Follow us

Ο σεφ Λευτέρης Λαζάρου στο TheTOC για την ιστορία της ζωής του: Τα καράβια, το Βαρούλκο και η πρόταση να πολιτευτεί

"Αυτό που θα ‘θελα να μάθω σε όλους είναι να αγαπήσουν περισσότερο την θαλασσινή τροφή", λέει ο σεφ Λευτέρης Λαζάρου στο TheTOC.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΤΑΚΗς

Τον Λευτέρη Λαζάρου τον γνώρισα για πρώτη φορά στο στούντιο του Action 24, όταν ήρθε για να μου δώσει μια συνέντευξη, την εποχή που λόγω κορονοϊού τα εστιατόρια ήταν κλειστά. Από την πρώτη στιγμή υπήρξε μια οικειότητα που εξελίχθηκε συν τω χρόνω σε μια ουσιαστική φιλία. Έτσι, όταν του τηλεφώνησα για να κάνουμε αυτή τη συνέντευξη μου είπε αμέσως "ναι" και μια μέρα μετά καθόμασταν σε ένα από τα τραπέζια του Βαρούλκου για να ξεφυλλίσουμε το βιβλίο της ζωής του.

Ο μικρός Λευτέρης γεννήθηκε στον Πειραιά από Πειραιώτες γονείς και πατέρα μάγειρα. Μια ευτυχισμένη οικογένεια που του δημιούργησε απο την αρχή μια πολύ ζέστη ατμόσφαιρα. "Τότε ο Πειραιάς είχε ανοιχτές πόρτες, δεν είχαμε κλειδιά, ο γείτονας ήταν και θείος, ο θείος Μάρκος όχι ο κύριος Μάρκος και η γειτόνισσα ήταν η θεία Σοφία. Έτσι μας είχαν μάθει. Όταν μεγάλωσα λίγο παραπάνω και άρχισα να καταλαβαίνω έλεγα τελικά πόσες θείες και θείους έχω; Ηταν ωραία χρόνια, ανθρώπινα”.

Ο Λευτέρης είχε αλλά δύο μεγαλύτερα αδέρφια τον Γιάννη, που τον πέρναγε 12 χρόνια και τον Θωμά που ήταν 10 χρόνια μεγαλύτερος του. Η σχέση μαζί τους ήταν πολυ καλή, καθώς και οι δυο τους τον αντιμετώπιζαν προστατευτικά.

"Ο μεγάλος ήταν πολύ από πάνω μου ήταν αδερφός και πατέρας μαζί. Ο μεσαίος πάλι ήταν πιο αυστηρός ήθελε να διαβάζω, να ελέγχει ό,τι κάνω, ποιες είναι οι παρέες μου. Εμένα με λέγανε στη γειτονιά και το μουρλό του Γιώργου, γιατί πολλές φορές έπαιρνα το σφυρί και πήγαινα να σπάσω βραχάκια για να βγάλω πετροσωλήνες. Έβλεπαν λοιπόν ένα παιδάκι να κοπανάει πέτρες με το σφυρί και έλεγαν παλαβός είναι αυτός”.

Πολυ ζωηρός ως παιδί, μια φορά έβαλε σε μπελάδες όλη τη γειτονιά που τον έψαχνε για ώρες γιατί είχε εξαφανιστεί με έναν φίλο του.

"Στη γειτονιά που γεννήθηκα και μεγάλωσα γυρίστηκε το Αμέρικα Αμέρικα του Ηλία Καζάν. Στο τέλος της ταινίας καίγεται το χωριό. Εγω λοιπόν με έναν φίλο μου ανεβήκαμε σε ένα φουγάρο ενός παλιού εργοστασίου για να δούμε την φωτιά από το φουγάρο. Μας χάσανε λοιπόν και μας ψάχνανε από το μεσημέρι μέχρι τις 12 το βράδυ.

Γυρνώντας μέσα στη νύχτα δεν είδαμε ότι ήμασταν μαύροι από το φουγάρο και όταν μας είδαν έτσι και μας ρώτησαν που είμασταν, αναγκαστήκαμε να τους πούμε την αλήθεια και έπεσε το ξύλο της αρκούδας. Τους είχαμε τρομοκρατήσει, μας έψαχναν 10 ώρες”, λέει χαμογελώντας και αναπολώντας αυτά τα ανέμελα χρόνια.

Ο σεφ Λευτέρης Λαζάρου στο TheTOC για την ιστορία της ζωής του: Τα καράβια, το Βαρούλκο και η πρόταση να πολιτευτεί
Ο Λευτέρης Λαζάρου με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Τάκη

Ο πατέρας του, η Μακρόνησος και το κίνητρο

Ο πατέρας του δούλευε ως αρχιμάγειρας σε καράβια τα καλοκαίρια. Πιο πριν στον πόλεμο μαγείρευε για τους αντάρτες του ΕΛΑΣ. Αλλωστε αυτή ηταν και η κατηγορία με την οποία εξορίστηκε στην Μακρόνησο. Ως μάγειρας του ΕΛΑΣ.

Τον χειμώνα που ήταν σπίτι μαγείρευε και πήγαινε την κατσαρόλα στους φίλους του στο καπηλειό που ήταν κοντά στο σπίτι τους.

"Θυμάμαι τα επιφωνήματα, τι ωραίο που είναι, τι έφτιαξες πάλι και αυτό άρχισε σιγά σιγά να με κερδίσει και να με ιντριγκάρει. Έλεγα, "κοίτα ρε παιδί μου τον θαυμάζουν όλοι οι φίλοι του που μαγειρεύει". Αυτό άρχισε να μ´αρέσει και έτσι άρχισα να τριγυρνάω γύρω γύρω και να παρατηρώ τα πράγματα που έφτιαχνε”.

Ο Λευτέρης Λαζάρου είχε πολυ μεγαλη αδυναμία στη μάνα του την Ουρανία. Τον πατέρα του τον Γιώργο τον εκτιμούσε και τον σεβόταν, αλλά η αδυναμία ήταν στη μάνα.

"Ήμουνα παιδί της μάνας καθαρά, είχα αδυναμία στην ευαισθησίας της, στο μυαλό της που έβλεπε τα πράγματα με μια δική της φιλοσοφία και αυτό με βοήθησε πολύ”.

Είχε συνηθίσει στο σπιτι να μαγειρεύουν και οι δυο γονείς του. Ο πατέρας μαγείρευε μόνο για το καπηλειό και τα φαγητά του σπιτιού τα έκανε η Ουρανία, εκτός από το φαγητό της Κυριακής που το έκανε ο ίδιος, γιατί ερχόταν η μητέρα του.

"Συνέχεια του έλεγα του πατέρα μου γιατί το φτιάχνεις αυτό το φαγητό, δεν είναι ωραίο. Εφτιαχνε κριθαράκι με αρνί στη γάστρα, επειδή το ήθελε η μάνα του, και έβγαινε όλη η λαδίλα από πάνω. Θύμωνε πολύ γιατί αυτό το φαγητό άρεσε στη μάνα του και μου έλεγε αυτό το φαγητό θα φας κι εσύ και δε μου έδινε τίποτε άλλο να φάω. Δεν το έτρωγα όμως, γιατί ερχόταν η κυρία Ουρανία και μου έδινε κάτι πάντα κάτω απ’το τραπέζι”.

Τα αγαπημένα φαγητά του Λευτέρη τότε ήταν τα γεμιστά και τα κεφτεδάκια της Ουρανίας, ενώ τον πατσά και τα σαλιγκάρια που ετοίμαζε ο πατέρας του για τους φίλους του στο καπηλειό ούτε που τα άγγιζε.

Τριγύρω από το σπίτι υπήρχαν 7- 8 καπηλειά ,αλλά αυτά που πήγαινε συχνά ο πατέρας του ήταν δύο, ο Σκυλόδημος και το Τσικάτο που απείχαν 150 μέτρα απ’το σπίτι τους.

Τα καράβια και ο θάνατος του πατέρα του

Μέτριος προς καλός μαθητής ο Λευτέρης δεν ήταν ποτέ του 10, όπως λέει, και εκεί στα 12- 13 χρόνια του άρχισε να τον γοητεύει η ιστορία της μαγειρικής και ζήτησε απο τον πατέρα του να τον πάρει μαζί του σε ένα ταξίδι με το καράβι.

"Μου έβαλε χιλιάδες τρικλοποδιές και δυσκολίες για να μην τον ακολουθήσω γιατί του είχε πει και η μητέρα μου "δε γίνεται να στερούμαι τον άντρα μου 6-7 μήνες τον χρόνο και να στερηθώ τώρα και το παιδί μου". Της είπε "ναι αλλά αν είναι μια επιλογή που του αρέσει;”.

Ετσι ξεκινάει το πρώτο ταξίδι του που θα διαρκέσει δυόμιση μήνες και που θα ήταν μια πολύ μεγάλη εμπειρία για εκείνον."Με ζόρισε πολύ, με έβαλε να κάνω πράγματα που τα έκαναν πολυ μεγαλύτεροι απο μένα, όπως η λάντζα και η αγγαρεία, χωρίς να τον νοιάζει ότι ήμουνα γιος του, δεν με ξεχώρισε από τους άλλους εργαζόμενους. Πιο πολύ στρίμωχνε εμένα παρά τους άλλους εργαζόμενους. Ήταν ένας τρόπος να μου αποδείξει ότι η δουλειά ήταν δύσκολη. Έπλενα τις βαριές λαμαρίνες που τότε ήταν τέσσερις φορές πιο βαριές σε σχέση με σήμερα και μου έλεγε να τις γυαλίσω απ´ έξω".

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΛΑΖΑΡΟΥ

Ομως ποτέ δεν πέρασε απο το μυαλό του ότι η δουλεια αυτή είναι βαριά, όποτε ας τα αφήσουμε. "Μου άρεσε πολύ όλη αυτή η διαδικασία και ήθελα να τον εντυπωσιάσω. Νομίζω ότι απο την αρχή εκτίμησε την διάθεση μου και ότι δεν είπα ποτέ όχι. Ετσι και εκείνος άρχισε να γοητεύεται από μένα και από την διάθεση και την θέλησή μου και καταλάβαινε ότι θα το έβρισκα σιγά-σιγά".

Το δεύτερο ταξίδι ήταν και το τελευταίο με τον πατέρα του γιατί λίγο αργότερα θα τον έχανε χτυπημένο απο τον καρκίνο. "Στο δεύτερο ταξίδι τα πράγματα ήταν διαφορετικά ήμουνα πιο πολύ στην κουζίνα άρχισε να με παρουσιάζει στον κόσμο να λέει να ο γιος μου ο βοηθός μου , να μου δίνει μια υπεραξία. Αυτό για μένα ήταν γοητευτικό. Το δεύτερο ταξίδι κράτησε τρεις μήνες απο τον Ιούνιο που έκλεισαν τα σχολεία μέχρι τις αρχές Σεπτέμβρη".

Μετά το δεύτερο ταξίδι είχε κατασταλάξει και είχε αποφασίσει ότι θέλει να ασχοληθεί με την μαγειρική. Ομως ο πατέρας του αρρώστησε με καρκίνο και έφυγε σε τρεις μήνες.

"Δεν κατάφερα να πάρω από τον πατέρα μου πολλές γνώσεις, είχα περισσότερο τις μνήμες και τις αναφορές του που τις χρησιμοποιώ και εγώ πολλές φορές όπως μια φράση που τη θυμάμαι, άσε τον άλλον να αμφιβάλει για τις γνώσεις του".

Την επόμενη χρονιά δεν μπόρεσε να πάει κάπου, την τέταρτη ομως χρονιά αποφάσισε να μιλήσει σε συναδέλφους του πατέρα του. "Πήγα και τους βρήκα στην εταιρεία και με πήρανε μαζί τους με σεβασμό στο όνομά του. Τότε ήμουν 16 χρονών και από κει άρχισε η δική μου πορεία σιγά-σιγά".

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΛΑΖΑΡΟΥ

Η Ιταλία

Βλέποντας ότι στον Πειραιά δεν υπήρχαν εστιατόρια αποφασίζει να πάει στην Ιταλία για να μάθει πράγματα γύρω απο την μαγειρική. "Πήγα εκεί χωρίς ιταλικά χωρίς τίποτα. Επέλεξα την Ιταλία γιατί ήταν πιο κοντά σε μας και από πλευράς κουζίνας αλλά και από πλευράς απόστασης. Η κουζίνα του πατέρα μου ήταν ντομάτα, σκόρδο βασιλικός, πιο κοντά στην ιταλική κουζίνα όχι στην γαλλική. Στην Ιταλία ομως ήμουν κυνηγημένος είχα 6- 7 απελάσεις γιατί είχα πάει παράνομα. Με πιάνανε με έδιωχναν και ξαναπήγαινα. Έχω βγάλει πάρα πολλά διαβατήρια γιατί είχαν την σφραγίδα της απέλασης και έπρεπε να βγάλω καινούριο διαβατήριο για να ξαναγυρίσω".

Στην Ιταλία μένει 7 χρόνια και δουλεύει σχεδόν σε όλη την ιταλική Ριβιέρα.

"Δε μου πήρε πολύ χρόνο για να μάθω ιταλικά, άλλωστε στην κουζίνα τα πράγματα είναι πολύ γρήγορα και μιλάς με τα μάτια. Αυτό φαίνεται αν πας και σε άλλες κουζίνες τα πράγματα είναι εύκολα έχουμε μια γλώσσα δική μας οι μάγειρες. Στην Ιταλία αυτό που με γοήτευσε πάρα πολύ ήταν η σχέση που έκτιζε ο ιδιοκτήτης με τους πελάτες του, έτσι και γω στο Βαρούλκο προσπαθώ να φτιάξω μια τέτοια σχέση. Στην Ιταλία η κουζίνα που έκανα ήταν με βάση τα θαλασσινά και ετσι καταστάλαξα πως μου βγαίνει πολύ η κουζίνα με θαλασσινά".

Όταν επιστρέφει από την Ιταλία δουλεύει περιστασιακά για λίγο στην Αθήνα και μετά ταξιδεύει πάλι με καράβι για 7-8 χρόνια ως μάγειρας σε Μαρόκο, Λιβύη, Τυνησία ως μάγειρας σε καράβι.

"Από τα μέρη που με έχουν σημαδέψει ήταν το Μπουένος Άιρες, το λέω παντού ότι ο άνθρωπος πριν τελειώσει να ταξιδεύει, πρέπει να δει το Μπουένος Άιρες.

Μια πόλη φτιαγμένη από Ισπανούς, Ιταλούς και Γάλλους με πολύ γλυκιά φιλοξενία με ανθρώπους που αγαπούν τους Έλληνες, πανέξυπνος λαός. Ξεχωρίζω επίσης την Ιαπωνία και το Σίδνεϊ, όπου μαγείρεψα για την Ολυμπιάδα του 2000".

Ίσως και να έμεινε για πάντα στα καράβια όμως ένα ατύχημα του αλλάζει την πορεία και έτσι πιάνει πλέον στεριά το 1979.

"Εγινε μια έκρηξη σε ένα σκάφος στην επισκευαστική ζώνη και το ωστικό κιμά μας πέταξε στη θάλασσα εμένα και άλλα δυο τρία άτομα. Σωθήκαμε γιατί μας πέταξε στη θάλασσα, έχω ακόμη κάτι μικρά σημάδια από εγκαύματα στα χέρια και στα πόδια" .

Η δημιουργία του Βαρούλκου

Το 1986 λοιπόν δημιουργεί το Βαρούλκο το οποίο παίρνει το όνομα του απο στοίχους του Βαγγέλη Γερμανού.

"Είμαι πολύ φίλος με τον αδερφό του Βαγγέλη Γερμανού, ήρθε στο μαγαζί όταν έφτιαχνα το Βαρούλκο. Ηξερα τι θα κάνω, ήξερα τι να μαγειρέψω όμως δεν ήξερα τι όνομα να δώσω στο μαγαζί . Έρχεται λοιπόν ο Τζίμης ο αδερφός του και μου λέει θέλω να ακούσουμε μια κασέτα με τραγούδια του αδερφού μου για ένα δίσκο που θέλει να βγάλει με τον Σαββόπουλο. Βάζουμε ένα κασετόφωνο ακούμε τα τραγούδια και ακούω τον στίχο στοιχειωμένο στα πανιά και στα βαρούλκα. Γύρισα την κασέτα το άκουσα 2-3 φορές και λέω εδώ είμαστε το όνομα θα είναι Βαρούλκο".

Το Βαρούλκο ανοίγει για πρώτη φορά τις πόρτες του στα τέλη του '86, αρχές του '87 και από την αρχή στιγμή γίνεται δημοσιογραφικό στέκι με αρχικό πελάτη τον Λέοντα Καραπαναγιώτη και σιγά-σιγά όλο το συγκρότημα Λαμπράκη κατεβαίνει για φαγητό στον Πειραιά. Μάλιστα στην είσοδο υπάρχει μια γελοιογραφία που του χάρισε ο Καραπαναγιώτης και την έχει καδραρισμένη.

ΒΑΡΟΥΛΚΟ

"Του Καραπαναγιώτη του άρεσε πολυ η ψαρόπιτα που είχα φέρει από το Μαρόκο και οι πεσκανδρίτσες στην κατσαρόλα. Ο Χρήστος Λαμπράκης ερχόταν μόνος του ξεχωριστά όπως και η Λένα Σαββίδη η αδελφή του. Ο Λαμπράκης ήθελε να διαλέγει από τον κατάλογο, ήταν επιλεκτικός, ήθελε δυο τρία πιάτα, δεν ακολουθούσε ποτέ το πληθωρικό που του έλεγα εγώ. Με δύο πιάτα ήταν εντάξει.

Της Λένας της άρεσαν πιο μικρά και πιο πολλά πιάτα. Εκεί γνώρισα και τον δικό σας, τον Μανόλη Καψή".

Σιγά-σιγά το μαγαζί αρχίζει να "φεύγει" προς τα πάνω και να γίνεται γνωστό. Τα Νέα και το Βήμα αρχίζουν να γράφουν για το Βαρούλκο, ενώ το Αθηνόραμα κάνει λόγο για ένα εστιατόριο που τολμά.

"Είχα αποφασίσει να πειράξω την ελληνική κουζίνα έκανα μουσακά με κιμά γαρίδας, έκανα ντολμαδάκια με κιμά καραβίδας. Τόλμησα και έκανε αυτά τα ανοίγματα. Το καλαμάρι πέστο που το έκανα το 1994 έγινε αμέσως θρύλος. Είναι ένα πιάτο που έχει γράψει ιστορία. Το Βαρούλκο του 1987 ήταν το μοναδικό εστιατόριο που είχε αμιγώς ψάρι. Υπήρχαν οι ψαροταβέρνες αλλά εστιατόριο με ψάρι ήταν μόνο το Βαρούλκο".

Πολιτικοί και άνθρωποι του καλλιτεχνικού χώρου απο την Ελλάδα και το εξωτερικό αρχίζουν να το επισκέπτονται τακτικά.

ΒΑΡΟΥΛΚΟ

"Έρχονταν προσωπικότητες από τον διεθνή καλλιτεχνικό χώρο, όπως η Κατρίν Ντενέβ και η Φαίη Νταναγουέι. Μάλιστα στην Κατρίν Ντενέβ πήγα και της είπα ότι ήμουνα ερωτευμένος μαζί της όταν είδα τις ομπρέλες του Χερβούργου. Της άρεσε που της το είπα.

Θυμάμαι στο πρώτο Βαρούλκο της οδού Διστόμου είχε έρθει να φάει ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με τον Σταύρο Ψυχάρη. Το θυμάμαι πολύ καλά εκείνο το τραπέζι, θυμάμαι την συνάντηση τους, η οποία είχε σχολιαστεί από τους υπόλοιπους επισκέπτες του μαγαζιού. Έλεγαν "ο Ψυχάρης με τον Μητσοτάκη μαζί, τι θέλει η αλεπού στο παζάρι;" Ηταν 1988-89.

Πολλές φορές πήγε ο Κώστας Σημίτης που έκανε και πολλά τραπέζια ως πρωθυπουργός και σε ξένους ηγέτες όπως στον Νταλέμα, τον Νέλσον Μαντέλα και άλλους. Αρκετές φορές ερχόταν και μόνος του με τη σύζυγό του ή με τον Βέλτσο.

Του άρεσε πολύ το καλαμάρι πέστο. Όταν το είχα σερβίρει και στον Νταλέμα του άρεσε τόσο πολύ και ζήτησε να γνωρίσει τον δημιουργό του πιάτου".

Η φήμη του Λαζάρου αρχίζει να μεγαλώνει και τον καλεί να μαγειρέψει για υψηλούς προσκεκλημένους στο υπουργείο εξωτερικών ο Θεόδωρος Πάγκαλος. Την ίδια επιλογή θα κάνει χρόνια αργότερα και ο Νίκος Δένδιας. "Ο κ. Δένδια είναι ένας εξαιρετικός πραγματικά άνθρωπος. Μαγειρεύω στην κουζίνα του υπουργείου όταν ο κύριος Δένδιας υποδέχεται επίσημους οι οποίοι θέλουν να φάνε θαλασσινά".

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΛΑΖΑΡΟΥ

Η επέκταση του Βαρούλκου

Το Βαρούλκο της Διστόμου είχε μόνο 40 καρέκλες. Η φήμη του μαγαζιού μεγαλώνει μαζί με την πελατεία έτσι αλλάζει γειτονιά και πάει στη Δεληγεώργη. "Είπα μεγαλώνουν τα όνειρά μου για να χωρέσουν οι φίλοι μου και οι φίλοι των φίλων μου και έτσι στην Δεληγεώργη το μαγαζί έχει 100 καρέκλες".

Στη συνέχεια έρχεται η πρόταση να πάει το Βαρούλκο στην οδό Πειραιώς. Δεν του ήταν εύκολο να αφήσει την πόλη που γεννήθηκε τελικά ομως το αποφασίζει.

Εκεί γίνεται το μεγάλο μπαμ και μέχρι το 2008 έρχονται οι πάντες. Στην Πειραιώς εκτός απο ψάρι βάζει και κρέας στο μαγαζί αλλά όπως λέει δεν τα προτείνει και πολυ.

"Ξεχνούσα να τα πουλήσω. Τα τρώγαμε εμείς. Το έκανα στην Πειραιώς για να προκαλέσω. Έκανα πέντε πιάτα με κρέας εκεί σερβίρισα τον πατσά στο ποτήρι του Martini, εκεί έκανα το ριζότο με την γίδα και τη σοκολάτα, εκεί έκανα το λουκάνικο με αρμπαρόριζα."

Στην Πειραιώς πέρασαν απο το Βαρούλκο όλοι οι πολιτικοί και όλος ο καλλιτεχνικός κόσμος .

"Εγινα πολύ φίλος με τον Μανώλη Μητσιά, με τον Μητροπάνο που ήταν ένας χαρισματικός άνθρωπος, με την Δήμητρα Γαλάνη που σε κέρδιζε πολύ, με την Μελίνα Κανά, με την Ελεονώρα Ζουγανέλη που έρχεται και την εκτιμώ πολύ και με την Νατάσα Μποφίλιου. Είχα επίσης μια πολύ ιδιαίτερη σχέση με το Σάκη Μπουλά που ήταν και Πειραιώτης. Οταν ερχόταν στο μαγαζί μαζί με τον Ζουγανέλη πεθαίναμε στα γέλια".

Το Βαρούλκο είναι το εστιατόριο και των πρωθυπουργών, αφού εκτός απο τον Κώστα Σημίτη, που όπως λέει τον είχε εντυπωσιάσει γιατί πάντα ρωτούσε τη γνώμη του, το έχουν επισκεφτεί ο Κυριάκος Μητσοτακης και ο Αλέξης Τσίπρας.

"Ο Τσίπρας είχε έρθει εδώ στο Μικρολίμανο σε κάποια επίσημα τραπέζια όταν ήταν πρωθυπουργός. Νομίζω πως τον κέρδισα. Ήρθε ξανά πριν από δύο μήνες. Στο φαγητό πειθαρχεί σε όλα, η πρόταση είναι δική μου και την ακολουθεί.

Και ο Κυριάκος πειθαρχεί στα πράγματα που του προτείνω, του αρέσει πολύ ο τόνος, αλλά την πρόταση μου θα την ακούσει. Εχω να τον δω όμως πολύ καιρό, προφανώς το πρόγραμμα του είναι πολύ φορτωμένο".

ΒΑΡΟΥΛΚΟ

Ξεχωριστή εντύπωση έχει κάνει στον Λευτέρη Λαζάρου η πρόεδρος της Δημοκρατιας Κατερίνα Σακελαροπούλου την οποία γνώρισε όταν πήγε να μαγειρέψει στο Προεδρικό Μέγαρο για τον πρίγκιπα Κάρολο. Μου μιλά για εκείνη με μεγάλο θαυμασμό.

"Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ένας ευγενέστατος άνθρωπος, με βοήθησε πάρα πολύ, ήταν ανοιχτή για όλες τις προτάσεις και ξεκάθαρη. Την γνώρισα για πρώτη φορά στο Προεδρικό Μέγαρο και είχα μια αντιμετώπιση ζέστη, εξαιρετική.

Μου έκανε εντύπωση ότι σηκώθηκε η ίδια και που έβαλε νερό στο ποτήρι όταν με δέχτηκε στο γραφείο της. Την πρώτη μέρα που κάναμε το ραντεβού. Πάρα πολύ απλός άνθρωπος και πολύ ζεστός. Με μύριζε και η γάτα της η Καλυψώ, γιατί έχω και εγώ γάτες τον Πυξίδα και τον Μπόλεκ", λέει χαμογελώντας.

Οι προτάσεις να πολιτευτεί

Με τόσες γνωριμίες στο χώρο της πολιτικής τον ρωτώ αν κάποιο κόμμα τον προσέγγισε για να κατέβει υποψήφιος και προς έκπληξη μου μου αποκαλύπτει ότι τρία κόμματα του έκαναν πρόταση.

"Στις εκλογές του 2019 με προσέγγισαν 2 κόμματα για να κατέβω ως υποψήφιος. Είχε προηγηθεί παλιότερα ακόμα μία πρόταση. Μια φορά μου είπαν για το Επικρατείας και άλλες δύο φορές να κατέβω με σταυρό.

Είπα σε όλους όχι γιατί νομίζω ότι ο επαγγελματίας δεν πρέπει να έχει μια πολιτική ταυτότητα. Ένας επαγγελματίας στο χώρο της εστίασης δεν πρέπει να έχει σύνορα και ταυτότητα. Το όχι στην πολιτική είναι για πάντα".

Πάντως ο πολιτικός που τον εντυπωσίασε περισσότερο απ όλους ηταν ο Λεωνίδας Κύρκος. "Με εντυπωσίασε αυτό το ήρεμο του χαρακτήρα του οι θέσεις του ο τρόπος της επικοινωνίας, ήταν εξαιρετικός. Ερχόταν στο πρώτο Βαρούλκο. Πολυ καλός επίσης ήταν ο Αντώνης Τρίτσης, τον θυμάμαι σε συζητήσεις που κάναμε βράδια, όπως και τον Φώτη Κουβέλη. Ο Φώτης καθόταν μέχρι αργά το βράδυ και όταν είχα τελειώσει και εγώ στη κουζίνα καθόμασταν και μιλούσαμε αρκετά."

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΛΑΖΑΡΟΥ

Το οικογενειακό Βαρούλκο

Τους ανθρώπους του Βαρούλκου ο Λευτερης Λαζαρου τους έχει σαν παιδιά του, αφού ετσι και αλλιώς και η μια του κόρη δουλεύει εκεί. Ομως η επιλογή του προσωπικού γίνεται με περίεργο τρόπο.

"Δίνω μεγάλη βάση στον γραφικό τους χαρακτήρα δεν δέχομαι ηλεκτρονικό βιογραφικό θέλω να μου το γράφουν χειρόγραφο. Από τον γραφικό χαρακτήρα του καθενός καταλαβαίνω πολλά πράγματα. Υπάρχουν άνθρωποι που τους απέρριψα από τον γραφικό τους χαρακτήρα. Ενας άνθρωπος που γράφει και κεφαλαία και μικρά είναι ασταθής, ένας άνθρωπος που γράφει πάνω κάτω δεν είναι ίσιος είναι λίγο ανισόρροπος. Μάρτυρα πολλά πράγματα ο γραφικός χαρακτήρας.

Ένα πολύ ωραίο γράμμα είναι αυτό που σου μάρτυρα το γούστο. Εγώ δεν θα ανεχόμουνα να κάνω κακά γράμματα ακόμα και όταν βιάζομαι και θέλω να κρατήσω μια σημείωση θέλω να τα γράφω ωραία".

Η τηλεόραση

Η πρώτη τηλεοπτική του εμφάνιση γίνεται στην πρωινή εκπομπή του mega με τον Αντρέα Μικρούτσικο. Στην εκπομπή μαγείρευε ο Άρης Τσανακλίδης ο οποίος και τον κάλεσε να μαγειρέψουν μαζί.

" Πήγα κάναμε κάτι μαζί άρεσε πολύ στον κόσμο και σιγά-σιγά άρχισαν να με καλούν.

Όταν μου έγινε η πρόταση για το Master Chef παρά το γεγονός ότι είχα ενδοιασμούς και φοβίες είχαν έρθει ο κύριος Τσίγκας απο το Μega και ο Πέτρος Μπούτος και μας είπαν "εμείς θέλουμε το κύρος σας" και έτσι πήγα . Το μεγάλο μπαμ έγινε στο Master Chef. Θυμάμαι μια φορά είχα μιλήσει σε ένα επεισόδιο για το χαρουπόμελο και είχα καταδικάσει το ξενόφερτο μπαλσάμικο και άλλα τέτοια. Και όταν γύρισα στο μαγαζί μετά το γύρισμα ήταν 6- 7 αυτοκίνητα και ήθελαν να με ρωτήσουν που μπορούν να βρουν χαρουπόμελο".

ΒΑΡΟΥΛΚΟ

Την περίοδο του κορονοϊού το Βαρούλκο και ο Λευτέρης Λαζάρου πέρασαν πολύ δύσκολα γιατί ηταν κλειστό για μεγάλο διάστημα . Ο ίδιος δεν θέλησε να διώξει κανένα υπάλληλο του και έχει αποφασίσει μαζί να αντιμετωπίσουν αυτή την καταιγίδα. Όπως λέει η βοήθεια του κράτους με τις επιστρεπτέες προκαταβολές ήταν πολύ σημαντική για τη συνέχεια του Βαρούλκου. "Εάν δεν υπήρχε η επιστρεπτέα προκαταβολή το Βαρούλκο δεν θα είχε επιβιώσει".

Η μπόρα ομως πέρασε και φέτος το Βαρούλκο απέκτησε ένα αδερφάκι στη Σαντορίνη.

"Η πρόταση αρχικά ήρθε από ένα φίλο και μια φίλη και στη συνέχεια από τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου στη Σαντορίνη που έρχεται στο Βαρούλκο. Θεωρώ ότι είναι η ευκαιρία της Σαντορίνης να γίνει γαστρονομικός προορισμός. Εχουν μαζευτεί πολλοί καλοί μάγειρες εκεί άρα το μοντέλο πρέπει να το δει και το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης και να το βοηθήσει και η τοπική αυτοδιοίκηση και η περιφέρεια. Είπα σχεδόν αμέσως το ναι. Με ικανοποιεί ότι πάει πολύ καλά το μαγαζί αυτό και ότι οι επισκέπτες είναι πολύ ευχαριστημένοι. Για να καταλάβεις προχθές ήταν ένας επισκέπτης που φεύγει τη Δευτέρα και ζήτησε μέχρι και ελικόπτερο να μου στείλει να με πάρει από δω να με πάει στη Σαντορίνη για να με γνωρίσει. Το πείραμα της Σαντορίνης πέτυχε αλλά δεν θα το έκανα κι αλλού".

Αρα μόνο Πειραιάς και Σαντορίνη τον ρωτάω; "Ναι" μου απαντάει κοφτά "Πειραιάς Σαντορίνη και τέλος".

Τον ρωτάω μέχρι πότε σκέφτεται να είναι ενεργός ως μάγειρας και μου απαντά χαμογελώντας ότι οι φίλοι του του λένε πως ακόμα έχει μια καλή εφηβεία.

"Και τώρα έχω αφήσει αρκετό χώρο στα παιδιά μου, τους ανθρώπους του Βαρούλκου. Από τα παιδιά που έχω στην κουζίνα είναι 3- 4 έχουν πολύ ταλέντο και μέλλον. Η κόρη μου η Ηλέκτρα είναι στη σάλα αλλά ο γιος μου ο Νίκος που μαγειρεύει και είναι εξαιρετικό ταλέντο δεν θέλει να ασχοληθεί καθόλου με τη μαγειρική, ενώ αρχικά πήγε σε σχολή μαγειρικής τέσσερα χρόνια στη Χάγη και έκανε πρακτική εξάσκηση στην Ιταλία. Θα ήθελα ένα από τα τρία παιδιά μου να είναι η επόμενη γενιά στην κουζίνα του Βαρούλκου, αλλά τι να γίνει αφού δεν θέλει ο Νίκος. Το Βαρούλκο θα μείνει στα παιδιά της κουζίνας. Σε όσους θα έχουν το ταλέντο. Θα δημιουργήσω μια εταιρεία να είναι βιώσιμη και να είναι η συνέχεια του Βαρούλκου γιατί δεν θέλω να χαθεί"

Με τη γυναίκα του τη Λία γνωριστήκαν σε μια βάφτιση.

"Ήμουνα με τη μοτοσικλέτα και είπα ποιος θα έρθει μαζί μου μια βόλτα με τη μηχανή. Μου είπε "θέλεις να πάρεις εμένα", φύγαμε και γυρίσαμε το βράδυ και από κει άρχισε η σχέση μας που κρατά 33 χρόνια

Θυμάμαι ότι την πρώτη μέρα που άνοιξε το Βαρούλκο δεν ήρθε η γυναίκα που θα έπλενε τα πιάτα. Πήγα λοιπόν σήκωσα τη Λία από το τραπέζι που καθότανε και της λέω πάρε και τη φίλη σου και ελάτε στη λάντζα. Και εκεί που έπλυνε τα πιάτα μου λέει. Που είναι η μάνα μου να με δει τόσα χρόνια σπούδασα ιατρική και τώρα πλένω τα πιάτα στο Βαρούλκο. Η γυναίκα μου με βοήθησε πολύ με την θετική της σκέψη, με την θετική της ενέργεια και είναι μια πάρα πολύ καλή μητέρα. Αγάπησε πολύ το γιο μου που είναι από τον πρώτο μου γάμο σαν δικό της παιδί. Και μάλιστα κάποια στιγμή που ο Νίκος είχε μια δυσκολία με το σχολείο και της είπε λένε ότι είμαι παιδί χωρισμένων γονιών του απάντησε "πήγαινε αύριο στο σχολείο και πες τους οτι έχεις δύο μαμάδες και δύο μπαμπάδες που δεν έχει κανένα άλλο παιδί από αυτούς" και ο Νίκος το έκανε όπλο αυτό και το χρησιμοποίησε. Δέχθηκε την Ηλέκτρα να την βαφτίσει η πρώην γυναίκα μου. Υπάρχει μία τόσο καλή σχέση, είμαστε μια πολύ προχωρημένη οικογένεια και περνάμε πολύ καλά χαίρομαι πολύ που έχουμε αυτή την τόσο όμορφη και ανοικτή σχέση. Το Πάσχα το περάσαμε όλοι μαζί".

ΒΑΡΟΥΛΚΟ

Για τα χταπόδια

Κοιτάω το ρολόι και έχει περάσει ήδη μια ωρα που μιλάμε. Θυμάμαι το χαμό που έχει γίνει με το ντοκυμαντέρ του Netflix για το χταπόδι και τον ρωτάω αν τον έχει επηρεάσει μια και είναι ένα από τα αγαπημένα πιάτα του μαγαζιού.

"Και εγώ είδα το ντοκιμαντέρ και πραγματικά εντυπωσιάστηκα. Σίγουρα είναι βάναυσο να παίρνεις ένα χταπόδι και να το κοπανάς στα βράχια για να μαλακώσει. Από την άλλη ξέρουμε ότι είναι ένας πολύ δημοφιλής μεζές στις νηστείες. Κάπου στη μέση είναι τα πράγματα και δεν ξέρω αν θα με άφηναν να βγάλω το χταπόδι από το μενού στο μαγαζί μου γιατί έχει ένα φανατικό κοινό.

Πάντως είμαι προβληματισμένος και πραγματικά με σοκάρισε η σχέση που αναπτύχθηκε μεταξύ του ανθρώπου και του χταποδιού στο ντοκυμαντέρ, το λέω και ανατριχιάζω. Είναι ο λόγος που έχω μειώσει την κατανάλωση του, ενώ μ´αρέσει το χταπόδι, έχω επηρεαστεί. Ομως αυτό που θα στεναχωρούσε μετά τις διαστάσεις που έχει πάρει το θέμα είναι οι τουρίστες που θα επισκεφθούν τα νησιά μας και θα δουν τα απλωμένα χταπόδια στα σχοινιά να λιάζονται να μην αρχίσουν να γράφουν για μας πράγματα που δεν ισχύουν περί κανιβάλων Ελλήνων που τρώνε τα χταπόδια, αυτό θα με ενοχλήσει πολύ".

Τώρα που τελειώνει η συνέντευξη τον ρωτάω αν θα ήθελε να μάθει κάτι στους Έλληνες που έχει σχέση με το φαγητό. "Αυτό που θα ‘θελα να μάθω σε όλους είναι να αγαπήσουν περισσότερο την θαλασσινή τροφή. Είμαστε μια χώρα που γύρω γύρω έχει θάλασσα, θέλω επίσης να τους μάθω τα κριτήρια να επιλέγουν μόνοι τους αυτή την τροφή δε χρειάζεται να τους το λέει κάποιος άλλος. Θα ήθελα ο Έλληνας να αγαπήσει περισσότερο αυτή τη χώρα να μην είναι ξενόφερτος".




Φωτογραφίες: Δημήτρης Κλεάνθους




















Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Τα νέα μουσεία της Αθήνας που έρχονται το 2026

Γνωστοί χώροι πολιτισμού αντικρίζουν μία νέα εποχή, προχωρώντας σε αναβαθμίσεις και έργα επέκτασης. Παράλληλα, νέοι μουσεία ανοίγουν τις πόρτες τους και ανανεώνουν την πολιτιστική σκηνή της ελληνικής πρωτεύουσας.

ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΙΠΑΝ 05 Δεκ 2025 | 20:24

Νέος "πόλεμος" Γιαννακόπουλου - Αγγελόπουλων για το ΣΕΦ: "Ελάτε να παίξετε στο ΟΑΚΑ" - "Το πάρκινγκ θα μείνει ίδιο..."

Τι έγινε χθες με το ΣΕΦ και την αναβολή του Ολυμπιακός - Φενέρμπαχτσε - Το τρολάρισμα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και η απάντηση των Αγγελόπουλων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 04 Δεκ 2025 | 19:53

Euroleague: Αναβλήθηκε το Ολυμπιακός - Φενέρμπαχτσε λόγω της κακοκαιρίας

Μετά από απόφαση του Αναπληρωτή υπουργού Παιδείας, Γιάννη Βρούτση, ο αγώνας μπάσκετ στο ΣΕΦ αναβάλλεται

ΠΡΕΣΒΕΙΡΑ ΤΩΝ ΗΠΑ 13 Νοε 2025 | 18:52

Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Η εντυπωσιακή συνεργάτιδά της που τράβηξε τα βλέμματα στο ΣΕΦ [εικόνες]

Η πρέσβειρα των ΗΠΑ, Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, είδε από πολύ κοντά το ματς του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ - Ποιοι έκατσαν μαζί της

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ 13 Νοε 2025 | 09:09

Οταν η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ συνάντησε και μίλησε με τον "φίλαθλο" Γιώργο Λάνθιμο στο ΣΕΦ [εικόνες]

Η Αμερικανίδα πρέσβης χαιρέτισε τον κόσμο και φωτογραφήθηκε στις εξέδρες των επισήμων, όπου καθόταν ανάμεσα στους ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός.

ΝΕΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗ 12 Νοε 2025 | 21:35

Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Στο ΣΕΦ για το Ολυμπιακός-Ζαλγκίρις ανάμεσα στους Αγγελόπουλους [εικόνες]

Η κ. Γκίλφοϊλ ήταν κομψή και ευδιάθετη, ως συνήθως, ενώ κάθισε ανάμεσα στους προέδρους και ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Γιώργο και Παναγιώτη Αγγελόπουλο

ΣΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ 03 Νοε 2025 | 16:18

Γρηγοράκης για φυλάκιση τηλεοπτικού σεφ: "Μου είχε ζητήσει δανεικά, ήταν πάντα καλοπροαίρετος, παθιασμένος με τη δουλειά"

"Τον γνωρίζω προσωπικά, είναι ένας άνθρωπος ευγενικός, εργατικός και αυτοδημιούργητος", λέει φίλος και συνεργάτης του σεφ

ΕΙΧΕ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ ΓΙΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ 31 Οκτ 2025 | 19:48

Στη φυλακή ο διάσημος τηλεοπτικός σεφ που είχε "ξεχάσει" να αποδώσει ΦΠΑ πολλών χιλιάδων ευρώ

Ενας από τους πιο γνωστούς σεφ της Ελλάδας οδηγείται στη φυλακή για μη απόδοση ΦΠΑ στα χρόνια του μνημονίου - Οι συνολικές του υποχρεώσεις ανέρχονται στα 2,5 εκατ. ευρώ

ΜΕ ΚΑΡΙΕΡΑ ΔΕΚΑΕΤΙΩΝ 31 Οκτ 2025 | 17:34

Χειροπέδες σε διάσημο τηλεοπτικό σεφ για χρέη στο Δημόσιο - Ξέχασε... να αποδώσει ΦΠΑ 350.000 ευρώ

Ο γνωστός σεφ φέρεται να μην εχει αποδώσει ΦΠΑ άνω των 350.000 ευρώ.

ΜΕ ΤΟΝ "KILL BILL" 30 Οκτ 2025 | 18:02

Χρηστίδης - Μαρκογιάννακης: Δίπλα δίπλα στο ΣΕΦ οι βουλευτές ΠΑΣΟΚ και ΝΔ - Τα γέλια με τον Σπανούλη [βίντεο]

Αν και αντίπαλοι στον πολιτικό στίβο, η αγάπη για το μπάσκετ και τον Ολυμπιακό ενώνει τον Παύλο Χρηστίδη και τον Αλέξανδρο Μαρκογιαννάκη που είδαν δίπλα-δίπλα το ματς με τη Μονακό στο ΣΕΦ

25 ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΖΙ 21 Οκτ 2025 | 11:55

Τζέιμι & Τζουλς Ολιβερ: Αυτό είναι το μυστικό του γάμου τους - "Τα αντίθετα έλκονται"

Ο διάσημος σεφ και η σύζυγός του γνωρίστηκαν στην ηλικία των 17 ετών και έκτοτε είναι μαζί, έχοντας αποκτήσει τρεις κόρες και δύο γιους.

07 Οκτ 2025 | 06:00

Ένα ενδιαφέρον update για το Βαρούλκο

Στο εμβληματικό εστιατόριο του Πειραιά, για παρά θίν' αλός γεύματα μια ανάσα από τη θάλασσα.

05 Οκτ 2025 | 09:00

Best Chef Awards: Οι 5 Έλληνες σεφ που βραβεύτηκαν στα Όσκαρ των μαγείρων

Οι γευσιπλάστες από τη χώρα μας που ξεχώρισαν στα φετινά The Best Chef Awards.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 03 Οκτ 2025 | 08:04

Πόσα κέρδη "μαγείρεψε" ο Ακης Πετρετζίκης - Εχει μετατρέψει το brand του σε τεράστια εμπορική δύναμη

Ο Ακης Πετρετζίκης κινείται από παραγωγή εκπομπών, διεξαγωγή σεμιναρίων μαγειρικής και έκδοση βιβλίων, μέχρι πώληση τροφίμων, εστίαση, σκεύη και υπηρεσίες catering.

ΞΑΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ 02 Οκτ 2025 | 16:39

Πλημμύρισε για ακόμη μια φορά το ΣΕΦ - Με την πρώτη "σοβαρή" φθινοπωρινή βροχή

Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού αναγκάστηκαν να σκεπάσουν με νάιλον το παρκέ, ώστε να μην υποστεί φθορές από το νερό

ΑΠΟ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΦΩΤΙΑ 13 Σεπ 2025 | 17:14

Στις φλόγες τυλίχθηκε ιταλικό εστιατόριο πασίγνωστου σεφ στο Σύνταγμα - Τι συνέβη

Ξέσπασε φωτιά σε γνωστό ιταλικό εστιατόριο στο Σύνταγμα.

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΡΟΥΤΣΗΣ 01 Αυγ 2025 | 18:58

Ψηφίστηκαν από τη Βουλή οι διατάξεις για τον αθλητισμό και την παραχώρηση του ΣΕΦ στην ΚΑΕ Ολυμπιακός

Όπως αναφέρει το Υπ. Αθλητισμού, οι νέες ρυθμίσεις απαντούν σε κρίσιμες ανάγκες του ερασιτεχνικού και επαγγελματικού αθλητισμού, ενισχύοντας την προσπάθεια μεταρρύθμισης και θεσμικού εκσυγχρονισμού του ελληνικού αθλητικού οικοσυστήματος

ΔΗΛΩΣΗ 21 Ιουλ 2025 | 19:30

Αδερφοί Αγγελόπουλοι για ΣΕΦ: "Είναι πλέον το σπίτι μας - Ευχαριστούμε από καρδιάς τον πρωθυπουργό"

"Στη σημερινή μας συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη διαπιστώσαμε την ειλικρινή του διάθεση να βρεθεί μια δίκαιη λύση" δήλωσαν Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος

ΕΠΕΝΕΒΗ Η ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ 14 Ιουλ 2025 | 18:34

Στις φλόγες αυτοκίνητο στο πάρκινγκ του ΣΕΦ - Μεγάλο μποτιλιάρισμα [βίντεο]

Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά ξεκίνησε από την μηχανή του αυτοκινήτου - Στο σημείο έφτασαν τρεις υδροφόρες της πυροσβεστικής για να σβήσουν τις φλόγες.

27 Ιουν 2025 | 09:00

Φέτος το καλοκαίρι θα δοκιμάσεις σπέσιαλ μενού από διάσημους διεθνείς σεφ - Μην το χάσεις!

Μετά από μία θεαματική έναρξη με τους Ντίνο Σαμουράκη και Γιώργο Πλατινό, το ξενοδοχείο στη Χερσόνησο της Κρήτης μας καλεί ξανά να απολαύσουμε τους κορυφαίους της γαστρονομίας.

26 Ιουν 2025 | 09:00

Hafu: Το νέο γευστικό comeback του Σωτήρη Κοντιζά

Μετά την Επιστροφή των Τζεντάι, του Ροζ Πάνθηρα και του Batman, τώρα η επιστροφή του Μενού. Ο Σωτήρης Κοντιζάς επιστρέφει με ένα director's cut.

ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΣΑΛΟΣ 25 Ιουν 2025 | 08:43

Λένα Ζευγαρά για το πανό στο ΣΕΦ: Δεν είχα πρόβλημα με αυτό- Δεν υπήρχε καμία δόση αλήθειας σε όσα ακούστηκαν

Η Λένα Ζευγαρά εξήγησε πως δεν ενοχλήθηκε με το πανό, αλλά με μηνύματα υβριστικού και απειλητικού περιεχομένου που έλαβε στα social media.

14 Ιουν 2025 | 09:00

Διακοπές 2025: Τα εστιατόρια και οι σεφ του καλοκαιριού

Ένα γευστικό ταξίδι στις γωνιές της Ελλάδας, εκεί όπου το φαγητό γίνεται εμπειρία που θες να ζήσεις ξανά.

ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΙΜΑΚΑΜΗΣ 10 Ιουν 2025 | 12:02

Ο δικηγόρος της Λένας Ζευγαρά ξεκαθαρίζει: Η οργισμένη ανάρτηση δεν σχετίζεται με το πανό στο ΣΕΦ

Η τραγουδίστρια αρνείται οποιαδήποτε σχέση με φημολογούμενη εμπλοκή της με γνωστό μπασκετμπολίστα, τον οποίο δεν γνωρίζει καν, όπως ανέφερε ο δικηγόρος της.

ΘΑ ΚΙΝΗΘΕΙ ΝΟΜΙΚΑ 09 Ιουν 2025 | 09:51

Λένα Ζευγαρά: Η οργισμένη ανάρτηση για το πανό με τη φωτογραφία της στο ΣΕΦ

Οργισμένη ήταν η αντίδραση της τραγουδίστριας Λένας Ζευγαρά, αναφορικά με το πανό με τη φωτογραφία της, που είχαν κρεμάσει φίλαθλοι στο ΣΕΦ.

ΔΙΑΨΕΥΣΕΙΣ 04 Ιουν 2025 | 16:11
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟ.ΠΟ. 02 Ιουν 2025 | 09:56

Χρυσοχοΐδης για Γιαννακόπουλο στο ΣΕΦ: Οι συμπεριφορές είναι αξιιόποινες, κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου

Στα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο ΣΕΦ το βράδυ της Κυριακής, αναφέρθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ 02 Ιουν 2025 | 09:48

Εξαλλος ο Αταμάν: Μπ@@δοι αυτοί που μας έβριζαν - Μη αποδεκτές οι βρισιές κατά της οικογένειας Γιαννακόπουλου

Για ρατσιστικά συνθήματα από την πλευρά των οπαδών του Ολυμπιακού έκανε λόγο μετά τον δεύτερο τελικό του ΣΕΦ o Εργκίν Αταμάν.

ΤΙ ΕΓΡΑΨΑΝ ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ 02 Ιουν 2025 | 09:40

Το φύλλο αγώνα του επεισοδιακού Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Τι αναφέρει για τον Γιαννακόπουλο και τα υβριστικά συνθήματα

Αποκαλυπτικό είναι το φύλλο αγώνα του δεύτερου τελικού της Stoiximan GBL, στο ΣΕΦ με νικητή τον Ολυμπιακό που έκανε το 1-1 στη σειρά με τον Παναθηναϊκό σε ένα επεισοδιακό ματς.

ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΓΙΝΕ 02 Ιουν 2025 | 06:52

ΣΕΦ - Απίστευτο επεισόδιο μεταξύ Αγγελόπουλων και Γιαννακόπουλου: "Εγινε μήνυση, απαιτούμε τη σύλληψή του" - "Οσο ζω θα με βλέπετε στα όνειρά σας"

Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος προχώρησαν σε απίστευτες καταγγελίες κατά του Δημήτρη Γιαννακόπουλου - Η απάντηση του ιδιοκτήτη του Παναθηναϊκού AKTOR.

21 Μαϊ 2025 | 09:00

Το επόμενο μεγάλο ελληνικό εστιατόριο του Λονδίνου: Ο Ασημάκης Χανιώτης μόλις άνοιξε τον... Μύρτο του

Ο σημαντικός Έλληνας σεφ μόλις άνοιξε το εστιατόριό του στη βρετανική μητρόπολη και σερβίρει fine comfort γαλανόλευκης απόχρωσης.

20 Μαϊ 2025 | 09:00

Κάπου ανάμεσα στο μαγειρείο και το εστιατόριο: Λένε πως αυτό είναι ένα από τα πιο κουλ μέρη της Αθήνας για να φας

Μιλήσαμε με τη σεφ και ιδιοκτήτρια του Goldie, στα Ιλίσια, και καταλάβαμε πως το καλό φαΐ και η φροντίδα είναι προσωπική υπόθεση.

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ 27 Απρ 2025 | 14:10

Εντονη κριτική Ανδρουλάκη στη Διάσκεψη Τομέων του ΠΑΣΟΚ: "Κυβέρνηση και Μητσοτάκης παίζουν τα ρέστα τους"

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι η σημερινή διάσκεψη σηματοδοτεί ταυτόχρονα μια συνέχεια στην έως τώρα πορεία, αλλά και μια νέα αφετηρία

24 Απρ 2025 | 14:20

Ο κορυφαίος chef Daniel Humm στη Μαραθιά!

Ο πολυβραβευμένος σεφ και ιδιοκτήτης του θρυλικού Eleven Madison Park, πέρασε τρεις ημέρες γνωρίζοντας τη φιλοσοφία του φημισμένου τηνιακού εστιατορίου.

08 Απρ 2025 | 04:49

Ο γιος του καραβομάγειρα που έμαθε τους Έλληνες να τρώνε καλό ψάρι: Γιατί είναι τόσο σημαντικός ο Λευτέρης Λαζάρου και το Βαρούλκο

Τα στοιχεία αλλά και οι λόγοι που καθιστούν το εστιατόριο του Λευτέρη Λαζάρου, ναυαρχίδα της ντόπιας γευστικής κουλτούρας που άπτεται της θάλασσας.

26 Μαρ 2025 | 09:00

Γνωρίστε πρώτοι τους σεφ που θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον μας στο μέλλον

Στον απόηχο των Χρυσών Σκούφων 2025 και λίγο πριν ξεκινήσει το σαφάρι της για την νέα γαστρονομική σεζόν, η γευσιγνωστική ομάδα του Αθηνοράματος στρέφει τον προβολέα στα ανερχόμενα ταλέντα που εντόπισε, ξεχώρισε και ποντάρει πάνω τους τη γεύση του μέλλοντος.

ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ 21 Μαρ 2025 | 16:10
09 Μαρ 2025 | 09:00

Γνωρίστε τους κορυφαίους σεφ που θα μαγειρέψουν στους Χρυσούς Σκουφους 2025

Ζευγάρι στη ζωή αλλά και στην κουζίνα της "Gucci Osteria da Massimo Bottura" στη Φλωρεντία, η Karime Lopez και ο Takahiko Kondo μοιράζονται μαζί μας χαρακτηριστικά ενσταντανέ της συναρπαστικής τους πορείας λίγο προτού βρεθούν στην Ελλάδα για να δημιουργήσουν και μαγειρέψουν το diner de gala της φετινής απονομής των Χρυσών Σκούφων στις 10/3 στο "Domus" της Γλυφάδας.

05 Μαρ 2025 | 09:00

Με τι κρασιά, ούζα και τσίπουρα θα συνοδεύσουμε τα σαρακοστιανά πικνίκ; Ένας κορυφαίος σεφ απαντά

Για την Καθαρά Δευτέρα αλλά και για όλη την Σαρακοστή,οι ετικέτες σε κρασί, ούζο και αποστάγματα που μπορείς να απολαύσεις αλλά και οι συνταγές και τα τοπικά προιόντα που σου "κάνουν" σαρακοστιανό σινιάλο από τον Νίκο Μπίλλη.

ΤΟ ΠΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΕ 22 Φεβ 2025 | 21:20

Άπιαστος ο Καραλής: Άλμα στα 6.01μ στο ΣΕΦ και νέο πανελλήνιο ρεκόρ για τον Ολυμπιονίκη [Βίντεο]

Το είχε πει και το έκανε. Ο Εμμανουήλ Καραλής έκανε νέο πανελλήνιο ρεκόρ με 6.01 στο ΣΕΦ.

«ΑΝΑΡΜΟΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ» 21 Φεβ 2025 | 20:30

Βρετανία: Ανοικτή επιστολή από 70 γυναίκες σεφ που καταγγέλλουν τον σεξισμό στις κουζίνες

Ηεπιστολή δημοσιεύτηκε ως απάντηση σε μία συνέντευξη του σεφ Τζέισον Άθερτον, βραβευμένου με αστέρι Μισελέν μάγειρα, στους Times χθες

ΥΦ. ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ 03 Φεβ 2025 | 19:12

Βρούτσης: "Το ΣΕΦ πρέπει και θα δοθεί στον Ολυμπιακό" - Τι είπε για την αντισεισμική προστασία των γηπέδων

"Η αντιμετώπιση της αθλητικής βίας είναι διαρκής, δεν τελειώνει ποτέ" ανέφερε ο Αναπληρωτής Υπουργός Γιάννης Βρούτσης.

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟ ΖΕΙΜΠΕΚΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΝΘΕΤΗ 03 Φεβ 2025 | 13:48

Συγκίνηση στη συναυλία - αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο: Πάνω από 20.000 τραγούδησαν για "τις πιο όμορφες μέρες μας..."

Πάνω από 20.000 βρέθηκαν στο ΣΕΦ στη συναυλία - αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο που διοργάνωσε το ΚΚΕ.

"ΕΧΟΥΝ ΠΑΘΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΣΟΚ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ" 26 Ιαν 2025 | 17:01
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 04 Ιαν 2026 | 08:16

Γιάννης Σμαραγδής στο TheTOC: "Ο Καποδίστριας είναι η ελεύθερη φωνή ενάντια σε όσους θέλουν την Ελλάδα προτεκτοράτο"

Σε μια χειμαρρώδη συνέντευξη στο TheTOC μιλά για τον "πόλεμο" που δέχεται και καταγγέλλει οργανωμένα κέντρα που επιδιώκουν τον "εθνομηδενισμό"

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 28 Δεκ 2025 | 07:49

Μίμης Αδρουλάκης στο ΤheΤOC: Ο Τσίπρας διεκδικεί τέταρτη ευκαιρία, χωρίς να έχει διαβεί προηγουμένως την έρημο

"Βλέπω έντονα τα στοιχεία μιας πιθανής αστάθειας, επειδή κυρίως ο χώρος της Κεντροαριστεράς δεν έχει ανασυνταχθεί"

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 07 Δεκ 2025 | 08:32

Αιμίλιος Χειλάκης στο TheTOC: "Στην Ιθάκη ο Τσίπρας αναλαμβάνει την ευθύνη και ζητά συγγνώμη πεντακάθαρα"

Ο Αιμίλιος Χειλάκης μιλά για το βιβλίο του Τσίπρα, τη φιλία τους και την αφήγηση - "Θα ήθελα πάρα πολύ να δω κάποια στιγμή ένα βιβλίο του κ. Μητσοτάκη για τις υποκλοπές, τον ΟΠΕΚΕΠΕ, τα Τέμπη"

ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 30 Νοε 2025 | 08:46

Τσακαλώτος στο TheTOC: Δεν έπρεπε να συμβάλουμε στο να πέσει η κυβέρνηση Σαμαρά λόγω Προέδρου Δημοκρατίας

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλάει για το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, αλλά και για το αν θα πήγαινε σε ένα νέο κόμμα του πρώην πρωθυπουργού.

16 Νοε 2025 | 08:33

Καραχάλιος στο TheTOC: Ο Καμμένος μου είπε να πάει την Καρυστιανού στην Κίμπερλι - Ηθελε τη σύζυγό του αντιπρόεδρο

Ο Νίκος Καραχάλιος περιγράφει στο TheTOC το χρονικό της γνωριμίας του με την Μαρία Καρυστιανού και τη βοήθεια που προσέφερε, προκειμένου να προχωρήσει οργανωτικά και πολιτικά η ανακοίνωση του κινήματος.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 02 Νοε 2025 | 08:35

Παπαγιαννίδης για Τσίπρα στο TheTOC: Η πολιτική ζωή χρειάζεται οπωσδήποτε αλλαγή και επανισορρόπηση

Ποιος είναι ο νέος Αλέξης Τσίπρας μετά το rebranding πόσο έχει αποστασιοποιηθεί από λογικές του παρελθόντος και ποιος κινδυνεύει από την επιστροφή του.

ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΚΟΠΟΥ 12 Οκτ 2025 | 08:31

Δημήτρης Μαύρος (MRB) στο TheTOC: "Θα είναι τεράστια ζημιά για τον Τσίπρα η τρίτη θέση"

Ο διευθύνων σύμβουλος της MRB, Δημήτρης Mαύρος μιλάει στο TheTΟC για τις επόμενες κινήσεις του πρώην πρωθυπουργού.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 28 Σεπ 2025 | 08:21

Ο Μιχάλης Μπλέτσας στο TheTOC: "Η τεχνητή νοημοσύνη είναι ένας εφιάλτης - Μάστιγα τα social media"

Ο Διοικητής της Εθνικής Αρχής Κυβερνοασφάλειας, Μιχάλης Μπλέτσας, μιλά για την τεχνητή νοημοσύνη, τις δυνατότητες και τους κινδύνους που κρύβονται, αλλά και για το ζοφερό μέλλον...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 14 Σεπ 2025 | 08:10

Βουλαρίνος για τον χαμό μετά το σχόλιο για Μποφίλιου: Κάποιοι celebrities βρίσκουν πολύ βολικό να παριστάνουν τα θύματα

Ο Μάνος Βουλαρίνος μιλά στο TheTOC για τη σάτιρα, τα social media και τη δυσανεξία στο χιούμορ.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΦ΄ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ 27 Ιουλ 2025 | 08:37

Πάνος Καμμένος στο TheTOC: Αν ο Μητσοτάκης εφαρμόσει ατζέντα Τραμπ, είμαι 100% μαζί του - Αριστερός πατριώτης ο Τσίπρας

Ο Πάνος Καμμένος εκπλήσσει λέγοντας πως είναι απαραίτητη η επιστροφή του Γρηγόρη Δημητριάδη στην κυβέρνηση.

ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΡΤΖΟΥΚΟΥ 13 Ιουλ 2025 | 13:25

Ο ιατροδικαστής Λέων στο TheTOC: Είναι πολύ πιθανό αθώοι να είναι στη φυλακή και ένοχοι να βρίσκονται έξω

Για το πότε και πως κατάλαβε την ενοχή της Μουρτζούκου και για τις ευθύνες των συναδέλφων του, μιλά στο TheTOC ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων.

ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ MRB 29 Ιουν 2025 | 08:44

Ο Δημήτρης Μαύρος (MRB) στο TheTOC: Πώς το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ πλήττει την κυβέρνηση και επηρεάζει τα "κόμματα" Τσίπρα - Σαμαρά

Ο διευθύνων σύμβουλος της MRB Δημήτρης Μαύρος αναλύει πώς το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ μπορεί να πλήξει την εικόνα Μητσοτάκη και να πυροδοτήσει πολιτικές εξελίξεις.

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΔΡΑΜΑ 15 Ιουν 2025 | 13:15

O Πάνος Στεφάνου του Αρκτούρου στο TheTOC: Η αρκούδα δεν παραμονεύει και δεν επιτίθεται στον άνθρωπο - Αμύνεται όταν στρεσάρεται

Η φύση έχει σοφία και πρέπει να την προστατεύουμε λέει ο υπ. επικοινωνίας του Αρκτούρου, Πάνος Στεφάνου. Μιλά στο TheTΟC για όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζουμε για τις αρκούδες.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 15 Ιουν 2025 | 08:44

Οι δύο λόγοι που το Ισραήλ χτύπησε τώρα το Ιράν - Ο καθηγητής Σωτήρης Ρούσσος εξηγεί στο TheTOC

Μπορεί η σύγκρουση Ιράν - Ισραήλ να προκαλέσει ευρύτερη ανάφλεξη στην περιοχή και εμπλοκή ΗΠΑ και Ρωσίας; Ποιο είναι το καλό και ποιο το κακό σενάριο αυτό του πολέμου;

ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΓΙΑ ΟΛΑ 25 Μαϊ 2025 | 08:27

Η Ομάδα Αλήθειας στο TheTOC: Οταν μας πουν οι άλλοι πώς χρηματοδοτούνται, θα απαντήσουμε και εμείς

Οι Κώστας Δογάνης και Κίμων Μπένος μιλούν στο TheTOC για τον ρόλο του πιο δυνατού επικοινωνιακού μέσου που είχε ποτέ η Νέα Δημοκρατία.

"ΣΙΔΗΡΑ ΚΥΡΙΑ ΤΩΝ 8" 04 Μαϊ 2025 | 12:03

Η Ράνια Τζίμα στο TheTOC: Η μία και μοναδική συνέντευξη με τον Μητσοτάκη, οι διαφωνίες με τον Πρετεντέρη και οι πολιτικές πιέσεις

Σε μια εφ'όλης της ύλης συνέντευξη, η Ράνια Τζίμα μιλά για τη δημοσιογραφία και τις δυσκολίες της, την απώλεια της μητέρας της και την οικογένειά της.

ΠΟΤΕ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΡΑΜΠ-ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ 30 Μαρ 2025 | 08:49

Ο Μιχάλης Ιγνατίου στο TheToc: Ποιοι "θάβουν" τον Μητσοτάκη στον Τραμπ - Πότε θα συναντηθούν στον Λευκό Οίκο

"Οι περισσότεροι, Ελληνοαμερικανοί, είναι με τον πρόεδρο Τραμπ", λέει ο Μιχάλης Ιγνατίου - Πότε θα πάει στον Λευκό Οίκο ο πρωθυπουργός

"ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ" 23 Μαρ 2025 | 08:06

Μητσοτάκης ή Ζωή το δίλημμα των επόμενων εκλογών; - Ο επικεφαλής της Opinion poll Ζαχαρίας Ζούπης μιλά στο TheTOC

Ο επικεφαλής της Opinion poll Ζαχαρίας Ζούπης μιλά στο TheTOC και εξηγεί πώς διαμορφώθηκε το νέο πολιτικό σκηνικό με πρωταγωνίστρια τη Ζωή Κωνσταντοπούλου.

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΟΞΦΟΡΔΗΣ 02 Μαρ 2025 | 08:01

Στάθης Καλύβας στο TheTOC για τις κινητοποιήσεις για τα Τέμπη: Φοβάμαι το αποτέλεσμα δεν θα είναι καλό ως προς την πορεία της χώρας

Ο Στάθης Καλύβας μιλά στο TheTOC για το νέο πολιτικό κεφάλαιο που δημιουργήθηκε από τις μαζικές κινητοποιήσεις για τα Τέμπη

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 09 Φεβ 2025 | 08:34

Καταπέλτης ο Νίκος Πλακιάς στο TheTOC: Αυτοί είναι οι 3 υπουργοί και οι 4 υφυπουργοί που έχουν ευθύνες για τα Τέμπη

Ο Νίκος Πλακιάς, πατέρας και θείος θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη, κατονομάζει στο The Toc τρεις υπουργούς και τέσσερις υφυπουργούς που εκτιμά ότι έχουν ευθύνες και πρέπει να κριθούν από τη δικαιοσύνη

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΜΠΗ 02 Φεβ 2025 | 09:06

Ο Βασίλης Κοκοτσάκης στο TheTOC: Βασανιστικά τα τελευταία λεπτά όσων επέζησαν από τη σύγκρουση - Στα πρώτα βαγόνια οι υδρογονάνθρακες

Ο πραγματογνώμονας των συγγενών των θυμάτων στα Τέμπη, Βασίλης Κοκοτσάκης, μιλάει στο TheTOC.

ΟΙ ΧΑΡΤΕΣ ΜΕ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ 20 Ιαν 2026 | 23:59

Πού θα χτυπήσει η σφοδρή κακοκαιρία: Ακραία φαινόμενα και "red code" σε πέντε περιφέρειες της χώρας

Στο επίκεντρο της κακοκαιρίας και η Αττική - Μήνυμα του 112 σε Μεσσηνία, Λακωνία, Αρκαδία, Αργολίδα, Κορινθία - Κλειστά σχολεία, πώς θα λειτουργήσει το Δημόσιο

"ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕ ΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ" 20 Ιαν 2026 | 22:56

Μηνύματα του 112 σε Μεσσηνία, Λακωνία, Αρκαδία, Αργολίδα και Κορινθία ενόψει κακοκαιρίας

Λόγω έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένεται να εκδηλωθούν στις Περιφερειακές Ενότητες Μεσσηνίας, Λακωνίας και Αρκαδίας από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα της Τετάρτης

ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ 20 Ιαν 2026 | 22:39

Αγροτικά μπλόκα: Αποσύρονται από Ε-65 και Νίκαια τα τρακτέρ των "σκληρών" - Σκέψη για συλλαλητήριο στην Αθήνα

Στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ Κώστας Τζέλλας ξεκαθάρισε πως ο αγώνας θα συνεχιστεί με άλλη μορφή αγώνα

ΔΕΙΤΕ ΑΝ ΚΕΡΔΙΣΑΤΕ 20 Ιαν 2026 | 22:19

Κλήρωση ΤΖΟΚΕΡ 20/1/2026: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 13,5 εκατ. ευρώ

Οι τυχεροί αριθμοί στην κλήρωση με αριθμό 3.017 της Τρίτης 20 Ιανουαρίου 2026 του Τζόκερ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ 20 Ιαν 2026 | 22:18

Κακοκαιρία: Πώς θα λειτουργήσει την Τετάρτη το Δημόσιο - Δικαιολογημένες απουσίες και τηλεργασία

Παράλληλα θα τονίζεται ότι οι υπάλληλοι που θα μετακινηθούν προς τον χώρο εργασίας τους πρέπει να το πράξουν με ασφάλεια

ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΜΒΛΩΣΕΙΣ 20 Ιαν 2026 | 21:52

Τζίμα για Καρυστιανού: "Καμία γυναίκα στην Ελλάδα δεν θα συζητήσει για την αυτοδιάθεσή της"

Σάλος από τη δήλωση της Μαρίας Καρυστιανού για τις αμβλώσεις

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ 20 Ιαν 2026 | 21:43

Πάτρα: Σε ισχύ τα έκτακτα κυκλοφοριακά μέτρα στη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου - Κλειστό το πορθμείο

Λόγω των ισχυρών ανέμων, παραμένει σε ισχύ η διακοπή των δρομολογίων των φέρι - μποτ στην πορθμειακή γραμμή Ρίου - Αντιρρίου

ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ 20 Ιαν 2026 | 20:48

Ρόδος: Ανατροπή με τον θάνατο ξενοδόχου που είχε εξαφανιστεί - Σκηνοθετημένη η μοιραία πτώση σε γκρεμό

Ο ξενοδόχος είχε βρεθεί νεκρός σε περιοχή κοντά στην Παστίδα της Ρόδου - Συνελήφθη ένας 49χρονος Ουκρανός

ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ 20 Ιαν 2026 | 20:44

Πλακιάς σε Γεωργιάδη για Ισπανία: "Εκεί ακόμα ανασηκώνουν βαγόνια για επιζώντες, δεν τα πάνε 12 χλμ μακριά, όπως εδώ"

"Εδώ ενόψει εθνικών εκλογών τα πετάξατε και τα μπαζώσατε για να μην φανεί η γύμνια του κράτους" σχολίασε ο Ν. Πλακιάς, απαντώντας στον Άδ. Γεωργιάδη

ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. 20 Ιαν 2026 | 20:29

Πολυτεχνείο: 20 προσαγωγές ατόμων που επιχείρησαν να μπουν στον χώρο εκδήλωσης με τον Κ. Τασούλα

Οι συγκεντρωμένοι επιχείρησαν να στήσουν μικροφωνική στον χώρο του Πολυτεχνείου, με αφορμή την επίσκεψη του ΠτΔ, Κωνσταντίνου Τασούλα

ΣΗΜΑΝΕ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ 20 Ιαν 2026 | 19:42

Θρίλερ στη Νάξο: Σορός 50χρονου άνδρα εντοπίστηκε να επιπλέει στη θάλασσα στην Πορτάρα

Περαστικός αντιλήφθηκε το νεκρό σώμα να επιπλέει στη θαλάσσια περιοχή της Πορτάρας, στη Νάξο

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ 20 Ιαν 2026 | 19:28

Σε "red code" η χώρα λόγω κακοκαιρίας: Ηδη η Πυροσβεστική δέχθηκε 120 κλήσεις - Οι συστάσεις της Πολιτικής Προστασίας

Οι συστάσεις στους πολίτες ενόψει της επικείμενης κακοκαιρίας μετά τη διυπουργική - συντονιστική σύσκεψη της Τρίτης 20/1

ΑΦΑΝΤΗ 20 Ιαν 2026 | 18:52

Πάτρα: Κρίσιμη μαρτυρία Ελληνίδας από το Βερολίνο για την 16χρονη - "Επικοινώνησε με τη μητέρα της;"

Για 13η ημέρα η 16χρονη Λόρα παραμένει άφαντη, με τους αστυνομικούς να εξετάζουν κάθε πιθανό σενάριο για το πού μπορεί να βρίσκεται η ανήλικη.

ΕΧΕΙ ΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙ 20 Ιαν 2026 | 18:14

Αυτός είναι ο 37χρονος Ρομά που έβαλε τη φωτιά στο Μενίδι - Εκαψε καλώδια για να πάρει τον χαλκό

Ο 37χρονος που συνελήφθη για τη φωτιά στο εργοστάσιο πλαστικών στο Μενίδι, έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για κλοπές και ναρκωτικά.

ΛΟΓΩ ΑΚΡΑΙΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ 20 Ιαν 2026 | 18:12

Κακοκαιρία: Κλειστά σχολεία και σε Αργολίδα, Κορινθία, Λακωνία, παραλιακή Αρκαδία την Τετάρτη

Η απόφαση ελήφθη με γνώμονα την προστασία των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού, λόγω των δυσμενών καιρικών φαινομένων που προβλέπονται

ΕΓΚΛΗΜΑ 20 Ιαν 2026 | 17:58

Σύζυγος του 50χρονου στο Αγρίνιο: "Ο άντρας μου απειλούσε να με σκοτώσει" - Τι αναφέρει η ανιψιά του θύματος

Τα πρώτα λόγια της συζύγου του δολοφονημένου κοινοτάρχη - ήταν πως "με απειλούσε συνέχεια το τελευταίο χρονικό διάστημα"

-11 ΒΑΘΜΟΙ ΚΕΛΣΙΟΥ 20 Ιαν 2026 | 17:24

Σέρρες: Σε παγοδρόμιο μετατράπηκε η λίμνη στην Άνω Βροντού [βίντεο]

Όταν ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ πέταξε ένα ξύλο στη λίμνη, εκείνο "τσούλησε" πάνω στον πάγο και δεν βυθίστηκε

ΜΑΘΗΤΗΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 20 Ιαν 2026 | 17:23

Απίστευτο σκηνικό στη Ζάκυνθο: 14χρονος πήγε στο σχολείο με πιστόλι - Προσήχθη ο πατέρας του ανήλικου

Ο 14χρονος μαθητής Γυμνασίου πήγε σήμερα το πρωί στο σχολείο του, έχοντας μαζί του, εκτός από τα βιβλία του και ένα πιστόλι

ΤΙ ΖΗΤΟΥΝ 20 Ιαν 2026 | 17:22

Τραγωδία στο Μάτι: Ανακοίνωση συγγενών θυμάτων ενόψει της συζήτησης στον Άρειο Πάγο για μειώσεις ποινών

Στις 28 Ιανουαρίου θα συζητηθούν στον Άρειο Πάγο τα αιτήματα μείωσης των ποινών 3 εκ των 4 καταδικασθέντων (υψηλόβαθμων στελεχών του Πυροσβεστικού Σώματος και της Πολιτικής Προστασίας)

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ 20 Ιαν 2026 | 16:29

Τι απαντούν Στραβελάκης και Καραμήτρου για τα "καρφιά" Καρυστιανού: Για όλα ρωτήθηκε, η ίδια δεν απάντησε

Την επομένη της συνέντευξής της, η Μαρία Καρυστιανού έκανε λόγο για "σκόπιμη διαστρέβλωση της απάντησής της"

Η ΕΞΟΔΙΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ 20 Ιαν 2026 | 16:01

Αγρίνιο: Σε βαρύ κλίμα η κηδεία του 50χρονου κοινοτάρχη - Εκεί και η σύζυγός του - Η ιατροδικαστική εξέταση

Συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτησαν τον 50χρονο κοινοτάρχη που δολοφονήθηκε με τραγικό τρόπο

Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ 20 Ιαν 2026 | 15:44

Κακοκαιρία: Κλειστά αύριο όλα τα σχολεία στην Αττική - Ποιες ώρες θα χτυπήσει η καταιγίδα

Κλειστά θα παραμείνουν για προληπτικούς λόγους αύριο, Τετάρτη 21 Ιανουαρίου

ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ 20 Ιαν 2026 | 15:35

Ηράκλειο: Βγήκε από τη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ η 25χρονη γιατρός που προσβλήθηκε από μηνιγγίτιδα

"Αποσωληνώθηκε και ήδη βρίσκεται για αποθεραπεία", δήλωσε η διευθύντρια της Εντατικής καθηγήτρια Ευμορφία Κονδύλη.

ΑΝΤΙΟ 20 Ιαν 2026 | 14:55

Το περιοδικό των αστέγων η Σχεδία, αποχαιρετά τον κύριο Στάθη- Είχε μέρες να φανεί και ανησυχήσαμε

Η οικογένεια της Σχεδίας αποχαιρετά ένα μέλος της. Τον κύριο Στάθη με το σμαραγδένιο χαμόγελο

ΠΑΡΑΜΕΝΩ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΣΚΕΛΟΣ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ 20 Ιαν 2026 | 14:54

Η "τρίπλα" Ψαρόπουλου για Καρυστιανού: Αν με ενοχλεί ή όχι η δημιουργία κόμματος θα το κρατήσω για μένα

Ο Αντ. Ψαρόπουλος σημείωσε ότι πλέον είναι αναμενόμενο η κα Καρυστιανού να κρίνεται με βάση την επιλογή της να κατέβει στον πολιτικό στίβο

Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ 20 Ιαν 2026 | 14:46

Σε κόκκινο συναγερμό η Αττική και 4 περιφέρειες: Θα ρίξει το νερό του μήνα σε λίγες ώρες, λέει ο Τσατραφύλλιας

Σε κόκκινο συναγερμό πέντε περιφέρειες από την Πολιτική Προστασία εξαιτίας της επερχόμενης κακοκαιρίας

ΣΤΕΝΗ ΕΥΒΟΙΑΣ 20 Ιαν 2026 | 13:27

Στενή Ευβοίας: Μαραθώνια διάσωση 9 ωρών δύο εγκλωβισμένων σε ΙΧ δίπλα σε γκρεμό λόγω παγετού [βίντεο]

Εννέα ώρες κράτησε η διάσωση των επιβατών οχήματος που ακινητοποιήθηκε σε δύσβατο σημείο κοντά στο Καταφύγιο της Στενής Ευβοίας.

ΔΕΔΔΗΕ 20 Ιαν 2026 | 13:16

Μεσσηνία: Χωρίς ρεύμα για πάνω από 24 ώρες δύο οικισμοί στον Ταΰγετο - Σε απόγνωση οι κάτοικοι εν μέσω ψύχους

Χωρίς ρεύμα οι οικισμοί Αλαγονία και Πηγές, στον ορεινό όγκο του Ταϋγέτου εξαιτίας προβλήματος που έχει προκύψει σε πυλώνα του ΔΕΔΔΗΕ.

«ΜΕΧΡΙ ΝΕΟΤΕΡΑΣ» 20 Ιαν 2026 | 13:00

Διακοπή δρομολογίων των τρένων στη γραμμή Διακοπτό - Καλάβρυτα λόγω πτώσης δέντρου

Προβλήματα στα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 1330 και 1331 της γραμμής Διακοπτό - Καλάβρυτα.

20 Ιαν 2026 | 12:24

Μέλπω Ζαρόκωστα: Συγκίνηση στο "αντίο" στην τελευταία αριστοκράτισσα του ελληνικού κινηματογράφου [εικόνες]

Το τελευταίο αντίο είπαν σήμερα, συγγενείς, φίλοι και εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού κόσμου, στην ηθοποιό Μέλπω Ζαρόκωστα.

ΕΜΥ 20 Ιαν 2026 | 11:55

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων: Ισχυρές βροχές, θυελλώδεις άνεμοι, έντονες χιονοπτώσεις

Κακοκαιρία προβλέπεται στη χώρα μας αύριο Τετάρτη 21-01-2026 και μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης 22-01-2026

ΕΞΑΠΑΤΟΥΣΑΝ ΠΟΛΙΤΕΣ 20 Ιαν 2026 | 11:49

Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛΑΣ σε βενζινάδικα για πειραγμένες αντλίες - Εκλεβαν από 15-35 ευρώ σε κάθε γέμισμα

Διενεργούνται περισσότερες από 30 έρευνες σε πρατήρια υγρών καυσίμων, εταιρείες και οικίες σε πολλές περιοχές της χώρας.

ΑΝΕΒΑΣΑΝ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΟ TIKTOK 20 Ιαν 2026 | 11:45

Καταδίωξη στο κέντρο της Αθήνας: Ταυτοποιήθηκαν οι αναβάτες της μοτοσικλέτας που δεν σταμάτησαν στο σήμα της ΕΛΑΣ

Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης παραβίασανκατ’ επανάληψη ερυθρούς σηματοδότες, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς.

ΟΣΑ ΕΙΠΕ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ 20 Ιαν 2026 | 11:44

Ξέσπασμα Λιάγκα κατά Καρυστιανού: Αν αυτή είναι η καταλληλότερη για Πρωθυπουργός, εγώ τρομάζω

Τα λεγόμενα Καρυστιανού δεν θα μπορούσαν να μην σχολιαστούν και από τις πρωινές εκπομπές, με τον Γιώργο Λιάγκα να... πετάει τα "καρφιά" του σήμερα.