9ος Διαγωνισμός Καινοτομίας και Τεχνολογίας. Μας μιλούν στελέχη της Εθνικής

Τρία στελέχη της Εθνικής Τράπεζας βρέθηκαν στο στούντιο του TheTOC και μας μίλησαν γι' αυτή την πρωτοβουλία με στόχο να προωθήσει την καινοτομία στην Ελλάδα.

|
SHARE THIS
0
SHARES

Πρόκειται για ένα σημαντικό θεσμό μέσα στο οικοσύστημα καινοτομίας στην Ελλάδα. Ο Διαγωνισμός Καινοτομίας και Τεχνολογίας που διοργανώνει η Εθνική Τράπεζα με στόχο να προωθήσει την καινοτομία στην Ελλάδα, «τρέχει» ήδη με μεγάλη επιτυχία εδώ και οκτώ χρόνια. Μέσα στα χρόνια αυτά έχουν υποβληθεί χιλιάδες συμμετοχές και μεταξύ αυτών από τις πιο επιτυχημένες start ups του ελληνικού οικοσυστήματος.

Λίγο πριν ολοκληρωθεί η προσθεσμία υποβολής αιτήσεων για τον 9ο Διαγωνισμό Καινοτομίας και Τεχνολογίας, με τίτλο «Απελευθέρωσε την ιδέα σου», τρία στελέχη της Εθνικής Τράπεζας βρέθηκαν στο στούντιο του TheTOC και μας μίλησαν γι' αυτή την πρωτοβουλία που δίνει τη δυνατότητα σε όσους διακρίνονται, να προχωρήσουν την επιχειρηματική τους ιδέα πολλά «βήματα» μπροστά.

Ο κ. Γιώργος Καμέτας, Επικεφαλής Τομέα Τραπεζικής Επχειρήσεων Λιανικής, ο κ. Σπύρος Αρσένης, Συντονιστής Προγράμματος NBG Business Seeds, κι ο κ. Ιωάννης Χατζηιωαννίδης, Στέλεχος Σχεδιασμού Εργασιών Επιχειρήσεων Λιανικής, ανέπτυξαν, μεταξύ άλλων, στη συνάντηση που είχαμε μαζί τους το σκεπτικό της πρωτοβουλίας, τα χρηματοδοτικά εργαλεία για να πραγματοποιηθεί και τους - διεθνείς και μη - συνεργάτες που επιστρατεύτηκαν για την επιτυχή υλοποίησή της. Αναφέρθηκαν ακόμα  στον τρόπο αξιολόγησης των προτάσεων αυτών, με τη συνδρομή Καθηγητών δημόσιων Πανεπιστημίων  της χώρας και το πως εν τέλει μια ωραία ιδέα μπορεί να γίνει πράξη.

Παρέθεσαν εξάλλου, με βιωματικό τρόπο, ενδιαφέροντα παραδείγματα εταιρειών που έχουν ξεχωρίσει, αποτελώντας πετυχημένες ελληνικές start ups, πάντα με τη βοήθεια του Διαγωνισμού Καινοτομίας και Τεχνολογίας της Εθνικής Τράπεζας.

Αυτά είναι, μεταξύ άλλων, παραδείγματα εταιρειών που έχουν ξεχωρίσει:

info:

Ο Διαγωνισμός αποσκοπεί στην ενίσχυση και την προώθηση της δημιουργικότητας, ειδικά των νέων επιχειρηματιών και στην καλλιέργεια κουλτούρας καινοτομίας στη χώρα μας. Εντάσσεται στην ομπρέλα δράσεων του προγράμματος NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας για τη στήριξη της καινοτόμου επιχειρηματικότητας στη χώρα μας.

Με τον τίτλο «Απελευθέρωσε την ιδέα σου» ο Διαγωνισμός διαρκεί ως τις 8 Οκτωβρίου 2018 (ώρα 15.00) και δίνει την ευκαιρία σε κάθε ενδιαφερόμενο να υποβάλει τη δική του επιχειρηματική ιδέα ηλεκτρονικά στο nbg.gr/competition.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook