Καμπανάκι για όσους εμβολιάστηκαν τον Ιανουάριο, δηλαδή κυρίως για τους ηλικιωμένους, έκρουσε ο καθηγητής αναλυτικής χημείας του ΕΚΠΑ Νίκος Θωμαΐδης.
"Το καλοκαίρι ειδικά όσοι ηλικιωμένοι έχουν εμβολιαστεί τον Ιανουάριο χρειάζονται προστασία σε περίπτωση που πέσει ο τίτλος αντισωμάτων" τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ και διευκρίνισε: "Δεν θα ήταν άσχημο να γίνεται τεστ αντισωμάτων μετά από μερικούς μήνες".
Μάσκα ακόμη και για όσους έχουν κάνει δύο δόσεις
"Δεν πρέπει να σταματήσει η χρήση της μάσκας και σε αυτούς που έχουν κάνει και τις δυο δόσεις, και γενικότερα δεν πρέπει να υπάρχει χαλάρωση", υπογράμμισε ο κ. Θωμαΐδης.
Σε ό,τι αφορά τα κρούσματα, προέβλεψε ότι η χώρα θα πέσει στα 1.000 κρούσματα ημερησίως μετά το τέλος Μαΐου - μέσα Ιουνίου, αλλά διευκρίνισε ότι ο συγκεκριμένος δεν είναι ο καταλληλότερος δείκτης γιατί τα μοριακά τεστ αυξομειώνονται. "Οι εισαγωγές σε νοσοκομεία και ΜΕΘ δείχνουν την πραγματικότητα" διευκρίνισε.
"Οι 3 τελευταίες εβδομάδες δείχνουν σταδιακή αποκλιμάκωση ύφεση στο ιικό φορτίο στα λύματα στην Αττική αλλά και σε άλλες πόλεις, ιδιαίτερα στην Κρήτη, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του ΕΟΔΥ" σημείωσε ο καθηγητής.
"Πρόκειται για αργή αποκλιμάκωση. Το 3ο κύμα με την επικράτηση του βρετανικού στελέχους έχει δώσει πολύ υψηλό ιικό φορτίο" σημείωσε.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr