"Αν είχα την ευκαιρία, τώρα θα το σκεφτόμουν περισσότερο πριν το κάνω το εμβόλιο της συγκεκριμένης εταιρίας", δήλωσε σε συνέντευξή του ο 35χρονος Αλέξανδρος Μεταξάκης από την Κρήτη, ο οποίος υπέστη δύο θρομβώσεις μετά τον εμβολιασμό του με AstraZeneca, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο πως δεν μετάνιωσε που έκανε το εμβόλιο.
Μιλώντας στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega, ο 35χρονος αποκάλυψε πως "όταν έκανα το εμβόλιο είχα απλά πυρετό. Μετά από 11 ημέρες ένιωσα ένα κάψιμο στο πόδι, μούδιασε και νέκρωσε μέσα σε λίγα λεπτά και ξεκίνησε αφόρητος πόνος. Πήγα στο νοσοκομείο και διαπιστώθηκε ότι είχα θρόμβωση και μετά μπήκα στο ΠΑΓΝΗ εσπευσμένα στο χειρουργείο".
"Το εμβόλιο το έκανα τη Μεγάλη Πέμπτη. Αντιμετωπίστηκε η πρώτη θρόμβωση, και το Σάββατο το βράδυ, προς ξημερώματα Κυριακής είχα νέο περιστατικό θρόμβωσης. Έκανα και νέα επέμβαση για να το ξεπεράσω", πρόσθεσε, επισημαίνοντας πως "δεν είχα υποκείμενα νοσήματα, ή κάποια σχετική κληρονομικότητα".
Παράλληλα, ο Αλέξανδρος Μεταξάκης υπογράμμισε πως έχει κλείσει ήδη την δεύτερη δόση του εμβολίου και πως δεν έχει μπει στην πλατφόρμα να κάνει κάποια αλλαγή. "Θα κάνω τη δεύτερη δόση του εμβολίου, αλλά θα κάνω πρώτα εξετάσεις. Δε μου είχαν αναφέρει οι γιατροί ότι μπορεί να παρουσιάσω δεύτερη θρόμβωση για να μην τρομοκρατηθώ, αλλά θεωρώ ότι ίσως το περίμεναν. Αυτό που συνέβη σε εμένα δε σημαίνει ότι θα συμβεί στον καθένα, δε χρειάζεται να τρομοκρατηθεί ο κόσμος", τόνισε χαρακτηριστικά.
"Ο συγκεκριμένος ασθενής δεν θα κάνει τη δεύτερη δόση με AstraZeneca"
Στην ίδια εκπομπή μίλησε για το περιστατικό και ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Λοιμώξεων, Παναγιώτης Γαργαλιάνος. "Ήταν η σπάνια περίπτωση που γνωρίζουμε, ο Αλέξανδρος Μεταξάκης. Δεν ξέρω τον φάκελό του. Δεν υπάρχει πιθανότητα να του αφήσει κάτι αυτή η υπόθεση", δήλωσε σχετικά.
"Το σημαντικό είναι να αναγνωρίζεται νωρίς το γεγονός και να αντιμετωπίζεται γρήγορα. Στην προκειμένη περίπτωση δε θα γίνει η δεύτερη δόση με το AstraZeneca. Θα κάνει μάλλον άλλο εμβόλιο. Πρέπει κάθε ασθενής να αντιμετωπίζεται εξατομικευμένα", σημείωσε.
Τι λέει ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ για τη δεύτερη θρόμβωση στον 35χρονο
Για το ζήτημα με τη διπλή θρόμβωση στον κ. Μεταξάκη τοποθετήθηκε και ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ, Γιώργος Χαλκιαδάκης. Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα" τόνισε ότι δεν εκδηλώθηκε δεύτερο επεισόδιο, απλά στο πλαίσιο του ελέγχου εντοπίστηκε και δεύτερη εστία, χωρίς όμως να έχει κάποια συμπτωματολογία ο ασθενής.
Σε ερώτηση για το εάν συνδέονται τα επεισόδια με το εμβόλιο της AstraZeneca απάντησε: "Από μόνοι μας δεν μπορούμε να κάνουμε κάποια διαδικασία. Έχουμε ενημερώσει τους αρμόδιους, προκειμένου να γίνουν όσα πρέπει για να αποδειχθεί εάν συνδέεται με το εμβόλιο. Δεν το αποκλείουμε πάντως. Απλά πρέπει να είμαστε σίγουροι".
Όπως είπε ο κ. Χαλκιαδάκης, κάποιες εξετάσεις βγήκαν θετικές, για τη σχέση των θρομβώσεων με το εμβόλιο, αλλά αναμένονται απαντήσεις κι άλλων ελέγχων. Ως προς την πορεία της υγείας του 35χρονου, τόνισε ότι είναι καλά και από πλευράς του κάτου μέλους του και από πλευράς της επέμβασης στην καρωτίδα.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr