Ο τόνος σε κονσέρβα είναι το απόλυτο comfort food, ειδικά για τους πιο πολυάσχολους και κουρασμένους. Είναι γρήγορο, νόστιμο και διαρκεί μήνες στα ντουλάπια μας. Ωστόσο, αυτό το φαινομενικά αθώο τρόφιμο κρύβει κινδύνους για την υγεία μας, λόγω των χημικών που περιέχονται στις συσκευασίες του.
Όπως εξηγούν οι ερευνητές Antía Lestido Cardama και Lara Pazos Soto από το Πανεπιστήμιο της Σαραγόσα, στο The Conversation, οι κονσέρβες περιέχουν χημικές ουσίες, όπως τη δισφαινόλη Α (BPA), οι οποίες μπορεί να βλάψουν το ενδοκρινικό σύστημα και να συμβάλουν στην ανάπτυξη σοβαρών προβλημάτων υγείας. Ποιες είναι αυτές οι επικίνδυνες ουσίες και πώς μπορούμε να τις αποφύγουμε;
Δείτε περισσότερα στο shape.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr