Follow us

Ελαιόλαδο: Τα "μυστικά" της ποιότητας και ποιο ελαιόλαδο επιλέγουμε για ποια χρήση

Αυτή είναι η εποχή που στην αγορά κυκλοφορεί το αγουρέλαιο, ένα ξεχωριστό ελαιόλαδο με μοναδική γεύση και ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Ελένη Δασκαλάκη
ΓΡΑΦΕΙ: ΕΛΕΝΗ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ
Άλτις

Αν δεν γνωρίζετε το αγουρέλαιο, τώρα είναι η κατάλληλη εποχή για να σας "συστηθεί". Το αγουρέλαιο είναι το πρώτο λάδι που βγαίνει από τη συγκομιδή της ελιάς, γι’ αυτό και σε κάποιες περιοχές το αποκαλούν πρωτόλαδο ή φρέσκο λάδι αφού είναι το λάδι της Νέας Σοδειάς. Ξεχωρίζει από το μοναδικό πράσινο χρώμα του, την έντονα φρουτώδη γεύση του από αρώματα φρεσκοκομμένης άγουρης ελιάς, αλλά και για τη σπανιότητα που το χαρακτηρίζει, αφού δεν το βρίσκουμε όλο το χρόνο στην αγορά. Το αγουρέλαιο αποτελεί τροφή υψηλής διατροφικής και βιολογικής αξίας χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά του σε πολυφαινόλες και αντιοξειδωτικά. Για να απολαύσουμε όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά καλό είναι να το χρησιμοποιούμε ωμό, π.χ. στα λαδερά, στα όσπρια ή απλά σε μια φέτα φρέσκο ψωμί ως ένα μεσογειακό και υγιεινό σνακ.

Ελαιόλαδο: Τα "μυστικά" της ποιότητας και ποιο ελαιόλαδο επιλέγουμε για ποια χρήση

Ωστόσο, θα ήταν άδικο να στρέψουμε τους προβολείς μόνο στο "σπάνιο" αγουρέλαιο και να μη μιλήσουμε ευρύτερα για το ελαιόλαδο, την απόλυτη βάση της ελληνικής διατροφής.

Ελαιόλαδο, το απόλυτο μεσογειακό προϊόν

Μπορεί να ξέρετε ότι στη χώρα μας αγαπάμε το ελαιόλαδο, και πιθανώς αυτό είναι ένα από τα μυστικά ευζωίας και μακροζωίας, αλλά ίσως να μην ξέρετε τους παρακάτω εντυπωσιακούς αριθμούς:

  • Στην Ελλάδα καταναλώνουμε περίπου 11-12kg ελαιόλαδο κατά κεφαλήν το χρόνο, έχοντας τη μεγαλύτερη κατά κεφαλήν κατανάλωση στον κόσμο!
  • Η Ελλάδα είναι η 3η ελαιοπαραγωγική χώρα στον κόσμο με πάνω από 450.000 οικογένειες να παράγουν ελαιόλαδο.

Άλτις

Ελαιόλαδο παντού! Αλλά ποιο ελαιόλαδο;

Το χρησιμοποιούμε στη μαγειρική, στις σαλάτες, στα ψητά, στις πίτες, στα ντιπ, στις μαρινάδες, σε "πειραγμένα" σάντουιτς και σνακ - αποτελεί απαραίτητο συστατικό σε κάθε σπίτι. Μιλάμε φυσικά για το ελαιόλαδο. Παρότι όμως αναφερόμαστε σε αυτό με το βασικό του όνομα, το κάθε ελαιόλαδο είναι διαφορετικό όχι μόνο ως προς τα γευστικά του χαρακτηριστικά αλλά και για τη "σωστή" χρήση που θα τα αναδείξει.

Τα χαρακτηριστικά του ποιοτικού ελαιολάδου

Το ελληνικό ελαιόλαδο είναι γνωστό σε όλο τον κόσμο και προτιμάται τόσο για τη γεύση όσο και για τα οφέλη του στην υγεία μας. Ωστόσο δεν έχουν όλα τα ελαιόλαδα την ίδια ποιότητα και γεύση, αφού υπάρχουν πολλοί παράγοντες που συμβάλουν σε αυτό.

Για να είμαστε σίγουροι πως το ελαιόλαδο που καταναλώνουμε είναι υψηλής ποιότητας και αδιαμφισβήτητης γνησιότητας επιλέγουμε επώνυμο τυποποιημένο ελαιόλαδο το οποίο έχει εμφιαλωθεί σε συσκευασίες που διασφαλίζουν τη διατήρηση των ποιοτικών χαρακτηριστικών του και είναι σύμφωνο με όλες τις διεθνείς προδιαγραφές ποιότητας και ασφάλειας.

Επιλέγοντας το Άλτις, το Νο1 τυποποιημένο ελαιόλαδο στην Ελλάδα, νιώθουμε σίγουροι ότι για την παραγωγή κάθε μπουκαλιού τηρούνται όλες οι απαραίτητες διαδικασίες ελέγχου και διασφάλισης της ποιότητας σε όλα τα στάδια παραγωγής από το λιοτρίβι μέχρι και το τελικό συσκευασμένο προϊόν.

Το Άλτις πρώτο απέκτησε τη διαπίστευση της μεθόδου οργανοληπτικής αξιολόγησης, γεγονός που αποδεικνεύει τη βαθιά γνώση και εμπειρία της καταξιωμένης αυτής ομάδας που σκοπό έχει την εύρεση του πιο γευστικού και ποιοτικού ελαιολάδου.

Το Άλτις συνεχίζει από το 1967 μέχρι και σήμερα να καλύπτει περισσότερα από 25.000 km χαρτογραφώντας και αξιολογώντας ελαιώνες σε όλη την Ελλάδα επιλέγοντας να συσκευάσει τα υψηλότερης ποιότητας ελαιόλαδα. Στο δυναμικό της εταιρείας περιλαμβάνεται εξειδικευμένη ομάδα γευσιγνωστών οι οποίοι πραγματοποιούν εκατοντάδες γευστικές δοκιμές προκειμένου να εξασφαλίσουν το άριστο οργανοληπτικό προφίλ του ελαιολάδου που θα τυποποιηθεί.

Κάτι ακόμα που κάνει το Άλτις να ξεχωρίζει είναι η δυνατότητα ιχνηλασιμότητας του ελαιολάδου μέσω της online πλατφόρμας του, μέσω της οποίας εμείς οι καταναλωτές μπορούμε να μάθουμε την ακριβή προέλευση του ελαιολάδου που χρησιμοποιείται για την τυποποίηση των εξαιρετικών παρθένων ελαιολάδων Π.Γ.Ε Χανιά & Π.Ο.Π Καλαμάτα.

Οι ποικιλίες του ελαιολάδου και πώς θα αναδείξουμε τα χαρακτηριστικά της κάθε μίας

Χάρη στην πλήρη γκάμα προϊόντων που καλύπτουν όλα τα γευστικά προφίλ, κάθε ένας από εμάς έχει τη δυνατότητα να επιλέξει το Άλτις που ταιριάζει καλύτερα στις προτιμήσεις του.

Άλτις 3

Κλασικό: Διαχρονική επιλογή για τους λάτρεις της απαλής γεύσης ή και τους λιγότερο μυημένους. Το κλασικό ελαιόλαδο διακρίνεται για τη διακριτική ντελικάτη γεύση, το φίνο άρωμα του και το λαμπερό, καθαρό χρώμα του.

Πώς θα το απολαύσουμε: Προτείνεται για καθημερινή χρήση στη μαγειρική, καθώς αναδεικνύει απολαυστικά τις παραδοσιακές συνταγές, δίνοντας ξεχωριστή γεύση στα λαδερά, τα όσπρια αλλά και σε όλα τα εποχιακά πιάτα της ελληνικής κουζίνας.

Εξαιρετικό παρθένο Παραδοσιακό: Ελαιόλαδο με πλούσια, γεμάτη γεύση και ιδιαίτερο άρωμα από τις καλύτερες σοδειές της ελληνικής γης. Διακρίνεται για την πλούσια, γεμάτη και ισορροπημένη γεύση του.

Εξαιρετικό παρθένο Χανιά Κρήτης (ΠΓΕ): Πρόκειται για ελαιόλαδο Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης, μοναδικό για τη γεύση και το άρωμά του που μας ταξιδεύει γευστικά στα Χανιά της Κρήτης, εκεί όπου παράγεται από εκλεκτές σοδειές της περιοχής!

Εξαιρετικό παρθένο Καλαμάτα (ΠΟΠ): Ένα ακόμη εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης, από τους ξακουστούς ελαιώνες της Καλαμάτας που διατηρεί ατόφιο το άρωμα του φρεσκοκομμένου πράσινου καρπού, το χρυσοπράσινο χρώμα και την ντελικάτη φρουτώδη γεύση του.

Πώς θα τα απολαύσουμε: Όλα τα εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ωμά στη σαλάτα, στη μαγειρική, με λαχανικά και όσπρια, με ψάρι και κρέας, σε ψητά φαγητά αλλά και σε ντρέσινγκ. Το ποιο θα επιλέξει ο καθένας από εμάς είναι θέμα προσωπικού γούστου στη γεύση!

Άλτις 4

Εξαιρετικό παρθένο Αγουρέλαιο: Το βρίσκουμε μόνο αυτή την εποχή του χρόνου σε περιορισμένη ποσότητα και ξεχωρίζει για τα φρέσκα αρώματα και τη μοναδική του γεύση.

Πώς θα το απολαύσουμε: Ωμό στις σαλάτες και στο ψωμί, καθώς επίσης προτείνεται η προσθήκη του στο τέλος του μαγειρέματος ώστε να παίρνουμε όλα τα ευεργετικά του στοιχεία.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Στη Νέα Ερυθραία για μια από τις ομορφότερες αυλές των βορείων προαστίων

Το all-day στέκι με κοσμοπολίτικο αέρα και ανεμελιά έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και συνεχίζει να το κάνει και το φθινόπωρο.

ΓΙΑ ΔΕΙΤΕ! 05 Σεπ 2025 | 07:58

4+1 τρόποι αποτοξίνωσης μετά τις διακοπές - Πώς θα επανέλθετε πλήρως

Με αυτούς τους πέντε απλούς τρόπους, η μετάβαση από το ανέμελο καλοκαίρι στην απαιτητική καθημερινότητα γίνεται πιο ήπια και αναζωογονητική.

ΕΡΕΥΝΑ 05 Σεπ 2025 | 06:20

Ποια τρόφιμα μας προσθέτουν κιλά και μειώνουν την ποιότητα του σπέρματος

Τα αποτελέσματα ήταν σαφή: επιδείνωση ποιότητας σπέρματος, αύξηση βάρους, διαταραχές στις τιμές χοληστερίνης και πίεσης.

ΕΛΠΙΔΑ 04 Σεπ 2025 | 18:55

Economist: Οι επιστήμονες ανακαλύπτουν έναν νέο, ισχυρό τρόπο πρόληψης του καρκίνου

Τα κύτταρα με ελαττωματικό DNA μπορούν να εμποδιστούν να εξελιχθούν σε πλήρως ανεπτυγμένους καρκίνους μέσω της δραστηριότητας των υγιών κυττάρων γύρω τους

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ 04 Σεπ 2025 | 06:10

Γιατί αυξάνονται και πάλι τα περιστατικά καρκίνου του προστάτη - Εντοπίζονται σε προχωρημένο στάδιο

Στην Ελλάδα, ο καρκίνος του προστάτη είναι ο δεύτερος πιο συχνός καρκίνος στους άνδρες.

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ 03 Σεπ 2025 | 06:22

Καρκίνος του δέρματος: Τι είναι το βασικοκυτταρικό καρκίνωμα που εμφάνισε ο γνωστός σεφ Γκόρντον Ράμσεϊ

Ο πασίγνωστος σεφ Γκόρντον Ράμσεϊ ανακοίνωσε ότι υποβλήθηκε σε επέμβαση για την αφαίρεση καρκίνου του δέρματος.

02 Σεπ 2025 | 15:47

Βλέπεις θολά μόλις ξυπνάς το πρωί; 10 αιτίες που σου συμβαίνει αυτό

Μάθε γιατί βλέπεις θαμπά το πρωί και τι μπορείς να κάνεις γι’ αυτό.

ΝΕΑ ΜΕΛΕΤΗ 02 Σεπ 2025 | 06:22

Δεν αρκεί να κόψουμε μόνο το αλάτι: Ποια τρόφιμα που έχουμε στο ψυγείο μειώνουν το κίνδυνο καρδιοπαθειών

Προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει ότι η αποφυγή αλατιού μπορεί να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο καρδιακών προβλημάτων.

ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΤΕ 30 Αυγ 2025 | 08:31

Η υψηλή "καλή" χοληστερίνη δεν είναι πάντα... καλή: Γιατί η αύξηση της HDL δεν συνδέεται πάντα με καλύτερη καρδιακή υγεία

Η "καλή" χοληστερόλη (HDL) έχει συνδεθεί με προστασία της καρδιάς, επειδή βοηθά στη μεταφορά της περίσσειας χοληστερόλης στο ήπαρ, όπου διασπάται

29 Αυγ 2025 | 22:56

Το θαυματουργό ρόφημα που πίνουν τα μοντέλα για καθαρή και λαμπερή επιδερμίδα

Δεν είναι ούτε detox ούτε superfood powder — είναι το πιο απλό ρόφημα που βοηθά πραγματικά την επιδερμίδα να παραμείνει καθαρή.

29 Αυγ 2025 | 14:15

Πώς δουλεύει το σώμα σου; Τα πιο σημαντικά μέταλλα και ιχνοστοιχεία για τον οργανισμό - Πλήρης οδηγός

Από το ασβέστιο μέχρι το σελήνιο, μάθε πώς τα μέταλλα και τα ιχνοστοιχεία κρατούν το σώμα σου σε ισορροπία – και πού θα τα βρεις.

29 Αυγ 2025 | 10:30

Επιστημονικά αποδεδειγμένο: Η διατροφή που μειώνει τον κίνδυνο άνοιας - ακόμα και αν έχεις το "γονίδιο του Αλτσχάιμερ"

Νέα έρευνα δείχνει πώς η συγκεκριμένη διατροφή μπορεί να "νικήσει" ακόμη και την πιο ισχυρή γενετική προδιάθεση.

28 Αυγ 2025 | 11:10

5 "καλές" συμβουλές ύπνου που μπορούν να επιδεινώσουν την αϋπνία – Και τι να δοκιμάσεις αντ’ αυτών

Όταν το "σωστό" sleep hygiene γυρίζει μπούμερανγκ: γιατί κάποιες κλασικές συμβουλές χειροτερεύουν την αϋπνία σου και τι να κάνεις στη θέση τους.

ΑΝΗΣΥΧΙΑ 28 Αυγ 2025 | 06:10

PFAS: Τα "αιώνια χημικά" που δεν εξαφανίζονται ποτέ και εντοπίστηκαν σε ελληνικά αυγά - Πού βρίσκονται, τι προκαλούν

Η χρήση τους ξεκίνησε τη δεκαετία του 1940 και έκτοτε κατέκλυσαν τη βιομηχανία και την καθημερινότητά μας.

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ 27 Αυγ 2025 | 20:35

Τοποθετούνται απινιδωτές σε μετρό και ταξί

Οι απινιδωτές θα συνδέονται με κεντρικό τεχνικό σύστημα άμεσης βοήθειας, το οποίο θα παρέχει οδηγίες εξ αποστάσεως για τη διαχείριση του περιστατικού και θα ειδοποιεί αν απαιτείται η συνδρομή άλλης μορφής βοήθειας

ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ 27 Αυγ 2025 | 14:00

Ελληνικά αυγά: Βρέθηκαν χημικές ουσίες και φυτοφάρμακα - Τι δείχνει μελέτη του Πανεπιστημίου Αιγαίου και του ΕΚΠΑ

Η ανησυχία του κοινού και των επιστημόνων έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια για την παρουσία των χημικών ουσιών PFAS στα τρόφιμα

27 Αυγ 2025 | 10:55

Πώς μπορείς να προστατευτείς από τον διαβήτη – Ο απλός συνδυασμός που προτείνουν οι επιστήμονες

Μικρές καθημερινές αλλαγές στη διατροφή και τον τρόπο ζωής μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά για την πρόληψη του διαβήτη τύπου 2.

26 Αυγ 2025 | 10:53

3 σημάδια που δείχνουν ότι η επιδερμίδα σου έχει ανάγκη από μια ισχυρή ρουτίνα αντιγήρανσης

Άκου τις ανάγκες της επιδερμίδας σου και χάρισέ της την κατάλληλη φροντίδα.

26 Αυγ 2025 | 10:00

7 τροφές που καίνε λίπος χωρίς να χάνεις μυς - Μια διατροφολόγος προτείνει

Ποιες τροφές σε βοηθούν να χάσεις λίπος και να διατηρήσεις τους μυς σου με ασφάλεια και αποτελεσματικά.

26 Αυγ 2025 | 09:25

Γιατί κάποιοι άνθρωποι "γερνούν" πιο γρήγορα - Οι 6 τύποι ανθυγιεινής γήρανσης σύμφωνα με έρευνα

Πάνω από 400 γονίδια ρίχνουν φως στο γιατί άλλοι διατηρούνται νεανικοί, ενώ κάποιοι εμφανίζουν νωρίτερα τα σημάδια της ηλικίας.

ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ 26 Αυγ 2025 | 06:15

Οι 4+1 χρυσοί κανόνες για να τρώμε σωστά, σύμφωνα με τους ειδικούς του Harvard

Ποιος είναι ο πιο υγιεινός τρόπος διατροφής; Η σωστή διατροφή πρέπει πάντα να στηρίζεται σε 5 βασικές αρχές, σύμφωνα με τους ειδικούς της Ιατρικής του Harvard.

25 Αυγ 2025 | 11:00

Το μυστικό κινέζικης ιατρικής για επίπεδο στομάχι: Πώς να νικήσεις το φούσκωμα σε 5 λεπτά

Μάθε το τρικ της Dr. Felice Chan που ανακουφίζει άμεσα το φούσκωμα και ξελαφρώνει το στομάχι σου.

ΣΥΧΝΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΔΟΤΙΚΟΣ 25 Αυγ 2025 | 06:20

Ανησυχία από τη μαζική γαστρεντερίτιδα στην Τζια - Τι είναι ο νοροϊός και τι προκαλεί

Τα πρώτα συμπτώματα εμφανίζονται συνήθως 24 έως 48 ώρες μετά τη μόλυνση - O ιός αυτός είναι σύμφωνα με τα δεδομένα και η αιτία για τη μαζική γαστρεντερίτιδα στην Τζια.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 23 Αυγ 2025 | 08:40

Πού κρύβεται η ζάχαρη: Ακόμη και σε τρόφιμα που καταναλώνουμε καθημερινά και φαίνονται υγιεινά

Η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης έχει συνδεθεί με αυξημένο κίνδυνο για αρκετές παθήσεις, όπως καρδιαγγειακά νοσήματα, διαβήτη τύπου 2 και ακόμη και κατάθλιψη.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ 20 Αυγ 2025 | 18:30

Γεωργιάδης: "Παρέα με Ουρά" - Σκύλοι θεραπείας δίπλα σε ογκολογικούς ασθενείς στο Μεταξά

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης σε ανάρτηση του στο Χ κάνει λόγο για μια συγκινητική και σπουδαία δράση

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 20 Αυγ 2025 | 06:36

Πότε έχει πραγματικά σημασία η ημερομηνία λήξης στα τρόφιμα

Αν και είναι σημαντικό να προσέχουμε τις τυπωμένες ημερομηνίες σε ορισμένα τρόφιμα, εκτιμάται ότι ενάμιση εκατομμύρια τόνοι τροφίμων πετιούνται κάθε χρόνο εξαιτίας της σύγχυσης γύρω από τις ημερομηνίες.

19 Αυγ 2025 | 12:41

Ποια τυριά έχουν λιγότερο αλάτι; Η λίστα με τα πιο "καθαρά" και τα πιο αλμυρά

Πώς να ξεχωρίζεις τα τυριά με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο και πώς να απολαμβάνεις με μέτρο τα πιο αλμυρά.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ 18 Αυγ 2025 | 14:43

Ο ΕΟΦ προειδοποιεί για 5 συμπληρώματα διατροφής που περιέχουν ουσίες επικίνδυνες για την καρδιά

Τα προϊόντα αυτά προωθούνται ως συμπληρώματα διατροφής και είναι πιθανόν να έχουν διακινηθεί και στη χώρα μας μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου, λέει ο ΕΟΦ.

18 Αυγ 2025 | 11:27

Νέα μελέτη: 30λεπτη προπόνηση φρενάρει την πρόοδο του καρκίνου κατά 30%

Μια μόνο δυνατή προπόνηση μπορεί να ενεργοποιήσει "χημικά μηνύματα" των μυών που βάζουν φρένο στην ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων.

18 Αυγ 2025 | 11:25
14 Αυγ 2025 | 11:04

Πώς να αποφύγεις τις πτώσεις μετά τα 60 – Οι καλύτερες ασκήσεις ισορροπίας

Μάθε πώς η καθημερινή άσκηση μπορεί να ενισχύσει την ισορροπία σου, να προλάβει πτώσεις και να σου χαρίσει περισσότερη αυτοπεποίθηση στην κίνηση.

14 Αυγ 2025 | 10:57

Πού "κρύβονται" τα μικρόβια το καλοκαίρι: Τα πιο επικίνδυνα σημεία - εστίες μόλυνσης

Πώς το καλοκαίρι γίνεται περίοδος υψηλού κινδύνου για λοιμώξεις - Και τι να κάνεις.

13 Αυγ 2025 | 14:16

Ζήσε μέχρι τα 100: Τι τρώνε, πώς κινούνται και ποιοι είναι οι κανόνες των μακροβιότερων στον κόσμο

Ανακάλυψε τα μυστικά των Blue Zones και μάθε πώς μικρές αλλαγές στη διατροφή και την καθημερινότητά σου μπορούν να σου χαρίσουν περισσότερα χρόνια ζωής.

ΔΟΘΗΚΕ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ 12 Αυγ 2025 | 20:16

Τι προβλέπει η ΚΥΑ για τη δυνατότητα που δίνεται σε ιδιώτες γιατρούς να συνεργάζονται με το ΕΣΥ

Ιδιώτες ιατροί όλων των ειδικοτήτων δύνανται να συνεργάζονται με νοσοκομεία/φορείς του δημοσίου συστήματος υγείας για την πραγματοποίηση ιατρικών πράξεων

11 Αυγ 2025 | 14:21

Τοπικό πάχος ή κάτι άλλο; Η χρόνια πάθηση που μοιάζει αλλά κρύβει κάτι πολύ πιο σοβαρό

Όσα πρέπει να ξέρεις για την πάθηση που επηρεάζει κυρίως γυναίκες και δεν φεύγει με δίαιτα ή γυμναστική.

11 Αυγ 2025 | 13:08

Δεν φταίει μόνο η διατροφή – Το βραδινό λάθος που σαμποτάρει το αδυνάτισμα (και τον ύπνο)

Μπορεί να κάνεις κάτι χωρίς να το καταλαβαίνεις – και να εμποδίζεις το σώμα σου να αλλάξει.

ΣΤΟ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ 10 Αυγ 2025 | 11:19

Σπάνια επέμβαση για θρομβοεκτομή στέφθηκε με επιτυχία για 15χρονη - Το μήνυμα Γεωργιάδη

Είναι ο μικρότερος σε ηλικία ασθενής, στον οποίο διενεργήθηκε θρομβεκτομή σε πνευμονική εμβολή στην Ελλάδα, αλλά και ένα από τα πιο σπάνια Πανευρωπαϊκά

09 Αυγ 2025 | 08:00

Φόβος για τον τοκετό; 2 παράγοντες που βοηθούν τις γυναίκες να γεννούν με σιγουριά

Πώς μια νέα έρευνα ρίχνει φως στους παράγοντες που επηρεάζουν την ψυχολογία της εγκύου πριν τον τοκετό.

08 Αυγ 2025 | 13:15

Επιληψία και αιφνίδιος θάνατος: Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο και γιατί

Μετά τον ξαφνικό θάνατο της Λένας Σαμαρά, ο SUDEP μπαίνει στο μικροσκόπιο: Τι πρέπει να γνωρίζεις αν ζεις με επιληψία.

08 Αυγ 2025 | 12:00

7 σημάδια ενός επιληπτικού επεισοδίου

Τα προειδοποιητικά σημάδια ενός επιληπτικού επεισοδίου δεν είναι ίδια για όλους - υπάρχουν όμως τρόποι να τα εντοπίσεις εγκαίρως.

ΕΟΔΥ 07 Αυγ 2025 | 20:16

Κορονοϊός: Σε ανοδική τάση η θετικότητα - Τρεις θάνατοι και μία διασωλήνωση σε μία εβδομάδα

Ο αριθμός νέων εισαγωγών παρουσιάζει αύξηση κατά τις τελευταίες εβδομάδες

07 Αυγ 2025 | 08:00
Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ 06 Αυγ 2025 | 14:50

Προειδοποίηση από τον ΕΟΦ για φάρμακο που λαμβάνουν όσοι πάσχουν από διαβήτη

Προσοχή συνιστά ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) στους ασθενείς που λαμβάνουν το φάρμακο

06 Αυγ 2025 | 14:00

Είναι πιο υγιεινά τα τρόφιμα με λίγα συστατικά; Τι πρέπει να προσέχεις

Μύθοι και αλήθειες για τα τρόφιμα με λίγα συστατικά - Πόσο υγιεινά είναι τελικά;

06 Αυγ 2025 | 13:47

Καρκίνος εγκεφάλου: Η Kέλλυ Μακ πέθανε στα 33 της από γλοίωμα – Τι είναι η σπάνια μορφή όγκου

Ηθοποιός του The Walking Dead έφυγε πρόωρα, σκορπίζοντας θλίψη - γνωρίζεις τα συμπτώματα του γλοιώματος;