε ο Παύλος Μαρινάκης

ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 21 Μαϊ 2026 | 14:29

Αλέξης Τσίπρας: Η ανάρτηση με την εμφάνιση της Μπαρτσελόνα για το νέο κόμμα - Όταν έλεγε τα ίδια και για τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε ανάρτηση με φανέλα της Μπαρτσελόνα για την εκδήλωση ανακοίνωσης του νέου κόμματος

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ 21 Μαϊ 2026 | 09:49

"Όλη η ομάδα προετοιμάζεται για τη μεγάλη μέρα" – Η νέα ανάρτηση Τσίπρα

Ο Αλέξης Τσίπρας προχώρησε σε νέα ανάρτηση, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η διαδικασία προετοιμασίας για την επίσημη ανακοίνωση βρίσκεται στην τελική ευθεία.

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 26/5 21 Μαϊ 2026 | 07:32

Τσίπρας: Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για την παρουσίαση του κόμματος -Πολλές εκπλήξεις, ο ρόλος γνωστού συνθέτη

Ο Αλέξης Τσίπρας την επόμενη Τρίτη (26/5) στις 20.00 θα ανακοινώσει τον τίτλο του νέου κόμματος και θα παρουσιάσει την ιδρυτική του διακήρυξη.

ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ ΣΤΕΛΕΧΟΣ 20 Μαϊ 2026 | 22:22

Με τον Τσίπρα και ο Τεμπονέρας του ΣΥΡΙΖΑ : "Στις 26 Μαΐου θα είμαι στο Θησείο - Υπάρχει συναντίληψη"

"Προσωπικά θα βρίσκομαι εκεί και σας το λέω καθαρά", ξεκαθάρισε ο Διονύσης Τεμπονέρας

ΣΤΟ ACTION 24 20 Μαϊ 2026 | 17:05

Ειρωνείες Τσακαλώτου όταν ρωτήθηκε αν είναι αριστερός ο Τσίπρας: "Εξαρτάται ποια μέρα θα τον ρωτήσετε" [βίντεο]

"Ο Αλέξης Τσίπρας θεωρεί ότι η ιστορία της Αριστεράς τελείωσε γι’ αυτόν" είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος

ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΟΠΕΚΕΠΕ 20 Μαϊ 2026 | 13:00

Οι προτάσεις νέων στον Τσίπρα για το όνομα του κόμματός του - Από "Ιθάκη" μέχρι... "Λάουρα" [βίντεο]

"Δεν είναι καθόλου κακές ιδέες", σχολιάζει ο Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτησή του για τις προτάσεις των νέων για το όνομα του κόμματός του.

ΗΘΟΠΟΙΟΣ 20 Μαϊ 2026 | 08:14

Αιμίλιος Χειλάκης: Πιστεύω στο τι μπορεί να προσφέρει ο Τσίπρας - Η Ελλάδα χρειάζεται αλλαγή πολιτικής

"Έχουμε ανάγκη όμως κάποιον που θα ασχοληθεί με τα προβλήματά μας για να επιστρέψει ο κόσμος στην πολιτική", είπε ο Αιμίλιος Χειλάκης.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΑΚΗ 19 Μαϊ 2026 | 11:57

Φάμελλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι στις επόμενες εκλογές μέσα σε ενωτικό σχήμα - Καθοριστικός ο ρόλος του Τσίπρα

"Απαράδεκτη και οποιαδήποτε συζήτηση για περιουσιακά στοιχεία του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν κάνουμε πολιτική για τις καρέκλες", τόνισε ο Σωκράτης Φάμελλος.

Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 19 Μαϊ 2026 | 11:47

Με ζεύγος Mirage αντικαθίστανται οι Patriot στην Κάρπαθο - "Εχω βαρεθεί να διαβάζω περί υποχωρητικότητας"

"Εκρίθη επιχειρησιακά ότι οι Patriot έπρεπε να επιστρέψουν", ανέφερε ο Παύλος Μαρινάκης

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 19 Μαϊ 2026 | 10:25

Μαρινάκης: "Δημιουργούν ερωτήματα τα ονόματα στο κόμμα Καρυστιανού" - Το αιχμηρό σχόλιο για Τσίπρα

Κριτική στον Αλέξη Τσίπρα και τη Μαρία Καρυστιανού για τη ρητορική και τα ονόματα των συνεργατών τους που έχουν δει το φως της δημοσιότητας άσκησε ο Παύλος Μαρινάκης.

ΑΝΑΤΑΡΑΞΕΙΣ 19 Μαϊ 2026 | 06:43

Κυβέρνηση για Τσίπρα και Καρυστιανού: Τα δηκτικά σχόλια για ανάμειξη της Ρωσίας στα εσωτερικά της χώρας

Φωτιές παίρνει η πολιτική σκηνή με τον Αλέξη Τσίπρα και τη Μαρία Καρυστιανού να επισπεύδουν την γέννηση των πολιτικών τους φορέων τις επόμενες ημέρες.

ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΣΚΑΙ 18 Μαϊ 2026 | 23:13

"Στο χιλιοστό": Είπα στον Τσίπρα "αυτό είναι 3ο μνημόνιο" και απάντησε "μη λες τέτοιες λέξεις" - Χάος οι διαπραγματεύσεις

Ο Αλέξης Τσίπρας διεμήνυε: "Γνωρίζω ότι κάποιοι έχουν ποντάρει στο ενδεχόμενο τρίτου μνημονίου τον ερχόμενο Ιούνιο, θα τους διαψεύσουμε"

EVENT 18 Μαϊ 2026 | 20:58

Στο Κλακάζ ο Αλέξης Τσίπρας, στην εκδήλωση Unmute Now για όλα τα θέματα που απασχολούν τους νέους

Πρόκειται για ένα event που έχει στόχο να δώσει βήμα στη νέα γενιά για να εκφράσει τις αγωνίες, τις διεκδικήσεις και τα όνειρά της.

Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ 18 Μαϊ 2026 | 18:50

Αποχώρησε και η Ελένη Αυλωνίτου από τον ΣΥΡΙΖΑ - Προαναγγέλλει προσχώρηση στο κόμμα Τσίπρα

Η Ελένη Αυλωνίτου, που ήταν παρούσα στην εκδήλωση Τσίπρα στο Χαλάνδρι για την "κυβερνώσα αριστερά", τονίζει ότι οι αγώνες της δεν σταματάνε

Γ.Γ. ΚΚΕ 18 Μαϊ 2026 | 17:10

"Καρφιά" Κουτσούμπα για Τσίπρα-Καρυστιανού: "Οι πολίτες θα βρουν τρόπο να εκφράσουν την απέχθειά τους"

"Μόνο αποστροφή προκαλεί όλος αυτός ο τυχοδιωκτισμός, όλη αυτή η κλωτσοπατινάδα στο αστικό πολιτικό σκηνικό", τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 18 Μαϊ 2026 | 16:09

Μαρινάκης για Τσίπρα: "Είναι αργά για δάκρυα" - Τι σχολίασε για το κόμμα Καρυστιανού

"Είναι αργά για τον κ. Τσίπρα να μας απαντήσει γιατί μας έβαλε πάνω από 30 φόρους, γιατί μας φόρτωσε πάνω από 100 δισ. ευρώ" είπε μεταξύ άλλων ο Παύλος Μαρινάκης

ΟΛΑ ΑΛΛΑ 18 Μαϊ 2026 | 13:43
ΑΙΧΜΕΣ 18 Μαϊ 2026 | 13:12

Γεωργιάδης: Φιλορωσικό το κόμμα Καρυστιανού, ο Τσίπρας δε θέλει Πολάκη, στον ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει η διάσπαση του ατόμου

Τα νέα δεδομένα στην πολιτική σκακιέρα της χώρας σχολίασε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ενόψει των ανακοινώσεων για τα κόμματα Καρυστιανού και Τσίπρα.

Η ΠΙΘΑΝΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 17 Μαϊ 2026 | 10:25

Νέα ανάρτηση Τσίπρα προαναγγέλει τη δημιουργία νέου πολιτικού φορέα – Ποια ημερομηνία φαίνεται να "κλειδώνει"

Ο Αλέξης Τσίπρας, προαναγγέλλει τη δημιουργία του νέου πολιτικού φορέα που θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 17 Μαϊ 2026 | 08:09

"Στο χιλιοστό": Ελένη Βαρβιτσιώτη και Βικτώρια Δενδρινού έζησαν την κρίση από τις Βρυξέλλες και αποκαλύπτουν όσα δεν ξέραμε

Η Ελένη Βαρβιτσιώτη και η Βικτώρια Δενδρινού έχουν καθίσει απέναντι σε ονόματα που για πρώτη φορά μιλούν δημόσια για την ελληνική κρίση.

ΣΑΦΗ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ 16 Μαϊ 2026 | 23:56

Σε "κενό αέρος" ο ΣΥΡΙΖΑ: Αναταράξεις προκάλεσε η διαγραφή Πολάκη από την ΚΟ με απόφαση Φάμελλου

Λίγο πριν από τις ανακοινώσεις του Αλέξη Τσίπρα για δημιουργία νέου κόμματος, η διαγραφή του Παύλου Πολάκη από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί προάγγελο γενικότερων εξελίξεων

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 16 Μαϊ 2026 | 18:34

Βολές Πολάκη σε Φάμελλο για το κόμμα Τσίπρα: Ακόμα να συγκαλέσεις την Πολιτική Γραμματεία;

.... Τι ακριβώς υπηρετείς με την αφωνία, έλλειψη πρωτοβουλίας και την αναποφασιστικότητα;... λέει ο Παύλος Πολάκης.

ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 16 Μαϊ 2026 | 09:40

Νέα ανάρτηση Τσίπρα στα social media: Τον Μάρτη ήταν νωρίς... [βίντεο]

Πλησιάζει η ώρα της ανακοίνωσης του νέου πολιτικού φορέα του Αλέξη Τσίπρα.

ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ 15 Μαϊ 2026 | 17:42

Νέα Αριστερά: Ανεξαρτητοποιήθηκε ο βουλευτής Οζγκιούρ Φερχάτ - Ήταν παρών στην ομιλία Τσίπρα

Ο Οζγκιούρ Φερχάτ βρέθηκε τη Δευτέρα στο Χαλάνδρι, στην εκδήλωση όπου μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας για την "κυβερνώσα Αριστερά της Νέας Εποχής"

ΥΨΗΛΟΙ ΤΟΝΟΙ 14 Μαϊ 2026 | 23:21

Κόντρα στη Βουλή και πόλεμος ανακοινώσεων κυβέρνησης - ΠΑΣΟΚ για το ακίνητο Ανδρουλάκη που νοίκιαζε στο Δημόσιο

Το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έκανε λόγο για "λασπολογία" και προανήγγειλε προσφυγή στη Δικαιοσύνη

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 14 Μαϊ 2026 | 16:07

Παύλος Μαρινάκης για Νίκο Ανδρουλάκη: Ηθικά ερωτήματα για το ακίνητό του που μίσθωσε το Δημόσιο

"Ούτε ο υπουργός Υγείας, ούτε εμείς, ούτε εγώ εκπροσωπώντας την κυβέρνηση θέτω ζήτημα νομιμότητας", είπε ο Παύλος Μαρινάκης

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ 13 Μαϊ 2026 | 16:58

Ηλιούπολη: Παρέμβαση Μαρινάκη για βίντεο με τα δύο κορίτσια στην Ηλιούπολη - Συστάσεις από το ΕΣΡ

Την απόσυρση βίντεο που σχετίζεται με την πτώση των δύο ανήλικων κοριτσιών στην Ηλιούπολη ζήτησε ο Παύλος Μαρινάκης

ΑΝΑΚΑΛΕΙ 13 Μαϊ 2026 | 14:43

Τα... μαζεύει η Βάσια Αναστασίου για τα "βαμμένα μαλλιά" του Τσίπρα: Ατυχής διατύπωση, δεν με εκφράζει

Ο κ. Τσίπρας ουδέποτε ζήτησε συγγνώμη από Παπανδρέου, Βενιζέλο και Ανδρουλάκη, αναφέρει επίσης σε ανάρτησή της η Βάσια Αναστασίου.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 13 Μαϊ 2026 | 13:09

Μαρινάκης για πόθεν έσχες Ανδρουλάκη: Αλλο να ξεχνάς τα ακουστικά σου και άλλο να ξεχνάς να δηλώσεις ένα εκατ. ευρώ

Με αιχμές κατά του Νίκου Ανδρουλάκη, τοποθετήθηκε ο Παύλος Μαρινάκης, με αφορμή το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ που δεν είχε δηλωθεί στο "πόθεν έσχες" του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙ ΣΥΡΙΖΑ 13 Μαϊ 2026 | 11:29

Γαβρόγλου για Τσίπρα: Και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ήταν ένας άλλος Καραμανλής μετά τη δικτατορία

Για το νέο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα μίλησε στον ΣΚΑΪ ο Κώστας Γαβρόγλου, πρώην υπουργός Παιδείας και συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα στο Ινστιτούτο.

ΜΕΤΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 13 Μαϊ 2026 | 10:27

Μαρινάκης: Η παραβατικότητα στα πανεπιστήμια πρέπει να αντιμετωπίζεται από την κανονική αστυνομία

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε την ανάγκη να τρέξουν πιο γρήγορα τα μέτρα πρόληψης όπως οι κάμερες και τα τουρνικέ.

ΑΙΧΜΗΡΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 13 Μαϊ 2026 | 09:49

Ακρίτα κατά Βάσιας Αναστασίου: Λεκτική πατσαβούρα επιπέδου Λατινοπούλου

"Με κάτι τέτοιες θα την κάνετε την Αλλαγή;", διερωτήθηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Έλενα Ακρίτα, αφήνοντας αιχμές κατά του ΠΑΣΟΚ.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ 13 Μαϊ 2026 | 08:34

Φλωρίδης: Ούτε ο ίδιος ο Τσίπρας δεν πιστεύει ότι μπορεί να κερδίσει τον Μητσοτάκη -Το ΠΑΣΟΚ έχει συμπεριφορές κομμάτων περιθωρίου

Κριτική στο ΠΑΣΟΚ για τη στάση του και τη ρητορική του, αλλά και στον Αλέξη Τσίπρα, άσκησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης.

ΑΡΩΜΑ ΕΚΛΟΓΩΝ 13 Μαϊ 2026 | 06:44

Η μάχη Τσίπρα-Ανδρουλάκη για τη δεύτερη θέση και ο καβγάς για τις δημοσκοπήσεις -Σε πτώση η Καρυστιανού

Με τον χρόνο να κυλάει αντίστροφα για την επόμενη εκλογική αναμέτρηση και τις έρευνες να επιχειρούν να σφυγμομετρήσουν τον παλμό των ψηφοφόρων.

ΣΤΟ KONTRA 12 Μαϊ 2026 | 23:08

Ξαναχτύπησε η Βάσια Αναστασίου του ΠΑΣΟΚ: "Ο Τσίπρας να λουστεί δύο φορές, γιατί είναι έντονη η μπογιά"

Σε τηλεοπτική της παρουσία η Βάσια Αναστασίου ρωτήθηκε για τα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην εκδήλωση της Δευτέρας 11/5 στο Χαλάνδρι

ΣΤΟ OPEN 12 Μαϊ 2026 | 17:47

Γιαννακοπούλου και Ζαχαριάδης αντάλλαξαν αφιερώσεις τραγουδιών για χάρη του Τσίπρα - "Άλλα μου λεν' τα μάτια σου" [βίντεο]

Μάλιστα, ο Κώστας Ζαχαριάδης έκανε και ένα κοπλιμέντο στη Νάντια Γιαννακοπούλου για τα μάτια της, που όπως είπε είναι "πάντα ξεχωριστά"

ΤΙ ΕΙΠΕ 12 Μαϊ 2026 | 17:25

Ο διάλογος Τσίπρα με 96χρονη στο Χαλάνδρι: "Είναι καλός κυβερνήτης, ο δεύτερος Καποδίστριας για την Ελλάδα" [βίντεο]

"Του ευχήθηκα να φτάσουμε γρήγορα στην Ιθάκη", είπε η κυρία Κατερίνα, προσθέτοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας της απάντησε με σιγουριά: "Και βέβαια θα φτάσουμε"

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 12 Μαϊ 2026 | 15:42

Παύλος Μαρινάκης: Τα κόμματα διαμαρτυρίας δημιούργησαν πολλά περισσότερα προβλήματα από όσα έλυσαν

"Το μοναδικό θετικό που άφησε εκείνη η περίοδος ήταν πως πλέον υπάρχει "μέτρο σύγκρισης"", είπε ο Παύλος Μαρινάκης

ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 12 Μαϊ 2026 | 15:15

Αλέξης Τσίπρας: Μεγάλη προσέλευση κόσμου στην εκδήλωση στο Χαλάνδρι - "Στόχος δεν είναι η αντιπολίτευση είναι η νίκη"

"Μία ισχυρή παράταξη που θα νικήσει και θα αντικαταστήσει τη διεφθαρμένη κυβέρνηση Μητσοτάκη", είπε ο κ. Τσίπρας από το Χαλάνδρι

ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ 12 Μαϊ 2026 | 14:23

Δημοσκόπηση Interview: Ντέρμπι για τη 2η θέση, ο Τσίπρας περνάει οριακά τον Ανδρουλάκη - Το ποσοστό της Καρυστιανού

Μάχη για τη δεύτερη θέση στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, ανάμεσα στο κόμμα Τσίπρα και το ΠΑΣΟΚ, καταγράφεται σε δημοσκόπηση της Interview.

ΠΛΗΘΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 11 Μαϊ 2026 | 22:41

Τσίπρας: "Στόχος να νικήσουμε τον Μητσοτάκη" - "Ολα στην ώρα τους" για την ανακοίνωση του κόμματος [εικόνες - βίντεο]

"Με την ψήφο του ελληνικού λαού, στις επόμενες εκλογές θα υπάρχει παράταξη που θα μπορεί να κερδίσει", τόνισε στην ομιλία του από το Χαλάνδρι ο Αλέξης Τσίπρας

ΣΤΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΤΟΥ ΣΚΑΙ 11 Μαϊ 2026 | 22:06

Οταν ο Γιούνκερ έλεγε στον Τσίπρα: "Αν υποσχόμουν το προεκλογικό πρόγραμμά σου θα είχα 80%"

Η οργισμένη απάντηση του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ σε πρόταση πώλησης της Ακρόπολης και η στιχομυθία με τον Αλέξη Τσίπρα, όταν ανέλαβαν τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ

ΤΙ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΤΣΙΠΡΑ, ΚΟΒΕΣΙ 11 Μαϊ 2026 | 20:22

Δημοσκόπηση Alco: Μικρή πτώση για ΝΔ, ποιους "απειλούν" Τσίπρας, Καρυστιανού - 7 στους 10 πιστεύουν ότι δεν υπάρχει κράτος δικαίου

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Alco, η Νέα Δημοκρατία διατηρεί την πρώτη θέση με 22,8%, σημειώνοντας πτώση μίας μονάδας σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα

ΟΜΙΛΙΑ 11 Μαϊ 2026 | 18:51

O Τσίπρας στο Χαλάνδρι: "Έχουν δρομολογηθεί οι εξελίξεις, υπάρχει η δυναμική" λέει ο Γιώργος Σιακαντάρης

Σε κλίμα πολιτικής κινητικότητας πραγματοποιείται απόψε εκδήλωση για την "κυβερνώσα Αριστερά της νέας εποχής".

ΤΙ ΕΙΠΕ 11 Μαϊ 2026 | 16:29

Επίθεση Μαρινάκη στον Τσίπρα: Απίστευτο θράσος, έκλεισε τις τράπεζες και έβαλε τους ανθρώπους στις ουρές

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε "μνημείο θράσους" την τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα για τις τράπεζες

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 11 Μαϊ 2026 | 15:35

Μαρινάκης για δηλώσεις Δημητριάδη: "Δεν κομίζει κάτι νεότερο - Στο ΠΑΣΟΚ κάνουν ότι δεν διαβάζουν καλά"

"Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να πάρει απόφαση ότι για να το πάρει ο κόσμος στα σοβαρά, πρέπει να σέβεται πριν και πάνω απ' όλα τις αποφάσεις της δικαιοσύνης" είπε ο Παύλος Μαρινάκης

ΝΕΟ ΜΗΝΥΜΑ 11 Μαϊ 2026 | 08:38

"Ανακοίνωσέ το!": Ο Αλέξης Τσίπρας "φουλάρει" για το νέο κόμμα - Η όλο υπονοούμενα ανάρτησή του [βίντεο]

"Το όμορφο ταξίδι συνεχίζεται… Ή μήπως τώρα μόλις αρχίζει;", γράφει ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ 11 Μαϊ 2026 | 06:20

"Έκλεισε το μάτι" στο κόμμα ο Μητσοτάκης για εκλογική ετοιμότητα

Κοινά χαρακτηριστικά βλέπει στο δίπολο Ανδρουλάκη-Τσίπρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 10 Μαϊ 2026 | 15:59

Νίκος Παππάς: "Ήρθε η ώρα για ένα τηλεφώνημα ενότητας Φάμελλου - Τσίπρα"

"Θα πρέπει τώρα να αποφασίσουμε αν οι προοδευτικές δυνάμεις θα προχωρήσουν κατά μόνας ή αν θα συνεργαστούν - Λάθος η στρατηγική του ΠΑΣΟΚ" είπε ο Νίκος Παππάς

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 09 Μαϊ 2026 | 16:38

Σφοδρή επίθεση Μαρινάκη σε Τσίπρα: Η ανάρτησή του για τις τράπεζες ξεφεύγει από τα όρια του θράσους

"Απέναντι στους επικίνδυνους λαϊκισμούς και τις δημαγωγίες του κ. Τσίπρα, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη απαντά με πράξεις", λέει ο Παύλος Μαρινάκης

ΣΤΟ ACTION 24 09 Μαϊ 2026 | 10:45

Γεωργιάδης: "Ρε Ανδρουλάκη, είναι δυνατόν να σε βρίζουν οι δικοί σου;" - Τι απάντησε για τα "καρφιά" σε Δένδια [βίντεο]

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε για την πρόταση ΠΑΣΟΚ για 4ήμερα εργασία - "Ο Τσίπρας θα είναι δεύτερος, ο Ανδρουλάκης είναι κατσούφης και όλη μέρα γκρινιάζει"

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ 09 Μαϊ 2026 | 10:43

Αλέξης Τσίπρας: Μετά το μεγάλο κόλπο με τη ΔΕΗ πάμε να δούμε τι γίνεται με τις τράπεζες - Aς πούμε την αλήθεια

Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εξηγεί που οφείλεται η αυξημένη κερδοφορία των τραπεζών