Ρουμελιώτης - Πανταλάκης η πρόταση της κυβέρνησης για την Attica Bank

Την ερχόμενη Τρίτη θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο της Attica Bank, με πρόεδρο τον Παναγιώτη Ρουμελιώτη και διευθύνοντα σύμβουλο τον Θοδωρή Πανταλάκη.

roumeliwtis---pantalakis-i-protasi-tis-kubernisis-gia-tin-attica-bank
SHARE THIS
0
SHARES

Μετά την ανοιχτή αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει μεταξύ της κυβέρνησης και του κεντρικού τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα για τη διοίκηση της τράπεζας Αττικής, στον απόηχο της εφόδου των αρχών στην εταιρεία της συζύγου του, η κυβέρνηση φέρεται να προχωρά σε συμβιβαστική πρόταση. 

Όπως ανέφεραν το πρωί της Τρίτης πηγές του υπουργείου Οικονομικών, την ερχόμενη Τρίτη θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο της Attica Bank, με πρόεδρο τον Παναγιώτη Ρουμελιώτη και διευθύνοντα σύμβουλο τον Θοδωρή Πανταλάκη.

Σημειώνεται ότι μία ημέρα πριν, απορρίφθηκε η κυβερνητική πρόταση για τον διορισμό του Παναγιώτη Ρουμελιώτη στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου και του Γεράσιμου Σαπουντζόγλου στη θέση του πρόεδρου. 

Αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών

Παράλληλα, μετά από σχετικό αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, αναστέλλεται από σήμερα 16 Σεπτεμβρίου 2016 η διαπραγμάτευση των μετοχών της εταιρείας ATTICA BANK ATE.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, σε συνέχεια δημοσιευμάτων του τύπου σχετικά με εξελίξεις που αφορούν στην εταιρεία και κυρίως σχετικά με χθεσινή απόφαση της Επιτροπής Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων της Τράπεζας της Ελλάδος για προσωρινό πάγωμα της χορήγησης νέων δανείων, αποφάσισε, για λόγους προστασίας του επενδυτικού κοινού, να ζητήσει από το Χρηματιστήριο Αθηνών όπως προβεί σε προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρείας ATTICA BANK ATE μέχρις ότου η ως άνω εταιρεία ενημερώσει το επενδυτικό κοινό για τις τρέχουσες εξελίξεις.

Το «κόψιμο» που προηγήθηκε και η κόντρα με Στουρνάρα

Η μία πτυχή της κόντρας κυβέρνησης - Στουρνάρα αφορά τη διαφωνία της Τράπεζας της Ελλάδας με τις κυβερνητικές επιλογές και εκλεκτούς του Μαξίμου για τη διοίκηση της Attica Bank. Μάλιστα πολλοι σημειώνουν ότι η έφοδος στα γραφεία της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα έγινε λίγες μόλις ώρες πριν τη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής της Τράπεζας της Ελλάδας, η οποία τελικά έκοψε τους Παναγιώτη Ρουμελιώτη για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου και τον Γεράσιμο Σαπουντζόγλου για τη θέση του πρόεδρου της Attica bank.  

Επίσης, αποπέμθηκαν η Αννα Πουσκουρή, μεταβατική πρόεδρος της Attica Bank και ο Κωνσταντίνος Μακέδος, πρόεδρος του ΤΣΜΕΔΕ που αποτελεί βασικό μέτοχο της τράπεζας Ατικής. Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόρριψη προήλθε καθώς με βάση τα αυστηρά κριτήρια του SSM οι υποψήφιοι δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις (απαιτείται μακρά θητεία στον τραπεζικό κλάδο) ενώ ο κ. Σαπουντζόγλου είχε ζήτημα με την συμμετοχή του στο διοικητικού συμβούλιο της πρώην Proton Bank καθώς η τότε διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος είχε αποκλείσει την συμμετοχή του σε τραπεζικές θέσεις.

δεύτερη υπόθεση αφορά το πόρισμα αναμένεται τις επόμενες ημέρες από τηνΤτΕ για λογαριασμό του SSM σχετικά με τις κεφαλαιακές ανάγκες και τη διαχείριση του προβληματικού δανειακού χαρτοφυλακίου της Τράπεζας Αττικής. Σύμφωνα  πηγές στο πόρισμα καταγράφονται «μαύρες τρύπες», ενώ σημειώνεται ότι πολλά δημοσιεύματα αναφέρονται σε διασυνδέσεις με κυβερνητικά στελέχη κα πρόσωπα του περιβάλλοντος του Μαξίμου.

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook