Follow us

Διαμεσολάβηση στην αγορά στεγαστικών δανείων - Η νέα τάση που ανεβάζει στροφές

Η διαμεσολάβηση στεγαστικών δανείων είναι μία νέα τάση στην ελληνική αγορά την οποία γνωρίζει μόνον το 4%-7% των πολιτών.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Η διαμεσολάβηση στεγαστικών δανείων είναι μία νέα τάση στην ελληνική αγορά την οποία γνωρίζει μόνον το 4%-7% των πολιτών.

Για την ώρα στη διαμεσολάβηση για στεγαστικό δάνειο στην Ελλάδα καταλήγει το 15% των δανειοληπτών, σε μία προσπάθεια να πλοηγηθεί μέσα στις διαδικασίες και να βρει το κατάλληλο δάνειο από μία τράπεζα, με τον ευκολότερο δυνατό τρόπο. Η υπηρεσία, είναι δωρεάν.

Αλλά στο εξωτερικό η τάση είναι διαδεδομένη και στην Ευρωζώνη περίπου το 60%-65% των εκταμιεύσεων γίνεται μέσω διαμεσολάβησης ενώ σε χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο το ποσοστό φθάνει το 85%. Τα παραπάνω είπε στο Capital.gr ο επικεφαλής της FinTHESIS Ανδρέας Πρωτόπαππας, ανεξάρτητης θυγατρικής εταιρίας της DoVALUE, που είναι μία εταιρία αδειοδοτημένη και πιστοποιημένη από την Τράπεζα της Ελλάδος και το Ελληνικό Τραπεζικό Ινστιτούτο, ακόμα και από τη Moody’s.

Η FinTHESIS, σε περίπου πέντε μήνες λειτουργίας, έχει διαμεσολαβήσει στη λήψη περισσότερων από 550 στεγαστικών δανείων και οι δανειολήπτες που αξιοποίησαν τη συνδρομή της έχουν εκταμιεύσει στεγαστικά δάνεια 85 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τον κ. Πρωτόπαππα, "στη σειρά" είναι περίπου άλλα 600 στεγαστικά δάνεια τα οποία χρειάζονται συμπληρωματικά στοιχεία και στην ουρά αναμένουν άλλα 1.400. "Είναι πολύ μεγάλος ο αριθμός μέσα σε λίγους μήνες", σχολιάζει ο κ. Πρωτόπαππας.

Σύμφωνα με τον Τάσο Πανούση, πρόεδρο της FinTHESIS και CEO της doValue, "διαμεσολάβηση στεγαστικών δανείων είναι η διαδικασία κατά την οποία ένας εξειδικευμένος επαγγελματίας ή εταιρεία βοηθά ιδιώτες να εξασφαλίσουν δάνειο από τραπεζικό ίδρυμα".

Διαβάστε Επίσης

Μορφές διαμεσολάβησης στεγαστικών δανείων υπήρχαν στην Ελλάδα από την περίοδο του 2.000 λέει ο κ. Πρωτόπαππας. Αλλά δεν ήταν θεσμοθετημένοι. Ήταν μεσίτες ακινήτων ή διαμεσολαβητές του ασφαλιστικού κλάδου. Έκαναν σύσταση στην τράπεζα, βοηθούσαν στις διαδικασίες και έπαιρναν μία αμοιβή. Αλλά το 2016 η Τράπεζα της Ελλάδος θεσμοθέτησε τη διαδικασία επέβαλε όρους και έδωσε πιστοποιήσεις.

Σήμερα περίπου 22 εταιρίες είναι στον κλάδο αυτό και οι περισσότερες είναι ατομικές επιχειρήσεις ενώ δραστηριοποιούνται ανάμεσά τους και 2-3 μεγαλύτερες εταιρίες, μεταξύ των οποίων και η FinTHESIS.

Εκείνο που επιτυγχάνει ο διαμεσολαβητής του στεγαστικού δανείου σύμφωνα με τον κ. Πρωτόπαππα, είναι μετά από μία και μόνη επικοινωνία 40 λεπτών στο χώρο της εταιρίας ή με βιντεοκλήση, να στοιχειοθετήσει το πλήρες προφίλ των αναγκών του δανειολήπτη και πλήρη ανάλυση των όρων που είναι οι πλέον κατάλληλοι για το στεγαστικό του. Τι στεγαστικό, με κυμαινόμενο ή σταθερό επιτόκιο και για ποιο χρονικό διάστημα, για ποιο ποσό και ποια τράπεζα δίνει το συγκεκριμένο δάνειο.

Είναι με άλλα λόγια σαν ένα κοστούμι ραμμένο στα μέτρα του πελάτη, bespoked. "Θα δώσουμε ακριβή ανάλυση των όρων, αλλά και θα τον συμβουλέψουμε τι δάνειο τον συμφέρει να πάρει", λέει ο κ. Πρωτόπαππας. Μπορούμε επίσης να τον παραπέμψουμε σε μεσίτη για να βρει το κατάλληλο ακίνητο, αν δεν έχει βρει ακόμα. Η υπηρεσία είναι δωρεάν για τον πελάτη και η εταιρία παίρνει την αμοιβή της από την τράπεζα, ενώ οι αιτήσεις που καταρτίζει είναι στοιχειοθετημένες άριστα κι έτσι δεν χρειάζεται δεύτερη αίτηση σε άλλη τράπεζα, θα προσθέσει ο ίδιος.

Το όφελος του δανειολήπτη είναι ότι παρακάμπτει διαδοχικά ραντεβού στις τράπεζες για να μάθει τους όρους των δανείων, γλιτώνει ταλαιπωρία και χρόνο και έχει μία πλήρη εικόνα μέσα από ένα μόνον ραντεβού. Επιπλέον ο κ. Πρωτόπαππας, σημειώνει ότι τα δάνεια έρχονται μέσα από μία και μόνον αίτηση σε τράπεζα.

Η εταιρία παρέχει και την πλατφόρμα e-stegastiko.gr, μέσω της οποίας οι πελάτες μπορούν να βρουν μόνοι τους το δάνειο που είναι κατάλληλο γι αυτούς: ο υποψήφιος δανειολήπτης συμπληρώνει online αίτηση, η οποία προωθείται σε συνεργαζόμενες τράπεζες για έγκριση, ενώ οι πιστοποιημένοι σύμβουλοι παρέχουν υποστήριξη καθ’ όλη τη διάρκεια – χωρίς οικονομική επιβάρυνση για τον πελάτη.

Η εταιρία έχει ήδη 8.000, συστάσεις, συμβουλές ή αιτήσεις για στεγαστικά δάνεια στη διάρκεια λειτουργίας της πλατφόρμας, αλλά στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν πελάτες οι οποίοι δεν αξιοποίησαν έστω μία τηλεφωνική συνομιλία ή μία βιντεοκλήση: Το στεγαστικό δάνειο με το μέσο ποσό να είναι περίπου 145.000 ευρώ, είναι βαρύ προϊόν. Όλοι προτιμούν να έχουν διευκρινίσεις.

https://www.capital.gr/oikonomia/3925986/diamesolabisi-stin-agora-stegastikon-daneion-i-nea-tasi-pou-anebazei-strofes/Η πλατφόρμα πάντως δίνει αναλυτική καθοδήγηση για όλα τα σενάρια. Τα χρόνια της διάρκειας του δανείου, πόσα χρόνια σταθερό επιτόκιο, ποια είναι τα επιτόκια, ποιες οι δόσεις και πως διαμορφώνεται κάθε δόση αν τα επιτόκια αυξηθούν ή μειωθούν. Η FinTHESIS, έχει συμβουλέψει και για στεγαστικά δάνεια του προγράμματος "Σπίτι μου ΙΙ" μερικά από τα οποία έχουν ήδη εκταμιευθεί.

Πηγή: capital

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Ο Χρήστος Τριπόδης μιλάει στο "α" για το νέο θέατρο Φιλίπ

Μια συζήτηση με τον Χρήστο Τριπόδη, ηθοποιό, σκηνοθέτη και παραγωγός, που εγκαινιάζει το νέο θέατρο Φιλίπ στην Κυψέλη με τρεις επιτυχημένες παραστάσεις.

ΒΡΑΧΥΧΡΟΝΙΕΣ ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ 12 Νοε 2025 | 08:17

Airbnb: Ακόμη 14 περιοχές της Αθήνας "υποψήφιες" για μπλόκο στην έκδοση νέου Αριθμού Μητρώου Ακινήτου

Σε ακόμη 14 περιοχές της Αθήνας είναι πιθανό να ισχύσει η απαγόρευση έκδοσης νέου Αριθμού Μητρώου Ακινήτου (ΑΜΑ) για βραχυχρόνιες μισθώσεις.

ΑΚΡΙΒΕΙΑ 11 Νοε 2025 | 12:35

Ενοίκια, κρέας, σοκολάτες και φρούτα οδηγούν το τρενάκι της ακρίβειας: "20 ευρώ για ένα κιλό μοσχάρι;"

Τα νοικοκυριά δεν μπορούν να ικανοποιηθούν από τον μέσο όρο. Βλέπουν μήνα με τον μήνα, βασικά αγαθά να ανατιμώνται με ταχύτητα και αυτό επιδεινώνει τη γενικευμένη αίσθηση της ακρίβειας.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 07 Νοε 2025 | 10:42

Εκπτωση φόρου έως 16.000 ευρώ για ανακαίνιση ακινήτων: Επεκτείνεται ως το τέλος του 2026 - Τι πρέπει να ξέρουμε

Οι δαπάνες ανακαίνισης και επισκευής των ακινήτων κατανέμονται στο έτος που πραγματοποιείται η δαπάνη ή μέρος αυτής.

ΗΛΕΙΑ 06 Νοε 2025 | 13:04

Απάτη και στο πρόγραμμα "Ανακαινίζω - Νοικιάζω": Επιτήδειοι δήλωσαν το ίδιο σπίτι... 20 φορές

Χιλιάδες αιτήσεις για το πρόγραμμα κατατέθηκαν μόνο από την Ηλεία και το καμπανάκι χτύπησε κόκκινο.

ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΑ 06 Νοε 2025 | 07:49

Τα δύο ακίνητα "φιλέτα" σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη που βγάζει σε διαγωνισμό ο ΕΦΚΑ

Δύο διατηρητέα ακίνητα, σε κεντρικά σημεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, βγάζει σε διαγωνισμό προς αξιοποίηση ο ΕΦΚΑ.

ΟΙ ΛΟΓΟΙ 05 Νοε 2025 | 12:43

Γιατί έρχεται βουτιά στην κατασκευή νέων κατοικιών το 2026

Ύφεση της οικοδομικής δραστηριότητας στην αγορά κατοικίας, που θα πλήξει και την ανάπτυξη περισσότερων προσιτών επιλογών στέγασης, προβλέπουν επαγγελματίες της αγοράς ακινήτων.

ΣΤΟ ATHENS TAX FORUM 2025 04 Νοε 2025 | 17:32

Πιερρακάκης: Νέες παρεμβάσεις για το στεγαστικό - Προτεραιότητα η στήριξη των πολιτών και η μείωση των άμεσων φόρων

Ο υπουργός προανήγγειλε νέες παρεμβάσεις για τη στήριξη των πολιτών που δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στο αυξανόμενο κόστος στέγασης.

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ 04 Νοε 2025 | 09:47

Απρόσιτα τα καινούρια διαμερίσματα για τους περισσότερους Έλληνες αγοραστές - Τιμές έως 7.275 ευρώ/τ.μ.

Η απόκτηση ενός σύγχρονου, "πράσινου" και θωρακισμένου αντισεισμικά ακινήτου, αποτελεί "προνόμιο" λίγων, σε πλήρη αντίθεση με ό,τι συνέβη την δεκαετία του 2000

ΠΗΡΕ ΘΕΣΗ Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ 03 Νοε 2025 | 17:39

"Ντροπή": Οργισμένη η Μιχαηλίδου για τις αντιδράσεις σχετικά με τη δημιουργία κατοικιών ΑμεΑ στο Μαρούσι

"Το δικαίωμα των ατόμων με αναπηρία να ζουν μέσα στην κοινωνία, όχι στο περιθώριο, είναι αδιαπραγμάτευτο", τόνισε η Δόμνα Μιχαηλίδου

ΠΩΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΙΕΣΕΙ 03 Νοε 2025 | 16:15

"Ώρα μηδέν" για το άνοιγμα των κλειστών ακινήτων: Με διπλό ΕΝΦΙΑ πιέζει η κυβέρνηση τις τράπεζες

"Γκάζι" σε τράπεζες και servicers για την αξιοποίηση των διαμερισμάτων που έχουν στα χαρτοφυλάκιά τους

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 30 Οκτ 2025 | 10:49

Νέο πρόγραμμα "Ανακαινίζω το Σπίτι μου": 520.000 τα κλειστά ακίνητα, γερασμένα τα μισά

Ποια μέτρα πρέπει να εφαρμοστούν ώστε το νέο πρόγραμμα να δώσει λύσεις στη στεγαστική κρίση.

ΠΟΙΟΥΣ ΑΦΟΡΑ 29 Οκτ 2025 | 12:09

Νέο πρόγραμμα "Ανακαινίζω το Σπίτι" με κρατική επιδότηση: Για να μπουν νέα σπίτια στην αγορά και να πέσουν τα ενοίκια

Στροφή πόρων από την ενεργειακή αναβάθμιση στην ανακαίνιση με στόχο τη συγκράτηση των ενοικίων – Φορολογικά κίνητρα και επιδοτήσεις – Γιατί μένουν στα αζήτητα τα επιδοτούμενα δάνεια.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΛΣΤΑΤ 29 Οκτ 2025 | 08:11

Περισσότερες αλλά μικρότερης επιφάνειας οι νέες κατοικίες που θα κατασκευαστούν

Σε τροχιά προσαρμογής στα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί στην αγορά κατοικίας, μετά την απόφαση του ΣτΕ που κατήργησε τα "μπόνους" δόμησης του ΝΟΚ, βρίσκεται η οικοδομική δραστηριότητα.

ΤΑ ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ 26 Οκτ 2025 | 08:26

"Ξεκλειδώνουν" χιλιάδες ακίνητα: Όλα τα κίνητρα και τα οφέλη για ιδιοκτήτες και ενοικιαστές

Οι ιδιοκτήτες που θα εκμισθώσουν κατοικία η οποία παρέμενε κενή τουλάχιστον τα προηγούμενα τρία χρόνια, απαλλάσσονται για 36 συνεχόμενους μήνες από το φόρο εισοδήματος επί των ενοικίων.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 24 Οκτ 2025 | 08:01

Κλειστά ακίνητα: Εως 900.000 κατοικίες είναι σήμερα κενές σε όλη τη χώρα

Μία από τις "αιώνιες" παθογένειες της αγοράς ακινήτων, που κρατά κλειστά και αναξιοποίητα εκατοντάδες χιλιάδες ακίνητα, έρχεται σήμερα στο προσκήνιο, εν μέσω στεγαστικής κρίσης.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΤΕ 23 Οκτ 2025 | 07:49

Οι τρεις βασικοί παράγοντες που "εξαφάνισαν" από την αγορά χιλιάδες κατοικίες

Τα νοικοκυριά που αναζητούν στέγη βρίσκονται αντιμέτωπα με μια ξέφρενη κούρσα τιμών.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 22 Οκτ 2025 | 13:21

Σχεδόν τα μισά προς πώληση ακίνητα είναι γερασμένα - Οι ιδιοκτήτες ζητούν ό,τι τιμές... θέλουν

Μεταξύ του 1960 και του 1981 έχουν κατασκευαστεί τα περισσότερα προς πώληση σπίτια

ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ 22 Οκτ 2025 | 07:17

Ολο το νέο πακέτο μέτρων για τη στεγαστική κρίση - Πώς θα αυξηθεί η προσφορά σπιτιών

Στις βασικές αλλαγές του νέου προγράμματος είναι ότι δεν θα υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια.

REAL ESTATE 21 Οκτ 2025 | 07:45

Αθηναϊκή Ριβιέρα: Πώς η ηλικία των αγοραστών αλλάζει την αγορά ακινήτων - 1 στους 4 επενδυτές κάτω των 40 ετών

Η Αθηναϊκή Ριβιέρα τα τελευταία χρόνια προσελκύει ολοένα και περισσότερους επενδυτές, όμως αυτό που ξεχωρίζει πλέον είναι η ηλικία τους.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ 21 Οκτ 2025 | 07:32

Επιδότηση ενοικίου: Εως τις 20 Νοεμβρίου η καταβολή - Τα κριτήρια και οι δικαιούχοι

Οι πληρωμές θα γίνουν χωρίς αιτήσεις ή επιπλέον δικαιολογητικά, καθώς όλα τα απαραίτητα στοιχεία αντλούνται απευθείας από τις δηλώσεις μίσθωσης και τις φορολογικές δηλώσεις.

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ 20 Οκτ 2025 | 22:00

Τα πάνω και τα κάτω του ΕΝΦΙΑ για το 2026 - Ποιοι θα πληρώσουν λιγότερο και ποιοι περισσότερο

Πάνω από 2 εκατομμύρια οι εκπτώσεις φόρου – Ποιοι δικαιούνται κούρεμα 50% - Πότε ισχύει το 20% και πότε εφαρμόζονται συνδυαστικά και οι τρεις εκπτώσεις

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 20 Οκτ 2025 | 13:40

Τσουκαλάς για στεγαστική κρίση: Ως πότε θα αρνείται την πραγματικότητα ο πρωθυπουργός;

"Ως πότε θα αρνείται την πραγματικότητα", ερωτά ο Κώστας Τσουκαλάς, εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 20 Οκτ 2025 | 11:26

Ο λογαριασμός του ΕΝΦΙΑ 2026: Ποιοι θα πληρώσουν λιγότερο φόρο για τα ακίνητα και ποιοι περισσότερο

Οι μεγάλοι κερδισμένοι του 2026 θα είναι περισσότεροι από ένα εκατομμύριο φορολογούμενοι οι οποίοι έχουν την κύρια κατοικία τους σε οικισμούς της χώρας με έως 1.500 κατοίκους.

"ΠΑΡΑΘΥΡΑΚΙΑ" 19 Οκτ 2025 | 08:38

ΝΟΚ: "Ξεπαγώνουν" 3.000 κτίρια - μεγαθήρια, θα συνεχίζεται η κατασκευή με πληρωμή τέλους ή με "έργα αναβάθμισης"

Με ένα ποσό ή έργα για το Δήμο και την κοινότητα θα μπορούν να συνεχιστούν ακίνητα-μεγαθήρια που έκαναν χρήση του ΝΟΚ

AIRBNB 17 Οκτ 2025 | 08:25
16 Οκτ 2025 | 09:09

Στεγαστική Κρίση: Μικρότερα τα σπίτια που μπορούν να αγοράσουν ή να νοικιάσουν τα νοικοκυριά

Οι Έλληνες μένουν πλέον σε σπίτια που δεν καλύπτουν τις ανάγκες τους και δεν τους ικανοποιούν.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΠΟΜΙΔΑ 15 Οκτ 2025 | 08:44

Γραφειοκρατία και καθυστερήσεις στερούν ακίνητα από την αγορά κατοικίας

Η ΠΟΜΙΔΑ προτείνει την ανάληψη της υποχρέωσης τακτοποίησης των προς πώληση κατοικιών από τους αγοραστές και όχι τους πωλητές.

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ 15 Οκτ 2025 | 08:30

Πώς το Δημόσιο θα εντοπίζει τα ακίνητα από τις σχολάζουσες κληρονομιές - Ο ρόλος του Περιουσιολογίου

Άμεση πρόσβαση στα στοιχεία ακινήτων φορολογουμένων που έχουν αποβιώσει και δεν έχουν κληρονόμους.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 14 Οκτ 2025 | 06:55

Ερχονται νέα προγράμματα 2 δισ. ευρώ για ανακαινίσεις παλιών κατοικιών

Με βάση την απογραφή κτιρίων του 2021, μόλις το 11,6% των κατοικιών είναι ηλικίας έως 25 ετών. Το υπόλοιπο 88,4% είναι από 25 ετών και πάνω.

ΤΙΜΕΣ, ΖΗΤΗΣΗ 12 Οκτ 2025 | 10:21

Η αθηναϊκή αγορά κατοικίας αλλάζει μορφή: Από τις βίλες έως τα εργοστάσια και τα μεσοαστικά διαμερίσματα

Νέες πολυκατοικίες και κτίρια κατασκευάζονται με προδιαγραφές που διαφέρουν ακόμη και από το πρόσφατο παρελθόν

12 Οκτ 2025 | 09:14

Στεγαστικό: 8+1 νέα μέτρα στήριξης ύψους 450 εκατ. ευρώ για ιδιοκτήτες και ενοικιαστές – Ξεκινούν από τον Νοέμβριο

Το σχέδιο της κυβέρνησης για ανακούφιση των νοικοκυριών που αντιμετωπίζουν οξύ στεγαστικό πρόβλημα.

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 11 Οκτ 2025 | 09:28

Το δημόσιο χρέος επιστρέφει στα προμνημονιακά επίπεδα του 2009 – Τα άμεσα οφέλη και το σχέδιο πρόωρης αποπληρωμής

θα διαμορφωθεί το επόμενο έτος σε 359 δισ. ευρώ ή 137,6% του ΑΕΠ (μείωση κατά 7,8 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ έναντι του 2025), όταν ήταν 147,8% του ΑΕΠ το 2010.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 10 Οκτ 2025 | 08:14

Αφορολόγητα ενοίκια για τρία χρόνια σε όσους ανοίγουν κλειστά ακίνητα – Τι αλλάζει

Οι αλλαγές δίνουν μεγαλύτερη ευελιξία και ασφάλεια στους ιδιοκτήτες, με στόχο να διατεθούν προς ενοικίαση χιλιάδες σπίτια, συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση του στεγαστικού προβλήματος.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΑΔΕ 06 Οκτ 2025 | 07:19

Ακίνητα: Αυξημένες οι γονικές παροχές, μειωμένες οι αγοραπωλησίες

Περισσότερα από 24.800 ακίνητα συνολικής αξίας 2,62 δισ. ευρώ, άλλαξαν χέρια στο οκτάμηνο τρέχοντος έτους, όπως προκύπτει από τα συμβόλαια που έχουν αναρτηθεί.

ATHENS RIVIERA FORUM 2025 05 Οκτ 2025 | 08:34

Η Ριβιέρα της Αθήνας ως διεθνές brand: Από την κοσμοπολίτικη παράδοση στην έξυπνη πόλη του αύριο

Γεωγραφικά η Αθηναϊκή Ριβιέρα εκτείνεται κατά μήκος μιας εντυπωσιακής ακτογραμμής 70 χιλιομέτρων, από τον Πύργο του Πειραιά έως το Ακρωτήριο Σούνιο.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 05 Οκτ 2025 | 08:14

Νέα εποχή για την αγορά βραχυχρόνιων μισθώσεων στην Ελλάδα - Πώς αλλάζει την αγορά το νέο νομοθετικό πλαίσιο

Ιστορικά ρεκόρ σημειώνει η βραχυχρόνια μίσθωση - Αυστηροί έλεγχοι και κυρώσεις.

ΣΟΒΑΡΑ ΘΕΜΑΤΑ 04 Οκτ 2025 | 12:09

Αυτά είναι τα βασικά προβλήματα στις πολυκατοικίες - Τι πρέπει να προσέχουν διαχειριστές, ιδιοκτήτες και ένοικοι

Ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της κρίσης δεν είναι λίγα τα θέματα που αναδείχτηκαν αλλά απασχολούν μέχρι και σήμερα χιλιάδες ένοικους και διαχειριστές πολυκατοικιών.

LAMDA DEVELOPMENT 03 Οκτ 2025 | 07:52

Ελληνικό: 17.000 ενδιαφερόμενοι αγοραστές από 110 χώρες - Ποιοι αγοράζουν και γιατί, οι μισοί το βλέπουν ως επένδυση

Μέχρι σήμερα, περίπου 17.000 ενδιαφερόμενοι από περισσότερες από 110 χώρες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τις κατοικίες στο Ελληνικό.

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ 03 Οκτ 2025 | 07:00

Νέα στεγαστικά δάνεια πάνω από 2,2 δισεκ. ευρώ το 2025 - Το 1/3 θα είναι "Σπίτι μου 2"

Μετριοπαθή αύξηση σε χορηγήσεις νέων στεγαστικών δανείων περίπου 20% από πέρυσι, προβλέπουν τώρα τραπεζικά στελέχη.

ΝΕΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 02 Οκτ 2025 | 16:19

Βέφα Αλεξιάδου: Η περιουσία που αφήνει στους κληρονόμους - Η βίλα, τα καταστήματα και το σπίτι που αγαπούσε πολύ

Οι λεπτομέρειες για τα ακίνητα και τα οικονομικά περιουσιακά στοιχεία που αφήνει πίσω της η Βέφα Αλεξιάδου

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ 29 Σεπ 2025 | 09:47

Οι 3 νέες αλλαγές στη φορολογία των ακινήτων - Και εξάμηνα μισθωτήρια για εκπαιδευτικούς και δημοσίους υπαλλήλους

Επέκταση της φορολογικής απαλλαγής και σε διαμερίσματα άνω των 120 τ.μ – Επαφές με τράπεζες και servicers για να πέσουν τα δικά τους διαμερίσματα στην αγορά – "Δεξαμενή" και οι κληρονομιές.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΛΕΓΧΟΙ 29 Σεπ 2025 | 09:05

Νέοι αυστηροί όροι για τα Airbnb από την 1η Οκτωβρίου – Μεγάλα τα πρόστιμα

Δύο μέρες απομένουν μέχρι να τεθεί σε εφαρμογή το νέο πλαίσιο για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις.

ΣΤΑ ΥΨΗ ΟΙ ΤΙΜΕΣ 25 Σεπ 2025 | 09:28

Πόσο κοντά βρισκόμαστε σε μια διόρθωση στις τιμές των ακινήτων - 100% αύξηση στην Αττική

Με τις τιμές να έχουν αυξηθεί κατά 100% στην Αττική, όλο και περισσότεροι ενδιαφερόμενοι αγοραστές αναβάλουν την απόφαση αγοράς.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 25 Σεπ 2025 | 07:36

Επίδομα ενοικίου: "Κλειδί" οι δηλώσεις για ανείσπρακτα ενοίκια – Στους ιδιοκτήτες η ενίσχυση

Οι φορολογικές δηλώσεις των ιδιοκτητών ακινήτων που αναγκάστηκαν να δηλώσουν ανείσπρακτα ενοίκια στην Εφορία, θα αποτελούν το "κλειδί" για τη χορήγηση του επιδόματος του ενός ενοικίου.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΕ 24 Σεπ 2025 | 11:35

ΝΟΚ: Στα ευρωπαϊκά δικαστήρια οι εργολάβοι για να ανατρέψουν την απόφαση για το ύψος των κτιρίων

Τη δική τους μάχη είναι έτοιμοι να δώσουν οι εργολάβοι για να ακυρώσουν την ιστορική απόφαση κατά του ΝΟΚ.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 24 Σεπ 2025 | 08:55

Airbnb: Τα SOS της ΑΑΔΕ για τους ιδιοκτήτες - Τι ισχύει για Αριθμό Μητρώου Ακινήτου και διάρκεια μίσθωσης

Το φορολογικό πλαίσιο που διέπει τα ακίνητα τύπου Airbnb για τους ιδιοκτήτες και διαχειριστές ακινήτων βραχυχρόνιας μίσθωσης αποσαφηνίζει η ΑΑΔΕ με αναλυτικό οδηγό.

19 Σεπ 2025 | 11:19

Η ΕΤΑΔ αξιοποιεί ανενεργά ακίνητα σε όλη την Ελλάδα

Τρεις διαγωνισμοί σε εξέλιξη σε Ναύπλιο, Αλεξανδρούπολη και Αγ. Νικόλαο Κρήτης

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 18 Σεπ 2025 | 14:07

Ερχεται νέο πακέτο επιδοτήσεων για την ανακαίνιση ακινήτων- Για να βγουν στην αγορά και άλλα διαμερίσματα

Το αμέσως επόμενο διάστημα το υπουργείο Οικονομικών καλείται να "κλειδώσει" τα κονδύλια που θα διατεθούν για τη χρηματοδότηση του νέου προγράμματος

ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΤΕ 18 Σεπ 2025 | 08:07

Διπλασιάστηκαν οι τιμές των ακινήτων στην Αττική από το 2017 έως σήμερα

Αυξημένες κατά 100% εμφανίζονται οι μέσες τιμές πώλησης κατοικιών στην Αττική, από το χαμηλότερο σημείο τους την περίοδο της οικονομικής κρίσης και μέχρι το φετινό β' 3μηνο.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 17 Σεπ 2025 | 09:27

Τάσεις και προβλέψεις στην ελληνική αγορά επαγγελματικών ακινήτων - Οι κατηγορίες

Οι προοπτικές της ελληνικής αγοράς επαγγελματικών ακινήτων, όπως καταγράφηκαν από τις απόψεις των ειδικών, είναι αισιόδοξες.

"ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΣΤΕΓΟΙ" 16 Σεπ 2025 | 10:35

Ερευνα σοκ για τη στεγαστική κρίση: Ένας στους δύο Έλληνες αδυνατεί να πληρώσει ενοίκιο ή δόσεις δανείου

Για τους νέους 18 έως 34 ετών η κατάσταση είναι ακόμα πιο δύσκολη, καθώς το 72% όχι μόνο δε μπορούν να ενοικάσουν το δικό τους σπίτι, αλλά εξακολουθούν να ζουν με τους γονείς τους.

ΤΙ ΕΞΕΤΑΖΕΤΑΙ 13 Σεπ 2025 | 08:26

Μετά τις φοροελαφρύνσεις η ώρα των κλειστών ακινήτων – Αντίστροφη μέτρηση για τις αποφάσεις της κυβέρνησης

Το επόμενο μέτωπο παρεμβάσεων θα είναι αυτό της κοινωνικής αντιπαροχής καθώς και ρυθμίσεις που θα επιτρέψουν στους servicers να ρίξουν στην αγορά σπίτια που έχουν στην κατοχή τους.

ΣΤΟ ΜΙΛΑΝΟ 12 Σεπ 2025 | 12:22

Ανοιξε η διαθήκη του Αρμάνι: Αυτοί είναι οι χρυσοί κληρονόμοι της αυτοκρατορίας - Η τελευταία επιθυμία του

Άνοιξε στο Μιλάνο η διαθήκη του μεγάλου σχεδιαστή μόδας Τζόρτζιο Αρμάνι, ο οποίος πέθανε στις 4 Σεπτεμβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 10 Σεπ 2025 | 17:09

Κοινωνική αντιπαροχή: Από πού θα προέλθουν οι νέες κατοικίες, ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι - Τι αλλάζει με τον νέο νόμο

Το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, με αφορμή την ψήφιση του νομοσχεδίου, απαντά σε 11 συν 1 ερωτήσεις - Ωφελούνται οι τρίτεκνοι και οι οικογένειες με παιδιά με αναπηρία

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΕ ΠΙΝΑΚΕΣ 08 Σεπ 2025 | 15:29

Πόσο "ψαλιδίζονται" τα τεκμήρια - Τι αλλάζει σε αυτοκίνητα, κατοικίες και σκάφη

Τα νέα τεκμήρια διαβίωσης που αφορούν τα αυτοκίνητα, κατοικίες και σκάφη

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 06 Σεπ 2025 | 09:23

Για ποιους σχεδιάζεται πλήρης απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ

Πρόκειται για ένα μέτρο που επεξεργάζονταν εδώ και καιρό στο οικονομικό επιτελείο και φαίνεται ότι θα ενταχθεί εκτός απροόπτου στο καλάθι της ΔΕΘ.

ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ 02 Σεπ 2025 | 06:45

Τα νέα μέτρα για ενοικιαστές και ιδιοκτήτες ακινήτων - Ανακοινώσεις στη ΔΕΘ για τη στεγαστική κρίση

Ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει από το βήμα της ΔΕΘ ένα πακέτο οικονομικών αλλά και θεσμικών μέτρων με στόχο αυτή τη φορά την αύξηση της προσφοράς στέγης.

ΔΙΑΡΡΟΕΣ 28 Αυγ 2025 | 12:04

Σφοδρές αντιδράσεις στο ενδεχόμενο επιβολής φόρου "αδράνειας" στα κλειστά ακίνητα

Ο νέος φόρος θα λειτουργούσε ως ένα πρόσθετο αντικίνητρο για τους ιδιοκτήτες που επιλέγουν να κρατούν τα ακίνητά τους κλειστά.

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ 27 Αυγ 2025 | 07:46

Στον πάγο ο ΦΠΑ στα νεόδμητα ακίνητα μέχρι τέλος του 2026 - Προς κατάργηση οδεύει ο φόρος

Παρατείνεται η αναστολή της επιβολής ΦΠΑ 24% στα νεόδμητα ακίνητα για ένα έτος ακόμα, μέχρι το τέλος του 2026.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ 25 Αυγ 2025 | 07:42

Πλειστηριασμοί: Τα βαριά και επώνυμα σφυριά που έρχονται τον Σεπτέμβριο

Βαριά και επώνυμα σφυριά που αφορούν άλλοτε κραταιές επιχειρήσεις, γνωστά πρόσωπα της αγοράς και εμβληματικά ακίνητα σε όλη τη χώρα, περιλαμβάνει η ατζέντα των πλειστηριασμών.

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΤΗΣ ΔΕΘ 18 Αυγ 2025 | 10:41

Έρχεται διπλό κίνητρο για επενδύσεις σε κατοικίες: Νέα κλίμακα και φορολογικά "δώρα"

Τα κίνητρα για το άνοιγμα κλειστών ακινήτων αναμένεται να γίνουν πιο ελκυστικά για όσους θα αποφασίσουν να διαθέσουν τα ακίνητά τους για μακροχρόνια μίσθωση.

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ 16 Αυγ 2025 | 08:33
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΔΙΝΑΝ ΦΟΡΟ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ 14 Αυγ 2025 | 19:21

Times of Israel: Ο δήμος της Ιερουσαλήμ πάγωσε τους τραπεζικούς λογαριασμούς του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου

Η διαμάχη του δήμου με τις εκκλησίες που κατέχουν ακίνητα στην Ιερουσαλήμ σχετίζεται με τον φόρο ακίνητης περιουσίας.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 30 Ιουλ 2025 | 18:06

"Ακτινογραφία" των 145.500 ακινήτων που πωλούνται στη χώρα - Πανάκριβα τα σπίτια, πού κοστίζει το τετραγωνικό 6.200 ευρώ

Μέση τιμή πώλησης άνω των 180.000 ευρώ για τα 60 τετραγωνικά – Λιγότερες από 150 αγγελίες πώλησης σε πολλές περιοχές της χώρας.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 30 Ιουλ 2025 | 08:45

"Μάχες χαρακωμάτων" ιδιοκτητών και ενοικιαστών εν μέσω θέρους - Σύγκρουση για τις εξώσεις χωρίς δικαστήριο

"Μας φαίνεται πραγματικά αδιανόητη η συγκεκριμένη κίνηση εν μέσω της στεγαστικής κρίσης, που βιώνουν σήμερα οι ενοικιαστές".

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 30 Ιουλ 2025 | 06:55

Ο "χάρτης" των εξοχικών κατοικιών στην Ελλάδα - Οι τιμές σε νησιά και δημοφιλείς προορισμούς

Οι τιμές παραμένουν ανταγωνιστικές σε σχέση με άλλες αγορές εξοχικής κατοικίας στην λεκάνη της Μεσογείου.

ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΕΝΟΙΚΙΑ 29 Ιουλ 2025 | 18:04

Εφιάλτης η ενοικίαση μικρού διαμερίσματος: Πού ζητούν 900 ευρώ για ένα δυάρι και οι περιοχές χωρίς... σπίτια

Η εικόνα που καταγράφεται σε δεκάδες περιοχές είναι αποκαρδιωτική, η προσφορά διαμερισμάτων έως 80 τετραγωνικά έχει περιοριστεί

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ 28 Ιουλ 2025 | 12:58

Μιλένα Αποστολάκη για δάνεια σε ελβετικό φράγκο: Αντί για ρύθμιση, εμπαιγμός

Η κυβέρνηση παίζει με τον χρόνο και τις περιουσίες των δανειοληπτών, λέει η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 28 Ιουλ 2025 | 10:26

Αυξάνονται τα διαθέσιμα ακίνητα προς ενοικίαση στα νότια προάστια - Οι τιμές ανά περιοχή

Σημαντική αύξηση καταγράφει η προσφορά κατοικιών προς ενοικίαση στα νότια προάστια, σε πλήρη αναντιστοιχία με την υπόλοιπη αγορά ακινήτων.

ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ 28 Ιουλ 2025 | 07:04

Τα εγκαταλελειμμένα κτίρια της Αθήνας που μεταμορφώνονται σε ξενοδοχεία

Η αναβίωση εγκαταλελειμμένων διατηρητέων ακινήτων στο κέντρο της Αθήνας αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την αναβάθμιση του ξενοδοχειακού χαρτοφυλακίου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 27 Ιουλ 2025 | 08:44
ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 26 Ιουλ 2025 | 10:12

Αυξάνονται οι χορηγήσεις στεγαστικών δανείων: Εγκρισιμότητα πάνω από το 70% - 11 συμβουλές για σωστές αγορές

Το μέσο στεγαστικό δάνειο κυμαίνεται πλέον μεταξύ 110.000 και 120.000 ευρώ, ενώ το ποσοστό εγκρίσεων νέων αιτήσεων ξεπερνά το 70%.

ΑΓΟΡΕΣ ΠΟΛΥΤΕΛΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ 24 Ιουλ 2025 | 10:14

Αθηναϊκή Ριβιέρα: "Σκαρφαλώνει" στη διεθνή κατάταξη με τις ακριβότερες περιοχές στην Ευρώπη

Διατηρεί την ανταγωνιστικότητά της η Αθηναϊκή Ριβιέρα, σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές αγορές πολυτελών κατοικιών σε μεγάλα αστικά κέντρα της Ευρώπης και του υπόλοιπου κόσμου.

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ 23 Ιουλ 2025 | 11:24

ΑΑΔΕ: Βραχυχρόνιες μισθώσεις – Διευκρινίσεις για διακοπή ΑΜΑ και εγγραφή νέων ακινήτων

Διευκρινίσεις για το ισχύον καθεστώς των βραχυχρόνιων μισθώσεων ακινήτων

ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η ΠΟΜΙΔΑ 23 Ιουλ 2025 | 08:02

Οξύνεται το πρόβλημα με τα απλήρωτα κοινόχρηστα στις πολυκατοικίες - Ποιοι δεν πληρώνουν

Με πάνω από 500.000 κλειστά διαμερίσματα μόνο στην Αττική, είναι προφανές ότι η "εξίσωση" των κοινοχρήστων είναι δυσεπίλυτη.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ 22 Ιουλ 2025 | 15:23

Ξανά στο "στόχαστρο" τα airbnb - Παρά τους περιορισμούς οι ιδιοκτήτες προτιμούν βραχυχρόνιες μισθώσεις

Μέτρα αύξησης της προσφοράς ακινήτων θα ενσωματώσει στο πακέτο των ανακοινώσεων της ΔΕΘ η κυβέρνηση υπό την πίεση της συνεχιζόμενης αύξησης των ενοικίων.

ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ 22 Ιουλ 2025 | 12:44

Αλλάζει ο Ελληνας αγοραστής ακινήτου: Από το εξοχικό στην επενδυτική στρατηγική

Από έναν αγοραστή που άλλοτε λειτουργούσε περισσότερο συναισθηματικά και λιγότερο στρατηγικά, έχει περάσει σε ένα πιο ώριμο στάδιο, επιλέγοντας ακίνητα με σαφή στόχο: την προστιθέμενη αξία και την επενδυτική λογική.

22 Ιουλ 2025 | 07:06

Χιλιάδες διαμερίσματα "ρίχνουν" στην αγορά προς ενοικίαση ιδιώτες επενδυτές, με φόντο το πρόγραμμα Golden Visa

Μέχρι και 20.000 υπολογίζονται τα νέα διαμερίσματα που είναι πιθανό να διατεθούν στην αγορά της Αττικής εντός των επόμενων δύο-τριών ετών.

ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ 19 Ιουλ 2025 | 09:48

Στο 1,5 δισ. ευρώ το πακέτο της ΔΕΘ - Φοροελαφρύνσεις, στεγαστικό και ρύθμιση για τα δάνεια σε ελβετικό φράγκο

Στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης επεξεργάζονται ήδη τις προτάσεις για τις μειώσεις φόρων στη μεσαία τάξη και τις ενισχύσεις στις ευάλωτες ομάδες

ΑΘΗΝΑ: ΠΟΛΗ ΓΙΑ ΝΑ… ΜΗΝ ΖΕΙΣ 18 Ιουλ 2025 | 11:11

Στοιχεία σοκ: 6 στους 10 δίνουν πάνω από το 40% του εισοδήματός τους για ενοίκιο - Παγίδα φτώχειας το κόστος στέγασης

Tο 60% των νοικοκυριών που νοικιάζουν κατοικία στις πόλεις δαπανά πάνω από το 40% του εισοδήματός του για να καλύψει στεγαστικές ανάγκες.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 16 Ιουλ 2025 | 07:18

Ενοίκια: Αυξήσεις που ξεπερνούν το 20% σε σχέση με πέρυσι - Τα στοιχεία ανά περιοχή

Γίνεται όλο και μεγαλύτερη ένταση του στεγαστικού προβλήματος, παρά τα μέτρα που έχει υιοθετήσει από τις αρχές του έτους η κυβέρνηση.

ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 14 Ιουλ 2025 | 09:21

Αναβρασμός στην Κηφισιά για την αντιπαροχή της Εκκλησίας: Στα σκαριά θηριώδες συγκρότημα με έξι πισίνες

Υποψίες για πολεοδομικές παραβάσεις στις αντιπαροχές της Εκκλησίας έχουν κάτοικοι της Κηφισιάς.

13 Ιουλ 2025 | 14:09
ΑΛΛΑΖΕΙ Η ΑΓΟΡΑ 13 Ιουλ 2025 | 09:21

Ακίνητα: Οι παράγοντες που διαμορφώνουν την αγορά - Οι τιμές στην Ελλάδα και οι ακριβότερες περιοχές

Η αγορά ακινήτων αλλάζει ουσιαστικά και σε βάθος, καθώς νέες δυνάμεις μετασχηματίζουν τον πυρήνα της.

ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ 11 Ιουλ 2025 | 20:50

Ακίνητα: Αυτές είναι οι περιοχές που μπορείς να πάρεις σπίτι με το… νοίκι

Οι τιμές πώλησης των ακινήτων εμφανίζονται να αυξάνονται με μεγαλύτερη ταχύτητα συγκριτικά με τον ρυθμό αύξησης των ενοικίων.

ΠΙΕΣΗ ΣΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ 08 Ιουλ 2025 | 07:41

Συνεχίζουν την "ανιούσα" οι τιμές πώλησης και ενοικίασης κατοικιών

Θα συνεχιστεί η άσκηση έντονων πιέσεων προς τα νοικοκυριά, που βρίσκονται σε αναζήτηση νέας κατοικίας, είτε για αγορά, είτε για ενοικίαση.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ 07 Ιουλ 2025 | 07:28

Πλειστηριασμοί: "Βροχή" ξενοδοχειακών σφυριών μέσα στον Ιούλιο

Περισσότερα από 30 σφυριά έχουν προγραμματιστεί μέσα στον Ιούλιο για ξενοδοχειακές μονάδες σε όλη την Ελλάδα.

ΕΚΘΕΣΗ ΤΤΕ 07 Ιουλ 2025 | 06:43

Αγορά κατοικίας: Το μεγάλο αγκάθι των υψηλών τιμών - Η ζήτηση ανά περιοχή

Οι τιμές πώλησης έχουν πλέον φτάσει σε τέτοιο σημείο, ώστε όλο και περισσότερα νοικοκυριά να κρίνουν ότι η αγορά κατοικίας δεν είναι πλέον συμφέρουσα επιλογή.

ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΝ 02 Ιουλ 2025 | 13:57

"Ιερό" real estate με αντιπαροχή: Πόσα σπίτια θα κατασκευάσει η Εκκλησία σε Κηφισιά, Βουλιαγμένη και Νέα Σμύρνη

Νέα σπίτια θα προσθέσει στα περιουσιακά της στοιχεία η Εκκλησία. Με ποιους κατασκευαστές συνεργάζεται.

02 Ιουλ 2025 | 12:09

Παίζοντας με την παράδοση και το φως στην Αστυπάλαια - Δύο κατοικίες στο πιο "κυκλαδίτικο" νησί των Δωδεκανήσων

Η ιδιαίτερη ταυτότητα του νησιού ενέπνευσε το αρχιτεκτονικό γραφείο DNE στη δημιουργία δύο κατοικιών που σέβονται τον τόπο, το φως και τους ανθρώπους του.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 30 Ιουν 2025 | 07:32

Σε κρίσιμο σταυροδρόμι η αγορά κατοικίας - Μείωση ζήτησης και απαισιοδοξία των επαγγελματιών

Μεταξύ των πωλητών, το 80% δηλώνει ότι βρίσκεται σε καλή ή πολύ καλή οικονομική κατάσταση.

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ 28 Ιουν 2025 | 15:45

Η λύση Πιερρακάκη για τα δάνεια σε ελβετικό φράγκο: "Κούρεμα" για 38.000 νοικοκυριά και μετατροπή σε ευρώ

Η ρύθμιση αφορά περίπου 38.000 νοικοκυριά, καθώς τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν στο πλαίσιο εξεύρεσης της λύσης, δείχνουν ότι περίπου ο ένας στους τρεις έχει εξοφλήσει.

Ο ΧΑΡΤΗΣ 28 Ιουν 2025 | 09:35

Αγορά κατοικίας: Από το Διδυμότειχο ως την Αθηναϊκή Ριβιέρα: Οι ευκαιρίες, οι αποδόσεις και οι ανερχόμενες περιοχές

Περιοχές του αστικού ιστού, της περιφέρειας ή ακόμα και λιγότερο προβεβλημένες συνοικίες αρχίζουν να ξεχωρίζουν χάρη στον καλύτερο λόγο κόστους προς απόδοση.

ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΙΟΒΕ 25 Ιουν 2025 | 09:23

Γιατί το πρόγραμμα "Σπίτι μου ΙΙ" προκαλεί φούσκα στις τιμές των ακινήτων - Πλήγμα στην κατασκευή νέων κατοικιών λόγω ΝΟΚ

Μείωση στην κατασκευαστική δραστηριότητα του 2026 αναμένεται να φέρουν οι αλλαγές στον ΝΟΚ αλλά και την εκτός σχεδίου δόμηση. Ποια η επίδραση του "Σπίτι μου ΙΙ" στις τιμές των ακινήτων.

ΑΛΜΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ 25 Ιουν 2025 | 08:30

Πώς η Ελλάδα γίνεται μαγνήτης για luxury real estate – Tι αναζητούν οι αγοραστές

Η Αθήνα, μαζί με τα νησιά, συμπεριλαμβάνεται για πρώτη φορά στις αναδυόμενες επενδυτικές επιλογές, καταλαμβάνοντας από κοινού την 11η θέση στη σχετική κατάταξη.

ΝΟΚ 24 Ιουν 2025 | 15:43

Δυο μήνες παράταση για τα ημιτελή ακίνητα που κάνουν χρήση των μπόνους του ΝΟΚ, για να τελειώσουν τις εργασίες

Δυο μήνες παράταση για να ολοκληρωθούν οι εργασίες των ημιτελών κτηρίων με τα μπόνους του ΝΟΚ

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 24 Ιουν 2025 | 08:05

Πρόγραμμα "Σπίτι Μου": Αγοράζονται σπίτια άνω των 40 ετών με μέση αξία πάνω από 150.000 ευρώ

Δικαιούχοι είναι φυσικά πρόσωπα ηλικίας 25 έως 50 ετών, εφόσον δεν διαθέτουν άλλο ακίνητο κατάλληλο για κατοικία και ικανοποιούν ορισμένα εισοδηματικά κριτήρια.