Όταν προσπαθείς να χάσεις βάρος, σίγουρα αναρωτιέσαι ποια τρόφιμα μπορούν να σε βοηθήσουν περισσότερο και ποια ίσως σε επιβαρύνουν χωρίς να το καταλάβεις. Τα αυγά βρίσκονται στην κορυφή αυτής της λίστας, γιατί είναι πλούσια σε πρωτεΐνη, σε χορταίνουν εύκολα και έχουν σχετικά λίγες θερμίδες. Το ερώτημα όμως παραμένει: είναι καλύτερο να τα τρως βραστά ή να προτιμάς την ομελέτα;
Βραστά αυγά
Αν θέλεις την πιο απλή απάντηση, τα βρασμένα αυγά έχουν το πλεονέκτημα. Δεν χρειάζονται καθόλου λάδι ή βούτυρο, οπότε παίρνεις καθαρές θερμίδες μόνο από το ίδιο το αυγό. Αυτό σημαίνει ότι ξέρεις ακριβώς τι βάζεις στον οργανισμό σου και μπορείς να ελέγξεις ευκολότερα την πρόσληψη ενέργειας, κάτι απαραίτητο σε κάθε πρόγραμμα απώλειας βάρους. Ο γαστρεντερολόγος Dr. Pal Manickam τονίζει ότι το βραστό αυγό είναι η πιο ασφαλής επιλογή όταν θέλεις να μετράς θερμίδες, γιατί δεν κρύβει εκπλήξεις.
Ομελέτα
Από την άλλη πλευρά, η ομελέτα μπορεί να γίνει είτε φίλος είτε εχθρός σου. Αν τη φτιάξεις με λίγο ελαιόλαδο, προσθέσεις λαχανικά, μανιτάρια, πιπεριές ή σπανάκι, τότε έχεις ένα πιο πλήρες γεύμα που σε κρατά χορτάτη για ώρες. Όμως, αν βάλεις πολύ λάδι, βούτυρο, τυριά και αλλαντικά, οι θερμίδες ανεβαίνουν απότομα και τότε η ομελέτα παύει να είναι "διαίτης". Ο ίδιος ο Dr. Manickam εξηγεί ότι η μαγειρική μέθοδος παίζει καθοριστικό ρόλο: μπορείς να κάνεις την ομελέτα σύμμαχό σου ή να την μετατρέψεις σε θερμιδική παγίδα.
Δείτε περισσότερα στο shape.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr