Follow us

Στέφανος Μάνος: Γιατί στην Ελλάδα έχουμε 15 φορές περισσότερους νεκρούς από την Αγγλία και τη Δανία;- Θέλω απάντηση

Το ερώτημα που θέτει στην κυβέρνηση και στους ειδικούς ο Στέφανος Μάνος για τους νεκρούς από τον κορονοϊό

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Ένα σοβαρό ερώτημα που αναζητεί απάντηση από την κυβέρνηση και τους ειδικούς θέτει ο πρώην υπουργός Στέφανος Μάνος και αφορά τους νεκρούς από την πανδημία του κορονοϊού.

Σε πρόσφατο άρθρο του στα Νέα ο Στέφανος Μάνος ζητάει την αλήθεια για τους θανάτους από κορονοϊό στην Ελλάδα, σημειώνοντας ότι "την τελευταία εβδομάδα, αυτή που έληξε στις 15 Απριλίου, σημειώθηκαν περισσότεροι θάνατοι στην Ελλάδα ανά εκατομμύριο κατοίκους από οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα".

Παράλληλα εντοπίζει πως οι πολίτες έχουν άγνοια κινδύνου και δεν είναι σωστά ενημερωμένοι για την πορεία της πανδημίας στη χώρα. Ο Στέφανος Μάνος κάνει κριτική για έλλειμα ενημέρωσης και προς την κυβέρνηση αλλά και προς τα ΜΜΕ και προσθέτει:

"Το πρώτο συμπέρασμα είναι ότι η πολιτεία υστερεί αφάνταστα σε ό,τι αφορά την επικοινωνία. Έχω την εντύπωση ότι ο ελληνικός λαός δεν γνωρίζει την αλήθεια, ότι δηλαδή στην Ελλάδα πεθαίνουν περισσότεροι από COVID-19 από ό,τι σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες" σημειώνει με νόημα ο πρώην υπουργός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ολόκληρο το άρθρο του Στέφανου Μάνου

Στέφανος Μάνος

"Παρακολουθώ την εξέλιξη των θανάτων από COVID-19 στην Ελλάδα και σε μερικές ευρωπαϊκές χώρες. Ανά εκατομμύριο κατοίκους για να είναι τα μεγέθη συγκρίσιμα. Παραθέτω τον σχετικό πίνακα.

Τι μπορείτε να διαπιστώσετε;1. Ότι την τελευταία εβδομάδα, αυτή που έληξε στις 15 Απριλίου, σημειώθηκαν περισσότεροι θάνατοι στην Ελλάδα ανά εκατομμύριο κατοίκους από οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

2. Ότι για τέσσερις εβδομάδες συνεχώς αυξάνεται ο αριθμός των θανάτων στην Ελλάδα.

3. Ότι η Ισπανία, που είναι ο μεγάλος τουριστικός μας ανταγωνιστής, έχει καταφέρει, στις ίδιες τέσσερις εβδομάδες, να μειώσει τους θανάτους σε 2,15 ανά εκατ. κατοίκους, που συγκρίνεται με 7,66 στην Ελλάδα.

4. Ότι δύο χώρες, η Δανία και η Μεγάλη Βρετανία, έχουν καταφέρει να μειώσουν τους θανάτους συγκλονιστικά.
Δεν είμαι λοιμωξιολόγος, ούτε έχω ποτέ ασχοληθεί με θέματα δημόσιας υγείας. Διαβάζω όμως αριθμούς και τάσεις και βγάζω συμπεράσματα.

Το πρώτο συμπέρασμα είναι ότι η πολιτεία υστερεί αφάνταστα σε ό,τι αφορά την επικοινωνία. Έχω την εντύπωση ότι ο ελληνικός λαός δεν γνωρίζει την αλήθεια, ότι δηλαδή στην Ελλάδα πεθαίνουν περισσότεροι από COVID-19 από ό,τι σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Η άγνοια εξηγεί ενδεχομένως την ανεμελιά, την αγνόηση του κινδύνου.

Ύστερα είναι και τα ΜΜΕ που περιορίζονται στην περιγραφή απολύτων μεγεθών που δεν προσφέρονται για την εξαγωγή συμπερασμάτων από την κοινή γνώμη. Σημασία έχει να κατανοήσουμε τι κάνουν, για παράδειγμα, σωστά οι Δανοί και δεν έχουν παρά μόνο έναν-δύο νεκρούς την ημέρα από COVID-19 και όχι 90 όπως εμείς. Δεν εισηγούμαι μέτρα. Δεν έχω τις απαραίτητες γνώσεις και πληροφορίες. Διαπιστώνω όμως τα αποτελέσματα της πολιτικής των άλλων που με βοηθούν να διατυπώσω το ακόλουθο απλό μήνυμα προς την κυβέρνησή μας:

"Πες μας την αλήθεια. Όχι μια φορά, αλλά κάθε μέρα. Γιατί πεθαίνουν 15 φορές περισσότεροι εδώ από ό,τι στην Αγγλία και τη Δανία και τι πρόκειται να κάνεις για να περιορίσεις το κακό!"

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΠΟΛΙΤΙΚΗ "ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ" 14 Μαϊ 2024 | 20:37

Σουηδία: Αποκάλυψη για "εργοστάσιο" τρολ της ακροδεξιάς -Δυσφημούσαν πολιτικούς αντιπάλους μέσω τεχνητής νοημοσύνης

Αποκάλυψη σουηδικού καναλιού για ανώνυμους λογαριασμούς που χρησιμοποιούσε το ακροδεξιό κόμμα για να δυσφημεί τους πολιτικούς του αντιπάλους.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 14 Μαϊ 2024 | 14:17

Η Κεχαγιά "αδειάζει" τον Πολάκη: Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για τα εμβόλια εξακολουθεί να ισχύει

H Βούλα Κεχαγιά "άδειασε" τον Παύλο Πολάκη αναφορικά με τις θέσεις που έχει εκφράσει τις τελευταίες μέρες για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού.

Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑ 13 Μαϊ 2024 | 19:00

Ο βασιλιάς Κάρολος έχρισε τον Γουίλιαμ αρχισυνταγματάρχη της Aεροπορίας Στρατού- Ο τίτλος προοριζόταν για τον Χάρι

Την συγκεκριμένη θέση κατείχε ο 75χρονος μονάρχης για 32 χρόνια και πλέον έδωσε τη σκυτάλη στον πρωτότοκο γιο του και διάδοχο του θρόνου.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ 13 Μαϊ 2024 | 13:01

Κεχαγιά: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει προς ψήφιση τα Πρωτόκολλα Συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία

"Ο ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει προς ψήφιση τα Πρωτόκολλα Συνεργασίας", τονίζει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Βούλα Κεχαγιά, ενώ ασκεί κριτική στην κυβέρνηση.

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ 12 Μαϊ 2024 | 12:33

Μήνυμα Μητσοτάκη για την Ημέρα της Μητέρας: Διαρκής και έμπρακτη η στήριξή μας - Αξίζουν τον θαυμασμό μας

Ο πρωθυπουργός έδωσε παράλληλα οδηγίες για την επιστολική ψήφο στους ομογενείς του εξωτερικού.

ΣΑΡΩΣΕ 12 Μαϊ 2024 | 02:03

Eurovision 2024: Μεγάλη νίκη της Ελβετίας με το τραγούδι "Code" που τραγούδησε το Nemo - "Δεν είμαι ούτε άνδρας ούτε γυναίκα"

Ελβετική νίκη με ένα τραγούδι για την αναζήτηση ταυτότητας από το Nemo που δηλώνει ότι δεν είναι ούτε άντρας ούτε γυναίκα.

ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ 11 Μαϊ 2024 | 23:39

Eurovision 2024: Ένταση έξω από τον χώρο διοργάνωσης του διαγωνισμού -Παλαιστινιακές σημαίες και συνθήματα

Eντάσεις μεταξύ αστυνομίας και φιλοπαλαιστίνιων διαδηλωτών έξω από τον χώρο διεξαγωγής του τελικού της Eurovision στο Μάλμε

ΣΤΟ ΜΑΛΜΕ 11 Μαϊ 2024 | 22:03

Eurovision 2024: Το Nemo από την Ελβετία πανηγυρίζει τη νίκη του - Η Ελλάδα στην 11η θέση

Ο 68ος διαγωνισμός της Eurovision διοργανώθηκε στο Μάλμε της Σουηδίας - Νικητής αναδείχθηκε ο Nemo από την Ελβετία με το τραγούδι Code.

ΚΑΙ ΑΠΡΟΟΠΤΑ 11 Μαϊ 2024 | 21:23
ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΜΕ ΒΙΝΤΕΟ 11 Μαϊ 2024 | 20:58

Eurovision 2024: Κι άλλη αποχώρηση - Γιατί αποσύρθηκε η Νορβηγίδα τραγουδίστρια που θα έδινε τη βαθμολογία

Η τραγουδίστρια που είχε εκπροσωπήσει τη Νορβηγία στη Eurovision το 2023, αποφάσισε να μην πάρει μέρος στην αποψινή βραδιά.

11 Μαϊ 2024 | 16:41

Οι υπουργοί σκοτώνουν και ο Στέφανος ξεσκίζει

Και αν σας φαίνεται λίγο αιμοβόρος ξαφνικά ο πρόεδρος υπάρχει εξήγηση.

ΘΕΟΜΗΝΙΑ 11 Μαϊ 2024 | 16:28
ΤΡΑΓΩΔΙΑ 11 Μαϊ 2024 | 11:36

Αγία Πετρούπολη: Νέο βίντεο ντοκουμέντο από την πτώση του λεωφορείου σε ποτάμι - Επτά οι νεκροί

Οι ρωσικές αρχές ερευνούν τα αίτια του δυστυχήματος, ενώ ο οδηγός του λεωφορείου έχει ήδη συλληφθεί.