opap
Advertisement

Follow us

Απογοητευμένη η Μπεκατώρου: 37 καταγγελίες κοριτσιών στη Γυμναστική και οι φερόμενοι δράστες βρίσκονται στις θέσεις τους

Υπάρχει πολύς κόσμος που δεν έχει μιλήσει, σημείωσε η Σοφία Μπεκατώρου και είναι πολλά τα επαγγέλματα όπου ασκείται σεξουαλική παρενόχληση.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

"Ούτε ποτέ είχα σαν σκοπό να σηκώσω κάποια σημαία ούτε να νιώσω ότι πρωτοστατώ σε κάτι. Η βία υπήρχε, υπάρχει και ελπίζουμε να μην υπάρχει στο μέλλον. Πάρα πολλά θύματα πλέον καταγγέλλουν, όχι γιατί πριν δεν υπήρχαν κακοποιήσεις και παρενοχλήσεις αλλά γιατί το περιβάλλον και οι συνθήκες δεν ευνοούσαν ώστε να μιλήσει κάποιος ανοιχτά, διότι το ίδιο το θύμα ένιωθε ότι φταίει". Αυτό δήλωσε η Σοφία Μπεκατώρου μιλώντας στην διάρκεια του εκτενούς αφιερώματος του Πρώτου Προγράμματος 91,6 και 105,8 για την διαδρομή του κινήματος #metoo στην χώρα μας.

Στην εκπομπή "Το GPS της Επικαιρότητας" με τον Θάνο Σιαφάκα, η Μπεκατώρου επεσήμανε πως στην αρχή ήταν πολύ σημαντικό για εκείνη να μπορέσει να αντιμετωπίσει την σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη, καταγγέλλοντάς την και όχι συνεχίζοντας να ζει με αυτό.

"Από την άλλη, εφόσον δημιουργήθηκε μια δυναμική του #metoo, είμαι πάρα πολύ χαρούμενη, κυρίως γιατί είναι ένα κλίμα και ένα σύστημα αλληλεγγύης στα θύματα. Εγώ το βλέπω σαν μια λαμπαδηδρομία, μεταφέρουμε μια φλόγα αλληλεγγύης από το ένα θύμα στο άλλο, το ένα δίνει δύναμη στο άλλο και συνεχίζει γιατί πρέπει κάποια στιγμή η κουλτούρα μας να δημιουργεί αίσθημα ενοχής στον θύτη και όχι στο θύμα".

Διαβάστε Επίσης

Το να γνωρίζει το θύμα ότι μπορεί να απαλλαχθεί από ένα φαινόμενο που στοιχειώνει την ζωή ενός ατόμου που έχει υποστεί παρενόχληση ή κακοποίηση, είναι σημαντικό για να κάνει τις κινήσεις που θέλει, σημείωσε η κα. Μπεκατώρου, προσθέτοντας πως ο χρόνος δεν λειτουργεί υπέρ του θύματος αλλά υπέρ του θύτη.

"Δεν θα πω ότι είναι εύκολο να φτάσει κάποιος στην καταγγελία, γιατί δεν είναι, δεν έχουμε τις λύσεις σε όλα, γιατί δεν υπάρχουν οι δομές να βοηθήσουν. Υπάρχουν πολλές δυσκολίες και στους ξενώνες και στο πώς μπορεί να μια γυναίκα να πάει σε μια δημόσια δομή να εξασφαλίσει την υγεία της ή αν έχει παιδιά. Για παράδειγμα αν έχει αγόρι και είναι άνω των 12 δεν μπορεί να το πάρει μαζί της. Υπάρχουν πρακτικά ζητήματα που πρέπει να λυθούν".

Έχω απογοητευτεί από τον χώρο του αθλητισμού

Η Μαρία Μπεκατώρου επεσήμανε την πρωτοβουλία που ανέπτυξε μαζί με το Ευρωπαϊκό Δίκτυο κατά της Βίας, την διαδικτυακή πλατφόρμα menowmetoo.gr, όπου μπορεί οποιοσδήποτε να καταγγείλει, να καταθέσει την δική του εμπειρία έμφυλης βίας, διατηρώντας την ανωνυμία του στην δημοσιοποίηση στην πλατφόρμα. Ωστόσο, οι φορείς όπου λαμβάνουν χώρα τα περιστατικά καταγράφονται επώνυμα, για να είναι γνωστό σε ποια πλαίσια υπάρχει πεδίο για κακοποίηση, ενώ όταν υπάρχει ένας κοινός δράστης το Ευρωπαϊκό Δίκτυο έχει την δυνατότητα να φέρει σε επαφή τα θύματα για να προχωρήσουν σε καταγγελία από κοινού.

"Έχω απογοητευτεί από τoν χώρο του αθλητισμού. Στον χώρο της γυμναστικής υπάρχουν 37 καταγγελίες κοριτσιών και οι φερόμενοι δράστες βρίσκονται αυτή την στιγμή σε θέσεις ευθύνης, στην ομοσπονδία, σε σχολεία, σε συλλόγους" υπογράμμισε. Επειδή είναι παραγεγραμμένες κάποιες υποθέσεις δημιουργείται μια αδικία γιατί αυτοί οι άνθρωποι κυκλοφορούν ελεύθεροι, προσέθεσε.

"Είναι πολύ σημαντικό το θέμα της εκπαίδευσης, να εκπαιδεύσουμε την νεότερη γενιά να αποδέχεται και να σέβεται ο ένας τον άλλον. Η εκπαίδευση είναι σημαντική με την έννοια του να συμφωνούμε όλοι στο τι είναι βία, τι παρενόχληση, γιατί πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι διαφορετικά αντιλαμβάνονται την σεξουαλική παρενόχληση οι άντρες και διαφορετικά οι γυναίκες και γενικότερα πρέπει όλοι να μπορούμε να αντιληφθούμε τι σημαίνει συναίνεση".

σοφια μπεκατωρου

Υπάρχει πολύς κόσμος που δεν έχει μιλήσει, σημείωσε η κ. Μπεκατώρου και είναι πολλά τα επαγγέλματα όπου ασκείται σεξουαλική παρενόχληση. "Το πρόβλημα είναι οι συνθήκες, κινδυνεύει η δουλειά του θύματος πολλές φορές, ή σε περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας, το θύμα φοβάται ότι δεν θα έχει πού να μείνει το επόμενο βράδυ. Φαίνεται απλό το θέμα της καταγγελίας, αλλά δεν είναι. Πρέπει να είναι ξεκάθαρο το τι κάνουμε αφού μας συμβεί κάτι. Να βρούμε ανθρώπους που ξέρουν να διαχειριστούν τέτοιες καταστάσεις. Το 15900, ένας ψυχολόγος, η πλατφόρμα του Ευρωπαϊκού Δικτύου κατά της Βίας, υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι ξέρουν τι να κάνουν αυτή την πληροφορία".

Revenge porn

Αναφορικά με την εκδικητική πορνογραφία και τις πρόσφατες σχετικές υποθέσεις που έχουν πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης, η κ. Μπεκατώρου σημείωσε ότι υπάρχει η προστασία των προσωπικών δεδομένων, το θέμα είναι η εφαρμογή και το να φτάνουν πιο γρήγορα οι υποθέσεις στα δικαστήρια, καθώς υπάρχουν περιπτώσεις με θύματα που περιμένουν 4 και 5 χρόνια για να κατέβει το επίμαχο υλικό από το διαδίκτυο. "Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι εν τέλει το υλικό αυτό δεν μπορεί ποτέ να διαγραφεί. Πάλι πρέπει να δώσουμε έμφαση στην εκπαίδευση, γιατί αν δεν καταλάβουμε ότι οι προσωπικές στιγμές που έχουμε με έναν άνθρωπο δεν είναι δημόσιες και δεν μπορούμε την επιλογή του άλλου να την σεβαστούμε και πρέπει να την ανταποδώσουμε με το χειρότερο τρόπο, τότε αυτό είναι και το αποτέλεσμα. Πρέπει να δώσουμε στα παιδιά να καταλάβουν ότι οι πράξεις μας επηρεάζουν, να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας και να έχουμε το θάρρος της γνώμης μας".

Πού βρισκόμαστε έναν χρόνο μετά από το ξετύλιγμα του κουβαριού επεσήμανε η κ. Μπεκατώρου. "Ένα πρόβλημα που έχουμε είναι της παραγραφής και ένα άλλο είναι η προσπάθεια ξεπλύματος των ανθρώπων αυτών. Δυστυχώς ξεκίνησαν τόσα πράγματα από τον χώρο του αθλητισμού, ο κ. Αυγενάκης βοήθησε με το νομοθετικό πλαίσιο, υπάρχουν πια ψυχολόγοι στις ομοσπονδίες, δεν σημαίνει όμως ότι ο κάθε προπονητής έχει περάσει από μια διαδικασία ψυχολογικής αξιολόγησης. Πρέπει να νιώθουμε ασφαλείς και για να διασφαλίσουμε την ακεραιότητα του χώρου μας πρέπει να υπάρχουν διαδικασίες. Εμένα με βοήθησε πάρα πολύ ο αθλητισμός να σταθώ στα πόδια μου να βρω έναν τρόπο να το αντιμετωπίσω και να που ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσω και το κομμάτι αυτό, της βίας".

Διαβάστε Επίσης

Η ψυχολόγος και πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικτύου κατά της Βίας, Κική Πετρουλάκη, εξήγησε ότι ο συγκεκριμένος φορέας ασχολείται με την βία κατά των γυναικών και η ενδοοικογενειακή βία συνήθως έχει θύματα γυναίκες και παιδιά, οπότε το μεγαλύτερο κομμάτι της δράσης του αφορά την πρόληψη πρωτογενώς πριν δηλαδή την εμφάνιση της βίας, δευτερογενώς να μειώσει την επαναλαμβανόμενη θυματοποίηση και τριτογενώς να άρει τις συνέπειες που έχουν επέλθει από την βία.

"Δεν είναι ο τρόπος που μεγαλώνουν τα αγόρια και οι άνδρες, αλλά ο τρόπος που μεγαλώνουμε κορίτσια και αγόρια. Ουσιαστικά τα μεγαλώνουμε σαν να έχουν συμπληρωματικούς ρόλους τους οποίους δεν έχουν επιλέξει, όμως μέχρι να αντιληφθούν ότι έχουν το δικαίωμα να τους απορρίψουν και να υιοθετήσουν μια πιο υγιή προσέγγιση των σχέσεων, δυστυχώς βρίσκονται σε θέση κατώτερου και ανώτερου και αυτό έχει ως αποτέλεσμα όχι μόνο να μαθαίνουν τα αγόρια ότι είναι ανώτεροι και δικαιούνται να ελέγχουν την ζωή και το σώμα των γυναικών αλλά και στις γυναίκες δίνουμε μια ευθύνη από πολύ μικρές ότι αν κακοποιηθούν, έχουν κάνει κάτι εκείνες λάθος. Την επίρριψη της ευθύνης την βλέπουμε ακόμα και στις γυναικοκτονίες, ψάχνουμε να βρούμε τι έκανε αυτή λάθος".

Σχετικά με την διαδικτυακή πλατφόρμα, η κ. Πετρουλάκη σημείωσε ότι δέχεται την καταγγελία ανώνυμα και εφόσον το άτομο που κάνει την αναφορά συναινεί, θα κοινοποιείται και στις αρχές για να διασυνδεθούν υποθέσεις μεταξύ τους και να μπορέσει να στηρίξει η μία καταγγελία την άλλη.

Δικηγόρος με εμπειρία σε υποθέσεις εκδικητικής πορνογραφίας, σεξουαλικής κακοποίησης μέσω διαδικτύου, η Αντωνία Λεγάκη, επεσήμανε ότι πρέπει να πάψουμε να λέμε στα θύματα "μιλήστε".

"Το θύμα θα μιλήσει όταν η πολιτεία πραγματικά σταθεί αρωγός, τόσο με δομές πρόνοιας, όσο και με δομές κατασταλτικές σε ό,τι αφορά τους δράστες. Η πολιτεία θα πρέπει να εξασφαλίσει ότι οι πλατφόρμες θα είναι υποχρεωμένες να έχουν μια εφαρμογή η οποία θα εξασφαλίζει ότι κανείς δεν μπορεί να ανεβάζει πρόσωπο ή σώμα άλλου προσώπου εκτός από τον ίδιο και επίσης ότι υπάρχουν αδικήματα και θα διώκονται οι δράστες για όλα τα έννομα αγαθά που έχουν πλήξει και όχι μόνο για τα προσωπικά δεδομένα". Επιπλέον η κοινωνία, θα πρέπει να καταστήσει σαφή την σοβαρότητα αυτών των παραβατικών συμπεριφορών. Υπάρχουν νεαρά παιδιά που λόγω επιπολαιότητας και έλλειψης κριτηρίων από την οικογένεια, ανεβάζουν τέτοιες φωτογραφίες από συμμαθήτριες, σημείωσε η κ. Λεγάκη και πρέπει να καταστεί σαφές ότι αυτό είναι μια εγκληματική συμπεριφορά και δεν γίνεται αποδεκτή.

Η Ζέφη Δημαδάμα, στέλεχος του ΚΙΝΑΛ, που έχει καταγγείλει ότι η ίδια έχει δεχθεί σεξουαλική παρενόχληση στο παρελθόν, θέλησε να υπογραμμίσει ότι ρόλος όλων, δημοσιογράφων, πολιτών, κοινωνίας και κομμάτων, είναι αυτό το κίνημα να μην σβήσει και να αποκαλυφθούν πολλές παράμετροι διαφορετικές, όπως αυτός της εκδικητικής πορνογραφίας, όπου έχουμε πάρα πολλές περιπτώσεις διαπόμπευσης γυναικών, ηλεκτρονικού βιασμού, ηλεκτρονικών εγκλημάτων που δυστυχώς η τεχνολογία δίνει διεξόδους.

Πηγή: ΕΡΤ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Λένε πως σε αυτά τα μαγαζιά ψήνουν τα νοστιμότερα παϊδάκια της πόλης

Μία επίκαιρη λίστα που ανανεώνεται και ξεκοκαλίζεται κάθε φορά - ειδικά όταν πλησιάζει η Τσικνοπέμπτη.

ΝΕΑ ΜΕΛΕΤΗ 16 Ιαν 2026 | 06:52

Οι δύο κινήσεις για να ζήσουμε περισσότερο: Πέντε λεπτά επιπλέον άσκησης και μείωση του "καθισιού" κατά 30 λεπτά

Η μελέτη έρχεται να αμφισβητήσει τη μέχρι σήμερα κυρίαρχη αντίληψη πως απαιτείται η επίτευξη συγκεκριμένων και συχνά δύσκολων στόχων φυσικής δραστηριότητας.

ΤΙ ΕΔΕΙΞΕ Η ΜΕΛΕΤΗ 10 Ιαν 2026 | 08:37

Μόλις 10 λεπτά άσκησης μπορεί να φρενάρουν τον καρκίνο - Τα αισιόδοξα μηνύματα από νέα έρευνα

Πώς η φυσική δραστηριότητα "επικοινωνεί" με τα κύτταρα - Η σημασία για τον καρκίνο του παχέος εντέρου

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 26 Δεκ 2025 | 15:22

Φλώρινα: Το συγκρότημα Banda Entopica καταγγέλλει τον δήμαρχο για επίθεση - "Ποιος σας άφησε να τραγουδήσετε σλάβικα;"

Σύμφωνα με τα μέλη της μπάντας, άτομο από το κοινό ανέβηκε στη σκηνή, έσπρωξε τον τρομπετίστα και απειλούσε ότι θα καλέσει το 100.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΖΩΝΑΚΗΣ 19 Δεκ 2025 | 09:03

Αποθέωσαν τον Μαζωνάκη στην πρεμιέρα του, παρά τις καταγγελίες: "Είμαι ο Γιώργος, ο αληθινός" [βίντεο]

Το κοινό τον υποδέχθηκε με θερμό χειροκρότημα και τον αποθέωσε από τα πρώτα λεπτά της εμφάνισής του.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΖΩΝΑΚΗΣ 19 Δεκ 2025 | 07:44

Αρωμα Greek Mafia πίσω από τις καταγγελίες για Μαζωνάκη: Γιατί "δείχνει" συγκεκριμένο επιχειρηματία της νύχτας

Από αυτά τα άτομα, εκπορεύονται οι "οργανωμένες" εκβιαστικές επιθέσεις, σύμφωνα με τον δικηγόρο του.

ΜΕΣΩ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ 18 Δεκ 2025 | 11:34

Επίσημη απάντηση Μαζωνάκη για τις καταγγελίες σε βάρος του: "Οργανωμένο σχέδιο εκβίασης με ψευδομάρτυρες"

Ανακοίνωση εξέδωσε ο δικηγόρος του Γιώργου Μαζωνάκη, αναφορικά με τις καταγγελίες σε βάρος του για σεξουαλική παρενόχληση.

ΤΙ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ 17 Δεκ 2025 | 07:53

Αποκάλυψη: Και ένας πρώην παίκτης reality ετοιμάζεται να καταγγείλει τον γνωστό τραγουδιστή

Νέα αποκαλυπτικά στοιχεία για τους δύο άντρες που ετοιμάζονται να καταγγείλουν τον πασίγνωστο τραγουδιστή για σεξουαλική παρενόχληση και ανήθικες προτάσεις.

ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ "ΠΡΩΙΝΟ" 16 Δεκ 2025 | 15:43

"Δεν θα φύγεις, δεν θα πας πουθενά": Τι αναφέρει ο ένας καταγγέλλων για τον πασίγνωστο τραγουδιστή

"Ολα αυτά είναι έωλα, δεν έχουν συμβεί ποτέ. Θέλουν να με πλήξουν επικοινωνιακά" απαντά ο τραγουδιστής για τις καταγγελίες

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΒΟΜΒΑ 16 Δεκ 2025 | 09:38

Σπύρος Μπιμπίλας: "Αυτοί που καταγγέλλουν τον γνωστό τραγουδιστή για παρενόχληση θα πρέπει να προχωρήσουν"

"Το διάβασα, αυτοί που καταγγέλλουν τον γνωστό τραγουδιστή για σεξουαλική παρενόχληση θα πρέπει να προχωρήσουν", δήλωσε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 15 Δεκ 2025 | 17:59

"Δεν έχω καμία σχέση": Ο πασίγνωστος τραγουδιστής αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή σε σεξουαλική κακοποίηση

Ο ένας εκ των δύο καταγγελλόντων υποστηρίζει ότι διαθέτει μάρτυρες που μπορούν να ενισχύσουν τους ισχυρισμούς του για τον γνωστό τραγουδιστή

ΕΝΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ 09 Δεκ 2025 | 13:41

DW: Ο εμφύλιος στο Πάπιγκο για τις βίλες του εφοπλιστή Λαιμού - "Μου είπαν ότι θα με φάνε οι αρκούδες"

Το Μικρό και το Μεγάλο Πάπιγκο είναι αναμφισβήτητα δύο από τα ομορφότερα χωριά όχι μόνο του Ζαγορίου, αλλά ολόκληρης της Ελλάδας.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ 24 Νοε 2025 | 18:32

Άλιμος: "Με άρπαξε, με φίλησε στο στόμα και με χούφτωσε" - Καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις

Ανδρας φέρεται να έχει επιτεθεί σε ακόμα δύο γυναίκες στην ευρύτερη περιοχή του Αλίμου

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 03 Νοε 2025 | 18:16

Βόλος και Μπέος μηνύουν τον Σούντγκρεν για τις καταγγελίες για στημένα: "Shame on you"

Η ομάδα της Μαγνησίας εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας γνωστοποιεί πως έχει προχωρήσει σε μήνυση κατά του Σουηδού ποδοσφαιριστή

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ 18 Σεπ 2025 | 11:31

Σε λειτουργία η πλατφόρμα καταγγελιών report.oasa.gr – Για τα πρόβληματα στις δημοσιες συγκοινωνίες

Η πλατφόρμα επιτρέπει στους πολίτες να καταγράφουν και να υποβάλλουν γρήγορα και αξιόπιστα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στις δημόσιες συγκοινωνίες

Η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ 12 Σεπ 2025 | 07:50

Μαρτυρίες σοκ για τον "Joker": Ο 42χρονος μαστροπός υποχρέωνε κοπέλα να παίζει σε ταινίες πορνό ακόμη και έγκυος

Ο "Joker" προσέγγιζε νεαρές γυναίκες, κυρίως Ελληνίδες, μεταξύ των οποίων τουλάχιστον μία ανήλικη, οι οποίες είχαν οικονομικά προβλήματα και προέρχονταν από προβληματικό οικογενειακό περιβάλλον.

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 08 Σεπ 2025 | 09:55

Ανησυχία μετά τις καταγγελίες γυναικών για κακοποίηση από στρατιωτικό γιατρό - Εξακολουθεί να κυκλοφορεί ελεύθερος

Το υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε ότι υπάρχει παραπομπή του ενστόλου στο Αεροδικείο, ωστόσο εκείνος εξακολουθεί να κυκλοφορεί ελεύθερος.

21 Αυγ 2025 | 08:09

"Βροχή" οι καταγγελίες για φοροδιαφυγή και λαθρεμπόριο: 208.534 στην "Appodixi" και 58.907 στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ

Οι επώνυμες καταγγελίες υπερτερούν των ανωνύμων, κάτι που σημαίνει ότι λειτουργεί το κίνητρο της χρηματικής επιβράβευσης

ΕΦΑΡΜΟΓΗ 16 Αυγ 2025 | 10:02

Mystreet: Στον αέρα το app καταγγελιών για τα "αυθαίρετα" τραπεζάκια στους δημόσιους χώρους

Ενισχύει την εποπτεία και διευκολύνει τη συμμετοχή των πολιτών στην επιτήρηση της χρήσης των δημόσιων κοινόχρηστων χώρων

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ 05 Ιουλ 2025 | 10:48

Ξεκίνησαν οι έλεγχοι σε ακαθάριστα οικόπεδα: 3.748 καταγγελίες πολιτών σε 18 ημέρες

Ελέγχους σε ακαθάριστα οικόπεδα έπειτα από καταγγελίες πολιτών που έχουν υποβληθεί στη σχετική πλατφόρμα έχει ξεκινήσει να διενεργεί το Πυροσβεστικό Σώμα.

ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΡΕΥΝΑ 04 Ιουν 2025 | 06:29

Πώς η άσκηση μπορεί να παρατείνει τη ζωή όσων νοσούν από καρκίνο του παχέος εντέρου

Η τακτική σωματική άσκηση μπορεί να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο υποτροπής του καρκίνου του παχέος εντέρου σε ασθενείς που έχουν ολοκληρώσει τη θεραπεία τους.

ΣΤΙΣ «ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΤΩΡΑ» 01 Ιουν 2025 | 17:48

Κύθνος: Τραγωδία με θύματα ανυπεράσπιστα ζώα καταγγέλλουν φιλόζωοι - "Yπάρχει πολλή παραφιλολογία", λέει ο δήμαρχος

Όλο και περισσότερα στόματα άρχισαν να ανοίγουν μετά τον φρικτό θάνατο που βρήκε η Έλλη, η σκυλίτσα της Λένας, που τον Απρίλιο επισκέφθηκε το νησί προκειμένου να εργαστεί

ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ 29 Μαϊ 2025 | 06:18

1566: Πώς λειτουργεί η δωρεάν τηλεφωνική γραμμή του ΕΟΠΥΥ για πληροφορίες, ιατρικά ραντεβού και παράπονα

Έως τις 15 Ιουλίου θα έχει τεθεί σε λειτουργία η νέα τηλεφωνική γραμμή του ΕΟΠΥΥ "1566", που θα λειτουργήσει ως ενιαίος αριθμός για θέματα υγείας.

24 Μαϊ 2025 | 21:24

Χριστίνα Μπόμπα : Το μυστικό για να διατηρείται σε φόρμα

Η Χριστίνα Μπόμπα είναι μητέρα δύο παιδιών και διαθέτει υπέροχο κορμί.

ΑΛΛΑΓΗ ΑΤΖΕΝΤΑΣ 04 Μαϊ 2025 | 15:54

Επιστολή Χατζηδάκη στους βουλευτές της ΝΔ για το "βαθύ κράτος" - Ειδική ομάδα θα ερευνά καταγγελίες πολιτών

Τι ζητά από τους βουλευτές της ΝΔ ο Κωστής Χατζηδάκης - Συστήνεται ειδική ομάδα που θα ερευνά ρεπορτάζ στον Τύπο και καταγγελίες πολιτών.

04 Απρ 2025 | 09:43

Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: Καταθέτει σήμερα η σύζυγος του ηθοποιού, Ελπίδα Νίνου

Συνεχίζεται σήμερα στο Εφετείο Αθηνών η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη για τις δυο απόπειρες βιασμού σε βάρος δυο ηθοποιών - συναδέλφων του.

ΘΑ ΓΙΕΝΙ ΤΟ 2026 03 Απρ 2025 | 09:51

Οι Muse ακύρωσαν συναυλία τους στην Κωνσταντινούπολη εν μέσω καταγγελιών - Τι συνέβη

Οι Muse ενημέρωσαν τους θαυμαστές ότι η συναυλία θα αναβληθεί για ένα χρόνο αφού ενημερώθηκαν για τα γεγονότα.

ΤΑ ΝΕΑ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ 28 Μαρ 2025 | 06:29

Η καθημερινή άσκηση, ακόμη και με μικρή ένταση, μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου

Τα ευρήματα αυτά είναι από τα πρώτα που αξιολογούν τη μείωση του κινδύνου καρκίνου που σχετίζεται με δραστηριότητες χαμηλής έντασης.

27 Μαρ 2025 | 17:31

Πώς θα κάνεις τη γυμναστική πιο ευχάριστη; Δες τι λέει η επιστήμη και ακολουθησέ το!

Νέα έρευνα σού δείχνει πώς θα κάνεις πιο "ανεκτό" ένα workout.

DAVID SINCLAIR 21 Φεβ 2025 | 06:39

Τα μυστικά για να ζήσουμε περισσότερο και καλύτερα - Τι αποκαλύπτει κορυφαίος γενετιστής

Ο Δρ. David Sinclair είναι ένας από τους πιο επιδραστικούς επιστήμονες παγκοσμίως, γνωστός για το έργο του στον έλεγχο της διαδικασίας γήρανσης.

10 Φεβ 2026 | 23:23

Το πίνεις για υγεία; Οι επιστήμονες "δείχνουν" αυξημένο κίνδυνο για καρκίνο μαστού στις γυναίκες

Μια μεγάλη μελέτη σε δεκάδες χιλιάδες γυναίκες ανοίγει ξανά τη συζήτηση για μια καθημερινή συνήθεια που θεωρείται αυτονόητα "υγιεινή".

10 Φεβ 2026 | 14:22

7 λάθη που δε σε αφήνουν να χάσεις το λίπος της κοιλιάς

Απόφυγε αυτά τα συχνά λάθη και δες πραγματική πρόοδο στην κοιλιά σου!

09 Φεβ 2026 | 12:26

7 χειμερινές συνήθειες που σε αγχώνουν χωρίς να το καταλαβαίνεις

Η καθημερινότητά σου τον χειμώνα μπορεί να σαμποτάρει τη διάθεσή σου χωρίς να το καταλαβαίνεις.

09 Φεβ 2026 | 12:26

Έτσι προστατεύει η καρδιολόγος την καρδιά της - το no1 σύμπτωμα που δεν αγνοεί ποτέ

Η καρδιοπάθεια δεν προειδοποιεί πάντα! Mάθε τι κοιτάει πρώτα μια ειδικός.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ 09 Φεβ 2026 | 06:35

Πώς μπορούμε να χάσουμε λίπος, αλλά όχι μυϊκή μάζα - Τι να προσέξουμε όσο μεγαλώνουμε

Πολύ γρήγορη μείωση κιλών μπορεί να οδηγήσει τον οργανισμό να "καίει" μυϊκό ιστό αντί για λίπος, με αποτέλεσμα τη μείωση της δύναμης και της λειτουργικότητας.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ 08 Φεβ 2026 | 10:22

"Μεγάλες προσδοκίες για εμβόλιο ενάντια στον προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα": Τι λέει ο διευθυντής Ογκολογικού του Αγίου Σάββα

Αυτή τη στιγμή δοκιμάζεται για τον προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα σε διεθνή πολυκεντρική μελέτη

08 Φεβ 2026 | 10:07

11 τροφές που ενισχύουν το κολλαγόνο μετά τα 40 (χωρίς συμπληρώματα)

Η επιδερμίδα σου δεν θέλει θαύματα, θέλει σωστό πιάτο. Αυτές οι 11 τροφές δουλεύουν υπέρ της σφριγηλότητας, φυσικά.

07 Φεβ 2026 | 11:10

Μανταρίνι: Γιατί πολλοί το προτιμούν από το πορτοκάλι (και πότε είναι καλύτερη επιλογή)

Το πορτοκάλι κερδίζει στη βιταμίνη C, αλλά δες πότε σε συμφέρει περισσότερο το μανταρίνι.

06 Φεβ 2026 | 12:35

Πόσο πρέπει να περπατάς την εβδομάδα για απώλεια βάρους

Το σωστό περπάτημα, στον σωστό χρόνο, μπορεί να γίνει το πιο σταθερό σου εργαλείο για αδυνάτισμα.

06 Φεβ 2026 | 08:14

11 ύπουλα σημάδια χρόνιας φλεγμονής που δεν πρέπει να αγνοείς

Τα μικρά signals του σώματός σου που αξίζει να πάρεις σοβαρά.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 06 Φεβ 2026 | 06:12
ΑΝΑΛΥΣΗ 05 Φεβ 2026 | 06:10

Προλαμβάνεται ο καρκίνος στην αρχή του; - Οι 3 παράγοντες κινδύνου που μπορούμε να επηρεάσουμε

Έως και επτά εκατομμύρια περιπτώσεις καρκίνου θα μπορούσαν να αποτρέπονται κάθε χρόνο παγκοσμίως.

05 Φεβ 2026 | 05:55

"Ένα γιαουρτάκι" για βραδινό: Τι να βάλεις μέσα για να χορτάσεις πραγματικά

Το γιαούρτι είναι ιδανικό για το βράδυ, αρκεί να μην το τρως σκέτο.

04 Φεβ 2026 | 10:31

"Πετάει το μάτι σου"; Οι 9 πιο συχνές αιτίες (και τι σημαίνει πραγματικά)

Η λαϊκή εξήγηση λέει ότι... "κάποιον θα δεις". Το σώμα σου λέει κάτι άλλο, όμως.

ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΑΠΟ 158 ΧΩΡΕΣ ΚΑΙ 36 ΤΥΠΟΥΣ ΚΑΡΚΙΝΟΥ 04 Φεβ 2026 | 08:55

Διεθνής οργανισμός έρευνας κατά του καρκίνου: 4 στις 10 περιπτώσεις θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί

Σύμφωνα με τον IARC 7,1 εκατομμύρια - το 37,8% των νέων περιπτώσεων ασθένειας- που εντοπίστηκαν το 2022 οφειλόταν σε αίτια που θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί.

ΘΑΝΟΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ 04 Φεβ 2026 | 07:58

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου: 14 συστάσεις για την πρόληψη της ασθένειας από τον τέως πρύτανη του ΕΚΠΑ

Ο καρκίνος εξακολουθεί να αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για τη δημόσια, με τις προβλέψεις να δείχνουν περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων τα επόμενα χρόνια.

04 Φεβ 2026 | 07:09

Τα 8 χειρότερα ροφήματα για το έντερο - Τι να αποφεύγεις καθημερινά

Δεν είναι μόνο το τι τρως. Είναι και το τι πίνεις που μπορεί να απογειώσει, ή να απορρυθμίσει, το μικροβίωμά σου.

ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ 04 Φεβ 2026 | 07:03

Ψυχική υγεία, ύπνος, αυτοεκτίμηση: Ανησυχία από τον εθισμό των εφήβων στα social media - Λαμβάνονται μέτρα

Οι 16χρονοι στην Ελλάδα εμφανίζουν ενδείξεις προβληματικής ενασχόλησης με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

03 Φεβ 2026 | 12:55

Πόσο γιαούρτι πρέπει να τρώμε την ημέρα;

Μάθε πόσο γιαούρτι είναι ιδανικό την ημέρα και πώς να το εντάξεις σωστά στη διατροφή σου.

03 Φεβ 2026 | 11:04

Crash test πρωτεΐνης: Πλήρης ή ατελής - Ποια σου δίνει πραγματικό όφελος;

Δύο είδη πρωτεΐνης μπαίνουν στο μικροσκόπιο: τι σημαίνουν τα αμινοξέα, γιατί ο όρος "ατελής" σε μπερδεύει και πώς καλύπτεις τις ανάγκες σου χωρίς άγχος.

ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗΣ 02 Φεβ 2026 | 20:45
02 Φεβ 2026 | 10:24

Πρηξιμό στην κοιλιά: 9 εύκολα πρωινά φιλικά για το έντερο

Αν το στομάχι σου "διαμαρτύρεται" από το πρωί, το τι βάζεις στο πιάτο σου μπορεί να κάνει τη διαφορά. Αυτές οι 9 επιλογές είναι απλές, χορταστικές και πιο φιλικές για την πέψη.

ΝΕΑ ΜΕΛΕΤΗ 02 Φεβ 2026 | 09:49

Αύξηση των ψυχωτικών διαταραχών στις νεότερες γενιές - Σε υψηλότερο κίνδυνο οι άνδρες

Μεταξύ 1997 και 2023 η ετήσια συχνότητα εμφάνισης ψυχωτικών διαταραχών αυξήθηκε κατά 60% στα άτομα ηλικίας 14-20 ετών.

ΝΕΑ ΕΡΕΥΝΑ 02 Φεβ 2026 | 06:32

Γιατί η δημοφιλής κετογονική δίαιτα δεν είναι τόσο ακίνδυνη - Οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της

Νέα ευρήματα για τις μακροπρόθεσμες επιδράσεις της κετογονικής δίαιτας

ΝΕΟΤΕΡΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ 31 Ιαν 2026 | 08:07

Γιατί η βρώμη βοηθά στη μείωση της χοληστερόλης - Πού οδηγεί η συστηματική κατανάλωση

Τι δείχνουν οι έρευνες για τις φυτικές ίνες, το εντερικό μικροβίωμα και τον τρόπο δράσης της βρώμης

ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ 30 Ιαν 2026 | 17:49

ΠΟΥ: Οι πιθανότητες για νέα πανδημία λόγω του θανατηφόρο ιού Nipah - Έχει προκαλέσει συναγερμό στην Ασία

Τι απαντά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας στις ανησυχίες ότι ο ιός Nipah μπορεί να "ξεφύγει" από την Ινδία

ΙΑΤΡΙΚΟ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ 30 Ιαν 2026 | 17:06

Απίστευτο: 33χρονος έζησε χωρίς πνεύμονες για 48 ώρες - Πώς συνέβη

Ο ασθενής, ένας 33χρονος άνδρας, νόσησε σοβαρά από γρίπη η οποία οδήγησε σε οξεία αναπνευστική δυσχέρεια

30 Ιαν 2026 | 13:20

Το φυσικό Ozempic: Οι σπόροι που "κόβουν" την πείνα, σύμφωνα με νέα μελέτη

Νέα δεδομένα δείχνουν ότι οι εν λόγω σπόροι επηρεάζουν τα κέντρα κορεσμού και τη φλεγμονή στον εγκέφαλο, ιδιαίτερα όταν η διατροφή σου είναι πλούσια σε λίπος και ζάχαρη.

