Μέχρι το 2075 το Ισλάμ θα είναι κυρίαρχη θρησκεία

Το ινστιτούτο ερευνών Pew σε ανάλυσή του σημειώνει πως τα παιδιά των μουσουλμάνων θα είναι περισσότερα από τα αντίστοιχα των χριστιανών.

mexri-to-2075-to-islam-tha-einai-kuriarxi-thriskeia
SHARE THIS
0
SHARES

Το ινστιτούτο ερευνών Pew σε ανάλυσή του σημειώνει πως τα παιδιά των μουσουλμάνων θα είναι περισσότερα από τα αντίστοιχα των χριστιανών. 

Επίσης, γίνεται η εκτίμηση ότι θα μειωθεί ο αριθμός εκείνων που δεν έχουν επιλέξει κάποια θρησκεία. Αυτό διότι ο ρυθμός γεννήσεων στην κατηγορία αυτή μειώνεται. Σύμφωνα με την ανάλυση από το ινστιτούτο, μεταξύ του 2010 και του 2015 το 31% των παιδιών που ήρθαν στον κόσμο είχαν γονείς μουσουλμάνους όταν μόνο το 24% του παγκόσμιου πληθυσμού ασπάζεται το Ισλάμ. Συγχρόνως, την ίδια χρονική περίοδο το 33% των νεογέννητων είχαν χριστιανούς γονείς, δηλαδή λίγο υψηλότερα από το 31% του παγκόσμιου πληθυσμού που είναι οι χριστιανοί.

Ωστόσο, η εικόνα αυτή πρόκειται να ανατραπεί το διάστημα 2030-2035 αφού η εκτίμηση είναι ότι θα γεννηθούν 225 εκατ. παιδιά Μουσουλμάνων έναντι 224 εκατ. παιδιών Χριστιανών, με τη διαφορά αυτή να αυξάνεται στα 6 εκατ. το διάστημα 2055-2060.

Τέλος, οι χριστιανοί καταγράφουν και μεγαλύτερο αριθμό θανάτων καθώς από το 2010 έως το 2015 καταγράφηκαν 1,4 εκατ. περισσότεροι θάνατοι από τις γεννήσεις ενώ σύμφωνα με την έκθεση του ινστιτούτου αυτή η κατάσταση πρόκειται να συνεχιστεί και για τα επόμενα έτη.

Φωτό: Shutterstock


 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook