Follow us

Εκμάθηση ξένων γλωσσών: Τάξη ή ιδιαίτερο; - Η ιδιωτική εκπαίδευση την εποχή του κορονοϊού

Μετά από ένα δύσκολο καλοκαίρι και ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, η αγωνία των γονιών για τις εξελίξεις και την τροπή που θα πάρει και η φετινή σεζόν έχει κορυφωθεί.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
67543

Μετά από ένα δύσκολο καλοκαίρι και ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, η αγωνία των γονιών για τις εξελίξεις και την τροπή που θα πάρει και η φετινή σεζόν έχει κορυφωθεί.

Δεν είναι μόνο τα μέτρα και το πλάνο που αναμένεται ν΄ ανακοινωθούν από την κυβέρνηση για τη λειτουργία των σχολείων αλλά και η επιλογή των κατάλληλων συνεργατών για τις εξωσχολικές ή άλλες εκπαιδευτικές δραστηριότητες των παιδιών που οι γονείς καλούνται ν’ αποφασίσουν. Αναφορικά με την εκμάθηση ξένων γλωσσών, πολλοί είναι οι γονείς που έχουν διχαστεί προσπαθώντας να επιλέξουν ανάμεσα σε ένα σύγχρονο κέντρο ξένων γλωσσών και το ιδιαίτερο στο σπίτι.

Τα πλεονεκτήματα της εκμάθησης στην "τάξη" φαίνεται να υπερτερούν καθώς τα κέντρα ξένων γλωσσών:

-Διαθέτουν συγκεκριμένο πρόγραμμα σπουδών και χρονοδιάγραμμα ύλης
-Εκσυγχρονίζουν διαρκώς τις επιστημονικές μεθοδολογίες διδασκαλίας
-Διαθέτουν τον απαραίτητο σύγχρονο εξοπλισμό για ένα διαδραστικό τρόπο εκμάθησης
-Τηρούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού για ένα ασφαλές μάθημα (πιστοποιημένη απολύμανση, διαρκής καθαριότητα, αποστάσεις κτλ)

Τρία βασικά κριτήρια επιλογής μπορούν να βοηθήσουν τους γονείς που αναζητούν τον κατάλληλο εκπαιδευτικό χώρο για τα παιδιά τους ή τους ενήλικες που ενδιαφέρονται να διευρύνουν οι ίδιοι τις γνώσεις τους, να εντοπίσουν και να επιλέξουν το σωστό συνεργάτη:

1. Ο επαγγελματισμός και η οργάνωση

Αναζητήστε στο διαδίκτυο ή στη γειτονιά σας, έγκυρα και πιστοποιημένα κέντρα ξένων γλωσσών. Κάθε σύγχρονο κέντρο οφείλει να διαθέτει ιστοσελίδα με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το εκπαιδευτικό προσωπικό, τα μαθήματα, το πρόγραμμα, τη μέθοδο διδασκαλίας και τις στρατηγικές συνεργασίες που έχει δημιουργήσει με Εκπαιδευτικούς Οργανισμούς, Φορείς και Ιδρύματα.

2. Το εξειδικευμένο προσωπικό και ο χώρος

Αφού κάνετε μία πρώτη έρευνα στο διαδίκτυο, το επόμενο βήμα είναι να επισκεφθείτε το χώρο. Εκεί θα έχετε την ευκαιρία να μιλήσετε με τους υπεύθυνους, να γνωρίσετε τους διδάσκοντες και να δείτε το χώρο μαζί με τα παιδιά σας ως μία πρώτη εξοικείωση με το περιβάλλον. Δώστε έμφαση στην ποιότητα, την αισθητική και την ατμόσφαιρα, ελέγξτε αν χρησιμοποιείται σύγχρονος ψηφιακός εξοπλισμός και επιβεβαιώστε ότι τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας κατά του covid19.

3. Οι συνολικές παρεχόμενες υπηρεσίες

Καθώς η εξέλιξη δεν σταματάει ποτέ και η ανάγκη να μαθαίνουμε όλο και περισσότερα γίνεται διαρκώς πιο έντονη, καλό θα ήταν να επιλέξετε ένα πολυχώρο εκπαίδευσης και όχι ένα απλό φροντιστήριο ξένων γλωσσών. Αν είστε γονιός, θα εξυπηρετηθείτε από την ευκολία του να επισκέπτεστε έναν μόνο χώρο για όλες τις εκπαιδευτικές ανάγκες των παιδιών σας (ξένες γλώσσες, πληροφορική, ρομποτική κ.α.), σε ανθρώπους που ήδη εμπιστεύεστε ενώ αν φροντίζετε για τη δική σας επιμόρφωση, η εξοικονόμηση, χρόνου σε περιττές διαδρομές θα σας φανεί σωτήρια.

Το δίκτυο κέντρων ξένων γλωσσών, The Scholars Group, προσφέρει από το 2002 ένα σύνολο εκπαιδευτικών υπηρεσιών υψηλού επιπέδου όπως ξένες γλώσσες, πληροφορική, ρομποτική κ.α. που απευθύνονται σε παιδιά και ενήλικες. Η εξειδικευμένη διοικητική και εκπαιδευτική ομάδα, σχεδιάζει κάθε χρόνο ολοκληρωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα βασισμένα στα νέα δεδομένα και τις εξελίξεις στις επιστήμες της παιδαγωγικής, της γλωσσολογίας και της διδακτικής που εγγυόνται άμεσα αποτελέσματα. Καθώς οι εγγραφές έχουν ήδη ξεκινήσει, μπορείτε να απευθυνθείτε σε ένα από τα 27 κέντρα του δικτύου ή στο www.the-scholars.gr και ενημερωθείτε από τους ειδικούς για όλα τα διαθέσιμα προγράμματα της νέας σχολικής σεζόν.


Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ 01 Ιουν 2023 | 17:01

"Βόμβα" από τη MYTILINEOS: Πιέσεις από μεγάλους μετόχους να μεταφερθεί η έδρα της εταιρείας εκτός Ελλάδας

Σύμφωνα με τον κ. Μυτιληναίο, μεγάλοι μέτοχοι θεωρούν ότι η εταιρεία διαπραγματεύεται σε εξευτελιστικά επίπεδα.

01 Ιουν 2023 | 16:36

Τα Παγωτά Δωδώνη επιστρέφουν δυναμικά με τέσσερις νέες θεϊκές γεύσεις

Tι κοινό μπορεί να έχουν ένα ιταλικό λικέρ, μια Ρωσίδα μπαλαρίνα, ένα βρετανικό γλυκό και μια γκρι βανίλια από τη Μαδαγασκάρη;

ΓΙΑ 2Η ΣΥΝΕΧΗ ΧΡΟΝΙΑ 01 Ιουν 2023 | 15:24

Η Lidl Ελλάς στηρίζει την Ένωση "Μαζί για το Παιδί" ως διακεκριμένος χορηγός του Νο Finish Line Athens

Επιπλέον στήριξε τον παράλληλο αγώνα Lidl Woman Run ως ονομαστικός χορηγός.

527.706 ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ 01 Ιουν 2023 | 12:25

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 11,2% η ανεργία τον Απρίλιο - Μειώθηκαν κατά 71.351 οι άνεργοι

Οι απασχολούμενοι ανήλθαν σε 4.166.984 άτομα, σημειώνοντας αύξηση κατά 65.128 άτομα σε σχέση με τον Απρίλιο 2022 (1,6%) και μείωση κατά 36.984 άτομα σε σχέση με τον Μάρτιο 2023 (0,9%).

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 01 Ιουν 2023 | 12:18

Eurostat: Στο 4,1% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Μάιο - Στο 6,1% στην Ευρωζώνη

O ετήσιος πληθωρισμός επιβράδυνε στο 6,1% τον Μάιο, από 7,0% τον Απρίλιο σύμφωνα με την αρχική εκτίμηση της Eurostat.

ΤΟ 2022 01 Ιουν 2023 | 09:40

Γιατί η περιουσία των πιο πλούσιων ανθρώπων παγκοσμίως είχε τη μεγαλύτερη μείωση εδώ και 10 χρόνια

Παγκοσμίως ο αριθμός των πλουσίων ανθρώπων που διαθέτουν ρευστότητα άνω του 1 εκατ. δολαρίων μειώθηκε κατά 3,3% το 2022.

5 ΕΡΓΑ 01 Ιουν 2023 | 09:32

Mytilineos: Επένδυση 1,16 δισ. ευρώ για εξαγορά φωτοβολταϊκών στον Καναδά - Η μεγαλύτερη στην ιστορία της εταιρείας

Την μεγαλύτερη επένδυση στην μέχρι σήμερα ιστορία της ανακοίνωσε η MYTILINEOS.

01 Ιουν 2023 | 08:59

Αυξάνει τη δραστηριότητα στις ΑΠΕ η Μότορ Όιλ

Στη φάση της υλοποίησης των έργων ΑΠΕ που αποκτήθηκαν το τελευταίο διάστημα εισέρχεται ο όμιλος της Μότορ Όιλ έχοντας ήδη υπερδιπλασιάσει την εγκατεστημένη ισχύ των εν λειτουργία "πράσινων" μονάδων.

ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ 01 Ιουν 2023 | 08:40

Στούντιο Άλφα: Από τη χρυσή εποχή του παλιού κινηματογράφου και της τηλεόρασης στη δίνη των πλειστηριασμών

Τα Στούντιο Άλφα αποτελούν σημαντικό κεφαλαίο του ελληνικού κιν/φου και της τηλεόρασης. Στις εγκαταστάσεις τους έχουν γυριστεί ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, που έχουν γράψει ιστορία.

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΟ ΦΩΣ 01 Ιουν 2023 | 08:33

Ρέστης και υποψήφιος του κόμματος ΝΙΚΗ συνεργάτες για το φιλέτο της Βουλιαγμένης - Το αποκαλυπτικό έγγραφο

Εταιρεία για την εκμετάλλευση και διαχείριση ακινήτων σύστησε ο Βίκτωρας Ρέστης, προκειμένου να διαχειριστεί το ακίνητο - φιλέτο της Εκκλησίας της Ελλάδος, το Ορφανοτροφείο στη Βουλιαγμένη, όπως αποκαλύπτει το Capital.gr.

ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ "ΦΙΛΕΤΟ" 01 Ιουν 2023 | 07:33

Αργύρης Παπαργυρόπουλος: Στο σφυρί το σπίτι του γνωστού επιχειρηματία της κοσμικής Αθήνας, στη Γλυφάδα

Στο σφυρί βγαίνει ακίνητο του Αργύρη Παπαργυρόπουλου, ενός από τους πιο γνωστούς επιχειρηματίες της κοσμικής Αθήνας, που άλλαξε τον "χάρτη" της νυχτερινής ζωής της Αθήνας.

ΑΑΔΕ 31 Μαϊ 2023 | 21:12

Από αύριο 1η Ιουνίου τα νέα πιστοποιητικά ΕΝΦΙΑ

Τα νέα πιστοποιητικά ΕΝΦΙΑ διευκολύνουν τους πολίτες στις μεταβιβάσεις ακινήτων

31 Μαϊ 2023 | 19:38

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Συνεχιζόμενες υψηλές επιδόσεις και περαιτέρω ενίσχυση της ηγετικής θέσης σε όλες τις δραστηριότητες

Ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (Bloomberg: GEKTERNA GA / RIC: HRMr.AT) ανακοινώνει τα συνοπτικά οικονομικά αποτελέσματα για το Α’ Τρίμηνο του 2023.