Follow us

Προσέχω το σώμα μου, γυμνάζομαι και καταναλώνω μόνο κρέας υψηλής διατροφικής αξίας χωρίς ορμόνες από τους Ευβιότοπους

Κάνοντας την έρευνά μου, επέλεξα το υψηλής διατροφικής αξίας κρέας από τους Ευβιότοπους, για να ξέρω τι τρώω.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
ευβοιοτοποι

Είμαστε αυτό που τρώμε. Τρώγοντας υγιεινά και θρεπτικά επηρεάζουμε θετικά την ποιότητα της ζωής μας, τη διάθεση μας, την εμφάνιση μας αλλά και την ενέργεια μας.

Μετά τη χαλάρωση των καλοκαιρινών διακοπών, όλοι προσέχουμε το σώμα μας βάζοντας τη γυμναστική στη ζωή μας, είτε σε κάποιο γυμναστήριο είτε στη φύση.

Όμως η γυμναστική από μόνη της δεν είναι αρκετή, καθώς η διατροφή μας είναι αυτή που θα μας δώσει την ενέργεια που χρειαζόμαστε για να ανταποκριθούμε στην καθημερινότητά μας και θα μας βοηθήσει να είμαστε υγιείς.

Υιοθετώντας μια καλά ισορροπημένη διατροφή λαμβάνουμε τις θερμίδες και τα θρεπτικά συστατικά που έχουμε ανάγκη για να τροφοδοτήσουμε τις καθημερινές μας δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένης της τακτικής άσκησης.

Επιλέγοντας ένα υγιεινό πρωινό, ενδιάμεσα σνακ και προγραμματισμένα γεύματα με υψηλής διατροφικής αξίας προϊόντα είμαστε σίγουροι ότι κάνουμε το καλύτερο για τον εαυτό μας.

Εγώ επέλεξα να καταναλώνω ποιοτικό κρέας, υψηλής διατροφικής αξίας κρέας από τους Ευβιότοπους, το οποίο προέρχεται από ζώα υγιή, που εκτρέφονται με 100% βιολογικές τροφές, μεγαλώνουν με ήπιους ρυθμούς και κινούνται σε άνετους χώρους, σύμφωνα με τις προδιαγραφές της βιολογικής κτηνοτροφίας.

Προσέχω το σώμα μου, γυμνάζομαι και καταναλώνω μόνο κρέας υψηλής διατροφικής αξίας χωρίς ορμόνες από τους Ευβιότοπους

"Όταν σέβεσαι τα ζώα και τη φύση, τότε και αυτά σέβονται εσένα”. Αυτή είναι η αρχή πάνω στην οποία έχει δημιουργηθεί το πρότυπο και επισκέψιμο αγρόκτημα πιστοποιημένης βιολογικής εκτροφής της εταιρείας που βρίσκεται στο καταπράσινο ύψωμα της Κηρίνθου, στη Βόρεια Εύβοια.

ευβοιοτοποι

Τώρα ξέρω τι τρώω

Δεν αρκεί μόνο η άσκηση και η δίαιτα για να είμαστε υγιείς. Πρέπει να γνωρίζουμε τι ακριβώς καταναλώνουμε. Κάνοντας την έρευνά μου, επέλεξα το υψηλής διατροφικής αξίας κρέας από τους Ευβιότοπους, για να ξέρω τι τρώω.

Η πιστοποιημένη μονάδα παραγωγής κρέατος βιολογική εκτροφής λειτουργεί σύμφωνα με τα πρότυπα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εκεί εκτρέφονται βοοειδή, χοίροι, αιγοπρόβατα και κοτόπουλα με μείγματα βιολογικών καρπών με 100% βιολογικές τροφές.

ευβοιοτοποι

Τώρα είμαι σίγουρη ότι τα ζώα από τα οποία προέρχεται το κρέας που φτάνει στο πιάτο μου μεγαλώνουν φυσιολογικά με ήπιες μεθόδους, βιολογική σίτιση και προσωπική φροντίδα.

Ευβιότοποι

Η τυποποίηση των προϊόντων των Ευβιότοπων γίνεται στις σύγχρονες και πλήρως εξοπλισμένες εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Ν. Ηράκλειο Αττικής, κάτω από αυστηρά πρότυπα ασφάλειας και υγιεινής.

ευβοιοτοποι

Πάνω στη συσκευασία βλέπω όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που αφορούν στο συγκεκριμένο κομμάτι κρέατος που αγόρασα (όλους τους κωδικούς προέλευσης και εκτροφής, την ημερομηνία σφαγής, τυποποίησης κ.λπ.) κάτι που με κάνει να νιώθω μεγαλύτερη ασφάλεια.

ευβοιοτοποι

Για να προμηθευτώ το κρέας βιολογική εκτροφής των Ευβιότοπων έχω ως επιλογή είτε τα δύο καταστήματα σε Νέο Ψυχικό και Νέα Ερυθραία ή να κάνω τηλεφωνική ή ηλεκτρονική παραγγελία.

Μάλιστα, το προσωπικό της εταιρίας είναι πάντα στη διάθεσή μου, για να μου προσφέρει τις συμβουλές του σχετικά με την επιλογή που θα κάνω ή το πώς θα μαγειρέψω το κρέας που επιλέγω.

ευβοιοτοποι

Αρκεί να σκεφτούμε το παλιό ρητό "είμαστε αυτό που τρώμε τελικά” ακόμα και αυτό που έλεγε ο Ιπποκράτης: Φάρμακο μας ας γίνει η τροφή μας και η τροφή μας ας γίνει το φάρμακο μας.

Δεν είναι ποτέ αργά για μια νόστιμη αλλά πιο υγιεινή διατροφή.

Ευβιότοποι

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΜΕΛΕΤΕΣ 08 Μαϊ 2024 | 07:37

Οι 4 τροφές που πρέπει να σταματήσουμε να τρώμε για να μειώσουμε τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου

Οι ειδικοί συνιστούν την κατανάλωση δημητριακών ολικής άλεσης, λαχανικών, φρούτων και οσπρίων για να μειώσουμε τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου.

04 Μαϊ 2024 | 08:35
ΝΕΑ ΕΡΕΥΝΑ 02 Μαϊ 2024 | 07:00

Μην μετράτε βήματα… αλλά σκαλοπάτια - Πώς αυτή η απλή καθημερινή άσκηση μπορεί να προσθέσει χρόνια στη ζωή μας

Όταν ανεβαίνουμε σκάλες συνδυάζουν την αερόβια άσκηση με την προπόνηση με αντιστάσεις, επιταχύνοντας τον καρδιακό ρυθμό ενώ χτίζουμε τους μύες των ποδιών.

ΕΓΚΡΑΤΕΙΑ ΣΤΟ ΦΑΓΗΤΟ 30 Απρ 2024 | 21:02

Οδηγός διατροφής για το Πάσχα - Τι να κάνετε, τι να αποφύγετε στο γιορτινό τραπέζι

Οι συστάσεις της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας για τη διατροφή τις ημέρς του Πάσχα.

ΣΤΟΝ ΑΝΤ1 29 Απρ 2024 | 20:05

Νοσηλεύεται εδώ και τρεις εβδομάδες ο Στηβ Ντούζος: "Τα έκανα λίγο μαντάρα όλα"- Η χρόνια πάθηση που τον ταλαιπωρεί

Ο γνωστός ηθοποιός υποβάλλεται καθημερινά σε εξετάσεις στο νοσοκομείο "Υγεία".

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 29 Απρ 2024 | 07:52

Αυτές είναι οι τροφές που μπορούμε να καταναλώνουμε και μετά την ημερομηνία λήξης

Μπορούμε να καταναλώνουμε τρόφιμα και μετά το πέρας της ημερομηνίας λήξης που αναγράφεται στη συσκευασία; Πότε είναι "ασφαλές" να αγνοήσουμε τις συστάσεις;

NATURE MENTAL HEALTH 28 Απρ 2024 | 09:17

Πώς η διατροφή επηρεάζει την υγεία του εγκεφάλου: Τι συμβαίνει με τη φαιά ουσία που συνδέεται με την ευφυΐα

Η μελέτη, δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nature Mental Health - Η ισορροπημένη διατροφή συσχετίστηκε με καλύτερη ψυχική υγεία και γνωστική λειτουργία

ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ 26 Απρ 2024 | 09:30

Οδηγός σωστής διατροφής: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη διατροφή του κατοικιδίου σας

Ποια συστατικά πρέπει να περιλαμβάνει η τροφή για τα κατοικίδιά μας - Τα πλεονεκτήματα των hyper-premium τροφών.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ 26 Απρ 2024 | 07:12

Αυτές είναι οι 8 βλαβερές συνήθειες που μας γερνάνε πιο γρήγορα

Δεν μπορούμε να σταματήσουμε τον χρόνο, μπορούμε όμως να επιβραδύνουμε τα σημάδια του χρόνου πάνω μας.

ΝΕΑ ΜΕΛΕΤΗ 24 Απρ 2024 | 07:45

Γιατί η ανθυγιεινή διατροφή αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου: Οι επιστήμονες βρήκαν τον "κρίκο" που λείπει

Η κακή διατροφή σχετίζεται με πολλά προβλήματα υγείας, μεταξύ των οποίων η παχυσαρκία, οι καρδιακές παθήσεις, ο διαβήτης τύπου 2, αλλά και με την εμφάνιση καρκίνου.

ΚΑΧΥΠΟΨΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ COVID 23 Απρ 2024 | 18:24

Νέα έκθεση του ECDC: Μικρά παιδιά κινδυνεύουν από ασθένειες που μπορούν να προληφθούν, εξαιτίας των αντιεμβολιαστών

Οι ειδικοί φοβούνται ότι η αντιεμβολιαστική τάση κατά τη διάρκεια του Covid έχει υπονομεύσει την εμπιστοσύνη στους συνήθεις εμβολιασμούς

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ 22 Απρ 2024 | 07:40

Τα πέντε τρόφιμα που οι καρδιολόγοι θα ήθελαν να σταματήσουμε να τρώμε - Με τι να τα αντικαταστήσουμε

Ενας στους 10 ανθρώπους ηλικίας 30 - 70 ετών πεθαίνουν πρόωρα από καρδιαγγειακά νοσήματα. Τουλάχιστον το 80% αυτών των πρόωρων θανάτων θα μπορούσε να προληφθεί.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 21 Απρ 2024 | 15:38

Κασσελάκης από Νοσοκομείο Σύρου: Δεν νοείται κοινωνικό κράτος με μόνο κίνητρο το φιλότιμο

Ο Στέφανος Κασσελάκης ο οποίος συνοδευόταν από τον Ευάγγελο Αποστολάκη άκουσε τα προβλήματα που του εξέθεσε το ιατρικό προσωπικό.