Follow us

Food Expo: Πλήθος κόσμου και το 2025 - Καλή χρονιά η φετινή εάν ο Τραμπ δεν πατήσει το κουμπί των δασμών

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε μία ακόμα Food Expo. Τι είχαν να πουν οι συμμετέχοντες και οι εκτιμήσεις για το 2025.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
food expo

Αυλαία έριξε χθες η μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων της χώρας μας, η οποία δεν είναι άλλη από τη Food Expo, η οποία προσέλκυσε πλήθος επισκεπτών από το χώρο του F&B και όχι μόνο. Η εικόνα, αν και γνωστή στους περισσότερους επισκέπτες, δεν παύει να εντυπωσιάζει με τέσσερα Hall στα οποία φιλοξενήθηκαν τόσο μεγάλες όσο και μικρές εταιρείες, ενώ κάθε πάγκος ήταν γεμάτος με κόσμο.

Πελάτες, υφιστάμενοι αλλά και νέοι, περπάτησαν στα γνώριμα μέρη του Metropolitan Expo, πλησίον του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών "Ελευθέριος Βενιζέλος" και της Τεχνικής Βάσης της Aegean. Οι διάδρομοι ήταν γεμάτοι προϊόντα, γεύσεις και χρώματα, αλλά κυρίως άκουγε κανείς ζωηρές ομιλίες με αρκετές συμφωνίες να κλείνουν.

Δεν μπορεί κανείς να προβλέψει και την παρουσία κρατών από όλο τον κόσμο, όπως για παράδειγμα η Κόστα Ρίκα, που εμφανίστηκε στο κοινό ως "πρωταθλητή" της προστασίας των δασών ακολουθώντας πλήρως την ευρωπαϊκή οδηγία του Deforestation αλλά και ως ένας παράγων πολιτικής σταθερότητας και τήρησης του νόμου στην περιοχή.

Φυσικά, δεν έλειπαν και οι Περιφέρειες μαζί με τους τοπικούς συνεταιρισμούς και οι ιστορίες οικογενειακών επιχειρήσεων δεύτερης ή και τρίτης γενιάς, τόσο μεγάλες όσο και μικρές, οι οποίες ξεχώρισαν. Από την επίσκεψη της Κυριακής, ιδιαίτερο ενδιαφέρον μας προκάλεσαν η οικογένεια Μωραΐτη της εταιρείας Conditto, καθώς και η οικογένεια Χώτου, η οποία εδώ και τουλάχιστον έναν αιώνα είναι γνωστή για τα τυροκομικά της προϊόντα με ισχυρό εξαγωγικό χαρακτήρα.

Food Expo: Πλήθος κόσμου και το 2025 - Καλή χρονιά  η φετινή εάν ο Τραμπ δεν πατήσει το κουμπί των δασμών

Προβλέψεις για ένα εξαιρετικό 2025, υπό προϋποθέσεις

Για την πορεία της έκθεσης και τις προοπτικές του 2025 μας μίλησε ο Marketing Director της εταιρείας τροφίμων Kallas Inc, Κώστας Θεοφιλόπουλος.

"H Food Expo έχει εξελιχθεί στη βασικότερη έκθεση τροφίμων στην Νοτιοανατολική Ευρώπη. Για μια ακόμη χρονιά η έκθεση συγκέντρωσε μεγάλο ενδιαφέρον και μας επισκέφθηκαν πολλοί συνεργάτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό", ανέφερε.

Και πρόσθεσε: "Η Kallas Inc είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τις νέες επενδύσεις της σε μονάδες μεταποίησης – συσκευασίας τυριών, δημητριακών, λαχανικών και μιγμάτων πρωτεϊνών που θα αποτελέσουν τους πυλώνες ανάπτυξης των επόμενων ετών και να κλείσει σημαντικές συμφωνίες. Επίσης, στα πλαίσια του concept The Real Street Food οι επισκέπτες δοκίμασαν λαχταριστά tortilla wraps με προϊόντα της Kallas Inc που έφτιαξε μπροστά τους ο Σταύρος Βαρθαλίτης.

Όσον αφορά τις προσδοκίες για την πορεία της αγοράς τροφίμων φέτος, παρά την αβεβαιότητα που υπάρχει σε μεγάλες Ευρωπαϊκές χώρες λόγω των δασμών που έχει ανακοινώσει ο πρόεδρος Trump και της απρόβλεπτης πολιτικής του σε γεωπολιτικό επίπεδο, οι πρώτες ενδείξεις για τον τουρισμό αλλά και την εγχώρια αγορά είναι θετικές και αναμένεται μια αρκετά καλή χρονιά."

food expo

Για την έκθεση μίλησε και η Marketing Manager της Flavour Factory, Κατερίνα Γούναρη, δηλώνοντας ότι συγκεντρώνει όλο τον κλάδο και τους επιχειρηματίες, ενώ έχει αναβαθμιστεί τόσον όσο αφορά στα περίπτερα όσο και στο ανθρώπινο δυναμικό.

Στη φετινή της παρουσίαση, η Flavour Factory επιβεβαίωσε για ακόμη μια φορά τον ηγετικό της ρόλο στον χώρο της γαστρονομίας, προτείνοντας ένα ταξίδι γεύσεων από τις κουζίνες του κόσμου. Κεντρικό σημείο της παρουσίασης ήταν η ανάδειξη της ασιατικής κουζίνας, μέσα από την οποία το κοινό ανακαλύπτει νέες, εναλλακτικές και πιο εκλεπτυσμένες διατροφικές επιλογές.

Η ασιατική κουζίνα, με τις αυθεντικές γεύσεις και τις μοναδικές της συνταγές, δεν αποτελεί απλώς μια τάση, αλλά έναν διατροφικό τρόπο ζωής που προσφέρει ισορροπία, απόλαυση και καινοτομία. Μέσα από τα προϊόντα της, δίνει τη δυνατότητα στους καταναλωτές να επαναπροσδιορίσουν παραδοσιακές ελληνικές διατροφικές συνήθειες, όπως η νηστεία της Σαρακοστής, ενσωματώνοντας νέα στοιχεία που κάνουν τη διατροφή πιο ενδιαφέρουσα και δημιουργική.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη δυναμική παρουσία των νέων, αγοριών και κοριτσιών, που δείχνουν αυξημένο ενδιαφέρον για τις αυθεντικές ασιατικές γεύσεις και την τέχνη της μαγειρικής. Η αλληλεπίδραση αυτή δεν είναι τυχαία – η Flavour Factory μέσω της Oriental Express, έχει ξεκινήσει έναν ανοιχτό διάλογο με το νεανικό κοινό μέσα από τα ψηφιακά της κανάλια, ακούγοντας τις ανάγκες και τις προτιμήσεις τους, ώστε να ανταποκρίνεται με προϊόντα που ταιριάζουν στις σύγχρονες διατροφικές απαιτήσεις.

Με πρωτοποριακή προσέγγιση και βαθιά γνώση των παγκόσμιων τάσεων, η Flavour Factory συνεχίζει να καινοτομεί, συνδέοντας διαφορετικές κουλτούρες μέσα από τη γεύση και δημιουργώντας εμπειρίες που αναβαθμίζουν τη σύγχρονη διατροφή.

Η κα. Γούναρη, επισήμανε ότι τα προϊόντα θα εμφανιστούν τον Απρίλιο και σε τηλεοπτικές εκπομπές, ενώ αποτελούν λύση και για ειδικά κοινά, όπως οι Vegan και όσοι θέλουν να τρέφονται με gluten free τροφές.

Για το 2025 σχολίασε ότι θα είναι η χρονιά του μάρκετινγκ και της επικοινωνίας με το κοινό μέσω των ψηφιακών καναλιών. Πρόκειται για τη χρονιά της διάδρασης και χρειάζεται να γίνει ουσιαστικός διάλογος των εταιριών με το κοινό τους ώστε να δημιουργηθούν και να ενσωματωθούν νέες στρατηγικές.

Από πλευράς τιμών στόχος είναι αυτές να παραμείνουν σταθερές και ήδη γίνονται διαπραγματεύσεις με τους οίκους. Εκτίμησε, δε, ότι το 2025 θα είναι πολύ καλύτερο από το 2024 καθώς θα επέλθει η ασφάλεια και η ισορροπία, ενώ πιστεύει ότι θα υπάρξει ανάπτυξη.

Η τρίτη εταιρεία με την οποία μιλήσαμε είναι η Ink Design και δραστηριοποιείται στο χώρο της γραφιστικής, της παρουσίασης και της διαφήμισης. Ο ιδιοκτήτης της, Γιώργος Πιζάνης, ανέφερε ότι παρόλο που είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία του παίρνει μέρος στη FoodExpo, πρόκειται για μία πολύ καλή έκθεση με αρκετό ενδιαφέρον.

Για το 2025 εκτίμησε πως αν συνεχίσει όπως και το 2024 τότε θα είναι μία καλή χρονιά, ενώ από την πλευρά του διαφημιστή σχολίασε ότι δεν αποκλείεται να δεχθούμε ένα ισχυρό πλήγμα, εάν συνεχιστεί η κατάσταση στη Σαντορίνη με τις ισχυρές σεισμικές δονήσεις, καθώς ήδη ακυρώνουν τουρίστες από την Αμερική, την Αργεντινή και τη Βραζιλία. Για τους δασμούς ανέφερε ότι δε θα επηρεάσουν το κλάδο που δραστηριοποιείται η Ink Design, αλλά σίγουρα θα επηρεάσουν τους πελάτες της, δηλαδή τις εταιρείες τροφίμων-ποτών και τα τουριστικά θέρετρα.

Διαβάστε Επίσης

Πολύ καλή έκθεση χαρακτήρισε τη FoodExpo ο Γιώργος Χώτος της ομώνυμης εταιρείας τυροκομικών, η οποία έχει μεγάλη εξαγωγική δραστηριότητα, προσθέτοντας ότι ο κόσμος που την επισκέφθηκε ήταν σοβαρός και προερχόταν μόνο από τον κλάδο των τροφίμων. Δίνοντας με αυτό τον τρόπο την ευκαιρία για ουσιαστικές συζητήσεις, την ενισχυση των υφιστάμενων συνεργασιών και τη δημιουργία νέων.

Οι εκτιμήσεις του για το 2025 ήταν λακωνικές, αλλά και αισιόδοξες με το σύνθημα του να είναι "πάμε καλά".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Λένε πως αυτή είναι η πιο σκληροπυρηνική χασαποταβέρνα της πόλης

Η άφιξη του Agrios The Dirty Butcher έφερε την τσίκνα της χασαποταβέρνας και μαζί μια εναλλακτική πρόταση στην πιο κυριλέ γαστρογειτονιά των Ιλισίων.

22 Μαρ 2025 | 08:00

Ρέουμε μαζί με αρμονία - Οι δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού

Το φυσικό μεταλλικό Βίκος με το σύνθημα "Ρέουμε μαζί, σε αρμονία", δεσμεύεται να συνεχίσει τις προσπάθειες για την προστασία του νερού και του περιβάλλοντος

21 Μαρ 2025 | 12:37

Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑρρένΑ : Γιορτάζει τα πρώτα του γενέθλια - Οι ευκαιρίες και οι προκλήσεις στον κλάδο του νερού στην Ελλάδα

Στο The TOC μιλάει ο Διευθύνων Σύμβουλος της "Νερά Πηγών Γράμμου ΑΕ", Περικλής Κατριβάνος, για το προϊόν ΑρρένΑ. Ποιες είναι οι ευκαιρίες και οι προκλήσεις του κλάδου

19 Μαρ 2025 | 10:59

Μπισκότα ΒΙΟΛΑΝΤΑ: Παγκόσμια πρωτιά με το πρώτο πιστοποιητικό Zeta και δυναμική παρουσία στη FoodExpo 2025

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, η Βιολάντα έγραψε ιστορία, καθώς έγινε η πρώτη εταιρεία τροφίμων παγκοσμίως που έλαβε το πιστοποιητικό Zeta.

18 Μαρ 2025 | 08:00

Η Βιομηχανία των Τροφίμων: Προκλήσεις και ευκαιρίες για το 2025

Ο πρόεδρος του ΔΣ ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, Άγις Πιστιόλας για τις προκλήσεις και ευκαιρίες της βιομηχανίας τροφίμων για το 2025

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΣ ΚΟΛΟΣΣΟΣ 16 Μαρ 2025 | 09:00

Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων: Ηγετική Πορεία με Επενδύσεις και Βιώσιμη Ανάπτυξη

Διαθέτοντας ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο προϊόντων και πολλαπλές δραστηριότητες, η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων συνεχίζει να αναπτύσσεται δυναμικά.

15 Μαρ 2025 | 09:00

Το όραμα για τη γεωργία και τα τρόφιμα: Τα μέτρα για να διασφαλιστεί η επάρκεια και η βιωσιμότητα του αγροδιατροφικού κλάδου

Για έναν αποτελεσματικό επανασχεδιασμό απαιτείται όχι μόνο μια ολοκληρωμένη εθνική στρατηγική, αλλά και ένας συντονισμένος σχεδιασμός σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

14 Μαρ 2025 | 08:40

H Délifrance καινοτομεί ανταποκρινόμενη στις τάσεις της αγοράς και επενδύει στη βιωσιμότητα

Η νέα σειρά προϊόντων της Délifrance, με κύριο χαρακτηριστικό τα προσεκτικά επιλεγμένα και πιστοποιημένα συστατικά υψηλής ποιότητας.

13 Μαρ 2025 | 08:00

Kallas Inc: Με νέες επενδύσεις σε μεταποίηση και πρώτες ύλες ενισχύει την παρουσία και τη δυναμική της

Η Kallas Inc συμμετείχε δυναμικά στην Food Expo 2025, παρουσιάζοντας τις νέες επενδύσεις, τα νέα προϊόντα και τα νέα concept που αναπτύσσει

10 Μαρ 2025 | 14:17
09 Μαρ 2025 | 08:00

Οι προκλήσεις, οι ανατροπές αλλά και οι ευκαιρίες για τη βιομηχανία τροφίμων

Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος της βιομηχανίας τροφίμων

08 Μαρ 2025 | 08:00

Χρήστος Δεδούσης: Η καινοτομία, η ποιότητα και η εξωστρέφεια είναι το επιχειρηματικό DNA της Flavour Factory

Ο Χρήστος Δεδούσης αναφέρεται στις επενδύσεις, τις στρατηγικές επέκτασης, την καινοτομία και τη δέσμευση της Flavour Factory στο 2030 Net Zero Plan.

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 07 Μαρ 2025 | 09:00

Άννα Μάνη Παπαδημητρίου: Ανθεκτική η βιομηχανία τροφίμων - 900 εκατ. € για παραγωγικές επενδύσεις

Το σύγχρονο περιβάλλον της βιομηχανίας τροφίμων χαρακτηρίζεται από ταχεία μεταβολή και αυξημένες απαιτήσεις.

05 Μαρ 2025 | 18:14

Όλος ο κόσμος των τροφίμων και ποτών θα είναι στην FOOD EXPO 2025

Από τις 8 έως τις 10 Μαρτίου 2025, 1.300 κορυφαίες παραγωγικές και εμπορικές εταιρίες, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θα είναι στην FOOD EXPO, για να παρουσιάσουν πάνω από 50.000 εκλεκτά τρόφιμα και ποτά.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 30 Ιαν 2026 | 10:02

Ηθελε Ferrari χωρίς... ΦΠΑ και τη βάφτισε ενοικιαζόμενη: Η απίστευτη κομπίνα με εταιρεία - φάντασμα στην Πρέβεζα

Όλα ξεκίνησαν όταν μια εταιρεία, η οποία ιδρύθηκε στα χαρτιά στα τέλη του 2024 στην περιοχή της Πρέβεζας, αγόρασε από τη Γερμανία μια Ferrari αξίας 256.000 ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 30 Ιαν 2026 | 08:38

Οι αυξήσεις στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα που καταβάλλονται σήμερα - Λόγω φοροελαφρύνσεων [παραδείγματα]

Στόχος η αύξηση των αποδοχών των νοικοκυριών, ειδικά για χαμηλά και μεσαία εισοδήματα.

ΓΑΛΛΙΑ 30 Ιαν 2026 | 07:59

Γιατί η Metlen θέλει την Aluminium Dunkerque: Το πλεονέκτημά της λόγω της πολιτικής κατάστασης σε Γαλλία και Ευρώπη

Ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί για τη Metlen το ότι είναι η μόνη ευρωπαϊκή εταιρεία που εκδήλωσε ενδιαφέρον.

ΑΑΔΕ 30 Ιαν 2026 | 07:16

Νέα δυνατότητα για μικρές επιχειρήσεις: Πωλήσεις χωρίς ΦΠΑ έως 100.000€ στην ευρωπαϊκή αγορά

Σε λειτουργία βρίσκεται η ειδική εφαρμογή της ΑΑΔΕ σχετικά με τις μικρές επιχειρήσεις - Τα οφέλη και η διαδικασία των αιτήσεων.

ΛΗΓΕΙ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ 29 Ιαν 2026 | 18:22

Κίνδυνος για 18.000 επιχειρήσεις από τις 12 Φεβρουαρίου να μην εκδίδουν νόμιμα τιμολόγια

Δύο εβδομάδες απέμειναν μέχρι τη λήξη της προθεσμίας (12/02), για 38.000 επιχειρήσεις

29 Ιαν 2026 | 11:52

Ομαδικές αγωγές ετοιμάζει το ΙΝΚΑ κατά του ΔΕΔΔΗΕ για τις ρευματοκλοπές

Κατάθεση ομαδικών αγωγών κατά του ΔΕΔΔΗΕ από πλευράς ΙΝΚΑ.

Η ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ ΤΗΣ ΕΚΤΟΞΕΥΣΗΣ 29 Ιαν 2026 | 10:02

Γιατί εκτοξεύτηκε η αξία της χρυσής λίρας: Τριπλασιάστηκε σε 5 χρόνια, είναι ίση με έναν καθαρό μέσο μισθό

Αλλεπάλληλα ιστορικά ρεκόρ στην διεθνή τιμή του χρυσού - Προς 1167 ευρώ η μία πωλείται η χρυσή λίρα - Γιατί συνεχίζεται το ξέφρενο ράλι.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 29 Ιαν 2026 | 09:43

Ποια μέτρα προωθούνται για τη στεγαστική κρίση: Τα νέα πρόγράμματα "Κατασκευάζω-Νοικιάζω" και "Ανακαινίζω-Νοικιάζω"

Νέα και ενισχυμένα στεγαστικά προγράμματα, φορολογικά κίνητρα και περιορισμοί στη βραχυχρόνια μίσθωση είναι στη "φαρέτρα" της κυβέρνησης, για τη στεγαστική κρίση.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ 29 Ιαν 2026 | 07:57

Ποια ταμεία δίνουν τις μεγαλύτερες συντάξεις, η πρώτη 10άδα - Η λίστα μετά τις αυξήσεις

Για 10 ταμεία η μέση σύνταξη γήρατος είναι πάνω από τα 1.400 ευρώ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 29 Ιαν 2026 | 07:23

ΦΠΑ: Οι ανοιχτές "πληγές" που στοιχίζουν στους αδύναμους εισοδηματικά φορολογούμενους

Πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχουν κάνει αλλαγές στους συντελεστές ΦΠΑ τους από πέρυσι.

ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗΣ 28 Ιαν 2026 | 18:12

"Ανακαινίζω": Ερχεται νέο πρόγραμμα, ποια ακίνητα θα αφορά - Από τον Μάιο οι αιτήσεις

Ο κ. Παπαθανάσης διευκρίνισε ότι θα αφορά όχι μόνο σπίτια που είναι κλειστά αλλά και οικίες που χρησιμοποιούνται για ιδιοκατοίκηση.

28 Ιαν 2026 | 16:30

Amazon: Προχωρά στην περικοπή 16.000 θέσεων εργασίας σε όλο τον κόσμο - Επικεντρώνει στην τεχνητή νοημοσύνη

Τον Ιούνιο, ο επικεφαλής της Amazon Άντι Τζάσι είχε κάνει γνωστή την πρόθεσή του να μειώσει το κόστος

28 Ιαν 2026 | 12:08

Ερχονται μέτρα ελάφρυνσης 1,5 δισ. ευρώ για τις επιχειρήσεις

Οι συζητήσεις για όλα αυτά θα ξεκινήσουν στο τέλος Φεβρουαρίου, όταν πλέον θα οριστικοποιηθούν τα δημοσιονομικά στοιχεία του προηγούμενου έτους.

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ 28 Ιαν 2026 | 08:50

ΑΑΔΕ: Καταπολέμηση φοροδιαφυγής με τη χρήση ψηφιακών εργαλείων - Τι αλλάζει μέσα στο 2026

Σε νέα φάση ψηφιακού μετασχηματισμού περνά η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), με στόχο την πλήρη ψηφιοποίηση των φορολογικών ελέγχων μέσα στο 2026.

ΝΕΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΕΣ 28 Ιαν 2026 | 08:22

Πόσο αυξάνονται οι εισφορές για επαγγελματίες και αγρότες – Τα νέα ποσά

Στα 160,32 ευρώ τον μήνα από 156,41 ευρώ το 2025 διαμορφώνεται η εισφορά κύριας ασφάλισης για τους νέους ελεύθερους επαγγελματίες που δεν έχουν συμπληρώσει 5ετία από την πρώτη έναρξη της δραστηριότητάς τους

ΣΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ 28 Ιαν 2026 | 07:35

Αυτοί είναι οι 4 λόγοι που πολυτελή ακίνητα παραμένουν απούλητα, ενώ η αγορά κινείται

Η εικόνα της αγοράς πολυτελών κατοικιών δείχνει σαφή κινητικότητα, με συναλλαγές να πραγματοποιούνται σταθερά σε επιλεγμένες περιοχές, όπως Αθηναϊκή Ριβιέρα και Β. Προάστια.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 27 Ιαν 2026 | 11:05

H ώρα του ιδιωτικού τομέα: Πόσο αυξάνονται οι μισθοί Ιανουαρίου που καταβάλλονται την Παρασκευή [παραδείγματα]

Ποιοι θα δουν τα πολλά, ποιοι τα λίγα και ποιοι... τίποτα - Μεταβολές από 0 ευρώ έως και 378 ευρώ τον μήνα.

E-GROCERY 27 Ιαν 2026 | 08:46

Σκλαβενίτης: Επενδύει στο online delivery, ψάχνει ακίνητα στην Αττική

Ο κορυφαίος λιανέμπορος δεν έχει απλά ένα ψηφιακό κανάλι πωλήσεων, αλλά επεκτείνεται οριζόντια και κάθετα στο e-grocery.

ΑΑΔΕ 27 Ιαν 2026 | 08:17

Στο στόχαστρο της εφορίας οι αγοραπωλησίες ακινήτων - Ποιες θα ελεγχθούν

Στο μικροσκόπιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων βρίσκονται αγοραπωλησίες ακινήτων μεγάλης αξίας, καθώς ενέχουν αυξημένο κίνδυνο φοροδιαφυγής.

ΜΠΙΣΚΟΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ 27 Ιαν 2026 | 07:40

Βιολάντα: Ο συνοικιακός φούρνος στα Τρίκαλα που έγινε εξαγωγική υπερδύναμη - Η διαδρομή της εταιρίας πριν την τραγωδία

Πώς ένας συνοικιακός φούρνος από τα Τρίκαλα κατάφερε να γίνει εξαγωγική υπερδύναμη - Το παιχνίδι της μοίρας για τη "Βιολάντα" στις 26 Ιανουαρίου.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ 27 Ιαν 2026 | 07:29

Επικαιροποίηση ΚΑΔ: "Καμπανάκι" από τους λογιστές για αλαλούμ ενόψει φορολογικών δηλώσεων

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, τον Μάρτιο του 2026 θα αναθεωρηθούν οι ΚΑΔ για περίπου 1,9 εκατ. επαγγελματίες και επιχειρήσεις.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ 26 Ιαν 2026 | 13:09

Από τα Τρίκαλα στον κόσμο: Η ιστορία της εταιρείας "Βιολάντα" με 200 προϊόντα και εξαγωγή σε 40 χώρες

Τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς διερευνά κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας

ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗ 26 Ιαν 2026 | 10:44

Ποια ελληνικά νησιά κέρδισαν το ενδιαφέρον στο Travel & Adventure Show στη Νέα Υόρκη

Πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες τουριστικές διοργανώσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες για το ευρύ κοινό αλλά και για επαγγελματίες του τουρισμού.

ΑΑΔΕ 26 Ιαν 2026 | 08:10

IRIS: Σαρωτικούς ελέγχους σε 24ωρη βάση φέρνει ο διπλασιασμός των ορίων στις συναλλαγές

Με στόχο την διασφάλιση της πλήρους καταγραφής των συναλλαγών και τον περιορισμό της φοροδιαφυγής, οι έλεγχοι θα είναι σαρωτικοί και σε 24ωρη βάση.

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ - ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ 26 Ιαν 2026 | 07:48
"ΕΣΠΑΣΑΝ" ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ 25 Ιαν 2026 | 10:33

Καποδίστριας, Κάλαντα των Χριστουγέννων και Σπασμένη Φλέβα φέρνουν τους Έλληνες πίσω στο σινεμά με έσοδα εκατομμυρίων ευρώ

Πως κατάφεραν οι τρεις ελληνικές παραγωγές να επικρατήσουν έναντι του διεθνούς ανταγωνισμού στο ελληνικό Box Office

ΥΠΕΝ 25 Ιαν 2026 | 10:11

Νέο "πακέτο" δράσεων για εξοικονόμηση ενέργειας στα κτίρια - Η δομή των νέων προγραμμάτων

Η Οδηγία προβλέπει ως στόχο για τα κτίρια κατοικιών τη μείωση της χρήσης πρωτογενούς ενέργειας

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ 25 Ιαν 2026 | 08:37

Εβδομάδα αυξήσεων για ένα εκατομμύριο εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα: Ποιοι θα ωφεληθούν - Παραδείγματα

Οι αναπροσαρμογές στις κλίμακες προβλέπουν μειώσεις στους συντελεστές φόρου εισοδήματος από 2 έως και 8 ποσοστιαίες μονάδες για τη συντριπτική πλειονότητα των εργαζομένων

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 24 Ιαν 2026 | 10:04

Τρία νέα ψηφιακά "όπλα" για τη σύλληψη της φοροδιαφυγής ανοίγουν δρόμο για νέες ελαφρύνσεις

Στο υπουργείο Οικονομικών εκτιμούν ότι και εφέτος η αύξηση των εσόδων από τη φοροδιαφυγή θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα

ΝΕΑ ΑΥΞΗΣΗ 24 Ιαν 2026 | 09:33

Κατώτατος μισθός: Σε φάση διαβούλευσης η διαδικασία για την νέα αύξηση το 2026 - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027

Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί με την εισήγηση της υπουργού Εργασίας στο υπουργικό συμβούλιο, με στόχο ο νέος κατώτατος μισθός να τεθεί σε ισχύ από τον Απρίλιο 2026.

ΑΑΔΕ 24 Ιαν 2026 | 09:23
ΝΕΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΜΑΚΑ 24 Ιαν 2026 | 09:01

Ποιοι εργαζόμενοι θα δουν αυξήσεις στον μισθό τους στο τέλος του μήνα

Οι αυξήσεις με βάση τη νέα φορολογική κλίμακα φτάνουν έως και τα 4.800 ευρώ τον χρόνο, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος, την οικογενειακή κατάσταση και την ηλικία.

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΟΡΟΣΗΜΟ 23 Ιαν 2026 | 10:55

Τo μεγάλο deal για το TikTok στις ΗΠΑ: Ποιες εταιρείες ηγούνται της αμερικανικής κοινοπραξίας που πήρε την πλειοψηφία

Η νέα οντότητα ονομάζεται TikTok USDS Joint Venture LLC και θα διασφαλίσει τα δεδομένα των χρηστών στις ΗΠΑ

ΕΞΟΙΚΕΙΩΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ 23 Ιαν 2026 | 09:01

Από τα 185.000 καταναλωτικά δάνεια τα επτά στα δέκα εκταμιεύονται πλέον ψηφιακά

Στο σύνολο των 185.000 περίπου καταναλωτικών δανείων σχεδόν επτά στα δέκα χορηγήθηκαν από τον υπολογιστή ή από το κινητό.

Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ 23 Ιαν 2026 | 08:33
ΑΝΑΚΑΤΑΝΟΜΗ ΠΟΡΩΝ 23 Ιαν 2026 | 06:44

Κρυμμένος θησαυρός στα ακίνητα με "μαύρα" ενοίκια των... 20€ - Το σενάριο για επιβολή ελάχιστου τεκμαρτού

Τα φώτα στρέφονται στα ακραία χαμηλά εισοδήματα από ενοίκια, να δηλωθούν, να φορολογηθούν και τα έσοδα να χρησιμοποιηθούν για τη μείωση φορολογικών συντελεστών.

22 Ιαν 2026 | 20:22

Με δωρεά η προμήθεια νέου Συστήματος Επικοινωνιών και Καταγραφής Φωνής στην ΥΠΑ

Πρόσκληση στις εταιρείες "Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Α.Ε.", "Fraport Greece", Aegean Airlines, Sky Express και Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ να αναλάβουν τη δαπάνη

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ 22 Ιαν 2026 | 16:39

Αλλάζουν οι υφιστάμενοι ΚΑΔ για 1,9 εκατ. ΑΦΜ - Πώς θα κάνουν αλλαγές επιχειρήσεις και επαγγελματίες

Η ΑΑΔΕ ενημερώνει ότι η αυτόματη επικαιροποίηση γίνεται προκειμένου να διασφαλιστεί η πλήρης εναρμόνιση με τα νέα ευρωπαϊκά στατιστικά πρότυπα, από 1/3/2026.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ 22 Ιαν 2026 | 16:14

Κωστής Χατζηδάκης: Κανείς δεν θέλει τον παλιό ΟΠΕΚΕΠΕ της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ

"Να βγούμε από την αντίληψη ότι το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης είναι υπουργείο αποζημιώσεων και επιδοτήσεων", ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 22 Ιαν 2026 | 09:50

Κεραμέως: Από 1 Απριλίου η νέα αύξηση του κατώτατου μισθού - Φεβρουάριο το νομοσχέδιο για τις συλλογικές συμβάσεις

Η κ. Κεραμέως επιβεβαίωσε ότι από την 1η Απριλίου θα ισχύσει νέα αύξηση του κατώτατου μισθού - Παραμένει σε ισχύ η κυβερνητική δέσμευση για 950 ευρώ το 2027.

ΛΑΜΟΓΙΕΣ 21 Ιαν 2026 | 14:53

"Μυστήρια" με τον νέο ΟΠΕΚΕΠΕ εντός της ΑΑΔΕ: Υπάλληλοι κολλητοί του Φραπέ σε θέσεις ευθύνης

Περίεργες τοποθετήσεις στο νέο οργανόγραμμα του ΟΠΕΚΕΠΕ εντός της ΑΑΔΕ

ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ 21 Ιαν 2026 | 13:05

ΚΕΦΙΜ: Η Ελλάδα έχει τη δεύτερη υψηλότερη πραγματική φορολόγηση της εργασίας στην ΕΕ

Ο πραγματικός φορολογικός συντελεστής στην εργασία στην Ελλάδα διαμορφώθηκε το 2023 στο 40,5%,

ΣΤΟΧΟΙ ΓΙΑ ΤΟ 2026 21 Ιαν 2026 | 11:41

Το χαρτί Μητσοτάκη για τις εκλογές: Σταθερότητα, μειώσεις φόρων και μεταρρυθμίσεις εν μέσω διεθνούς τρικυμίας

H παρουσίαση των 30 μεταρρυθμίσεων και των 10 νομοσχεδίων από τους Κωστή Χατζηδάκη και Άκη Σκέρτσο ήταν στην πραγματικότητα ένα πολιτικό μήνυμα.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ 21 Ιαν 2026 | 07:25

Φάρμα Κουκάκη: Από το ζευγάρι που πούλαγε γάλα στο Κιλκίς το 1977 στην είσοδο του κολοσσού των 400 εκατ. ευρώ

Ποια είναι η Φάρμα Κουκάκη, η οποία προσέλκυσε το Fund Eos Capital του Απόστολου Ταμβακάκη.

ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ 21 Ιαν 2026 | 07:16

"Διπλός" ΕΝΦΙΑ φέτος για τα κλειστά ακίνητα τραπεζών και servicers

Διπλάσιο ΕΝΦΙΑ θα πληρώσουν φέτος τράπεζες και εταιρείες διαχείρισης κόκκινων δανείων (servicers) για τα χιλιάδες κλειστά ακίνητα που έχουν στα χαρτοφυλάκια τους.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ 20 Ιαν 2026 | 23:18

ΑΑΔΕ: Το χαρτζιλίκι των γονιών στα παιδιά μέσω IRIS δεν είναι δωρεά και δεν δηλώνεται

Συνεπώς, δεν απαιτείται η υποβολή σχετικής δήλωσης δωρεάς για τέτοιου είδους μεταφορές χρημάτων

ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ 20 Ιαν 2026 | 12:58

Ο Θάνος Τζήμερος γράφει "πικρές αλήθειες" για τους αγρότες και την ΚΑΠ: "Το πρόβλημα είναι στην επιδότηση"

Αν κάποιος θέλει να είναι αγρότης, το κράτος μπορεί να τον βοηθήσει, όχι όμως με χρήματα που αφαιρούνται διά της βίας από την τσέπη κάποιου άλλου πολίτη.

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ 20 Ιαν 2026 | 11:35

Θηλιά στο λαιμό καταγγέλλουν εκδότες και βιβλιοπώλες - Αντιδρούν στις οnline πωλήσεις "μεταχειρισμένων" νέων βιβλίων

Βιβλία που έχουν εκδοθεί πρόσφατα πωλούνται με εκπτώσεις από 30% έως και 50% καταγγέλλει ο πρόεδρος της Εταιρείας Συγγραφέων, Κώστας Κατσουλάρης.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 20 Ιαν 2026 | 08:53

Ακίνητα: Ανοιξε η πλατφόρμα για τις αλλαγές στο Ε9 - Τα 10 βήματα

Με βάση τις αλλαγές που θα δηλωθούν στη διάρκεια του τρέχοντος έτους, θα υπολογισθεί ο ΕΝΦΙΑ της επόμενης χρονιάς.

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ 20 Ιαν 2026 | 08:25

Πώς θα υπολογιστούν οι επικουρικές συντάξεις των νέων ως 35 ετών

Χαμηλά μπαίνει ο πήχης των μελλοντικών συντάξεων για τους νέους ασφαλισμένους, από το επικουρικό ταμείο της νέας γενιάς, το ΤΕΚΑ.

20 Ιαν 2026 | 08:05

Ερχεται νέα μείωση φόρου στα ενοίκια

Κεντρικό ρόλο στο όλο εγχείρημα θα παίξει το Μητρώο Ακινήτων, καθώς θα αποκαλύψει κρυφά ενοίκια και αδρανή ακίνητα.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ EUROGROUP 20 Ιαν 2026 | 00:18

Eurogroup: Ο Μπόρις Βούιτσιτς επιλέχθηκε για τη θέση του αντιπροέδρου της ΕΚΤ

Κατά τη διάρκεια της θητείας του, διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην προετοιμασία και την ένταξη της Κροατίας στη ζώνη του ευρώ, η οποία ολοκληρώθηκε το 2023

ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ 19 Ιαν 2026 | 23:16

Eurogroup: Σαφείς θέσεις Πιερρακάκη για Γροιλανδία και δασμούς - "Η Ευρώπη οφείλει να μείνει ενωμένη"

Ο πρόεδρος του Eurogroup τόνισε ότι "η εδαφική ακεραιότητα και η κυριαρχία αποτελούν θεμελιώδεις αρχές του διεθνούς δικαίου, κρίσιμες για την Ευρώπη αλλά και για τη διεθνή κοινότητα συνολικά"

ΣΤΟ ΩΔΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ 19 Ιαν 2026 | 20:24

Μητσοτάκης για τη συνάντηση με τους αγρότες: Κάθε λύση πρέπει να σέβεται τις δημοσιονομικές δυνατότητες της χώρας

Η συνάντηση με τους "σκληρούς" αγρότες καθυστέρησε πολύ, παραδέχθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά πρόσθεσε: "καλύτερα αργά, παρά ποτέ"

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ 19 Ιαν 2026 | 12:26

Ενέργεια: Αύξηση 36% σε έναν μήνα στην τιμή του φυσικού αερίου

Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν σε μεγάλο μέρος της Ευρώπης αποτυπώνονται πλέον ξεκάθαρα στην αγορά ενέργειας

ΤΙ ΖΗΤΟΥΝ 19 Ιαν 2026 | 08:53

Μετ’ εμποδίων η ηλεκτροκίνηση στα ταξί - Νέα 48ωρη απεργία και ανοιχτό μέτωπο με το υπ. Μεταφορών

Χαρακτηριστικά όξυνσης προσλαμβάνει η "διελκυστίνδα" μεταξύ των αυτοκινητιστών ταξί και του υπ. Μεταφορών, με επίμαχο θέμα την υποχρεωτική μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση,.

Η ΑΤΖΕΝΤΑ 19 Ιαν 2026 | 08:44

Πρεμιέρα Πιερρακάκη στο Eurogroup υπό την απειλή δασμών Τραμπ - Ποιος θα εκπροσωπεί την Ελλάδα

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης θα προεδρεύσει σήμερα στην πρώτη συνεδρίαση του 2026 και την πρώτη με τον ίδιο στην κεντρική θέση.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 19 Ιαν 2026 | 08:24

Ποιοι φορολογούμενοι δεν θα χρειαστεί να συμπληρώσουν τη φορολογική δήλωση - Tα 4 SOS

Σε καθεστώς αυτόματης εκκαθάρισης εισέρχεται φέτος σχεδόν το 30% των φορολογικών δηλώσεων, οι οποίες θα είναι και έτοιμες για υποβολή από την ΑΑΔΕ.

"ΧΑΡΤΗΣ" 19 Ιαν 2026 | 07:58

Οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ από σήμερα έως την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου

Το χρηματικό ποσό των 85.666.878,27 ευρώ θα κατατεθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς 104.753 δικαιούχων, από σήμερα Δευτέρα έως την Παρασκευή.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ 18 Ιαν 2026 | 10:41

Χατζηδάκης: Να περάσουμε από τις επιδοτήσεις στην αγροτική ανάπτυξη - Οι ελαφρύνσεις για το 2027 στην ώρα τους

Ο Κωστής Χατζηδάκης, ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν αισθάνθηκε ποτέ ότι είναι "απέναντι" στους αγρότες.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥΣ 18 Ιαν 2026 | 08:45

ZEUS Ακτινίδια: Η ελληνική εξαγωγική υπερδύναμη από την Πιερία που είναι το Nο.1 στη Μεγάλη Βρετανία

Ποιος είναι ο συνεταιρισμός ZEUS Ακτινίδια που αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς ακτινιδίου, σταφυλιού και βερίκοκων.

ΟΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 17 Ιαν 2026 | 19:38

Επίσημο: Η ΕΕ και το μπλοκ Mercosur υπέγραψαν τη συμφωνία ελεύθερων συναλλαγών

Η συμφωνία μεταξύ ΕΕ και των χωρών της Νότιας Αμερικής έγινε πράξη, παρά τις αντιδράσεις στο ευρωπαϊκό μπλοκ

17 Ιαν 2026 | 13:03

Πέθανε στα 95 του χρόνια ο Νίκος Στασινόπουλος της Βιοχάλκο

Η επίσημη αναφορά στον Νίκο Στασινόπουλο στην ιστοσελίδα του ομίλου

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 17 Ιαν 2026 | 12:24

Πώς να γλιτώσετε φόρο ΕΝΦΙΑ 2026: Οδηγός διόρθωσης Ε9 πριν τη λήξη στις 31/1

Λήγει η προθεσμία για το Ε9 στις 31 Ιανουαρίου 2026 - Πώς να κάνετε τροποποιητική δήλωση και ποια είναι τα συχνά λάθη που αυξάνουν τον ΕΝΦΙΑ

17 Ιαν 2026 | 12:07

Χειμερινές εκπτώσεις: Ποιες Κυριακές είναι ανοικτά τα καταστήματα

Λόγω χειμερινών εκπτώσεων, τα εμπορικά καταστήματα θα λειτουργήσουν τις Κυριακές, 18 και 25 Ιανουαρίου

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥ 17 Ιαν 2026 | 09:33
Η ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 17 Ιαν 2026 | 08:57

e-ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Φεβρουαρίου 2026

Οι ημερομηνίες πληρωμής ακολουθούν τον κανόνα του διαχωρισμού μεταξύ μισθωτών και μη μισθωτών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 17 Ιαν 2026 | 08:47

Ο "χάρτης" των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 23 Ιανουαρίου

Τι θα πληρωθεί την ερχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

16 Ιαν 2026 | 17:19

Νέα έκδοση εντόκων γραμματίων του ελληνικού Δημοσίου με εξάμηνη διάρκεια

Η ημερομηνία διακανονισμού (settlement) θα είναι η Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2026 (Τ+2).

ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ 16 Ιαν 2026 | 13:06

Πάνω από 500.000 δικαιούχοι έκπτωσης στον ΕΝΦΙΑ λόγω ασφαλισμένου ακινήτου – Ποιοι τη χάνουν λόγω εισοδήματος

Το συνολικό κονδύλι για τις "ειδικές εκπτώσεις" στον ΕΝΦΙΑ αναμένεται να ξεπεράσει τα 100 εκατ. ευρώ.

ΑΑΔΕ 16 Ιαν 2026 | 07:57

Μείωση έως 20% στον ΕΝΦΙΑ με ασφάλιση κατοικίας: Οδηγός της ΑΑΔΕ με 20 απαντήσεις, πληροφορίες και παραδείγματα

Το μέγιστο ποσοστό έκπτωσης 20% στον ΕΝΦΙΑ αφορά κατοικίες συνολικής αντικειμενικής αξίας έως 500.000 ευρώ.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ 15 Ιαν 2026 | 19:12

IRIS: Διπλασιάζεται το ημερήσιο όριο πληρωμών από σήμερα Πέμπτη 15/1

Πλέον επιτρέπονται άμεσες πληρωμές έως 1.000 ευρώ, "απλά, γρήγορα και χωρίς καμία προμήθεια για τους πολίτες"

ΠΙΣΤΩΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ Μ.Ο. 203 ΕΥΡΩ 15 Ιαν 2026 | 18:13

Επιστροφή ενοικίου: Νέες πληρωμές σε επιπλέον επτά χιλιάδες δικαιούχους - Άλλοι 27.000 δεν έχουν δηλώσει ΙΒΑΝ

Πιστώθηκαν κατά μέσο όρο 203 ευρώ σε κάθε δικαιούχο, ποσόν το οποίο αντιστοιχεί στο μέσο ενοίκιο

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ OPEN 15 Ιαν 2026 | 15:48

Επιμένει ο Πλακιάς για Καρυστιανού: Μόνο ζημιά στο θέμα των Τεμπών κάνει η ίδρυση κόμματος

Δεν έκρυψε την απογοήτευσή του για τις εξελίξεις στο δικαστικό σκέλος της υπόθεσης ο κ. Πλακιάς

ΛΥΣΕΙΣ ΤΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ 15 Ιαν 2026 | 12:23

Δ. Αλεξάνδρου (Ubitech): Ύστερα από 20 χρόνια ζωής, θα αποδείξουμε πως η ελληνική τεχνολογία είναι εξαγώγιμη

Ποια είναι τα επόμενα βήματα της εταιρείας. Τι σηματοδοτεί το rebranding της.

ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ 15 Ιαν 2026 | 07:37

Γιατί οι Ελληνες πληρώνουν ακριβότερα το ελαιόλαδο - Από τον παραγωγό στο ράφι

Το χρονικό μιας ανατίμησης που "έκαψε" τα νοικοκυριά - Γιατί πληρώνουμε τόσο ακριβό το ελαιόλαδο.

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ 15 Ιαν 2026 | 06:48

Επίδομα ενοικίου: Σήμερα η πληρωμή των τελευταίων δικαιούχων του 2025

Το 2025 ήταν η πρώτη χρονιά που υλοποιήθηκε το μέτρο της επιστροφής ενοικίου.

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 14 Ιαν 2026 | 15:43

Νέα 6ήμερη άδεια με αποδοχές για εργαζόμενους γονείς - Ποιους αφορά

Η διάταξη περιλαμβάνεται σε σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο έχει κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση

ΣΕ ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ 14 Ιαν 2026 | 12:10

Ποιοι διάδρομοι super market έγιναν... απροσπέλαστοι: Αύξηση 27% στο μοσχάρι, 20% σε καφέδες και σοκολάτες

Αυτό που "χτυπάει" στην ψυχολογία και στην τσέπη του καταναλωτή είναι οι ανατιμήσεις στα προϊόντα διατροφής και ευρείας κατανάλωσης.

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ 14 Ιαν 2026 | 11:52

Γιατί τα ψιλικατζίδικα και τα περίπτερα αγκομαχούν, ενώ το λιανεμπόριο ανθίζει (και) λόγω τουρισμού

Χρονιά ρεκόρ ήταν το 2025 για το λιανεμπόριο τροφίμων. Πώς επηρεάζει το Airbnb τις αγοραστικές συνήθειες.

ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ 14 Ιαν 2026 | 09:28

Πόση θα είναι η νέα μείωση εισφορών και τι σημαίνει για εργαζόμενους και επιχειρήσεις

Η νέα μείωση στις εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές θα έρθει σε συνέχεια δυο περικοπών που έγιναν εντός του 2025.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΑΔΕ 14 Ιαν 2026 | 07:35

Τέλος το ΣΔΟΕ: Από Μάρτιο έρχεται η ΔΕΟΣ για να καταπατήσει το οικονομικό έγκλημα - Ολες οι αρμοδιότητες

Στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου μπαίνει από τις 16 Μαρτίου η νέα ελεγκτική διεύθυνση ΔΕΟΣ, η οποία αντικαθιστά το ΣΔΟΕ.

ΣΤΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ 13 Ιαν 2026 | 20:05

Τρία και όχι τέσσερα είναι τα ελληνόκτητα δεξαμενόπλοια που δέχθηκαν επίθεση drones ανοικτά του Νοβοροσίσκ

Κοινός παρονομαστής και στις τρεις περιπτώσεις είναι τα σοβαρά κενά πληροφόρησης

ΕΝΤΟΝΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ 13 Ιαν 2026 | 19:23

Μεγάλη ζήτηση για το 10ετές ομόλογο του Ελληνικού Δημοσίου - Προσφορές μεγαλύτερες των 51 δισ. ευρώ

Με την έκδοση αυτή του 10ετούς ομολόγου το Ελληνικό Δημόσιο θα αντλήσει 4 δισ. ευρώ