
Μπορεί o Aγιος Βαλεντίνος να μην σας αφορά, να μην τον πιστεύετε ή να μην νιώθετε καν ερωτευμένοι ή ακόμη - ακόμη να είσαστε από τους ελάχιστους που δεν απολαμβάνετε τη σοκολάτα, που κατά κοινή ομολογία έχει συνδεθεί με τη γιορτή των ερωτευμένων.
Σας έχουμε διέξοδο, κάνοντας τη διαφορά. Λεμονόπιτα με τη μέθοδο φρου φρου που θα λατρέψετε. Είναι τόσο νόστιμη που θα τη φτιάχνετε συνέχεια.
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε:
Η ΚΟΥΠΑ ΕΙΝΑΙ 250 ΜΛ
500 γρ φύλλο κρούστας για γλυκά (12 φυλλα)
Για το σιρόπι
500 γρ νερό (2 κούπες)
500 γρ ζάχαρη (2 κουπες)
Φλούδες από 1 λεμόνι
Για το μείγμα
3 μέτρια αυγά
150 γρ ζάχαρη (3/4 της κούπας)
150 γρ γάλα (3/4 της κούπας)
150 γρ ηλιέλαιο (3/4 της κούπας)
30 γρ αλεύρι γ.ο.χ(2 κτσ)
1 κτγ μπέικιν παουντερ
1 πρέζα αλατι
3-4 σταγόνες υγρή βανίλια
Ξύσμα από 2 λεμόνια
Χυμό από 2 λεμόνια
Ταψί 25χ30
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη, τις φλούδες λεμονιού και μόλις έρθει σε σημείο βρασμού αποσύρουμε από την φωτιά.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα ασπράδια από τα αυγά, μια πρέζα αλάτι και ρίχνουμε σταδιακά τη ζάχαρη μέχρι να έχουμε μια σφιχτή μαρέγκα.
Προσθέτουμε σιγά σιγά τους κρόκους από τα αυγά, το ηλιέλαιο και χτυπάμε ταυτόχρονα με το μίξερ.
Προσθέτουμε το αλεύρι γ.ο.χ το μπέικιν, την υγρή βανίλια και συνεχίζουμε να χτυπάμε με το μίξερ.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα χτυπώντας ταυτόχρονα με το μίξερ.
Ρίχνουμε το ξύσμα και τον χυμό από τα λεμόνια, ανακατεύουμε το μείγμα με μια μαρίζ και το αφήνουμε στην άκρη.
Κόβουμε το φύλλο κρούστας σε φρου φρου (λωρίδες) και το αφρατεύουμε με τα χέρια μας.
Λαδώνουμε ένα ταψάκι 25χ30 και ρίχνουμε τα μισά φυλλα.
Προσθέτουμε το μισό μείγμα και με μια μαρίζ στρώνουμε ομοιόμορφα.
Ρίχνουμε τα υπόλοιπα φύλλα το υπόλοιπο μείγμα στρώνουμε με την μαρίζ να πάει παντού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 1 ώρα στους 170 c.
Ρίχνουμε το κρύο σιρόπι στην καυτή λεμονόπιτα και το αφήνουμε να κρυώσει για 2 ώρες!!!
Η συνταγή είναι από το Live-kitchen.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr