Το χαστούκι της βασίλισσας: Πόσα χρήματα χάνει το χρόνο ο πρίγκιπας Άντριου

Η βασίλισσα έδωσε ένα δυνατό χαστούκι στον γιο της, ο οποίος έχει προκαλέσει θύελλα στο παλάτι στερώντας του πολλές χιλιάδες λίρες το χρόνο.

to-xastouki-tis-basilissas-posa-xrimata-xanei-to-xrono-o-prigkipas-antriou
SHARE THIS
0
SHARES

Ο πρίγκιπας Άντριου υποχρεώθηκε σε παραίτηση από τα δημόσια καθήκοντά του για το άμεσο μέλλον, έπειτα από την εμπλοκή του ονόματός του στο σκάνδαλο με τον χρηματιστή Τζέφρι Επστάιν.

Ο δούκας του Γιορκ και δευτερότοκος γιος της βασίλισσας Ελισάβετ, αρνείται τις κατηγορίες ότι είχε σεξουαλικές σχέσεις με ένα 17χρονο κορίτσι, που του είχε βρει ο φίλος του Έπσταϊν, ο χρηματιστής που αυτοκτόνησε σε αμερικανική φυλακή, ενώ περίμενε να δικαστεί με κατηγορίες περί σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανηλίκων. 

 

Ωστόσο, το σκάνδαλο κλιμακώθηκε μετά την καταστροφική τηλεοπτική συνέντευξη, που προβλήθηκε το Σάββατο, και τις εξηγήσεις που επιχείρησε να δώσει ο Άντριου ο οποίος, επιπλέον, δεν επέδειξε καμία συμπόνια προς τα θύματα του Έπσταϊν προκαλώντας την καταδίκη της κοινής γνώμης. 

Το κλίμα βάρυναν νέα βίντεο με τον Άντριου να διασκεδάζει σε πάρτι στη γαλλική ριβιέρα με αιθέριες υπάρξεις και το κακό έγινε. Η βασίλισσα του ζήτησε να παραιτηθεί, αφού αρκετή ζημιά έκανε στο παλάτι μέχρι σήμερα. 

Το τελευταίο διάστημα, ιδρύματα που συνεργαζόταν αλλά και χορηγοί των οργανώσεων που ήταν μέντορας είχαν αποσυρθεί λόγω του σκανδάλου, ενώ πολλά φιλανθρωπικά ιδρύματα και οργανώσεις διαχωρίζουν τη θέση τους από το παλάτι, από φόβο μήπως το σκάνδαλο αυτό πλήξει την αξιοπιστία ολόκληρης της οικογένειας.  

 

Και μετά την προβολή της μακροσκελούς συνέντευξής του στο BBC, ο πρίγκιπας βρέθηκε αντιμέτωπος με μια θύελλα αντιδράσεων, αφού δεν κράτησε αποστάσεις από τον φίλο του Έπσταϊν, ο οποίος κατηγορήθηκε για παιδοφιλία και βρέθηκε νεκρός μέσα στο κελί του, ενώ δεν διατύπωσε καν τη συμπάθειά του προς τα θύματά του.

H επιστολή παραίτησης:

Στην ανακοίνωση, ο πρίγκιπας Άντριου αναφέρει πως ζήτησε ο ίδιος την προσωρινή του παύση από τα βασιλικά του καθήκοντα, ενώ δημοσίευμα της Daily Mail αναφέρει πως ήταν η Βασίλισσα Ελισάβετ που του επέβαλε την απόφαση. 

«Έγινε ξεκάθαρο τις τελευταίες ημέρες πως οι συνθήκες γύρω από τη σχέση μου με τον Τζέφρι Επστάιν αποτέλεσαν αιτία μεγάλης αναστάτωσης για την δουλειά της οικογένειάς. Ως εκ τούτου, ζήτησα από την Αυτού Μεγαλειοτάτη αν θα έπρεπε να αποχωρήσω από τα δημόσια καθήκοντά μου στο προσεχές μέλλον και εκείνη μου το επέτρεψε. Φυσικά, προτίθεμαι να βοηθήσω κάθε αρχή της δικαιοσύνης με τις έρευνές τους, αν αυτό χρειαστεί». 

 

Όσο για το τι χάνει με την παραίτησή του ο γιος της βασίλισσας, δεν είναι και λίγα: Όπως αναφέρει η Daily Mail η παραίτηση του Άντριου μεταφράζεται σε απώλεια εισοδημάτων ύψους 249.000 βρετανικών λιρών (290.000 ευρώ) το χρόνο, ποσό που λάμβανε ως μέλος της βασιλικής οικογένειας. 

 

Φωτογραφίες: Reuters

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook