Ο καπνιστός σολομός είναι αναμφίβολα μία από τις πιο δημοφιλείς επιλογές στον κόσμο των υγιεινών σνακ και γευμάτων. Με την εκπληκτική του γεύση, τη θρεπτική αξία και την ιδιότητά του να συνδυάζεται εύκολα με πολλά πιάτα, φαίνεται σαν να μην υπάρχει λόγος να μην τον εντάξεις στη διατροφή σου. Όμως, όπως κάθε τρόφιμο, έτσι και αυτό, κρύβει κάποιες παγίδες για την υγεία σου που πρέπει να γνωρίζεις. Μέσα από σχετικό άρθρο της στο WebMD, η διατροφολόγος Christine Mikstas, RD, LD, έθεσε υπόψη μας τα βασικά οφέλη αλλά και τις πιθανές επικίνδυνες συνέπειες από την κατανάλωση του συγκεκριμένου προϊόντος.
Ποια είναι τα οφέλη του καπνιστού σολομού;
Ο καπνιστός σολομός ξεχωρίζει για την πλούσια θρεπτική του αξία. Ορισμένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα της κατανάλωσής του είναι:
► Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα: Είναι γνωστά για τις αντιφλεγμονώδεις τους ιδιότητες, ενισχύοντας την υγεία της καρδιάς και του εγκεφάλου. Αυτά τα λιπαρά οξέα μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιοαγγειακών νοσημάτων και βοηθούν στην καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου. Σύμφωνα με την Mikstas, τα ωμέγα-3 βοηθούν επίσης στη μείωση της φλεγμονής, προστατεύοντας τον οργανισμό από χρόνιες ασθένειες όπως ο καρκίνος και οι φλεγμονώδεις παθήσεις.
Δείτε περισσότερα στο shape.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr