Δεν διέλαθε της προσοχής κανενός. Ολες οι κινήσεις του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, που τυπικά σήμερα είναι άνεργος, αφού έχει παραιτηθεί και από βουλευτής, όλες οι κινήσεις του δείχνουν λοιπόν άνθρωπο που δεν νοιάζεται για τα έξοδα. Θυμίζουμε τα γραφεία του Ινστιτούτου στην αριστοκρατική οδό Αμαλίας, ένα στρατό συνεργατών, μια ακριβή διαφημιστική καμπάνια μέσω των social media, η εκδήλωση στο Θησείο και άλλα πολλά.
Ποιος χρηματοδοτεί το νέο εγχείρημα; Το ερώτημα μέχρι στιγμής έχει διατυπώσει μόνο ο Αδωνις Γεωργιάδης, που δήλωσε ότι επειδή ο κ. Τσίπρας έκανε ένα κόμμα χωρίς κρατική χρηματοδότηση, πρέπει να μας πει πού βρήκε τα λεφτά. Πόσο μάλλον που όπως είπε, έχουν προηγηθεί οι καταγγελίες του Στέφανου Κασσελάκη για τα μαύρα ταμεία του ΣΥΡΙΖΑ. (σσ Δεν σχολίασε την άρνηση του κ. Τσίπρα να φορολογήσει τους εφοπλιστές).
"Είδα μια εξαιρετική εκδήλωση αρίστη σκηνοθετικά, που κοστίζει πολλά λεφτά και ένας άνθρωπος που ξεκινάει τώρα, ένα κόμμα με μηδέν στα ταμεία, να μας πει πώς πληρώθηκε", δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης.
Οι παράγοντες πίσω από το νέο εγχείρημα
Το θέμα της χρηματοδότησης του νέου κόμματος Τσίπρα, σχολιάζει όμως και από την πλευρά του συγκροτήματος Μαρινάκη (alter ego) και ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος, που παρατηρεί ότι διάφορα μιντιακά μέσα σπρώχνονται για να εγκαταστήσουν τον κ. Τσίπρα ως αντίπαλο του κ. Μητσοτάκη.

Και εξηγεί γιατί: Οι μεν λέει έχουν (πολιτικό) συμφέρον να τον στηρίξουν, γιατί εκτιμούν ότι μπορεί να νικήσει τον κ. Μητσοτάκη (παρά το παρελθόν του), οι δε θέλουν να στηρίξουν τον πρωθυπουργό και στηρίζουν Τσίπρα γιατί εκτιμούν ότι είναι εύκολος αντίπαλος. (σσ. το πολιτικό στο συμφέρον είναι σε παρένθεση, υποθέτω για ευνόητους λόγους…)
Αφήνει δε αιχμή ο Γιώργος Παπαχρήστος, ότι τα συμφέροντα αυτά που συγκλίνουν στην στήριξη του Αλέξη Τσίπρα, ο καθένας για τους δικούς του λόγους, είναι πίσω και από ορισμένες δημοσκοπήσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και δείχνουν την ΕΛΑΣ ψηλά, πιο ψηλά από το ΠΑΣΟΚ.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr
