Ο εγκέφαλός σου είναι το πιο πολύτιμο όργανό σου και η σωστή του φροντίδα μπορεί να καθορίσει τη ζωή σου για πολλά χρόνια. Η σύγχρονη έρευνα δείχνει πως οι διατροφικές σου επιλογές έχουν άμεσο αντίκτυπο στη γνωστική σου υγεία και μπορούν να μειώσουν σημαντικά τον κίνδυνο άνοιας και άλλων σχετικών παθήσεων.
Οι επιστήμονες συμφωνούν πως οι τροφές που καταναλώνεις σήμερα μπορεί να είναι η απάντηση στο πώς θα σκέφτεσαι και θα θυμάσαι στο μέλλον. Αν θες να προστατεύσεις τη μνήμη σου και να διατηρήσεις τον εγκέφαλό σου σε άριστη κατάσταση, η διατροφή είναι το πρώτο βήμα. Διάβασε παρακάτω για να μάθεις ποιες είναι οι 6 τροφές που πραγματικά κάνουν τη διαφορά και συστήνει η Kimberley Wilson, ψυχολόγος και διατροφολόγος, η οποία έχει αφιερώσει την καριέρα της στη μελέτη της σχέσης μεταξύ διατροφής και ψυχικής υγείας.
6 τροφές κατά της άνοιας:
1. Λιπαρά ψάρια
Ο σολομός, οι σαρδέλες και τα σκουμπριά είναι γεμάτα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία, σύμφωνα με το Alzheimer’s Society, μειώνουν τη φλεγμονή στον εγκέφαλο. Η κατανάλωση αυτών των ψαριών μπορεί να έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία του εγκεφάλου και να μειώσει τον κίνδυνο γνωστικής εξασθένησης.
2. Μούρα
Φράουλες, βατόμουρα, μύρτιλα – όλοι οι τύποι μούρων είναι πλούσιοι σε πολυφαινόλες, ισχυρές αντιοξειδωτικές ουσίες που βελτιώνουν τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο. Σύμφωνα με τη Wilson, ο εγκέφαλός σου έχει περίπου 650 μέτρα αιμοφόρων αγγείων, και για να λειτουργεί σωστά, χρειάζεται επαρκή κυκλοφορία αίματος. Οι πολυφαινόλες συμβάλλουν στη διαστολή των αγγείων, επιτρέποντας περισσότερο αίμα και οξυγόνο να φτάσει εκεί που χρειάζεται.
Δείτε περισσότερα στο shape.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr