Μπαίνουν μαθήματα αγγλικών από το νηπιαγωγείο- Δηλώσεις Κεραμέως

Την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για την εισαγωγή μαθημάτων αγγλικών αλλά και γυμναστικής από το νηπιαγωγείο προανήγγειλε η Ν. Κεραμέως. Αντιδράσεις από δασκάλους

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Αγγλικά και Φυσική Αγωγή μπαίνουν από την επόμενη σχολική χρονιά στα νηπιαγωγεία όλης της χώρας. Την απόφαση αυτή προανήγγειλε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Σε δηλώσεις της στον Antenna η κ. Κεραμέως ανέφερε ότι η απόφαση εντάσσεται στην προσπάθεια εκσυγχρονισμού των προγραμμάτων σπουδών, τα οποία έχουν χρόνια να επικαιροποιηθούν.

Πηγές του υπουργείου αναφέρουν ότι η διδασκαλία των αγγλικών δεν θα έχει την αυστηρή μορφή μαθήματος αλλά κυρίως βιωματικών διαδραστικών διαδικασιών, όπως γίνεται στις περιπτώσεις των εικαστικών και της μουσικής, και θα συνοδευτεί από ενισχυτικό υλικό διδασκαλίας για τους νηπιαγωγούς.

Στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης το υπουργείο Παιδείας σχεδιάζει την ένταξη θεματικών για την κυκλοφοριακή αγωγή, την επιχειρηματικότητα, την πολιτική προστασία, τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, την αειφόρο ανάπτυξη και τις Α’ Βοήθειες που αθ ενταχθούν πιλοτικά από τον Σεπτέμβριο του 2020 στα σχολεία.

Αντιδρά η ομοσπονδία των δασκάλων

«Στο νηπιαγωγείο δεν υφίστανται διακριτά αντικείμενα μάθησης, αλλά πλαίσια ανάπτυξης δραστηριοτήτων που είναι αναπτυξιακά κατάλληλα και αποτελεσματικά για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ενωση Αναπληρωτών Νηπιαγωγών, ενώ η ΔΟΕ συμπληρώνει: «Με αυτόν τον τρόπο η πρώτη γνώση γίνεται κατακερματισμένη γνώση και παραγκωνίζονται τα ιδιαίτερα αναπτυξιακά χαρακτηριστικά αυτής της ηλικίας, καθώς και η ανάγκη ύπαρξης σταθερού προσώπου», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΔΟΕ σχετικά με το ενδεχόμενο εισαγωγής ειδικοτήτων στο νηπιαγωγείο.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 22 Φεβ 2020 | 13:53

Κεραμέως: Αδιανόητο να μπαίνεις στο πανεπιστήμιο με 1,4

"Πρόθεση μας να συνυπολογίζεται η επίδοση του μαθητή στο λύκειο για την εισαγωγή του στο Πανεπιστημίου", είπε η υπουργός Παιδείας.

ΚΑΙ ΣΕ ΑΝΕΙΔΙΚΕΥΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ 19 Φεβ 2020 | 11:47

Η Βρετανία κλείνει την πόρτα σε όσους δεν μιλούν αγγλικά

Σημαντικές αλλαγές από τον Ιανουάριο του 2021.

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Η Ν. ΚΕΡΑΜΕΩΣ 16 Φεβ 2020 | 12:40

Κεραμέως: Συνυπολογισμός βαθμού Α, Β & Γ Λυκείου για εισαγωγή σε ΑΕΙ, ΤΕΙ

Σχεδιάζεται η επαναφορά της Τράπεζας Θεμάτων στην Α' Λυκείου από το έτος 2020-2021.

ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ 14 Φεβ 2020 | 09:37

Απίστευτο: Γιος καθηγήτριας του σχολείου ο ένας από τους νταήδες του Βύρωνα

Η υπουργός επιβεβαίωσε δε ότι ο ένας εκ των δραστών είναι γιος καθηγήτριας του ίδιου σχολείου και τιμωρήθηκε με δύο ημέρες αποβολή.

ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ 13 Φεβ 2020 | 13:07

Η Κεραμέως στον Βύρωνα για τους νταήδες μαθητές- Τι δήλωσε

Η υπουργός, που ενημερώθηκε από τον σύλλογο διδασκόντων του σχολείου, έκανε λόγο για «πρωτοφανές περιστατικό το οποίο καταδικάζουμε απερίφραστα»

ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ ΤΗΣ ΟΛΜΕ 10 Φεβ 2020 | 16:30

Μαθητές ζωγράφισαν την Κεραμέως με κέρατα διαβόλου για την πορεία

Χάπενινγκ στην πορεία των μαθητών στο κέντρο της Αθήνας

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ 07 Φεβ 2020 | 09:28

Βήμα πίσω από Κεραμέως:Πρώτα επιμόρφωση, μετά αξιολόγηση για τους καθηγητές

«Πρώτο βήμα η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και η αξιολόγηση των σχολικών μονάδων και στη συνέχεια η αξιολόγηση δασκάλων και καθηγητών», είπε.

ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ 06 Φεβ 2020 | 20:31

Σοκαριστικό ατύχημα σε Νηπιαγωγείο: Πεντάχρονη σφήνωσε σε κούνια - φωτό

Σοκαριστικό ατύχημα σε Νηπιαγωγείο του Αγρινίου

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΣΕΠ 05 Φεβ 2020 | 14:21

Αυτά είναι τα ονόματα των 1.040 που διορίζονται στην Ειδική Αγωγή

Υπεγράφησαν οι πρώτοι μόνιμοι διορισμοί, μέσω ΑΣΕΠ, σε κενές οργανικές θέσεις σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΕΡΑΜΕΩΣ 03 Φεβ 2020 | 19:19

Υποχρεωτικό μάθημα στα σχολεία η σεξουαλική αγωγή

Σύμφωνα με τη Νίκη Κεραμέως το υπουργό Παιδείας επεξεργάζεται ήδη σχετικές προτάσεις.