Με τις νέες δημοσκοπήσεις να δείχνουν τον Αλέξη Τσίπρα σταθερά δεύτερη πολιτική δύναμη και την ΕΛΑΣ να "στοχεύει" με κάθε ευκαιρία το Μέγαρο Μαξίμου, το κυβερνητικό επιτελείο ανασύρει από το συρτάρι του τις μνήμες του 2012 και "πυροβολεί" τις προτάσεις του νέου κόμματος, κάνοντας λόγο για συνταγές χρεοκοπίας και ακοστολόγητες υποσχέσεις.
Η αρχή έγινε από τις δωρεάν συγκοινωνίες για όλους και συνεχίζεται με την πρόταση για την φορολόγηση 1500 ΑΦΜ με τα υψηλότερα εισοδήματα. "Ο κ. Τσίπρας επέστρεψε ίδιος και απαράλλακτος στις εποχές του 2012 και του 2015, τάζοντας στους πάντες τα πάντα ενώ όταν ήταν κυβέρνηση έκανε τα αντίθετα από αυτά που υποσχόταν" απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, επιδιώκοντας να χρεώσει στον Αλέξη Τσίπρα πολιτική αναξιοπιστία, αλλά και να υπενθυμίσει ότι αυτές οι συνταγές οδήγησαν την χώρα σε ένα τρίτο βαρύ μνημόνιο.
Κυβερνητικά στελέχη στέκονται επικριτικά και σε βάρος της πρότασης Σαουλίδη για φορολόγηση 1500 ΑΦΜ που δηλώνουν εισοδήματα άνω των 900.000 ευρώ ετησίως, με την εκτίμηση ότι τα έσοδα θα φθάσουν τα 4 δις ευρώ. "Η κυβέρνηση Τσίπρα επέβαλλε ή ανέβασε 30 φόρους, πλήττοντας τα ΑΦΜ όλων των πολιτών και επιχειρήσεων, και κυρίως της μεσαίας τάξης, των χαμηλότερων εισοδημάτων, των μικρομεσαίων και των ελεύθερων επαγγελματιών.
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει μειώσει 83 φόρους με έμφαση στην οικογένεια, τους νέους και την ελληνική περιφέρεια δημιουργώντας 600.000 θέσεις εργασίας. Αυτή είναι η διαφορά μας από τις κάλπικες υποσχέσεις και τα "λεφτόδεντρα" της αντιπολίτευσης" λένε.
Η…μπάλα πήρε μαζί με τον επικεφαλής της ΕΛΑΣ και το ΠΑΣΟΚ, καθώς ο Νίκος Ανδρουλάκης ήταν πρώτος που πρότεινε τις δωρεάν μετακινήσεις σε νέους έως 24 ετών σε Αττική και Θεσσαλονίκη, επιχειρώντας να ταυτίσει την Χαριλάου Τρικούπη με την Αμαλίας. "Στην πλειοδοσία λαϊκισμού της αντιπολίτευσης θέση έχει λάβει και το ΠΑΣΟΚ, που πρότεινε δωρεάν μετακινήσεις με τις αστικές συγκοινωνίες για νέους έως 24 ετών.. Δωρεάν υπηρεσία δεν υπάρχει, κάποιος πληρώνει το κόστος κάθε εξαγγελίας" υποστηρίζουν κυβερνητικά στελέχη, κατηγορώντας την αντιπολίτευση για ακατάσχετη παροχολογία.
Σε αυτό το κλίμα η κυβέρνηση επενδύει στην θετική ατζέντα και στα παραδοτέα έργα με τον Κ. Μητσοτάκη να επισκέπτεται χθες τον ξενώνα πληγέντων ζώων από φυσικές καταστροφές στο Γαλάτσι, ενώ σήμερα ο Πρωθυπουργός θα επισκεφθεί αντιπλημμυρικά έργα στη Βούλα και στη συνέχεια θα έχει συζήτηση με πολίτες σε καφέ. Οι εξορμήσεις του Πρωθυπουργού έχουν πυκνώσει, όπως έχουν πυκνώσει και οι επισκέψεις των πολιτικών ακαδημιών στην περιφέρεια, τις οποίες ακολουθούν στη συνέχεια υπουργικά κλιμάκια, μιλώντας για το κυβερνητικό έργο στην περιοχή. Στόχος της Πειραιώς μέχρι τις εκλογές είναι οι επισκέψεις και στις 12 περιφέρειες της χώρας.
Η μάχη με την ακρίβεια
Το κυβερνητικό στρατόπεδο γνωρίζει πολύ καλά ότι η μεγάλη μάχη που πρέπει να δώσει είναι αυτή της ακρίβειας, καθώς η δυσαρέσκεια των πολιτών στις δημοσκοπήσεις είναι εμφανής. Απόλυτη προτεραιότητα τώρα για το "σαράκι" της ακρίβειας είναι να περάσει στους καταναλωτές η μείωση της τιμής του πετρελαίου μετά τη συμφωνία ΗΠΑ – Ιράν, όπου φαίνεται ξεκάθαρη αποκλιμάκωση.
Παρόλ’αυτά σε κάθε ευκαιρία κυβερνητικά στελέχη διαμηνύουν ότι το μέλημα της κυβέρνησης είναι η περαιτέρω ελάφρυνση στις τσέπες των πολιτών, δείχνοντας προς την ΔΕΘ, με επιπλέον μειώσεις φόρων, συμπεριλαμβάνοντας στον σχεδιασμό τους και τις επιχειρήσεις.
"Και επειδή δεν μπορούν να φυτρώσουν λεφτά από πουθενά, το βασικό που πρέπει να κάνουμε είναι, μειώνοντας φόρους, να αυξάνουμε τα φορολογικά έσοδα και να επιστρέφουμε πίσω στην κοινωνία αυτά τα οποία στερήθηκε" λένε κυβερνητικές πηγές.
Παράλληλα το κομματικό επιτελείο, τρέχει με εντατικούς ρυθμούς την κατάρτιση των γαλάζιων ψηφοδελτίων, επιχειρώντας να ισορροπήσει μεταξύ των παλιών στελεχών και της ανανέωσης του προφίλ της παράταξης, με νέα πρόσωπα που θέλουν να δοκιμαστούν στον στίβο της πολιτικής.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

