Follow us

ΝΔ: Τι λένε οι κρυφές δημοσκοπήσεις για τους υποψηφίους στην Αττική - Ποιοι προηγούνται σε Αθήνα και Πειραιά

Τι λένε οι κρυφές δημοσκοπήσεις για τους υποψήφιους της ΝΔ στην Αττική.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΤΑΚΗς

Η φράση του πρωθυπουργού προς τους υπουργούς του, στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο, ότι αν συνεχίσουν να ξοδεύουν τον περισσότερο χρόνο για την προεκλογική τους προετοιμασία θα τους απαλλάξει από τα καθήκοντά τους, μπορεί για πολλούς να ήχησε σαν μεγάλη καμπάνα προειδοποίησης.

Φαίνεται όμως να μην είναι αρκετή για να τους κάνει να ξεχάσουν ή να βάλουν σε δεύτερη μοίρα τον αγώνα που έχουν ξεκινήσει εδώ και αρκετούς μήνες και που έχει στόχο την επανεκλογή τους ή την βελτίωση της εκλογικής τους απόδοσης σε σχέση με εκείνη του 2019.

Άλλωστε είναι κοινό μυστικό πως στο τελευταίο διαδικτυακό υπουργικό συμβούλιο, όταν ο πρωθυπουργός έστελνε αυτή την προειδοποίηση, οι περισσότεροι υπουργοί μπροστά στο γραφείο τους είχαν χαρτιά είτε με τις κρυφές δημοσκοπήσεις που διενεργούνται συνεχώς το τελευταίο διάστημα και τους αφορούν, είτε με το πρόγραμμα ομιλιών και επισκέψεων σε τοπικές επιτροπές της Νέας Δημοκρατίας και όχι μόνο.

Γνωρίζοντας όλοι πως αυτές οι εκλογές θα έχουν δύο γύρους και πως ο δεύτερος γύρος θα διεξαχθεί με λίστα και όχι με σταυρό, όλοι προσπαθούν να κατοχυρώσουν μία καλή θέση είτε απέναντι των συναδέλφων τους είτε απέναντι σε νέες υποψηφιότητες που φαντάζουν απειλητικές. Από την άλλη οι έδρες που αναμένεται να χαθούν και λόγω του συστήματος της απλής αναλογικής αλλά και λόγω της φθοράς της Νέας Δημοκρατίας κάνουν τον αγώνα ακόμα πιο σκληρό

Α' ΑΘΗΝΩΝ

Στην Α' Αθηνών αναμένεται να δοθεί δυνατή μάχη καθώς μία έδρα χάνεται αφού πάει στους απόδημους βουλευτές . Πράγμα που σημαίνει ότι είναι πιθανό η Νέα Δημοκρατία στις επόμενες εκλογές εφόσον είναι πρώτο κόμμα να εκλέξει πέντε αντί επτά βουλευτές που εξέλεξε το 2019.

Με βάση κρυφές δημοσκοπήσεις και έρευνες που έχουν στα χέρια τους όλοι οι ενδιαφερόμενοι πρώτος με διαφορά στην Α' Αθηνών είναι ο Βασίλης Κικίλιας με δεύτερη την Όλγα Κεφαλογιάννη. Στην τρίτη θέση είναι σταθερά πια ο Θάνος Πλεύρης, ο οποίος πριν γίνει υπουργός είχε υποχωρήσει σε σχέση με την επιρροή που είχε το 2019. Στην τέταρτη θέση εμφανίζεται ο Άγγελος Συρίγος. Ο υφυπουργός παιδείας το προηγούμενο διάστημα έδειχνε τάσεις υποχώρησης και εμφανιζόταν ως ο αδύναμος κρίκος. Τώρα όμως σταθεροποιείται και φαίνεται πως η κρίση στην Ουκρανία και η εμφάνισή του στην τηλεόραση για αυτό το θέμα τον βοήθησαν.

Με βάση τις τελευταίες μετρήσεις και όπως διαμορφώνεται αυτή τη στιγμή το σκηνικό για την πέμπτη θέση φαίνεται να δίνουν μάχη ο Νικήτας Κακλαμάνης με την Φωτεινή Πιπιλή με τον αντιπρόεδρο της Βουλής να προηγείται καθώς εκφράζει και την λεγόμενη λαϊκή δεξιά στην Α' Αθηνών. Πάντως, τόσο ο κ. Κακλαμάνης, όσο και η κ. Πιπιλή έχουν ξεκαθαρίσει ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιοι.

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης που οριστικά φαίνεται πως δεν θα είναι υποψήφιος στην Α' Αθήνας, σε όλες τις μετρήσεις ερχόταν δεύτερος όμως με αυξητικές τάσεις. Ο Θεόδωρος Σκυλακάκης, το όνομα του οποίου είχε ακουστεί για την Α' Αθηνών στις μετρήσεις εμφανίζεται αρκετά χαμηλά.

Δύο ακόμα ονόματα έχουν ακουστεί για την συγκεκριμένη περιφέρεια, αυτό του πρώην επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου, εφόσον κατέβει στις εκλογές με σταυρό και εκείνο της ευρωβουλευτού Ελίζας Βόζεμπεργκ αφού δεν αναμένεται να είναι για τρίτη φορά υποψήφια ευρωβουλευτής. Την πρόθεσή του να κατέβει στην Α' Αθηνών έχει διατυπώσει και ο υφυπουργός πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης.

Στην πρώτη περιφέρεια της Αθήνας πιθανόν θα βρεθεί και η υφυπουργός εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου, αν και μέχρι πρόσφατα οι δημοσκόποι την μετρούσαν για την Α' Πειραιά. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα αναμένεται να κλείσει μέχρι τον Ιούνιο.

Ως προς την Α' Αθήνας, συνολικά σε αυτό που συμφωνούν όλοι οι δημοσκόποι είναι ότι το κοινό της έχει αλλάξει και έχει γίνει πιο συντηρητικό, καθώς τα πιο φιλελεύθερα στις αντιλήψεις τους στρώματα έχουν μετακινηθεί και μένουν πια είτε στον βόρειο είτε στον νότιο τομέα. Προσθέτουν επίσης ότι εκτός των τριών θέσεων που φαίνεται να είναι κλειδωμένες αυτή τη στιγμή για τις άλλες δύο θα δοθεί ενδιαφέρουσα μάχη

Διαβάστε Επίσης

ΒΟΡΕΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

Στον βόρειο τομέα η μάχη θα δοθεί για την δεύτερη θέση καθώς ο Κωστής Χατζηδάκης φαίνεται πως είναι καθαρά πρώτος και με διαφορά. Δεύτερη είναι η υπουργός παιδείας Νίκη Κεραμέως και τρίτος με μικρή διαφορά ο υπουργός ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος αν και έχει υποστεί μικρή φθορά λόγω της ακρίβειας και του ενεργειακού φαίνεται να ανακάμπτει ξανά. Άρα η μάχη θα δοθεί μεταξύ αυτών των δύο υπουργών για το ποιος θα καταλάβει την δεύτερη θέση.

Στην τέταρτη θέση μέχρι πρόσφατα ήταν η υφυπουργός υγείας Ζωή Ράπτη, ενώ σε πρόσφατη έρευνα εμφανίζεται ενισχυμένος ο Δημήτρης Καιρίδης που το προηγούμενο διάστημα κατέγραφε απώλειες. Ακολουθούν Θεόδωρος Ρουσόπουλος, Γιώργος Κουμουτσάκος. Στο βόρειο τομέα ακούγεται και το όνομα του αναπληρωτή υπουργού ανάπτυξης Νίκου Παπαθανάση, όμως οι μέχρι στιγμής έρευνες τον δείχνουν χαμηλά. Με βάση την απλή αναλογική εάν η Νέα Δημοκρατία είναι πρώτο, αναμένεται να βγάλει έξι βουλευτές και να χάσει μία έδρα.

Η αδιαμφισβήτητη πρωτιά στο Νότιο τομέα ανήκει στον υπουργό εξωτερικών Νίκο Δένδια μια και κανείς δεν μπορεί να τον απειλήσει. Την δεύτερη θέση όμως φαίνεται πως κλειδώνει ο νεοεισερχόμενος υπουργός προστασίας του πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος. Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα διαρρέουν συνυποψήφιοί του, ο κ. Θεοδωρικάκος που κάνει δυνατό πλασάρισμα φαίνεται να λέει στα κοινά που προσεγγίζει "θέλω να μην έχω μεγάλη διαφορά από τον πρώτο”.

Στην τρίτη θέση εμφανίζεται ο Διονύσης Χατζηδάκης και στην τέταρτη η υφυπουργός μετανάστευσης Σοφία Βούλτεψη. Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης το προηγούμενο διάστημα είχε υποχωρήσει αρκετά στις έρευνες που διενεργούνταν λόγω και της σκληρής ατζέντας στο μεταναστευτικό που είχε υιοθετήσει.

Όμως φαίνεται τώρα πως ανακτά ένα σημαντικό κομμάτι επιρροής λόγω και του διαφορετικού προφίλ που καλλιεργεί το τελευταίο διάστημα και έτσι είναι πιθανό ή να παλέψει με τον πρώην υπουργό Χάρη Θεοχάρη για την πέμπτη θέση ή και πιο ψηλά στις θέσεις που είναι τώρα η κ. Βούλτεψη και ο κύριος Χατζηδάκης.

Χαμηλές πτήσεις κάνουν προς το παρόν ο Μπάμπης Παπαδημητρίου ο Γιάννης Καλλιάνος η Άννα Καραμανλή και ο Βασίλης Σπανάκης. Ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Τάσος Γαϊτάνης αν και πλασάρετε θετικά το τελευταίο διάστημα εντούτοις μέχρι στιγμής δεν έχει θεαματικά αποτελέσματα.

ΝΟΤΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

Για τα νότια ακούγεται ακόμα το όνομα του υφυπουργού άμυνας Νίκου Χαρδαλιά και του δημάρχου και του δημάρχου Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου.

Η απλή αναλογική θα κοστίσει στη Νέα Δημοκρατία σύμφωνα με τις εκτιμήσεις την απώλεια 2 έως 3 εδρών στο νότιο τομέα.

Αδιαμφισβήτητο φαβορί έχει και η ανατολική Αττική τον υπουργό εσωτερικών Μάκη Βορίδη ο όποιος σε όλες τις έρευνες εμφανίζεται καθαρά πρώτος με δεύτερη τη Γεωργία Μαρτίνου για την οποία οι πληροφορίες λένε πως θα είναι ξανά υποψήφια. Άλλωστε κομματικά στελέχη εκτιμούν ότι η κυρία Μαρτίνου φέρνει ψήφους στη Νέα Δημοκρατία που δεν θα μπορούσε να φέρει κάποιος άλλος υποψήφιος.

Στην τρίτη θέση εξακολουθεί να έχει ισχυρή παρουσία ο Γιώργος Βλάχος, ενώ η νέα δυνατή είσοδος στην περιφέρεια είναι ο αναπληρωτής υπουργός εσωτερικών Στέλιος Πέτσας που πλησιάζει τον κ. Βλάχο, αλλά παραμένει προς το παρόν στην τέταρτη θέση με πολύ πιθανή την ανατροπή.

Ακόμα μία νέα παρουσία στο ψηφοδέλτιο της ανατολικής Αττικής είναι αυτή της υφυπουργού τουρισμού Σοφίας Ζαχαράκη, η οποία συναντήθηκε πρόσφατα με τον πρωθυπουργό που την ζήτησε να είναι υποψήφια στην συγκεκριμένη περιφέρεια. Η κ. Ζαχαράκη εμφανίζεται στην Πέμπτη θέση με μειονέκτημα την περιορισμένη αναγνωρισιμότητα της ενώ στα θετικά της συγκαταλέγονται το προφίλ που έχει και η θετική εικόνα που καταγράφει τις έρευνες.

Τελευταίος προς το παρόν εμφανίζεται ο Βασίλης Οικονόμου. Πληροφορίες που ήθελαν τον κ. Οικονόμου να κάνει δίδυμο με τον κύριο Βορίδη διαψεύδονται από το περιβάλλον του υπουργού εσωτερικών. Συνομιλητές του κυρίου Βορίδη αναφέρουν ότι ο υπουργός δεν είναι υπέρ της τακτικής των διδύμων αλλά προσθέτουν πως ο κύριος Βορίδης έχει όλη την καλή διάθεση να βοηθήσει τη Σοφία Ζαχαράκη. Η Ανατολική Αττική με βάση την απογραφή αναμένεται να κερδίσει μια έδρα και εκεί η Νέα Δημοκρατία φαίνεται να μην έχει απώλειες

Διαβάστε Επίσης

ΔΥΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

Στον δυτικό τομέα της Αθήνας έχει ήδη ανακοινωθεί ήδη η υποψηφιότητα του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος θα δώσει σκληρή μάχη με τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη για την πρώτη θέση. Η υποψηφιότητα Χρυσοχοΐδη στην Δυτική Αθήνα είναι και ένα μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι συνεχίζει το άνοιγμα του κόμματος προς το κέντρο. Ο πρωθυπουργός σε αυτές τις εκλογές αναμένεται να μην είναι υποψήφιος στην Δυτική Αθήνα. Η Νέα Δημοκρατία αναμένεται να κερδίσει σε αυτές τις εκλογές δύο έδρες από τις τρεις που είχε στις προηγούμενες.

Στην Δυτική Αττική οι έρευνες δείχνουν αρκετά ανεβασμένο τον υφυπουργό δικαιοσύνης Γιώργο Κότσιρα, όμως την πρώτη θέση εξακολουθεί να κατέχει ο Θανάσης Μπούρας με τρίτο τον Ευάγγελο Λιάκο.

Α' ΠΕΙΡΑΙΑ

Στην πρώτη περιφέρεια του Πειραιά ο Κωσταντίνος Κατσαφάδος είναι μακράν πρώτος σύμφωνα με τις έρευνες που του δίνουν κυριαρχία. Οι υπόλοιποι υποψήφιοι ξεκινάνε περίπου από την ίδια αφετηρία και άρα εκεί ο αγώνας αναμένεται ενδιαφέρον. Ο Γιώργος Γεραπετρίτης το όνομα του οποίου είχε ακουστεί για την Α' Πειραιά πιθανότατα δεν θα κατέβει καθόλου στις εκλογές αν και στελέχη του κόμματος στον Πειραιά αναφέρουν ότι το τελευταίο καιρό έχει λύσει αρκετά προβλήματα κατοίκων της περιοχής.

Στην Α' Πειραιά με την απλή αναλογική η Νέα Δημοκρατία αναμένεται να εκλέξει τρεις με τέσσερις βουλευτές χάνοντας σίγουρα τους επιπλέον δύο που έχει τώρα.

Β' ΠΕΙΡΑΙΑ

Στη Β' Πειραιά ο Δημήτρης Μαρκόπουλος προηγείται με σημαντική διαφορά από τον Γιάννη Τραγάκη, ο οποίος πιθανότατα δεν θα κατέβει σε αυτές τις εκλογές θέλοντας να προωθήσει τον γιο του.


Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

25 Νοε 2022 | 07:01

Δημοσκοπήσεις: Υποκλοπές και Πάτσης κοστίζουν στην κυβέρνηση - Γιατί δεν το καρπώνεται ο Τσίπρας

Σύμφωνα με κάποιους αναλυτές, τα λάθη που έγιναν επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στον τομέα της οικονομίας δεν έχουν ακόμη ξεπεραστεί.

ΓΙΑ ΤΟ MEGA 24 Νοε 2022 | 21:03

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Προβάδισμα 10,2 μονάδων για ΝΔ - Μεγάλη η διαφορά Μητσοτάκη - Τσίπρα

Την αναμενόμενη φθορά της κυβέρνησης αδυνατεί να κεφαλαιοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 24 Νοε 2022 | 14:08

Δεν πάμε σε εκλογές...αλλά η Μαρία Σπυράκη ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφια στην Α΄ Θεσσαλονίκης

Υποψήφια βουλευτής της ΝΔ στην Α΄ Εκλογική Περιφέρεια Θεσσαλονίκης, στις εθνικές εκλογές του 2023 θα είναι η Μαρία Σπυράκη.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΚΑΙ 23 Νοε 2022 | 21:31

Δημοσκόπηση Pulse: Στις 7 μονάδες η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - Προηγείται με 11 μονάδες του Τσίπρα ο Μητσοτάκης

Αρνητικοί στο ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών οι πολίτες - Τι χάνει από το ζήτημα των παρακολουθήσεων η κυβέρνηση - Γιατί δεν επωφελείται ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας από τη "ζημιά"

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΧΑΙΑ 23 Νοε 2022 | 16:13

Μητσοτάκης για εκλογές: Δεν έχω αποφασίσει την ημερομηνία...αλλά θα εξαντλήσω την 4ετία

Όσο για το εάν σκέφτεται να πάει στη χώρα λίγο νωρίτερα σε εκλογές, λόγω των υποκλοπών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε αρνητικά.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ 23 Νοε 2022 | 13:52

Γεραπετρίτης: Οι πολίτες στις εκλογές θα αποφασίσουν, εάν η χώρα θα συνεχίσει στον δρόμο της προόδου ή όχι

Ο κ. Γεραπετρίτης επισήμανε ότι η χώρα χρειάζεται μια κυβέρνηση ισχυρή και σταθερή, γιατί οι κρίσεις, οι οποίες υφίστανται, απαιτούν πολύ ισχυρές κυβερνήσεις.

23 Νοε 2022 | 07:12

Αχαΐα: Γιατί η εμφάνιση Μητσοτάκη δείχνει ότι ξεκίνησε η προεκλογική εκστρατεία - Η πρώτη γαλάζια τοπική μετά από 22 χρόνια

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προειδοποίησε ότι αυτή η εκλογική αναμέτρηση είναι η πιο κρίσιμη της μεταπολίτευσης.

ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΤΟΥ 22 Νοε 2022 | 23:22

Βραζιλία: Ο Μπολσονάρου αμφισβητεί επίσημα τη νίκη του Λούλα στις εκλογές - Προσφεύγει στο εκλογοδικείο

Δεν φαίνεται να έχει τύχη η κίνησή του, καθώς το αποτέλεσμα έχει επικυρωθεί από το TSE, αλλά τροφοδοτεί ένα κίνημα διαμαρτυρίας που παραμένει πιστό στον απερχόμενο πρόεδρο.

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΧΑΙΑ 22 Νοε 2022 | 12:21

Μητσοτάκης από Αίγιο: Το δίλημμα είναι ποιος θα κρατάει το τιμόνι - "ΝΔ και Μητσοτάκης ή ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρας"

"Ποια παράταξη και ποιος αρχηγός είναι πιο κατάλληλος να κρατάει το τιμόνι της χώρας σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς"; ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΓΙΑ ΤΟ POLITIK 22 Νοε 2022 | 09:42

Δημοσκόπηση Interview: Στο 6,9% η διαφορά ΝΔ–ΣΥΡΙΖΑ - Πόσο ενισχύονται και οι δύο στις δεύτερες εκλογές

Στις 6,9 μονάδες και μειωμένη κατά 0,4% είναι η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ σε σύγκριση με την προηγούμενη δημοσκόπηση στη νέα δημοσκόπηση της Interview.

ΣΤΟΝ ALPHA 21 Νοε 2022 | 20:40

Δημοσκόπηση Alco: Εχασε μια μονάδα η ΝΔ αλλά προηγείται με 7,3% - Στοιχίζουν οι υποκλοπές, θετική επίδραση το "καλάθι"

Το 32% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι το καλάθι του νοικοκυριού πετυχαίνει "πολύ ή αρκετά" τον στόχο του - Το 64% δεν πιστεύουν ότι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση δεν έχουν σχέση με τις παρακολουθήσεις

ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ; 21 Νοε 2022 | 13:17

Το σενάριο της Καθημερινής για τις εκλογές- Θα γίνουν του χρόνου το... φθινόπωρο

Η Καθημερινή, στη στήλη Θεωρείο του Σταύρου Παπαντωνίου, γράφει ότι πιθανώς οι πρώτες εκλογές να γίνουν τελικά τον Ιούλιο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ 19 Νοε 2022 | 13:50

ΣΥΡΙΖΑ: Ποιος μεσολάβησε από το γραφείο του πρωθυπουργού για τις συναντήσεις Πάτση στο Κόσοβο;

"Υπάρχει Έλληνας που δεν ντρέπεται να βλέπει την κυβέρνηση να διαχειρίζεται με αυτόν τον τρόπο τη διεθνή εκπροσώπηση της χώρας; Η κοροϊδία έχει όρια", τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.