Βροντερό "παρών" μπροστά από τη Βουλή έδωσαν σήμερα το πρωί οι σύλλογοι γονέων παιδιών σε ειδικά σχολεία της Αθήνας, προχωρώντας σε διαμαρτυρία για τον τρόπο που αντιμετωπίζονται από το κράτος τα παιδιά με αυτισμό.
Είναι χαρακτηριστικό, όπως τονίζουν, ότι στον μεγαλύτερο δήμο της χώρας, τον δήμο Αθηναίων, εξακολουθεί να μη λειτουργεί ΕΕΕΕΚ (Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης), με αποτέλεσμα μετά την αποφοίτησή τους από το δημοτικό εκατοντάδες παιδιά να βρίσκονται στο κενό και χωρίς να υπάρχει σχολικό πλαίσιο για να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους.
Η Δήμητρα Κατσιμάνη μητέρα ενός αγοριού με αυτισμό και πρόεδρος του 6ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου, με δηλώσεις της στο Orange Press Agency, έκανε λόγο για ένα διαχρονικό πρόβλημα, το οποίο δεν επιλύεται παρότι έχει ληφθεί απόφαση από το 2018 να κατασκευαστεί σχολείο σε οικόπεδο που έχει διατεθεί στην οδό Λάμψα στους Αμπελόκηπους.
Το αποτέλεσμα είναι για να μπορούν να συνεχίσουν τα παιδιά των ειδικών σχολείων της Αθήνας την εκπαίδευσή τους να πρέπει να πάνε εκτός των ορίων του Δήμου, πολύ μακριά από το σπίτι τους:
"Τα παιδιά συνεχίζουν να στέλνονται εκτός Δήμου Αθηναίων σε μία ντροπιαστική εξορία καταπατώντας κάθε δικαίωμα που έχουν στην ισότιμη πρόσβασή τους. Δηλαδή για να μπορέσουν να πάνε σε δευτεροβάθμιο σχολείο στέλνονται εις γνώσει όλων των αρμοδίων -είτε λέγεται Υπουργείο Παιδείας, είτε λέγεται Δήμος Αθηναίων- σε άλλους Δήμους που έχουν τα ανάλογα σχολεία. Νέο Ηράκλειο, Αιγάλεω, Άγιο Δημήτριο. Αυτό είναι μία ντροπή την οποία θέλουμε να σταματήσει. Απαιτούμε αυτή τη στιγμή και διεκδικούμε να κάνουν πράξη τις αποφάσεις που έχουν ήδη ληφθεί και να δώσουν ένα τέλος στην ταλαιπωρία των παιδιών μας".
Οι γονείς ζητούν να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για τη χρηματοδότηση του καινούριου σχολείου στους Αμπελόκηπους και μέχρι τότε να βρεθεί κατάλληλος χώρος για τη σχολική στέγαση 200 και πλέον παιδιών.
Το "παρών" στη συγκέντρωση έδωσαν επίσης η βουλευτής του ΚΚΕ Παρασκευή Δάγκα, ο βουλευτής της Νέας Αριστεράς Νάσος Ηλιόπουλος και ο δημοτικός σύμβουλος Πέτρος Κωνσταντίνου.
Μιλώντας στη συγκέντρωση η κ. Δάγκα τόνισε ότι η σημερινή κατάσταση είναι το αποτέλεσμα ενός συστήματος που λογαριάζει ακόμη και τις ζωές των παιδιών με τη λογική του οικονομικού κόστους. Από τη μεριά του, ο Νάσος Ηλιόπουλος στάθηκε στο γεγονός ότι ενώ η κυβέρνηση εμφανίζει υπερπλεόνασμα 6 δισεκατομμυρίων, "παρουσιάζει ταυτόχρονα τόσο έλλειμμα ανθρωπιάς" που δεν κατασκευάζει ένα σχολείο για παιδιά με αναπηρία. "Είναι πολύ εφικτό να βρεθούν χώροι για την προσωρινή στέγαση, απλά δεν είναι προτεραιότητα" σημείωσε με τη σειρά του ο Πέτρος Κωνσταντίνου.
Δείτε το βίντεο:
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr