Follow us

Νίκος Σεργιανόπουλος: 15 χρόνια από τη στυγερή δολοφονία που "πάγωσε" τον χρόνο - Η κατάρα που τον κυνηγούσε

Πρωί, Πέμπτης 4 Ιουνίου 2008. Ενα φρικτό έγκλημα αποκαλύπτεται στο Παγκράτι, στην οδό Μετεώρων. Δεν περνά πολλή ώρα και όλοι μιλούσαν για την άγρια δολοφονία του Νίκου Σεργιανόπουλου

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
ΝΙΚΟΣ ΣΕΡΓΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ NDP

Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2008. Πρωί, λίγο μετά τις 8. Οι δημοσιογραφικές, ενημερωτικές εκπομπές αναφέρονταν σε ένα φρικτό έγκλημα στο Παγκράτι, στην οδό Μετεώρων, στον πέμπτο όροφο. Δεν πέρασε πολλή ώρα και όλοι μιλούσαν για την άγρια δολοφονία του Νίκου Σεργιανόπουλου. Στις 7 το πρωί η οικιακή βοηθός είχε βρει το άψυχο σώμα του , κατακρεουργημένο με 21 μαχαιριές.

Νίκος Σεργιανόπουλος: 15 χρόνια από τη στυγερή δολοφονία που "πάγωσε" τον χρόνο - Η κατάρα που τον κυνηγούσε

Ο ιατροδικαστής Φίλιππος Κουτσάφτης μιλάει για "ένα πτώμα κυριολεκτικά σφαγμένο". Η ήσυχη γειτονιά γεμίζει κανάλια, κανένας γείτονας δεν το πιστεύει, όλοι τρέχουν μήπως μάθουν κάτι παραπάνω. Πλάνα σε ανθρώπους που του μιλούσαν κάθε μέρα, που τους χαιρετούσε. Όλοι είναι σοκαρισμένοι: οι κάτοικοι της περιοχής, η οικογένειά του, οι φίλοι του, οι συνάδελφοί του, οι θαυμαστές του, οι άγνωστοι που το μάθαιναν τυχαία. Ακολουθούν λόγια, φήμες, εικασίες και όσα λέει ο καθένας που υποτίθεται ότι γνωρίζει "από μέσα και σίγουρα".

"Έγκλημα πάθους", "ερωτικά κίνητρα", "σεξουαλικές ιδιαιτερότητες" ακούγονται από παντού. Οι "Δυο Ξένοι" επιστρέφουν στις οθόνες, στα πλάνα που "ντύνουν" τα βίντεο. Παντού υπάρχει ο Νίκος Σεργιανόπουλος, που τελικά στη ζωή που έζησε μπορεί και να μην ήθελε κανένας να ασχολείται μαζί του. Δεν ήθελε να μιλάει πολύ.

Νίκος Σεργιανόπουλος: 15 χρόνια από τη στυγερή δολοφονία που "πάγωσε" τον χρόνο - Η κατάρα που τον κυνηγούσε - εικόνα 2

Νίκος Σεργιανόπουλος: 15 χρόνια από τη στυγερή δολοφονία που "πάγωσε" τον χρόνο - Η κατάρα που τον κυνηγούσε - εικόνα 3

Ο σεναριογράφος και αδελφικός του φίλος, Αλέξανδρος Ρήγας, κρατούσε το φέρετρο στην κηδεία, ξεσπώντας σε λυγμούς. Τον είχαν υποπτευθεί για τον θάνατο του Νίκου Σεργιανόπουλου και του είχαν κολλήσει την ταμπέλα του "δολοφόνου". Ο Νίκος ήταν 56 ετών.

Νίκος Σεργιανόπουλος: 15 χρόνια από τη στυγερή δολοφονία που "πάγωσε" τον χρόνο - Η κατάρα που τον κυνηγούσε - εικόνα 4

Ένας μήνας μετά: Συλλαμβάνεται ο δολοφόνος του και οδηγείται με χειροπέδες στον Εισαγγελέα. "Ναι, εγώ τον σκότωσα", λέει με απουσία συναισθήματος ο γεωργιανής καταγωγής Νταβίντ Μουρτχικνέλι, που τα αποτυπώματά του ταίριαξαν με εκείνα που βρέθηκαν στο διαμέρισμα. Οδηγείται στις φυλακές Κορυδαλλού με τις κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράνομη οπλοχρησία, παράνομη είσοδος στη χώρα και με κανένα ελαφρυντικό.Ένοχος. Ισόβια κάθειρξη τελικά, αν και πρωτόδικα είχε δικαστεί σε 20 χρόνια.

Νίκος Σεργιανόπουλος: 15 χρόνια από τη στυγερή δολοφονία που "πάγωσε" τον χρόνο - Η κατάρα που τον κυνηγούσε - εικόνα 5

Η οικογένεια του Νίκου Σεργιανόπουλου στην πρωτόδικη απόφαση είχε διαλυθεί σε κομμάτια. Καμία ποινή δεν ανακούφιζε την ψυχή τους. Η μάνα του Νίκου ήταν κάθε μέρα στον τάφο του παιδιού της, στο Α΄ Νεκροταφείο Δράμας. Μέσα σε πολύ λίγα χρόνια η αδελφή του "έφυγε" χτυπηµένη από καρκίνο, ακολούθησε η µητέρα του και στο τέλος ο σύζυγος της αδελφής του, ο οποίος ήταν εκείνος που είχε μείνει πίσω και κινούσε την υπόθεση διεκδικώντας δικαίωση.

Μοιάζει σαν να χτυπήθηκε η οικογένεια του Νίκου Σεργιανόπουλου στη ρίζα και από εκεί και μετά το δέντρο να ξεράθηκε.

Νίκος Σεργιανόπουλος: 15 χρόνια από τη στυγερή δολοφονία που "πάγωσε" τον χρόνο - Η κατάρα που τον κυνηγούσε - εικόνα 6

Μοναδικός κληρονόμος της περιουσίας του Νίκου Σεργιανόπουλου ο αγαπημένος του ανιψιός, ο Γιώργος.

Πριν από δύο χρόνια, το "ματωμένο" διαμέρισμα του ηθοποιού στο Παγκράτι πε΄ρασε στα χέρια άλλου ιδιοκτήτη. Κατά καιρούς υπήρχαν φήμες ότι το σπίτι είχε νοικιαστεί, όμως το διαμέρισμα της οδού Μετεώρων όλα αυτά τα χρόνια μετά τη δολοφονία του ηθοποιού παρέμενε χωρίς ενοίκους, μέχρι που πουλήθηκε το 2021.

Τα ναρκωτικά, ο αγοραίος έρωτας

Ήταν 2 Δεκεμβρίου του 2007. Ο Νίκος Σεργιανόπουλος πέφτει σε μπλόκο της αστυνομίας στην περιοχή του Κολωνού. Συλλαμβάνεται για κατοχή ναρκωτικών ουσιών, αφού στο αμάξι του εντοπίστηκαν 35 γραμμάρια κοκαΐνης. Δηλώνει "εξαρτημένος χρήστης" και αφήνεται ελεύθερος. Από αυτά τα 35 γραμμάρια ξεκίνησαν οι τόνοι της λάσπης και της κοινωνικής κατακραυγής. Ο Νίκος απομονώθηκε, έπεσε σε βαριά κατάθλιψη, δεν σταματούσε το αλκοόλ και τις ουσίες. Στον κόσμο του έμπαιναν μόνο δυο άνθρωποι: ο Αλέξανδρος Ρήγας και ο δικηγόρος Μάκης Προβατάς.

Νίκος Σεργιανόπουλος: 15 χρόνια από τη στυγερή δολοφονία που "πάγωσε" τον χρόνο - Η κατάρα που τον κυνηγούσε - εικόνα 7

Μιλούσαν για απειλές εναντίον του, για περιπέτειες με βαρόνους κοκαΐνης. Σε αυτά προστέθηκε η αποκάλυψη του ιδιωτικού ντετέκτιβ Γιώργου Τσούκαλη, που μετά τον θάνατό του μίλησε για μυστική τους συνομιλία: "Ήρθε τρομοκρατημένος στο γραφείο μου. "Βοήθησέ με, δέχομαι απειλές", μου είπε. Φοβόταν για τη ζωή του...".

Αµέσως µετά τη δολοφονία του ειπώθηκαν δυνατά όσα ψιθυρίζονταν νωρίτερα, τα προηγούμενα χρόνια: η προτίµηση του στον αγοραίο έρωτα, οι βόλτες στις πιο κακόφηµες πιάτσες της νύχτας.

Σύµφωνα µε την αστυνοµία και την έρευνα για τη δολοφονία του, ο Σεργιανόπουλος είχε "ψωνίσει" τον Γεωργιανό Νταβίντ Μουρτχικνέλι το προηγούµενο βράδυ στην Πλατεία Βικτωρίας. Είχαν φύγει µαζί για το διαµέρισµά του -προφανώς για να κάνουν σεξ- όπου αργότερα θα βρίσκονταν υπολείμµατα από χρήση κοκαΐνης. Σύµφωνα µε τον Μουρτχικνέλι, ο Σεργιανόπουλος τον είχε συναντήσει ξηµερώµατα της ηµέρας της δολοφονίας, την ώρα που ο Γεωργιανός περνούσε από την Πλατεία Βικτωρίας πηγαίνοντας στη δουλειά του, στα ναυπηγεία. Είπε ότι παραπλανήθηκε από τον ηθοποιό, ο οποίος του υποσχέθηκε χρήµατα και γυναίκες, προκειµένου να τον πείσει να τον ακολουθήσει στο διαµέρισµα. Τελικά στο διαμέρισμα, όπως κατέθεσε, υπήρχε µόνο κοκαΐνη, που χρησιμοποίησε και έπεσε σε λήθαργο. Όταν ξύπνησε, ο Σεργιανόπουλος τον απειλούσε µε µαχαίρι, απαιτώντας στοµατικό έρωτα. Ακολούθησε πάλη και ο φόνος.

Διαβάστε Επίσης

Ο χαρακτήρας του Νίκου Σεργιανόπουλου

Τους τελευταίους µήνες της ζωής του, μιλούσαν για έναν άνθρωπο παρανοϊκό, εκτός ελέγχου λόγω χρήσης κοκαΐνης, που έπασχε από σύνδρομο καταδίωξης, που υποπτευόταν τους πάντες, που συμπεριφερόταν υποτιμητικά στους άντρες που σχετιζόταν σεξουαλικά.

Οι µάρτυρες στο δικαστήριο, που τον γνώριζαν χρόνια, έφτιαξαν ένα πορτρέτο του Νίκου που είχαν γνωρίσει, του Νίκου που ήταν μέσα στον Νίκο που κατέληξε να γίνει. Πράος, γλυκός, τρυφερός, ανασφαλής, με τραύματα μέσα του για τη σεξουαλικότητά του. Με προβλήματα αλκοόλ και ναρκωτικών από τα τραύματά του. Με την προσωπικότητά του μεταλλαγμένη.

Νίκος Σεργιανόπουλος: 15 χρόνια από τη στυγερή δολοφονία που "πάγωσε" τον χρόνο - Η κατάρα που τον κυνηγούσε - εικόνα 9

Η οικιακή βοηθός ξεκαθάρισε ότι γνώριζε τη σεξουαλική προτίμηση του ηθοποιού και εξήγησε ότι πάντα πριν πάει στο σπίτι του τηλεφωνούσε για να καθυστερήσει, αν εκείνος είχε παρέα.

Ο άνθρωπος που βρισκόταν πάντα κοντά του, ο Αλέξανδρος Ρήγας, αρνήθηκε ότι είχαν ερωτική σχέση και µίλησε για την εξαιρετικά δυνατή φιλία τους που ξεκίνησε το 1997 και γκρεμίστηκε το 2002 που χάθηκαν, και ήρθαν ξανά κοντά όταν συνελήφθη ο ηθοποιός για κοκαΐνη.

Ο καθηγητής Ψυχιατρικής Γιώργος Αλεβιζόπουλος, που είχε εξετάσει τον ηθοποιό και είχαν προσωπική φιλία μίλησε για την ψυχοσύνθεσή του: διπολική διαταραχή, σύνδροµο καταδίωξης, στοιχεία παρανοϊκής συµπεριφοράς. Ήταν εξαιρετικά καχύποπτος και όπως ανέφερε πήγε τρεις φορές καµουφλαρισµένος στο γραφείο του φορώντας καµπαρντίνα και γυαλιά! Δήλωσε ότι τη βραδιά του εγκλήματος, ο Σεργιανόπουλος είχε κάνει χρήση αντιψυχωτικών και αντικαταθλιπτικών χαπιών μαζί με κοκαΐνη. Αποκάλυψε ότι έκανε χρήση ναρκωτικών γιατί ήταν ο µόνος τρόπος να του δημιουργηθεί η επιθυμία για σεξ.

σεργιανοπουλοσ

Ο σεναριογράφος Δημήτρης Αποστόλου, στενός συνεργάτης και φίλος του Νίκου Σεργιανόπουλου, είπε μία φράση που έκλεινε μέσα όλη τη ζωή και το τέλος του ηθοποιού: "Ο Νίκος πέθανε ουσιαστικά στα 16 του χρόνια, όταν συνειδητοποίησε πως η σεξουαλική ιδιαιτερότητά του θα αποτελεί πάντα κόκκινο πανί".

σεργιανοπουλοσ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΦΡΙΚΗ 23 Σεπ 2023 | 21:53

Σοκ στη Βρετανία: Νοσοκόμα δολοφονούσε νεογέννητα μωρά και έστελνε φωτογραφίες στους γονείς τους

Η αποτρόπαια δράση της Λούσι Λέτμπι σόκαρε τη χώρα και τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας προκαλούν φρίκη.

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ 22 Σεπ 2023 | 08:17

Ζακ Κωστόπουλος: Μαζική πορεία για τα πέντε χρόνια από τη δολοφονία του [εικόνες]

Πορεία στη μνήμη του Ζακ Κωστόπουλου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, 21 Σεπτεμβρίου, πέντε χρόνια μετά τη δολοφονία του μέσα στο κοσμηματοπωλείο στην Ομόνοια.

ΛΑΚΩΝΙΑ 21 Σεπ 2023 | 07:18

Οικογενειακή τραγωδία στη Σπάρτη: Θείος πυροβόλησε και σκότωσε τον 33χρονο ανιψιό του

Νεκρός έπεσε από πυροβολισμό ένας 33χρονος Ρομά στη Σπάρτη το βράδυ της Τετάρτης.

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ 19 Σεπ 2023 | 09:50

Στο πλευρό της Μάγδας Φύσσα, Δώρα Τσαμπάζη και Φωτεινή Βελεσιώτου - Τραγούδησαν "Το ακορντεόν" [εικόνες]

Στην αντιφασιστική πορεία για τα 10 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, βρέθηκε η Δώρα Τσαμπάζη. Δίπλα στη Μάγδα Φύσσα και η Φωτεινή Βελεσιώτου.

ΞΑΦΝΙΚΑ 19 Σεπ 2023 | 07:04

Billy Miller: Πέθανε στα 43 του o γνωστός ηθοποιός της σειράς "Ατίθασα Νιάτα"

"Ο ηθοποιός πάλευε με τη μανιοκατάθλιψη όταν πέθανε", ανέφερε μεταξύ άλλων η δήλωση της ομάδας του ηθοποιού.

ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ 18 Σεπ 2023 | 22:52

Θρίλερ με τον θάνατο της Έφης Τσιχλάκη - Αναβιώνει η υπόθεση στον Άρειο Πάγο: "Τη σκότωσε και σκηνοθέτησε το έγκλημα"

Θρίλερ με τον θάνατο της 47χρονης Ε. Τσιχλάκη στα Χανιά. Στον Άρειο Πάγο η αίτηση αναίρεσης που κατέθεσε ο εισαγγελέας για την ποινή που επέβαλε το Εφετείο στον σύζυγό της

ΣΤΟ MEGA 18 Σεπ 2023 | 20:46

Πειραιάς: "Θα μπορούσα να ήμουν εγώ στη θέση του θύματος"-Ο 68χρονος τα 'χε βάλει και με τον κομμωτή για το κλιματιστικό

Ο ηλικιωμένος άνδρας που διέπραξε το ειδεχθές έγκλημα μετακόμισε πάνω από το κομμωτήριο πριν από δέκα χρόνια. Από τότε άρχισαν και οι φασαρίες.

ΠΛΗΘΟΣ ΗΘΟΠΟΙΩΝ ΗΤΑΝ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥΣ 18 Σεπ 2023 | 15:52

Οδυσσέας Σταμούλης: Αβάσταχτος ο πόνος στο μνημόσυνο του γιού του που πνίγηκε στους Φούρνους - Απαρηγόρητη η πρώην σύζυγός του

Συντετριμμένοι ήταν ο ηθοποιός, Οδ. Σταμούλης και η πρώην σύζυγός του στο μνημόσυνο του 11χρονου γιου τους που πνίγηκε στη θάλασσα στους Φούρνους Ικαρίας.

ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ 18 Σεπ 2023 | 07:51

Μακελειό στη Λούτσα: Ο άγνωστος "Ντάλτον" της φωτογραφίας - Υποψίες ότι ο "ντελιβεράς" είναι ο 2ος Δούρειος Ίππος

Στη γνωστή φωτογραφία των "έξι" θυμάτων του αιματοκυλίσματος στη Λούτσα από το σπίτι που είχαν νοικιάσει στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως, λείπει το… 6ο θύμα!

ΣΥΓΚΙΝΗΜΕΝΗ Η ΗΘΟΠΟΙΟΣ 17 Σεπ 2023 | 21:26

Έγκυος η Γιούλικα Σκαφιδά: Η τρυφερή ανάρτηση και το υπερηχογράφημα [εικόνες]

"Ονειρεύομαι έναν κόσμο που θα αξίζει στο δικό μου πλάσμα", δηλώνει η ηθοποιός.

ΑΡΤΕΜΙΔΑ 15 Σεπ 2023 | 23:20

Μακελειό στη Λούτσα: Έτσι "έδεσαν" οι Αρχές τον 32χρονο "Δούρειο Ίππο" - Το αποτύπωμα και οι 7 καφέδες

Ο 32χρονος Τούρκος δεν συνεργάζεται καθόλου με τους αστυνομικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής.

ΦΟΝΙΚΟ 15 Σεπ 2023 | 21:22

Πειραιάς: "Είχαμε χρόνια προστριβές, έκλειναν τους δρόμους" - Τα πρώτα λόγια του 68χρονου φονιά- Παράνομη η καραμπίνα

"Έβαζαν τα αυτοκίνητα από το πάρκινγκ ακόμα και στο πεζοδρόμιο. Είχα εκφράσει πολλές φορές την αγανάκτηση μου" ανέφερε μεταξύ άλλων ο 68χρονος στους αστυνομικούς.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ALPHA 15 Σεπ 2023 | 19:06

Πειραιάς: "Κώστα, τρέξε" - Τα τελευταία λόγια του 39χρονου πριν πέσει νεκρός από τις σφαίρες του 68χρονου

Ο άτυχος 39χρονος είδε τον ηλικιωμένο να βγαίνει από το σπίτι με την καραμπίνα στο χέρι και προειδοποίησε τον συνάδελφό του