
Είναι η ιδανική περίοδος για να φτιάξουμε ένα λαχταριστό γλυκό με το φρούτο-πρωταγωνιστή της εποχής, το μήλο.
Υλικά
2 ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένο μήλα
2 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
1 κουπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1κ.γ κανέλα.
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ σπάμε τα αυγά, προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε καλά με το σύρμα.
Αμέσως μετά, προσθέτουμε το αλεύρι, την κανέλα και ανακατεύουμε σιγά -σιγά, μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Στη συνέχεια, κόβουμε τα μήλα σε κομματάκια, αφού πρώτα αφαιρέσουμε τα κουκούτσια και τη φλούδα.
Προσθέτουμε τα μήλα στο μείγμα μας και ανακατεύουμε με την μαρίζ μέχρι να καλυφθούν.
Τέλος, αδειάζουμε σε ένα ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 30 περίπου λεπτά.
Μόλις έχει πάρει χρώμα βάλτε ένα μαχαίρι στο εσωτερικό της μηλόπιτας. Αν το μαχαίρι δεν έχει υπολείμματα από ζυμάρι τότε είναι έτοιμο.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr