Ποια είναι οι 3 Έλληνες που «έκοψαν» οι Θεσμοί για το νέο Υπερταμείο

Με το καλημέρα της Φθινοπωρινής διαπραγμάτευσης καταγράφηκαν οι πρώτες διαφωνίες μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών, χωρίς μάλιστα την παρουσία της «σκληρής» του ΔΝΤ.

poia-einai-oi-3-ellines-pou-ekopsan-oi-thesmoi-gia-to-neo-upertameio
SHARE THIS
0
SHARES

Με το καλημέρα της Φθινοπωρινής διαπραγμάτευσης καταγράφηκαν οι πρώτες διαφωνίες μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών, χωρίς μάλιστα την παρουσία της «σκληρής» του ΔΝΤ Ντέλιας Βελκουλέσκου, η οποία έρχεται σήμερα Τρίτη στην Αθήνα.

Κάποιες μάλιστα από τις διαφωνίες αυτές είναι απολύτως ενδεικτικές για την απόσταση που χωρίζει τις δύο πλευρές κυρίως σε θέματα φιλοσοφίας και αντίληψης στην υλοποίηση του προγράμματος που συμφωνήθηκε τον περασμένο Μάιο. 

Ένα από αυτά είναι και η στελέχωση του Εποπτικού΄Συμβουλίου του νέου Υπερταμείου με την Αθήνα να προτείνει τα τρία από τα πέντε και τους θεσμούς τα δύο μεταξύ αυτών και των επικεφαλής.

Κι ενώ οι πληροφορίες λένε ότι η θέση του επικεφαλής «κλείδωσε» στο πρόσωπο του Γάλλου Ζακ Λε Παπ, χθες οι θεσμοί άναψαν κόκκινο στα τρία πρόσωπα που πρότεινε η Αθήνα.

Ποια όμως είναι αυτά τα πρόσωπα που «κόπηκαν» από τους θεσμούς; Οι πληροφορίες θέλουν τουλάχιστον τα δύο να είναι της άμεσης επιρροής του Ευκλείδη Τσακαλώτου. Το ένα μάλιστα πρόσωπο είναι σύζυγος βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στη Β΄ Αθήνας. Σε αυτό μπορεί κανείς να αναζητήσει το λόγο της απόρριψης αφού με βάση τη συμφωνία Ελλάδας - δανειστών υπάρχει ασυμβίβαστο.

Το έτερο πρόσωπο είναι στέλεχος της Τράπεζας της Ελλάδος -εδώ οι πληροφορίες θέλουν τους θεσμούς να έχουν θέσει θέμα ασυμβίβαστου- και το τρίτο καθηγητής του πανεπιστημίου Θεσσαλίας επιρροής του ΥΠΟΙΚ. 

Και μπορεί η κυβέρνηση να διαρρέει ότι «μέχρι την Παρασκευή θα έχουμε τελειώσει» αλλά το θέμα δεν είναι τόσο απλό και σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας έχουν εμπλακεί σε αυτό ακόμη και ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και του Euroworking Group Τόμας Βίζερ.               

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook