Αντιμέτωπη με μεγάλες φωτιές βρίσκεται η Ισπανία, με τα πιο ανησυχητικά μέτωπα να εντοπίζονται στη Βαλένθια και την Ανδαλουσία.
Στη Βαλένθια, στα ανατολικά της χώρας, η πυρκαγιά έχει ήδη καταστρέψει περισσότερα από 6.800 στρέμματα, ενώ για την κατάσβεσή της επιχειρούν 300 πυροσβέστες και 18 εναέρια μέσα. Τουλάχιστον 700 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από τις εστίες τους για προληπτικούς λόγους.
Δύσκολη παραμένει η κατάσταση και στην Ανδαλουσία. Στην επαρχία Ουέλβα, όπου μαίνεται δασική πυρκαγιά, έχουν ήδη καεί περίπου 8.000 στρέμματα δάσους.
#IFNiebla: El incendio supera las 20.000 ha. Ordenada la evacuación de el madroño ante la cercanía del fuego.
— OSGINT (@posted_news) August 10, 2026
Se reactiva un foco por la zona del puente de Gadea en dirección al embalse del Corumbel Bajo.@112andalucia @Plan_INFOCA
https://t.co/FjC9aE1fv8 https://t.co/Ee3Aj0Gcli pic.twitter.com/qDfEQgT17w
Η εικόνα είχε παρουσιάσει προσωρινή βελτίωση κατά τη διάρκεια της νύχτας, καθώς οι άνεμοι είχαν υποχωρήσει. Ωστόσο, από το πρωί οι συνθήκες επιδεινώθηκαν εκ νέου, με τους ανέμους να αλλάζουν συνεχώς κατεύθυνση, δυσχεραίνοντας το έργο της κατάσβεσης.
Στο μέτωπο της Ουέλβα επιχειρούν 600 πυροσβέστες και 26 αεροσκάφη, ενώ περίπου 500 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους για λόγους ασφαλείας.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr
![Πύρινη κόλαση στην Ισπανία: Μάχη με τις φωτιές σε Βαλένθια και Ανδαλουσία - Χιλιάδες στρέμματα έγιναν στάχτη [βίντεο]](https://www.thetoc.gr/Content/ImagesDatabase/fbc/1200x630/crop/both/93/9314d7183b054549b9e083d210b37e92.jpg?width=300&height=200&mode=crop&anchor=topcenter)