Κόπηκαν Ρουμελιώτης, Σαπουντζόγλου από την Attica Bank

Στην απόρριψη των τεσσάρων υποψηφιοτήτων που προορίζονταν για τη διοίκηση της τράπεζας Αττικής προχώρησε η Επιτροπή Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων

kopikan-roumeliwtis-sapountzoglou-apo-tin-attica-bank
SHARE THIS
0
SHARES

Στην απόρριψη των τεσσάρων υποψηφιοτήτων που προορίζονταν για τη διοίκηση της τράπεζας Αττικής προχώρησε η Επιτροπή Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων της Τράπεζας της Ελλάδας. Παγώνουν  επίσης οι δανειοδοτήσεις από τη συγκεκριμένη τράπεζα.

Συγκεκριμένα απορρίφθηκαν οι υποψηφιότητες των

1.    Γεράσιμου Σαπουντζόγλου ο οποίος προοριζόταν για τη θέση του προέδρου.

2.    Παναγιώτη Ρουμελιώτη που προοριζόταν για διευθύνων σύμβουλος

3.    Του Κωνσταντίνου Μακέδου ο οποίος προοριζόταν για αντιπρόεδρος αλλά και της Πουσκούρη που προοριζόταν για μέλος ΔΣ. Τις τέσσερις υποψηφιότητες, είχε καταθέσει το ΤΣΜΕΔΕ (το ταμείο των μηχανικών) που είναι και ο βασικός μέτοχος της Τράπεζας Αττικής.

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές της ΤτΕ η Επιτροπή αποφάσισε επίσης το «πάγωμα» των νέων δανειοδοτήσεων από την Attica Bank. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόρριψη των «εκλεκτών» του Μαξίμου προήλθε καθώς με βάση τα αυστηρά κριτήρια του SSM οι υποψήφιοι δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις (απαιτείται μακρά θητεία στον τραπεζικό κλάδο) ενώ ο κ. Σαπουντζόγλου είχε ζήτημα με την συμμετοχή του στο διοικητικού συμβούλιο της πρώην Proton Bank καθώς η τότε διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος είχε αποκλείσει την συμμετοχή του σε τραπεζικές θέσεις.

Απόπειρα εκτόνωσης από την κυβέρνηση

Για προσπάθεια εκτόνωσης της έντασης που δημιουργήθηκε την Πέμπτη ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον διοικητή της ΤτΕ μιλούσαν αργά το βράδυ της Πέμπτης αρμόδιες κυβερνητικές πηγές οι οποίες επέμεναν ότι υπάρχει ήδη συμβιβαστική λύση στο τραπέζι για την διοίκηση της τράπεζα Αττικής. Σύμφωνα με τις ίδιες κυβερνητικές πηγές, η νέα πρόταση φέρνει τον Παναγιώτη Ρουμελιώτη να καταλαμβάνει την θέση του προέδρου του ΔΣ και τον Θ. Πανταλάκη να προωθείται για την θέση του διευθύνοντος συμβούλου.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές όταν λήξει η εκκρεμότητα με την διοίκηση της τράπεζας, κάτι που είναι θέμα ημερών όπως υποστηρίζουν, θα αρθεί και η απαγόρευση των δανειοδοτήσεων που έγινε γνωστή νωρίτερα από την ΤτΕ. 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook