Follow us

Γ. Περιστέρης: Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ διανύει την πιο παραγωγική περίοδο και αυτό είναι μόνο η αρχή

Για σημαντική ενίσχυση των χρηματοοικονομικών μεγεθών του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ έκανε λόγο ο διευθύνων σύμβουλος, Γ. Περιστέρης.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Γιώργος Περιστέρης

Ομιλία στη σημερινή Τακτική Γενική Συνέλευση της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ πραγματοποίησε ο Γιώργος Περιστέρης, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, σημειώνοντας ότι η εταιρεία διανύει την πιο παραγωγική της περίοδο.

Αναλυτικά όλη η ομιλία του Γ. Περιστέρη

"Αγαπητοί μέτοχοι, φίλες και φίλοι,

Σας καλωσορίζω στην ετήσια τακτική γενική συνέλευση του Ομίλου μας.

Το 2022 ήταν ένα έτος μεγάλων προκλήσεων με την ενεργειακή κρίση, τον πόλεμο στην Ουκρανία, και τις πληθωριστικές και επιτοκιακές πιέσεις να δοκιμάζουν το διεθνές οικονομικό και επιχειρηματικό περιβάλλον.

Παρά τις διεθνείς γεωπολιτικές και μακροοικονομικές αβεβαιότητες, ωστόσο, ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ παραμένοντας προσηλωμένος στην αναπτυξιακή του πορεία, κατέγραψε σημαντική ενίσχυση των χρηματοοικονομικών του μεγεθών, καθώς η ισχυρή λειτουργική επίδοση σε όλους τους τομείς δραστηριοποίησης οδήγησε στην αύξηση των οικονομικών μεγεθών και στην περαιτέρω βελτίωση της χρηματοοικονομικής θέσης του Ομίλου.

Τα συνολικά έσοδα του Όμιλου για το 2022 σχεδόν τετραπλασιάστηκαν έναντι του 2021 και προσέγγισαν τα 4 δισ. ευρώ.

Η λειτουργική κερδοφορία (προσαρμοσμένο EBITDA) διπλασιάστηκε στα 661,8 εκατ. ευρώ έναντι 323,5 εκατ. ευρώ για το 2021.

Ενώ τα καθαρά κέρδη αποδιδόμενα στους μετόχους προσαρμοσμένα για μη λειτουργικά αποτελέσματα για το 2022 ανήλθαν σε 174,4 εκατ. ευρώ, σχεδόν 6 φορές περισσότερα από τα 33,1 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος.

Γ. Περιστέρης: Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ διανύει την πιο παραγωγική περίοδο και αυτό είναι μόνο η αρχή

Παράλληλα – απέναντι σε αυτό το δυσχερές διεθνές χρηματοοικονομικό περιβάλλον - τα συνολικά ταμειακά διαθέσιμα αυξήθηκαν στα 1,5 δισ. ευρώ, ενώ πετύχαμε τον περιορισμό του συντελεστή Καθαρό Χρέος/Προσαρμοσμένο EBITDA στο 2.3x έναντι 3.8x για το προηγούμενο έτος, παρά τις αυξημένες επενδύσεις (338,4 εκατ. ευρώ για το 2022 έναντι 245,6 για το 2021).

Η προαναφερθείσα οικονομική επίδοση αντανακλά βεβαίως την αποτελεσματική επιχειρησιακή λειτουργία του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Η αλήθεια είναι πως η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ διανύει την πιο παραγωγική περίοδο στην ιστορία της και αυτό είναι μόνο η αρχή.

Είμαστε ηγέτες σε όλους τους τομείς δραστηριοποίησής μας:

Στις Παραχωρήσεις, με περισσότερα από 1.500 χλμ. αυτοκινητοδρόμων υπό διαχείριση (μετά την προσθήκη της Εγνατίας) και εμβληματικά έργα που αντιστοιχούν σε επενδύσεις δισεκατομμυρίων ευρώ, όπως ο νέος Διεθνής Αερολιμένας Ηρακλείου Κρήτης, το Ολοκληρωμένο Τουριστικό Συγκρότημα στο Ελληνικό, η νέα μονάδα ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο στην Κομοτηνή κλπ. Παράλληλα, στον τομέα των ΣΔΙΤ, το οδικό τμήμα Χερσόνησος – Νεάπολη του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ), η Ολοκληρωμένη Διαχείριση Απορριμμάτων στις Περιφέρειες Ηπείρου και Πελοποννήσου, το ηλεκτρονικό εισιτήριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά και η ανάπτυξη του δικτύου υποδομών υπερυψηλών ταχυτήτων internet (ultra fast broadband).

Η μεγαλύτερη κατασκευαστική εταιρεία με έσοδα πάνω από 1 δισ. και ανεκτέλεστο 5,5 δισ. ευρώ.

Ο κορυφαίος Έλληνας επενδυτής στην παραγωγή και αποθήκευση καθαρής ενέργειας με εγκατεστημένη ισχύ που μέχρι το φθινόπωρο θα ξεπεράσει τα 1.200 MW, μέχρι το 2026 θα διαμορφωθεί σε 3.000 MW και πριν το τέλος της τρέχουσας δεκαετίας θα έχει φθάσει τα 6 GW.
Εκ των κορυφαίων ιδιωτών παραγωγών και προμηθευτών ηλεκτρικής ενέργειας, ο ΉΡΩΝ, εισήγαγε πρώτος τα διμερή μακροχρόνια συμβόλαια (PPAs) και πρόσφατα "έσπασε" το φράγμα του 10% στο μερίδιο της αγοράς προμήθειας.

Το πιο σημαντικό όμως και αυτό που τελικά αντανακλά την πραγματική αξία αυτών των επενδύσεων, είναι ότι αποτελούν προϊόντα εξαιρετικά προσεχτικού σχεδιασμού, ρεαλιστικών και συντηρητικών υπολογισμών και πειθαρχημένης διαχείρισης από μία πολύ έμπειρη και σταθερή διοικητική και στελεχιακή ομάδα.

Στην Κατασκευή, μεγάλο μέρος των έργων της ΤΕΡΝΑ προέρχεται από ίδιες επενδύσεις του Ομίλου και άρα έχει πολύ περιορισμένο ρίσκο. Επιπλέον, τα έργα για λογαριασμό τρίτων έχουν εξασφαλιστεί με αυστηρά κοστολογημένες προσφορές και με ρήτρες που σε μεγάλο βαθμό τα προστατεύουν από απότομες διακυμάνσεις στο κόστος. Επιπλέον, η ΤΕΡΝΑ διαθέτει σήμερα την πολυπληθέστερη τεχνική εργατική δύναμη, τον πλέον άρτιο εξοπλισμό, πολύπειρη διοίκηση και μία απόλυτα υγιή οικονομική θέση.

Οι Παραχωρήσεις και τα ΣΔΙΤ, πρόκειται να διαδραματίσουν τα επόμενα χρόνια πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάπτυξη του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, καθώς αναμένεται να αποφέρουν σταθερά, προβλέψιμα και επαναλαμβανόμενα έσοδα, ενώ οι σχετικές επενδύσεις – στο πλαίσιο των συμβατικών όρων που κατά κανόνα περιλαμβάνουν τα έργα παραχωρήσεων – είναι προστατευμένες έναντι των διεθνών αναταράξεων στην αγορά των επιτοκίων.

Για το Ολοκληρωμένο Τουριστικό Συγκρότημα στο Ελληνικό πρόδρομες κατασκευαστικές εργασίες αναμένονται εντός του Ιουλίου αναμένοντας τη σχετική άδεια, ενώ εντατικά προχωρά το έργο του Διεθνούς Αερολιμένα Ηρακλείου στο Καστέλι της Κρήτης, καθώς και η νέα μονάδα ηλεκτροπαραγωγής με καύσιμο φυσικό αέριο στην Κομοτηνή όπου η πρόοδος των έργων βρίσκεται στο 60%.

Σε επίπεδο αυτοκινητοδρόμων, η κυκλοφορία έχει ξεπεράσει τα προ πανδημίας επίπεδα και οι προοπτικές προδιαγράφονται θετικές.

Game changer για τον Όμιλο θα αποτελέσει η προσθήκη της Εγνατίας Οδού, με τη σχετική σύμβαση παραχώρησης να κατατίθεται στο Ελεγκτικό Συνέδριο τον επόμενο μήνα.

Παράλληλα, όμως συμμετέχουμε σε διαδικασίες και για άλλες παραχωρήσεις όπως του ΒΟΑΚ καθώς και την Αττική Οδό, ενώ αξιοποιώντας το πρόσφατο νομοθετικό πλαίσιο καταθέσαμε ως leader ένωσης εταιρειών την πρώτη Πρότυπη Πρόταση που περιλαμβάνει νέα τμήματα του οδικού δικτύου της Αττικής προς Λαύριο, Ραφήνα και Λ. Βουλιαγμένης.

Μιας και αναφέρθηκα στην Εγνατία, στον ΒΟΑΚ και στην Αττική Οδό - αναμφισβήτητα τα 3 κορυφαία έργα παραχωρήσεων σε επίπεδο αυτοκινητοδρόμων - θα ήθελα να κάνω ειδική μνεία στον τρόπο που εμείς προσεγγίζουμε τέτοιους είδους διαγωνισμούς και επενδύσεις.

Προτεραιότητά μας είναι τα έργα που διεκδικούμε να διασφαλίζουν τη βιωσιμότητά τους και να αποφέρουν αξία στον Όμιλο και στους μετόχους του. Για αυτό, στους διαγωνισμούς προσφέρουμε δίκαια τιμήματα και για εμάς και για το ελληνικό Δημόσιο.

Ως προς τον τομέα της Ενέργειας, που βρέθηκε πραγματικά στο μάτι του κυκλώνα τους προηγούμενους 18 μήνες, τόσο η παρουσία μας στην καθαρή ενέργεια όσο και τη συμβατική ηλεκτροπαραγωγή και προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας, απέδειξαν πως δικαίως διατηρούμε τις ηγετικές μας θέσεις και επενδύουμε στις προοπτικές των δυο θυγατρικών μας.

Στην καθαρή ενέργεια, η εγκατεστημένη ισχύς της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή από ΑΠΕ θα ξεπερνά σε δύο μήνες τα 1.200 MW, έναντι συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 906 MW στο τέλος του 2022. Ως εκ τούτου, η συνολική ισχύς έργων σε λειτουργία, υπό κατασκευή και έτοιμων προς κατασκευή ξεπερνάει τα 2.000 MW.

Επιπλέον, προχωράει σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα η κατασκευή του πολύ σημαντικού για το ηλεκτρικό σύστημα της χώρας έργου της μεγάλης αποθήκευσης στην Αμφιλοχία (680 MW), ενώ σημαντική ισχύς νέων έργων στην Ελλάδα και το εξωτερικό (κυρίως φωτοβολταϊκών) είναι έτοιμα προς κατασκευή.

Εν ολίγοις, από περίπου 900 MW στο τέλος του 2022, με την προσθήκη του Καφηρέα και της Αμφιλοχίας μόνο, η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή προβλέπεται να έχει υπερδιπλασιάσει την εγκατεστημένη ισχύ της μέσα σε περίπου δύο χρόνια από σήμερα, να την έχει τριπλασιάσει μέχρι το 2026 και να την έχει εξαπλασιάσει μέχρι το 2029.

Στον τομέα της συμβατικής ηλεκτροπαραγωγής και προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας, ο ΗΡΩΝ – μετά και την 100% απόκτησή του από τον Όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – αξιοποίησε στο έπακρο τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα, πρωτοπορώντας και προσφέροντας πρώτος μακροχρόνιες Συμβάσεις Πώλησης Ενέργειας σε μεγάλους εμπορικούς και βιομηχανικούς πελάτες, αλλά και συμφέρουσες τιμές στους οικιακούς καταναλωτές, αυξάνοντας σημαντικά το μερίδιο του στην αγορά προμήθειας και ξεπερνώντας για πρώτη φορά το επίπεδο του 10% μεταξύ των ιδιωτών προμηθευτών ηλεκτρικής ενέργειας.

Αγαπητοί μέτοχοι,

Θα ήθελα στο σημείο αυτό να αναφερθώ και στη σημαντική κοινωνική διάσταση της επιχειρηματικής μας δράσης, η οποία βελτιώνει την καθημερινότητα εκατομμυρίων ανθρώπων και βοηθά στην κοινωνική συνοχή, με έργα και επενδύσεις που προσφέρουν στον τόπο και δημιουργούν ανάπτυξη και ευημερία.

Ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ βρίσκεται πάντα στο πλευρό της κοινωνίας και με ένα πολύ σημαντικό πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, το οποίο ανήλθε στα 5,1 εκατ. ευρώ (έναντι 3,6 εκατ. το 2021).

Παράλληλα, εγκαινιάστηκε το πρόγραμμα μας "Πολυμήχανη Γενιά" για τους νέους μηχανικούς το οποίο, αν και ανακοινώθηκε μέσα στο 2023, σχεδιάστηκε και δομήθηκε την περασμένη χρονιά.

Με κορωνίδα την αποκλειστική χορηγία του Ομίλου στο νέο επαγγελματικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα του ΕΜΠ στη Διαχείριση Έργων Υποδομών και Κατασκευών που παρουσιάστηκε στις αρχές της φετινής χρονιάς και το οποίο σκοπό έχει να δώσει στους νέους μηχανικούς γνώσεις και δεξιότητες που απαιτούνται πλέον στη νέα γενιά έργων, ο Όμιλος στηρίζει σταθερά ομάδες μαθητών και φοιτητών που δημιουργούν καινοτόμα projects, συμμετέχουν σε διεθνείς αγώνες STEM και αναζητούν νέες λύσεις σε προκλήσεις της μηχανικής και της ενεργειακής αποδοτικότητας.

Πιστεύουμε πραγματικά στη νέα γενιά της χώρας μας, στα παιδιά μας και θέλουμε να είμαστε δίπλα τους, να τους στηρίζουμε να μαθαίνουν και να προοδεύουν. Στον Όμιλο μας δεσμευόμαστε να τους παρέχουμε τις συνθήκες εκείνες που θα τους επιτρέψουν με τις γνώσεις και τις δεξιότητες που θα αποκτήσουν, να μπορούν να εργασθούν στη χώρα τους σε ενδιαφέροντα έργα και σε καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας.

Τέλος, στον τομέα του ESG, ο Όμιλος δημοσιοποιεί σταθερά (δέκα χρόνια) τις επιδόσεις του στη βιώσιμη ανάπτυξη, στα θέματα περιβάλλοντος, κοινωνίας και ορθής εταιρικής διακυβέρνησης, θέτει στόχους και παρακολουθεί το επίπεδο επίτευξης τους.

Ειδικά σε ό,τι αφορά το Κλίμα, το 2022 συμμετείχαμε για πρώτη φορά στην παγκόσμια πρωτοβουλία βιώσιμης ανάπτυξης CDP* Climate Change δημοσιοποιώντας εκτενή ποσοτικά και ποιοτικά στοιχεία που αφορούν στη διαχείριση των περιβαλλοντικών θεμάτων και της αντιμετώπισης των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής μέσω των δραστηριοτήτων μας και αξιολογηθήκαμε με B (κλίμακα Α-D), γεγονός που μας κατατάσσει πολύ υψηλά ως προς το επίπεδο διαφάνειας και πληρότητας των δημοσιευμένων περιβαλλοντικών στοιχείων και αποτελεί σημαντική αναγνώριση της στρατηγικής και των επιδόσεων μας για την μετριασμό της κλιματικής αλλαγής.

Μέσα στη χρονιά θα είμαστε και σε θέση να ανακοινώσουμε και το επικαιροποιημένο πλάνο δράσεων απανθρακοποίησης του Ομίλου με ορίζοντα το 2030.

Γιώργος Περιστέρης

Κυρίες και κύριοι,

Προχωρούμε με σταθερά βήματα την υλοποίηση του επενδυτικού πλάνου των 10 δισ. ευρώ, σε Παραχωρήσεις και Ενέργεια, χωρίς σημαντικές ανάγκες αναχρηματοδότησης έως το 2027.

Διαθέτουμε την απαραίτητη ταμειακή ευρωστία για τη χρηματοδότηση της ίδιας μας συμμετοχής σε όλα τα έργα τα οποία αναπτύσσουμε.

Αναμένουμε περαιτέρω σημαντική οργανική κερδοφορία και ελεύθερες ταμειακές ροές από την κατασκευαστική δραστηριότητα, αλλά και από την παραγωγή και εμπορία θερμικής ενέργειας, καθώς και πολύ σημαντική υπεραξία από την εκτέλεση του επενδυτικού προγράμματος της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή.

Τα τελευταία 2 χρόνια έχουμε επιστρέψει στους μετόχους περί τα 60 εκατ. ευρώ συμπεριλαμβανομένου και του μερίσματος που θα κληθεί η ΓΣ να εγκρίνει, μέσα από επιστροφές κεφαλαίου και επαναγορές μετοχών.

Είμαι πεπεισμένος πως ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – με βάση όλα όσα σας ανέφερα – βρίσκεται στην καλύτερη θέση που έχει υπάρξει ποτέ τα τελευταία πάνω από 50 χρόνια της δραστηριοποίησής του, με ρεαλιστική προσδοκία για αυξημένα μερίσματα και σημαντική δημιουργία υπεραξίας τα επόμενα χρόνια.

Τα καλύτερα έρχονται.

Σας ευχαριστώ."

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Ήξερες πως μπορείς να δεις την Αθήνα δωρεάν;

Μία ξεχωριστή εμπειρία, όπου το παρελθόν συναντά το παρόν στις γειτονιές και τα τοπόσημα της πόλης.

ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΟ ΔΑΝΕΙΟ 25 Σεπ 2025 | 17:39

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Προσφορές - ρεκόρ 1,2 δισ. ευρώ για το ομόλογο - Υπερκάλυψη κατά 2,4 φορές

Οι προσφορές που υποβλήθηκαν υπερκάλυψαν το ζητούμενο ποσό των 500 εκατ. ευρώ κατά 2,4 φορές

ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ 22 Σεπ 2025 | 17:29

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Στο 3,2%-3,5% το εύρος απόδοσης του ομολόγου των 500 εκατ. ευρώ

Η δημόσια προσφορά θα διεξαχθεί από την Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2025 έως και την Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2025.

17 Σεπ 2025 | 12:16

Γ. Περιστέρης: Yποδομές και ενεργειακή αυτονομία "κλειδί" για τα logistics

"Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ είναι μία από τις εταιρείες με τις οποίες οι διεθνείς επενδυτές θα είναι ιδιαίτερα ενδιαφερόμενοι να συνεργαστούν."

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ 10 Σεπ 2025 | 16:49

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Αγγίζουν τα 2 δισ. € τα έσοδα του Α΄Εξαμήνου - Άνω των 300 εκατ. € τα κέρδη, "πετράδι του στέμματος" η Αττική Οδός

Τι αναμένεται να ακούσουμε τα τέλη του μήνα από την κατασκευαστική εταιρεία για "Α' Ημίχρονο" του 2025

04 Αυγ 2025 | 07:19

Πάτρα-Πύργος: Αίσιο τέλος για τον δρόμο καρμανιόλα - Γιατί περίμεναμε 17 χρόνια

Η ιστορία πίσω από το πολύπαθο έργο. Γιατί χρειάστηκε να περάσουν 17 χρόνια για να ολοκληρωθεί.

ΟΙ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΟΙΚΩΝ 14 Ιουλ 2025 | 14:35

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Οι κρυφές υπεραξίες της συμφωνίας με Motor Oil - Ενεργειακό χαρτοφυλάκιο 600 εκατ. και στρατηγική στροφή στις υποδομές

Στρατηγική σύμπραξη της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με τη Motor Oil, η οποία οδηγεί στη συγχώνευση των θυγατρικών τους ΗΡΩΝ και nrg

EΝΕΡΓΕΙΑΚΟΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ 11 Ιουλ 2025 | 09:11

ΗΡΩΝ-NRG: Πώς ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Motor Oil δημιουργούν τον νέο μεγάλο πόλο της ενέργειας - Πώς αλλάζει η αγορά

Η UtilityCo αναμένεται να αποτελέσει έναν από τους πλέον ισχυρούς παίκτες στην ελληνική αγορά, με πελατειακή βάση 488.000 καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας

ΕΡΓΟ ΤΗΣ LAMDA DEVELOPMENT 15 Ιουν 2025 | 15:37

Ελληνικό: Λευκός καπνός για το Ellinikon Mall - Ποιοι Ελληνες εργολάβοι παίρνουν πάνω τους τη μεγαλύτερη ανάπλαση της χώρας

Ποιοι είναι οι μεγάλοι Έλληνες εργολάβοι που παίρνουν πάνω τους την ανάπλαση στο Ελληνικό.

ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΡΙΠΛΗ ΕΠΕΚΤΑΣΗ 12 Ιουν 2025 | 04:45

Δημόσια έργα ή Δημόσια συγκοινωνία: Η ερώτηση των πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ και οι λύσεις για την Αττική Οδό

Ποια διελκυστίνδα δημιουργείται για τη λύση του κυκλοφοριακού στο Λεκανοπέδιο Αττικής

ΔΙΕΥΘ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ 30 Απρ 2025 | 17:22

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ σε αναλυτές: Το ισχυρό χαρτοφυλάκιο έργων εγγυάται την μελλοντική κερδοφορία

Ο επικεφαλής του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ανέφερε ότι ο κλάδος των υποδομών εξακολουθεί να παρουσιάζει ευκαιρίες

14 Απρ 2025 | 11:55

Ο ΗΡΩΝ εγκαινιάζει την νέα υπηρεσία αντλιών θερμότητας EcoHeat Pump

Ο ΗΡΩΝ, εταιρεία του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, μέσω της νέας υπηρεσίας EcoHeat Pump προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες ενεργειακού συμβούλου για την προμήθεια.

ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ 08 Μαρ 2025 | 08:46

Ελληνικό: Τρεις κατασκευαστές δίνουν μάχη για την κατασκευή του νέου εμπορικού πάρκου

Οι τρεις μεγαλύτερες ελληνικές κατασκευαστικές εταιρείες είναι οι μνηστήρες για το νέο εμπορικό κέντρο στο Ελληνικό. Τι θα κατασκευάσουν

16 Δεκ 2024 | 13:15

Research Greece για ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – Τιμή στόχος € 25,8/μτχ και σύσταση αγοράς (Own It) για το καλύτερο play στις υποδομές στην χώρα

Η πώληση της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ για 880 εκατ. θα χρηματοδοτήσει νέα ελκυστικά έργα παραχωρήσεων.

04 Δεκ 2024 | 16:29

Σουρέτης (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ): Ακόμη και με περιορισμένους πόρους, το ΥΠΟΜΕ μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη κινητοποιώντας τον ιδιωτικό τομέα

Ως παράλογο αντικίνητρο χαρακτήρισε την πρωτοφανή απουσία μηχανισμού εύλογης Αναθεώρησης για την κάλυψη αυξήσεων υλικών και κόστους έργων.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 22 Νοε 2024 | 13:09

Εκρηξη στους Αμπελοκήπους: Το Δημόσιο θα αποκαταστήσει την πολυκατοικία- Συνάντηση Μητσοτάκη με κατοίκους

Το Ελληνικό Δημόσιο θα αναλάβει την πλήρη αποκατάσταση της πολυκατοικίας, έχοντας εξασφαλίσει ιδιωτική δωρεά από τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ 16 Νοε 2025 | 15:08

Υπεγράφη η συμφωνία για τη μεταφορά αμερικανικού LNG από την Ελλάδα στην Ουκρανία -Παρουσία Μητσοτάκη, Ζελένσκι, Γκίλφοϊλ

Την συμφωνία υπέγραψαν οι αρμόδιοι υπουργοί Ελλάδας και Ουκρανίας, ενώ το παρών έδωσε και η πρέσβης των ΗΠΑ Κίμπερλι Γκίλφοϊλ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 16 Νοε 2025 | 10:55

Golden Visa: Τι αλλάζει στο πλαίσιο για τους επενδυτές τρίτων χωρών

Όπως αναφέρεται στη σχετική ΚΥΑ, όλοι οι τύποι επένδυσης αποκτούν κοινό πλαίσιο δικαιολογητικών

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ 16 Νοε 2025 | 09:37

"Φλέβα χρυσού" οι εργαζόμενοι συνταξιούχοι για τον ΕΦΚΑ

Καθαρό κέρδος 157 εκατ. ευρώ αναμένεται ότι θα έχει φέτος ο ΕΦΚΑ από τα έσοδα που αφήνει στο ταμείο η απασχόληση των συνταξιούχων.

ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ 16 Νοε 2025 | 08:51

Κλείνει το "παράθυρο" των αφορολόγητων μικροδεμάτων από τις αρχές του 2026 - Τι αλλάζει για Temu, Shein, e-shops

Πώς επηρεάζονται Temu, Shein, Trendyol - Τι αλλάζει για τον καταναλωτή - Τι αποφάσισε το ECOFIN.

16 Νοε 2025 | 08:30

Τα 5 έργα που αλλάζουν τον ενεργειακό χάρτη ΝΑ Ευρώπης και Ανατολικής Μεσογείου - Με ελληνική σφραγίδα

Πέντε ελληνικά επιχειρηματικά σχέδια με διασυνοριακό χαρακτήρα αλλάζουν τον ενεργειακό χάρτη της Ανατολικής Μεσογείου και της ΝΑ Ευρώπης.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 16 Νοε 2025 | 08:12

Το χρονοδιάγραμμα των "ενέσεων χρήματος" στην αγορά - Τι θα δοθεί και πότε

Η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να τονώσει την οικονομική δραστηριότητα, με στόχο να περιορίσει το αίσθημα δυσαρέσκειας για την ακρίβεια

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 15 Νοε 2025 | 20:49

"Τουρισμός για όλους 2025": Νέοι δικαιούχοι για τη χειμερινή περίοδο - Τις επόμενες ημέρες η ανάδειξή τους

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία ανάδειξης των νέων δικαιούχων για τη χαμηλή περίοδο που λήγει στις 31/12/2025

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 15 Νοε 2025 | 09:26

Οίκος Fitch: Τι σημαίνει η αναβάθμιση της Ελλάδας στη βαθμίδα ΒΒΒ - "Το χρέος θα συνεχίσει να μειώνεται ραγδαία"

Ο Fitch είχε δώσει την επενδυτική βαθμίδα στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο του 2023 και φέτος τον Μάιο αναβάθμισε τις προοπτικές του αξιόχρεου της σε θετικές.

15 Νοε 2025 | 09:03

Οι μεγάλες προσδοκίες για κοίτασμα αερίου στο Ιόνιο – Τι σημαίνει για τον εθνικό πλούτο

Η είσοδος της ExxonMobil με ποσοστό 60% στην κοινοπραξία με Helleniq Energy και Energean επιβεβαιώνει ότι υπάρχουν "σοβαρές και αισιόδοξες ενδείξεις" για πιθανό κοίτασμα στο Ιόνιο.

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ 15 Νοε 2025 | 08:42
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 15 Νοε 2025 | 08:32

Τα 4 μέτρα στήριξης για τους συνταξιούχους - Τι αλλάζει στις αποδοχές τους, πότε θα εφαρμοστούν

Τέσσερα μέτρα για τη βελτίωση του εισοδήματος εκατομμυρίων συνταξιούχων πρόκειται να ενεργοποιήσει η κυβέρνηση το προσεχές χρονικό διάστημα.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ 15 Νοε 2025 | 00:09

Fitch Ratings: Αναβάθμισε σε "ΒΒΒ" την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας - Με σταθερές προοπτικές

"Η αναβάθμιση της Fitch σημαίνει ότι η Ελλάδα αλλάζει επίπεδο", σημειώνει ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κυριάκος Πιερρακάκης

14 Νοε 2025 | 12:07

Κρ. Χατζημηνάς (ΕΕΝΕ): Χρειάζεται επιθετική πολιτική για την αύξηση του ΑΕΠ και της παραγωγικότητας

Στην αντιμετώπιση του προβλήματος του μειούμενου εργατικού δυναμικού, προτείνει μειωμένο οριακό φόρο για εθελοντικές υπερωρίες και απασχόληση των συνταξιούχων.

ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 14 Νοε 2025 | 09:45

Ερχονται τέσσερις Κυριακές με ανοιχτά τα καταστήματα - Δείτε ποιες είναι

Ανοιχτά θα είναι τα καταστήματα τέσσερις Κυριακές μέχρι τα τέλη του έτους.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ 14 Νοε 2025 | 09:40

Κυριάκος Πιερρακάκης: Το δημοψήφισμα 2015 ήταν το τέλος των ψευδαισθήσεων και η αρχή του δημοσιονομικού ρεαλισμού

Ο υπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η χώρα έχει προχωρήσει σε σχεδόν 100 μεταρρυθμίσεις τα τελευταία 6 χρόνια.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 14 Νοε 2025 | 08:24

Τριετής φοροαπαλλαγή ενοικίων: Τι αλλάζει, ποιοι τη δικαιούνται, πότε χάνεται για τους ιδιοκτήτες

Με τις αλλαγές που επέρχονται, απαλλάσσονται για τρία χρόνια από τον φόρο εισοδήματος όσοι εκμισθώνουν κατοικία η οποία παρέμενε κενή για 36 συνεχόμενους μήνες.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ 14 Νοε 2025 | 08:02

Δασμούς και στα μικροπακέτα από TEMU και Shein - Φρένο της ΕΕ στις αφορολόγητες πωλήσεις από την Κίνα

Δεν θα επιτρέπεται στις μεγάλες κινεζικές εταιρείες να κάνουν πωλήσεις χωρίς να πληρώνουν ούτε… δολάριο σε δασμούς.

ΑΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ 14 Νοε 2025 | 07:53

Αυξάνονται τα συμβόλαια ασφάλισης κατοικιών από φυσικές καταστροφές

Η ασφαλιστική κάλυψη σε κατοικίες που περιλαμβάνει και κάλυψη κτιρίου, αυξήθηκε 3,5% στο δεύτερο τρίμηνο του έτους και ξεπέρασε τα 1,1 εκατ. συμβόλαια, (16,8%).

ΤΙ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ 13 Νοε 2025 | 17:42

Πιερρακάκης στο ECOFIN: "Παράταση στην εξαίρεση της φορολογίας καυσίμων για αγροτικό τομέα, ναυσιπλοΐα και αεροπλοΐα"

Ο υπουργός αναφέρθηκε σε τρεις τομείς οικονομικής δραστηριότητας -αεροπλοΐα, ναυσιπλοΐα και γεωργία- που είναι στρατηγικής σημασίας για τη χώρα και απαιτούν στοχευμένη και προσεκτική φορολογική αντιμετώπιση

ΤΡΙΑ ΣΕΝΑΡΙΑ 13 Νοε 2025 | 11:13

"Σπίτι μου 2": Επανεξετάζονται τα εισοδηματικά και ηλικιακά κριτήρια - Προσπάθεια διεύρυνσης των δικαιούχων

Μπορεί να αυξηθεί το εισοδηματικό και το ηλικιακό κριτήριο όχι όμως και η παράμετρος της παλαιότητας του ακινήτου.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΑΑΔΕ 13 Νοε 2025 | 08:12

Ψηφιακό Τέλος: Πώς και πότε επιβάλλεται σε μισθώσεις, δάνεια και χρηματοπιστωτικές συναλλαγές

Το Ψηφιακό Τέλος έχει μπει από τις αρχές του έτους ήδη στις καθημερινή ζωή και τις συναλλαγές καταναλωτών και επιχειρήσεων.

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΑΔΕ 13 Νοε 2025 | 07:49

Η εφορία επιστρέφει ποσά ΕΝΦΙΑ από το 2014 - Ποιοι ιδιοκτήτες θα λάβουν αναδρομικά

Τα ποσά ΕΝΦΙΑ που πλήρωσαν κατά την εξαετία 2014-2019 θα λάβουν πίσω από την εφορία χιλιάδες ιδιοκτήτες επαγγελματικών ακινήτων

12 Νοε 2025 | 21:34

Αλλεπάλληλα ρεκόρ στα διεθνή Χρηματιστήρια, ενόψει της άρσης της δημοσιονομικής παράλυσης στις ΗΠΑ

Οι αγορές αναμένουν επίσης μια νέα μείωση των επιτοκίων από την ομοσπονδιακή τράπεζα (Fed) τον Δεκέμβριο, εξέλιξη που θεωρείται ευνοϊκή για τους επενδυτές.

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ 12 Νοε 2025 | 17:19

Δώρο Χριστουγέννων: Γιατί θα καταβληθεί νωρίτερα φέτος - Τι πρέπει να ξέρετε

Φέτος το Δώρο Χριστουγέννων αναμένεται να καταβληθεί νωρίτερα στους εργαζόμενους

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΤΙΜΗΣΕΙΣ 12 Νοε 2025 | 15:45

Στα ύψη η τιμή του μοσχαρίσιου κρέατος - Αυξήσεις και στα αμνοερίφια λόγω ευλογιάς των αιγοπροβάτων

Η τιμή παραγωγού έχει αυξηθεί στα 8,5 με 9 ευρώ το κιλό από 5,5 με 6 ευρώ το 2024, συμπαρασύροντας και τις τιμές στο ράφι

«ΤΡΕΧΟΥΝ» ΟΙ ΤΙΜΕΣ 12 Νοε 2025 | 14:24

Εκτοξεύτηκε το κόστος επισκευής και ανακαίνισης ακινήτων: Δυσεύρετοι και πανάκριβοι υδραυλικοί και μπογιατζήδες

Ακριβότερα υδραυλικά, ηλεκτρολογικά και ελαιοχρωματισμοί – Τριπλάσιος ρυθμός αυξήσεων σε σχέση με τον πληθωρισμό.

12 Νοε 2025 | 13:04

Η METLEN συνεργάζεται με την Power Factors για την ψηφιακή διαχείριση του παγκόσμιου χαρτοφυλακίου ΑΠΕ

"Η συνεργασία αυτή ενισχύει την αποδοτικότητα, τη διαφάνεια και τη βιώσιμη ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου της METLEN".

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ 12 Νοε 2025 | 08:32

Η στρατηγική για ταχύτερη μείωση του χρέους το 2026 - Στόχος να φτάσει κοντά στο 110% του ΑΕΠ

Βοηθός στην προσπάθεια αυτή θα είναι και φέτος, η υπεραπόδοση της οικονομίας και ειδικότερα, τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα.

ΒΡΑΧΥΧΡΟΝΙΕΣ ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ 12 Νοε 2025 | 08:17

Airbnb: Ακόμη 14 περιοχές της Αθήνας "υποψήφιες" για μπλόκο στην έκδοση νέου Αριθμού Μητρώου Ακινήτου

Σε ακόμη 14 περιοχές της Αθήνας είναι πιθανό να ισχύσει η απαγόρευση έκδοσης νέου Αριθμού Μητρώου Ακινήτου (ΑΜΑ) για βραχυχρόνιες μισθώσεις.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΥΠΕΝ 11 Νοε 2025 | 20:53

Πρόγραμμα "Αλλάζω Σύστημα Θέρμανσης και Θερμοσίφωνα": Ο πρώτος οριστικός πίνακας - Πάνω από 100.000 δικαιούχοι

Από τους νέους ωφελούμενους του Προγράμματος "Αλλάζω Σύστημα Θέρμανσης και Θερμοσίφωνα", πάνω από 5.000 προέρχονται από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες

ΤΙ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ 11 Νοε 2025 | 17:23

Bloomberg: Η Ελλάδα σχεδιάζει να αντλήσει έως 8 δισ. ευρώ από τις αγορές το 2026

Όπως σημειώνει το δημοσίευμα, η Ελλάδα εξακολουθεί να έχει οφειλές από τα πακέτα διάσωσης της κρίσης χρέους

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 11 Νοε 2025 | 13:50

Η επίσημη δήλωση της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας για τη δικαστική υπόθεση με τη Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης

Η HEINEKEN N.V. και η Αθηναϊκή Ζυθοποιία παραμένουν πεπεισμένες ότι οι ισχυρισμοί της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης είναι αβάσιμοι.

ΑΚΡΙΒΕΙΑ 11 Νοε 2025 | 12:35

Ενοίκια, κρέας, σοκολάτες και φρούτα οδηγούν το τρενάκι της ακρίβειας: "20 ευρώ για ένα κιλό μοσχάρι;"

Τα νοικοκυριά δεν μπορούν να ικανοποιηθούν από τον μέσο όρο. Βλέπουν μήνα με τον μήνα, βασικά αγαθά να ανατιμώνται με ταχύτητα και αυτό επιδεινώνει τη γενικευμένη αίσθηση της ακρίβειας.

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 11 Νοε 2025 | 11:17

Αυξάνονται κατά 50% τα όρια επιστροφής του ΕΦΚ του αγροτικού πετρελαίου - Ανακοινώσεις Χατζηδάκη

Υπολογίζεται ότι περίπου 37.000 αγρότες που είχαν εξαντλήσει το όριο από την καταβολή της 2ης δόσης τον Ιούλιο.

ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ 11 Νοε 2025 | 10:33

Μεγάλη απάτη ΦΠΑ με πολυτελή μεταχειρισμένα οχήματα μέσω βουλγαρικής εταιρείας - Ερευνα της ΑΑΔΕ

Όπως ανακοίνωσε η ΑΑΔΕ, οι Έλληνες αγοραστές χρησιμοποιούσαν αυτά τα παραπλανητικά τιμολόγια κατά τη διαδικασία του τελωνισμού των οχημάτων στην Ελλάδα.

ΠΗΡΕ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ 11 Νοε 2025 | 10:27

Οικογένεια Τσάκου: Η τουριστική επένδυση "Epic_O" στην Ιθάκη, το "άγνωστο" ιδιωτικό νησί και η απόβαση στη Χίο

Τι περιλαμβάνει η νέα επένδυση των 85 εκατ. € στην Ιθάκη από την εφοπλιστική οικογένεια Τσάκου.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 11 Νοε 2025 | 08:00

Ποιοι συνταξιούχοι θα πάρουν το βοήθημα των 250 ευρώ – Τα κριτήρια

Το επίδομα θα πληρωθεί στις 28 Νοεμβρίου και μετά τις διευκρινίσεις που παρείχε η ΑΑΔΕ στον ΕΦΚΑ σχετικά με τα εισοδήματα που θα ληφθούν υπόψη, οι συνταξιούχοι που θα το πάρουν θα ξεπεράσουν το 1 εκατομμύριο.

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ 11 Νοε 2025 | 07:25

Επίδομα θέρμανσης: Τι πρέπει να προσέξουν διαχειριστές και ένοικοι πολυκατοικιών - Οδηγός 24 ερωταπαντήσεων της ΑΑΔΕ

Περιθώριο για διορθώσεις και αλλαγές μέχριτις 5 Δεκεμβρίου θα έχουν οι δικαιούχοι επιδόματος θέρμανσης που ξεκίνησαν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους, προκειμένου να μη χάσουν την επιδότηση.

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ 10 Νοε 2025 | 22:55

Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: "Πράσινο φως" σε αίτημα της Euronext για το Χρηματιστήριο Αθηνών

Στις 10 Noεμβρίου 2025 το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ενέκρινε την αναθεώρηση της Δημόσιας Πρότασης, σύμφωνα με το άρθρο 21 του Νόμου

ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΓΑ 10 Νοε 2025 | 19:21

Χρ. Κέλλας: Εντός Νοεμβρίου τα 600 εκατ. ευρώ της Βασικής Ενίσχυσης στους παραγωγούς

Σύμφωνα με τον κ. Κέλλα, δεκαπέντε μέρες μετά τη Βασική Ενίσχυση, θα δοθεί προκαταβολή από τον ΕΛΓΑ ύψους 100 εκατ. ευρώ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 10 Νοε 2025 | 16:52

Πληθωρισμός: Στο 2% τον Οκτώβριο σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ - Τι λένε τα στοιχεία για τρόφιμα και ενοίκια

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα εθνικά πρότυπα, ο ΔΤΚ έτρεξε τον Οκτώβριο με ετήσιο ρυθμό 2% μετά το 1,9% του Σεπτεμβρίου, ενώ σε εναρμονισμένο επίπεδο είχε μετρηθεί από την Eurostat στο 1,7%

ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 10 Νοε 2025 | 16:33

Στουρνάρας: Είχα ενημερώσει τον Αλέξη Τσίπρα ότι η διαπραγμάτευση του 2015 θα κόστιζε 100 δισ. ευρώ

"Έχουμε ανακάμψει από την κρίση πολύ γρηγορότερα" είπε ο Γιάννης Στουρνάρας για την τωρινή κατάσταση της ελληνικής οικονομίας

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 10 Νοε 2025 | 15:20

Επίδομα θέρμανσης: Άνοιξε η πλατφόρμα myΘέρμανση για τις αιτήσεις - Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 10 Νοε 2025 | 14:13

ΜΜΜ: Η μάστιγα της λαθρεπιβίβασης - Από τα λεωφορεία μέχρι τους "ηλεκτρονικούς τζαμπατζήδες"

Οι έλεγχοι κομίστρου σε ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ ήταν σημαντικά αυξημένοι σε σχέση με το 2023.

10 Νοε 2025 | 13:36

Ο GOAT και Χρυσός Ολυμπιονίκης Νόβακ Τζόκοβιτς στο νέο κατάστημα LACOSTE στο Μέγαρο Αρσακείου.

η Lacoste υποδέχθηκε εκλεκτούς καλεσμένους από τον χώρο της μόδας και της τέχνης.

ΚΡΙΣΙΜΗ ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ 10 Νοε 2025 | 11:13
ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ 10 Νοε 2025 | 11:09

Επιχείρηση "ζεστό χρήμα": Επίδομα 250€ και αυξήσεις στους συνταξιούχους, επίδομα θέρμανσης, επιστροφή ενοικίου

Οι ημερομηνίες για τις πληρωμές στους χαμηλοσυνταξιούχους, την επιστροφή ενοικίου, το επίδομα θέρμανσης και τις συντάξεις του Ιανουαρίου.

10 Νοε 2025 | 09:30

Η Miele Hellas Αναγνωρίζεται ως Πρωτοπόρος στην Ελληνική Φιλοξενία

Η εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο Athenaeum InterContinental Athens, ανέδειξε τη Miele ως ηγέτη στο χώρο.

GREECE–EGYPT INTERCONNECTOR 10 Νοε 2025 | 08:36

Gregy: Ένα βήμα πιο κοντά η ηλεκτρική "γέφυρα" Ελλάδας - Αιγύπτου

Η ενέργεια που θα μεταφέρεται από την Αίγυπτο στην Ελλάδα - και μέσω αυτής στην υπόλοιπη Ευρώπη - θα είναι 100% πράσινη και σημαντικά φθηνότερη σε σχέση με τις σημερινές τιμές χονδρικής.

10 Νοε 2025 | 08:22

Επίδομα θέρμανσης: Από σήμερα Δευτέρα και μέχρι 5 Δεκεμβρίου η υποβολή των αιτήσεων – Όλη η διαδικασία

Η ενίσχυση κυμαίνεται από 100 έως 800 ευρώ και η προκαταβολή θα δοθεί έως τις 23 Δεκεμβρίου.

09 Νοε 2025 | 15:02

Επίδομα θέρμανσης: Από τη Δευτέρα ξεκινούν οι αιτήσεις - Ποιοι είναι οι δικαιούχοι, τα κριτήρια

Για τον υπολογισμό του επιδόματος λαμβάνονται υπόψη μια σειρά από παράγοντες

09 Νοε 2025 | 10:42

Ξεκινά ο οδικός άξονας "Ιωάννινα – Κακαβιά": Τα δύο τμήματα

Το έργο είναι προϋπολογισμού περίπου 380 εκατ. ευρώ, θα είναι έτοιμο σε περίπου 4,5 χρόνια

ΠΟΙΟΙ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ 09 Νοε 2025 | 10:35

Μειώσεις φόρων 1,5 δισ. ευρώ για 4 εκατομμύρια πολίτες το 2026 - Τι αλλάζει άμεσα και για ποιους

Οι μειώσεις φόρων μπαίνουν πλέον στην τελική ευθεία και αναμένεται να αυξήσουν τα εισοδήματα εκατομμυρίων νοικοκυριών

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ 09 Νοε 2025 | 08:19

Αναζητούνται 158 πρόθυμοι "πράκτορες" για να αναλάβουν τη δουλειά των ΕΛΤΑ στην επαρχία

Το σχέδιο εκτάκτου ανάγκης για να κλείσει η πληγή που άνοιξε μετά την ανακοίνωση για "ξαφνικό θάνατο" των καταστημάτων ΕΛΤΑ στην επαρχία - Υπό πίεση χρόνου η αναζήτηση "συνεργατών"

ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΟΦΕΛΗ 08 Νοε 2025 | 14:41

Χατζηδάκης: Μεγάλη επιτυχία οι συμφωνίες με τις ΗΠΑ - Ως το τέλος Νοεμβρίου οι πληρωμές στους αγρότες με υβριδικό σύστημα

Ο Κ. Χατζηδάκης επεσήμανε ότι το κέρδος από τις συμφωνίες αυτές είναι πολυεπίπεδο

ΓΕΓΟΝΟΣ-ΟΡΟΣΗΜΟ 08 Νοε 2025 | 11:25

Αυθεντικός Μαραθώνιος: Από τα ξενοδοχεία ως τα μικρά καφέ και η τοπική οικονομία

Ο Μαραθώνιος δεν είναι απλά μια διαδρομή, είναι ένα τριήμερο που φέρνει στην πόλη χιλιάδες δρομείς, συνοδούς και θεατές

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 08 Νοε 2025 | 09:23

ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Όλες οι πληρωμές έως τις 14 Νοεμβρίου

Ο "χάρτης" των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 14 Νοεμβρίου

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 08 Νοε 2025 | 09:02

Επίδομα παιδιού ΟΠΕΚΑ: Πότε θα γίνουν οι τρεις τελευταίες πληρωμές για το 2025

Υπενθυμίζεται στους δικαιούχους ότι για να χορηγηθεί το επίδομα παιδιού θα πρέπει η αίτηση να υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 08 Νοε 2025 | 08:57

Scope Ratings: Αναβάθμισε σε θετικές τις προοπτικές του ελληνικού αξιόχρεου

Η βελτίωση της ανθεκτικότητας της ελληνικής οικονομίας, η διατήρηση της δημοσιονομικής πειθαρχίας και η μείωση του χρέους είναι οι βασικοί οδηγοί στην απόφαση του Scope

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 07 Νοε 2025 | 21:41

Υπερταμείο: Αυτονόητη εξέλιξη ο βαθύς μετασχηματισμός των ΕΛΤΑ - Οι εναλλακτικές λύσεις για τα 158 καταστήματα

Το Υπερταμείο αναφέρει και παραδείγματα για το τι συμβαίνει με τις ταχυδρομικές υπηρεσίες σε άλλες χώρες

ΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ ΟΛΙΣΤΙΚΟ ΠΛΑΝΟ 07 Νοε 2025 | 17:56

Υπερταμείο: Συνάντηση με τη διοίκηση των ΕΛΤΑ - Ο προγραμματισμός και οι προτεραιότητες

Ο διευθύνων σύμβουλος του Υπερταμείου δεσμεύτηκε για την άμεση διεξαγωγή μιας εκτενούς και ουσιαστικής διαβούλευσης για τα ΕΛΤΑ

ΤΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ 07 Νοε 2025 | 17:30

Διευρύνεται η απαλλαγή ΕΝΦΙΑ, σε ποιες περιοχές θα ισχύει - Επεκτείνεται και το επίδομα 130 ευρώ σε ένστολους

Επέκταση απαλλαγής ΕΝΦΙΑ κι άλλων θετικών φορολογικών μέτρων ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Κυριάκος Πιερρακάκης - Ποιους αφορά

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ 07 Νοε 2025 | 14:46

Τι προβλέπει η συμφωνία ΔΕΠΑ - AKTOR με αμερικανικό κολοσσό για την προμήθεια LNG από τις ΗΠΑ

Πρόκειται για την πρώτη μακροχρόνια συμφωνία προμήθειας LNG με προμηθευτή από τις Ηνωμένες Πολιτείες στα ενεργειακά χρονικά της Ελλάδας

ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ 07 Νοε 2025 | 12:14

Υπογράφτηκε η συμφωνία για την Atlantic-See LNG Trade: Μεταφορά αμερικανικού LNG μέσω Ελλάδας στην Ανατολική Ευρώπη

​Οι υπογραφές "έπεσαν" στο Ζάππειο Μέγαρο, στο περιθώριο της δεύτερης ημέρας των εργασιών του Συνεδρίου της Διατλαντικής Συνεργασίας.

CHRIS WRIGHT 07 Νοε 2025 | 11:44

Υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ: Η Ελλάδα σημείο εισόδου για το αμερικανικό υγροποιημένο φυσικό αέριο

Ο κ. Wright άσκησε κριτική στην ενεργειακή πολιτική της ΕΕ που έδωσε έμφαση στις ανανεώσιμες πηγές με αποτέλεσμα όπως είπε αποβιομηχάνιση, στασιμότητα της οικονομίας και υψηλές τιμές ενέργειας.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 07 Νοε 2025 | 10:42

Εκπτωση φόρου έως 16.000 ευρώ για ανακαίνιση ακινήτων: Επεκτείνεται ως το τέλος του 2026 - Τι πρέπει να ξέρουμε

Οι δαπάνες ανακαίνισης και επισκευής των ακινήτων κατανέμονται στο έτος που πραγματοποιείται η δαπάνη ή μέρος αυτής.

07 Νοε 2025 | 10:32

Μια πρωτοβουλία δίχως σύνορα: Η Rolex και η αδιάκοπη προσφορά της στη διαφύλαξη του πλανήτη

Η πρωτοβουλία Perpetual Planet λειτουργεί ως φορέας υποστήριξης για άτομα και οργανισμούς σε όλο τον κόσμο.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ 07 Νοε 2025 | 09:17

Παπασταύρου: Αν όλα πάνε καλά με τις γεωτρήσεις στο Ιόνιο, θα έχουμε παραγωγή αερίου από το 2030 και μετά

Ο Σταύρος Παπασταύρου υπογράμμισε ότι η Ελλάδα αποτελεί πύλη εισόδου του αμερικανικού φυσικού αερίου για να απεξαρτηθεί η Ευρώπη από το ρωσικό φυσικό αέριο.

07 Νοε 2025 | 08:23

Μυτιληναίος: Συζητήσεις με την κυβέρνηση των ΗΠΑ για εξαγωγές γαλλίου - Το γεωπολιτικό υπερόπλο της Μetlen

Τι είναι το γεωπολιτικό υπερόπλο που θα παράγει από το 2028 η Metlen. Γιατί το θέλει το αμερικανικό υπουργείο άμυνας

ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΩΝ Η ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ 07 Νοε 2025 | 08:09
"ΑΝΑΣΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ 07 Νοε 2025 | 08:00
ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ 07 Νοε 2025 | 07:48

Ιόνιο: Η πρώτη γεώτρηση στην Ελλάδα από το 1986 - Πώς θα αξιοποιηθεί το τεράστιο κοίτασμα των 200 δισ. κυβικών

Η τελευταία φορά που έγινε κάτι αντίστοιχο ήταν το 1986 με την εξερευνητική γεώτρηση στα ανοικτά του Θερμαϊκού με τον Νηρέα 1 και την Ολυμπία 1.

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Η ΨΗΦΙΣΗ 06 Νοε 2025 | 22:22

Πώς οι νέοι θα κερδίσουν ως και δύο μισθούς από τις φοροελαφρύνσεις της ΔΕΘ - Μεγάλα οφέλη και για νέα ζευγάρια με παιδιά

Η Βουλή θα ψηφίσει την Παρασκευή τη φορολογική μεταρρύθμιση που εξαγγέλθηκε στη ΔΕΘ

ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΟΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ LNG 06 Νοε 2025 | 18:55

Οι Έλληνες εφοπλιστές συναντήθηκαν με τον υπουργό Εσωτερικών των ΗΠΑ για τη μεταφορά LNG

Η παρουσίαση θεμάτων ενέργειας και μεταφοράς LNG αποτέλεσε τον βασικό άξονα των συζητήσεων, στο περιθώριο των εργασιών του P-TEC.

«ΑΚΥΡΩΣΕ, ΕΝ ΜΕΡΕΙ, ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΑΔΕΙΑ 06 Νοε 2025 | 17:23

ΣτΕ για Κηφισιά: "Όχι" στα υπόγεια εκτός περιγράμματος, "ναι" στις πισίνες-σοφίτες

Το ΣτΕ έκρινε ότι στην Κηφισιά δεν μπορεί τα υπόγεια να είναι έξω από περίγραμμα της κάλυψης, ενώ επέτρεψε τις πισίνες-σοφίτες πάνω από το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος

06 Νοε 2025 | 15:15

Packmen Project: Η Interamerican "δοκίμασε" δύο creators και Survivors για 24 ώρες σε φυσικές καταστροφές σε ένα ειδικά διαμορφωμένο σπίτι

Η ενέργεια προβλήθηκε σε πραγματικό χρόνο μέσα από τα social media της Interamerican και των creators.

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ 06 Νοε 2025 | 11:23

Οι χάρτες της συμφωνίας για τις γεωτρήσεις στο Ιόνιο: Δυνητικό κοίτασμα 200 δισεκ. κυβικών μέτρων

H συμφωνία προβλέπει την απόκτηση του 60% της παραχώρησης από την ExxonMobil.

ΣΤΑ ΥΨΗ ΟΙ ΤΙΜΕΣ 06 Νοε 2025 | 11:21

"Αλμυρά" φέτος τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες - Πόσο θα κοστίσουν τα γιορτινά γλυκά

Στα ύψη φαίνεται πως θα είναι και φέτος οι τιμές στα αγαπημένα γλυκά των Χριστουγέννων, όπως είναι τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες.

06 Νοε 2025 | 11:14

Metlen: Έσοδα 5,115 δισ. στο 9μηνο, σε τροχιά για τον ετήσιο στόχο EBITDA

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση η εταιρεία παραμένει σε πορεία επίτευξης του ετήσιου στόχου EBITDA.

ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ 06 Νοε 2025 | 10:52

Energean: Η επίσημη ανακοίνωση για την έρευνα υδρογονανθράκων στο Ιόνιο - Το 2026 – 2027 η ερευνητική γεώτρηση

Το Block 2 - τονίζει η Energean - αποτελεί την πιο ώριμη παραχώρηση στην Ελλάδα ως προς την ετοιμότητα για ερευνητική γεώτρηση.

ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΗ ΘΕΣΗ 06 Νοε 2025 | 10:51

Πώς τα ΕΛΤΑ έφτασαν ένα βήμα πριν από τη χρεοκοπία: Χάθηκαν τα "τρένα" της ψηφιοποίησης και των ταχυμεταφορών

Παρά το γεγονός ότι τα ΕΛΤΑ ανήκουν στο Υπερταμείο από το 2018 δεν έχουν ακόμα ορθοποδήσει.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΛΣΤΑΤ 06 Νοε 2025 | 08:50

Η τριπλή πρόκληση της ελληνικής αγοράς παιχνιδιών και το πρόβλημα του δημογραφικού

Παρά την κατάρρευση του παιδικού πληθυσμού, η αγορά παιχνιδιών στην Ελλάδα παραμένει σταθερή, στα 200-220 εκατ. ευρώ ετησίως, ωστόσο δεν αυξάνεται.