Η 25η Μαρτίου πλησιάζει και ο μπακαλιάρος με την παραδοσιακή σκορδαλιά, φυσικά θα έχουν την τιμητική τους στο τραπέζι.
Η παραδοσιακή σκορδαλιά συνδυάζει την έντονη γεύση του σκόρδου με την κρεμώδη υφή της πατάτας ή του ψωμιού.
Παρακάτω δείτε μία συνταγή για πανεύκολη, πολύ γευστική και βελούδινη σκορδαλιά.
Συνταγή για παραδοσιακή σκορδαλιά
Υλικά
4 μέτριες πατάτες
3-4 σκελίδες σκόρδο (ανάλογα με το πόσο έντονη θέλουμε τη γεύση)
100 ml ελαιόλαδο
2-3 κουταλιές ξίδι
Αλάτι και πιπέρι για γεύση
Εκτέλεση
Βράστε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 15-20 λεπτά).
Στραγγίξτε τις πατάτες και αφήστε τις να κρυώσουν ελαφρώς.
Παράλληλα, ξεφλουδίστε και λιώστε το σκόρδο με το πίεστρο ή τον πολτοποιητή.
Όταν οι πατάτες είναι έτοιμες, λιώστε τις σε πουρέ χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι ή μίξερ.
Προσθέστε το σκόρδο στον πουρέ και ανακατέψτε καλά.
Σιγά-σιγά, προσθέστε το ελαιόλαδο και το ξίδι, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πετύχετε μια ωραία, κρεμώδη υφή.
Διορθώστε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι και σερβίρετε!
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr