Συνάντηση Μητσοτάκη με τη Βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας: Μαζί και η Μαρέβα Μητσοτάκη [Εικόνες]

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχτηκε στο Μέγαρο Μαξίμου της Βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Τη Βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας υποδέχτηκε στο Μέγαρο Μαξίμου το πρωί της Παρασκευής ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Στη συνάντηση πήρε μέρος και η σύζυγος του πρωθυπουργού Μαρέβα Γκραμπόφσκι-​Μητσοτάκη, ενώ η Βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας συνοδευόταν από την αδερφή της Ειρήνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

O πρωθυπουργός και η σύζυγός του παρουσίασαν στη Βασίλισσα Σοφία τα έργα τέχνης νέων καλλιτεχνών που εκτίθενται περιοδικά στο Μέγαρο Μαξίμου και περιλαμβάνουν ποικίλες μορφές τέχνης: ζωγραφική, γλυπτική και φωτογραφία.

Ο πρωθυπουργός συζήτησε με τη Βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία για την πορεία της πανδημίας και τη βελτίωση που καταγράφεται. "Τα πράγματα γενικά πηγαίνουν καλύτερα και στη χώρα μας, νομίζω παντού στην Ευρώπη, και στην Ισπανία βλέπω ότι πηγαίνουν καλύτερα", σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Μητσοτάκης Βασίλισσα Σοφία

"Πρέπει να πω: σας θαυμάζει ο κόσμος όλος", ανέφερε η Βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία. "Να είστε καλά, κάνουμε μεγάλη προσπάθεια" απάντησε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στη συλλογική προσπάθεια που κατέβαλε η χώρα μας για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Στη συνέχεια, συζήτησαν για την ανάπλαση που γίνεται στο Τατόϊ και είχαν τον ακόλουθο διάλογο:

Πρωθυπουργός: Στο Τατόι πήγατε;

Βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία: Όχι.

Πρωθυπουργός: Θα ήθελα πάρα πολύ την επόμενη φορά που θα έρθετε να πάμε μαζί και να μας μεταφέρετε και τις δικές σας αναμνήσεις από το Τατόι γιατί γίνεται μία πολύ σημαντική δουλειά να αναδείξουμε το χώρο.

Βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία: Νομίζω ότι έχουν αλλάξει λίγα μέσα, μετά από τόσα χρόνια τώρα.

Πρωθυπουργός: Θέλουμε να αναδείξουμε όλο το χώρο γιατί πράγματι ήταν παράλειψη ότι ο χώρος ήταν τόσο παραμελημένος. Πάει πάρα πολύς κόσμος. Και τώρα θα είναι μία ευκαιρία. Έχουμε κάνει μία πολύ ωραία μελέτη συνολική για την ανάδειξη του χώρου, όλα τα παλιά κτίσματα, οι τάφοι... Θα κάνουμε μία πολύ ήπια ανάπτυξη, θα ξαναδώσουμε ζωή στο αγρόκτημα θα παράγουμε αγροτικά προϊόντα και θα το κάνουμε έναν πόλο επισκέψιμο για όλους τους πολίτες ειδικά του λεκανοπεδίου. Θα γίνει κάτι πολύ ωραίο, την επόμενη φορά θα χαρώ πάρα πολύ να σας ξεναγήσω.

Μητσοτάκης Βασίλισσα Σοφία

Στη συνάντηση συμμετείχαν η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Πρέσβης Ελένη Σουρανή και ο Ισπανός Πρέσβης στην Αθήνα Enrique Viguera Rubio.

Συνάντηση και με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Νωρίτερα, η Βασίλισσα Σοφία συναντήθηκε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Σακελλαροπούλου Βασίλισσα Σοφία

Κατά την συζήτηση έγινε ανταλλαγή απόψεων για την πανδημία και τις άλλες σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο πλανήτης, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος.

Σακελλαροπούλου Βασίλισσα Σοφία

Επίσκεψη σε Λέρο και Λειψούς

Η Bασίλισσα Σοφία της Ισπανίας, βρίσκεται στη χώρα μας από την περασμένη Τρίτη. Πριν τις συναντήσεις με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό, πραγματοπoίησε επίσκεψη σε δύο ελληνικά νησιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αρχικά επισκέφτηκε στη Λέρο, και η δεύτερη στάση της ήταν στους Λειψούς. Κατέφθασε στη Λέρο με αεροσκάφος της Aegean την Τρίτη, συνοδευόμενη από την αδελφή της Ειρήνη (η οποία μοιάζει απίστευτα με την κόρη της βασίλισσας Λετίσια και του βασιλιά Φελίπε, Λεονόρ), τον Πρέσβη της Ισπανίας στην Ελλάδα Enrique Vinguera, τον υπασπιστή της Βασίλισσας κ. Arturo Coello Villanueva, προσωπικούς φίλους της βασίλισσας, την διευθύντρια γραφείου του Πρέσβη κα Βασιλάκη Μαρία, καθώς και ολιγομελές προσωπικό ασφαλείας.

Τη Βασίλισσα Σοφία υποδέχτηκαν στο αεροδρόμιο του νησιού ο Μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ.κ. Παΐσιος, ο Δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλιας, ο Αντιδήμαρχος κ. Καστής Δημήτρης, ο Αντιδήμαρχος κ. Γρεκός Άκης, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Μπίλλης Νεκτάριος, ο Αρχιερατικός Επίτροπος π. Νικόδημος Φωκάς καθώς και ο π. Γεώργιος Γαμπιέρης.

βασιλισσα σοφια

Ο Δήμαρχος Λέρου αφού καλωσόρισε τη Βασίλισσα Σοφία, τόνισε την ασφάλεια που παρέχει η Λέρος ως ένα νησί COVID-FREE, προσφέροντας στους εκλεκτούς προσκεκλημένους, παραδοσιακά προϊόντα που παράγονται στο νησί, καθώς και έναν πίνακα που απεικονίζει στιγμές από τις επισκέψεις στη Λέρο της μητέρας της, Βασίλισσας Φρειδερίκης, κατά το παρελθόν.

βασιλισσα σοφια

Το βράδυ της ίδιας μέρας ο Πρέσβης της Ισπανίας στην Ελλάδα, παρέθεσε δείπνο προς τιμήν των προσκεκλημένων στο οποίο παρέστησαν, ο Μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ.κ. Παΐσιος και ο Δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλιας.

Κατά τη διάρκεια του δείπνου εδόθη η ευκαιρία στον Δήμαρχο Λέρου να αναπτύξει περαιτέρω τις σκέψεις της δημοτικής Αρχής αναφορικά με το κτίριο που φιλοξενούσε τις πρώην βασιλικές Τεχνικές Σχολές στην περιοχή των Λεπίδων, και πώς αυτό θα μπορούσε να αξιοποιηθεί ως μουσειακός χώρος ή λειτουργία Τεχνικών Σχολών/ΙΕΚ. Επίσης προτάθηκε η αδελφοποίηση του Δήμου Λέρου με πόλη της Ισπανίας η οποία θα ανακοινωθεί στο προσεχές μέλλον.

Επόμενη στάση για τη Βασίλισσα Σοφία ήταν οι Λειψοί, εκεί όπου επισκέφτηκε το υπό κατασκευή Καταφύγιο Θαλάσσιας Ζωής στο νησί προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία του.

βασίλισσα Σοφία

Το έργο είναι σε εξέλιξη και όταν ολοκληρωθεί θα λειτουργεί ως κέντρο περίθαλψης για θαλάσσια θηλαστικά και χελώνες, καθώς και ως χώρος φιλοξενίας δελφινιών που ελευθερώνονται από αιχμαλωσία. Στην παρουσίαση του έργου, έδωσε το παρόν εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνηση ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς.

βασίλισσα Σοφία

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 24 Ιουν 2021 | 13:14

Σύνοδος Κορυφής - Μήνυμα Μητσοτάκη στην Τουρκία: Να δείξει συνέπεια και συνέχεια στην αποκλιμάκωση

Την ανάγκη να επιδείξει η Τουρκία συνέπεια και συνέχεια στην κατεύθυνση της αποκλιμάκωσης στην Ανατολική Μεσόγειο, θα τονίσει ο Κυρ. Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ 24 Ιουν 2021 | 09:18

Ελένη Σουρανή: Στην Πρεσβεία της Ρώμης μετακινείται η διπλωματική σύμβουλος του Μητσοτάκη, αλλά από το 2022

Στην Πρεσβεία της Ρώμης διορίστηκε η Διπλωματική Σύμβουλος του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, Ελένη Σουρανή.

ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 Ιουν 2021 | 06:31

Στις Βρυξέλλες ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ - Τα βασικά θέματα της ατζέντας

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα βρίσκεται σήμερα στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει στις εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 23 Ιουν 2021 | 23:48

Ισπανία: Νεκρός στο κελί του ο Τζον ΜακΆφι, λίγο πριν την έκδοσή τους στις ΗΠΑ

Ο επιχειρηματίας Τζον ΜακΆφι ήταν καταζητούμενος στις ΗΠΑ για φοροδιαφυγή. Συνελήφθη τον περασμένο Οκτώβριο στο αεροδρόμιο της Βαρκελώνης

23 Ιουν 2021 | 22:13

Euro 2020: Σλοβακία – Ισπανία 0-5: Επική πρόκριση τους "16" για την Ισπανία [Βίντεο]

Την πρώτη της νίκη στη φάση των ομίλων του Euro πέτυχε η Ισπανία

ΤΙ ΕΙΠΑΝ 23 Ιουν 2021 | 21:49

Μονή Πετράκη: Επικοινωνία Μητσοτάκη με Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για την επίθεση με βιτριόλι

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης διαβεβαίωσε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο ότι η Πολιτεία θα παράσχει κάθε δυνατή ιατρική βοήθεια στα θύματα της επίθεσης στη Μονή Πετράκη

ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΚΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ 23 Ιουν 2021 | 20:34

Γέμισε παιδικές φωνές ο κήπος του Προεδρικού Μεγάρου - Συγκινημένη η Κατερίνα Σακελλαροπούλου [Εικόνες]

Επίσκεψη από την Παιδόπολη "Άγιος Ανδρέας" - "Ένιωσα μεγάλη συγκίνηση βλέποντας τη λαχτάρα αυτών των παιδιών για μια οικογένεια", δήλωσε η Κατ. Σακελλαροπούλου

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 23 Ιουν 2021 | 17:37

Μητσοτάκης: Στη ''Συν-Εργασία'' έως τον Σεπτέμβριο το μόνιμο προσωπικό στον Τουρισμό

Η τοποθέτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκης στην 29η Τακτική Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΕ

ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 23 Ιουν 2021 | 16:16

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της ΕΤΕπ: "Υπάρχει πλέον η κατάλληλη δυναμική για μια επενδυτική έκρηξη"

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, Werner Hoyer.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ 23 Ιουν 2021 | 15:38

Τσίπρας: Τώρα ξεδιπλώνεται η πραγματική ατζέντα Μητσοτάκη - Έχουμε μπροστά μας ένα θερμό πολιτικό καλοκαίρι

Τώρα ξεδιπλώνει την πραγματική του ατζέντα ο Μητσοτάκης με εργασιακό, ασφαλιστικό και πτωχευτικό, τόνισε ο Αλ. Τσίπρας στο ΠΣ του ΣΥΡΙΖΑ

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ ΠΟΙΝΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ 23 Ιουν 2021 | 12:36

Μητσοτάκης σε υπουργούς: Δεν προβλέπονται φέτος διακοπές - Συγχαρητήρια στην ΕΛΑΣ για τα Γλυκά Νερά

"Οι πολίτες μπορεί να σκέφτονται ήδη τις διακοπές τους, εμείς πάλι όχι", τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εισαγωγική του τοποθέτηση στο υπουργικό συμβούλιο.

ΣΤΗ ΒΑΡΗ ΑΤΤΙΚΗΣ 23 Ιουν 2021 | 11:44

Στη Σχολή Ευελπίδων η Σακελλαροπούλου: Επέδωσε τα ξίφη σε νέους και νέες ανθυπολοχαγούς [εικόνες]

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επέδωσε τα ξίφη στους νέους και τις νέες ανθυπολοχαγούς στην τελετή ορκωμοσίας στη Σχολή Ευελπίδων.

ΣΤΙΣ 11:00 23 Ιουν 2021 | 08:11

Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο με "βαριά" ατζέντα: Επικουρικές συντάξεις και αλλαγές στα σχολεία

Συνεδριάζει στις 11:00 το υπουργικό συμβούλιο, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Τα θέματα της συνεδρίασης.