30 Ιαν 2026 | 11:13

Τρως αυτό το φρούτο κάθε μέρα; Μπορεί να βελτιώνει την πίεση και τη χοληστερόλη σου

Ξεχωρίζει για τη δράση του στα αγγεία, το έντερο και τον μεταβολισμό, με οφέλη που μπορεί να φανούν από τις πρώτες ώρες ή να χτιστούν με τον χρόνο.

ΚΥΡΙΑ ΑΙΤΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥ 30 Ιαν 2026 | 06:55

Καλπάζει ο καρκίνος του παχέος εντέρου: Πρώτη αιτία θανάτου από καρκίνο σε άτομα κάτω των 50 ετών

Οι ειδικοί τονίζουν την ανάγκη οι νέοι ενήλικες να γνωρίζουν τον αυξημένο κίνδυνο και να υποβάλλονται σε έλεγχο.

ΝΕΑ ΜΕΛΕΤΗ 29 Ιαν 2026 | 14:06

Πάρκινσον: Ελπίδες για νέα πιθανή θεραπεία - Η νόσος εξαπλώνεται από το έντερο στον εγκέφαλο

Νέα μελέτη για το Πάρκινσον προσφέρει μία νέα πιθανή θεραπευτική στρατηγική για τη νόσο

29 Ιαν 2026 | 12:29

Το χειμωνιάτικο λαχανικό που έχει φυσική αλμυρή γεύση – χωρίς αλάτι

Τραγανό, ελαφρώς αλμμυρό και σχεδόν χωρίς θερμίδες, είναι μια από τις καλύτερες επιλογές σνακ και πιάτων τον χειμώνα.

29 Ιαν 2026 | 09:29

Αυτή η προπόνηση "μπλοκάρει" την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων

Αρκεί για να αλλάξει τη σύσταση του αίματός σου και να ενεργοποιήσει μηχανισμούς που σχετίζονται με την επιδιόρθωση του DNA και τον περιορισμό της καρκινικής ανάπτυξης.

29 Ιαν 2026 | 07:00

Πράσο: Το χειμερινό λαχανικό με υψηλή θρεπτική αξία – 10 οφέλη για την υγεία

Ήπιο στη γεύση, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και ιδανικό για ζεστά πιάτα - το πράσο είναι ένα από τα καλύτερα λαχανικά του χειμώνα.

ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ 29 Ιαν 2026 | 06:46

Παγκόσμιος συναγερμός για τον επικίνδυνο ιό Nipah: Τι γνωρίζουμε μέχρι τώρα και πώς μεταδίδεται στους ανθρώπους

Ο ιός Nipah ανήκει σε μια κατηγορία ζωονοσογόνων παθογόνων, που σημαίνει ότι μεταδίδεται από ζώα στον άνθρωπο.

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ 28 Ιαν 2026 | 20:16

Σε έξαρση η γρίπη: Κυριαρχεί το στέλεχος Κ - Εμβολιασμό συνιστούν οι ειδικοί

Δύο παιδιά ηλικίας τεσσάρων και έξι ετών νοσηλεύονται διασωληνωμένα λόγω σοβαρών επιπλοκών της γρίπης

28 Ιαν 2026 | 11:04

Γιατί χειροτερεύουν τα ρευματικά στην εμμηνόπαυση;

Οι ορμονικές αλλαγές αυξάνουν τη φλεγμονή και κάνουν τις αρθρώσεις πιο ευάλωτες. Τι αλλάζει στο σώμα σου και πώς το διαχειρίζεσαι.

28 Ιαν 2026 | 08:26

Είναι τελικά υγιεινό το χοιρινό; Η νέα μελέτη που το συγκρίνει με φακές και ρεβίθια

Το άπαχο χοιρινό μπαίνει στο ίδιο κάδρο με τις φακές και τα ρεβίθια, μέσα σε ένα μοντέλο διατροφής που δίνει χώρο στα φυτικά τρόφιμα.

28 Ιαν 2026 | 06:41

Πλάνο διατροφής από το ChatGPT: 5 σοβαροί λόγοι που μπορεί να σαμποτάρει την απώλεια βάρους

Το δοκιμάζεις για ευκολία, οικονομία και ταχύτητα. Όμως το meal plan της τεχνητής νοημοσύνης μπορεί να σου βάζει τρικλοποδιές χωρίς να το καταλαβαίνεις.

ΜΕΛΕΤΗ ΕΙΔΙΚΩΝ 28 Ιαν 2026 | 06:30

Ποιοι μπορούν να φτάσουν μέχρι τα 100: Οσοι τρώνε κρέας ή οι χορτοφάγοι; - Ερευνα δίνει την απάντηση

Μπορεί μια διατροφή χωρίς κρέας να συνδέεται τελικά με μικρότερες πιθανότητες να ζήσουμε περισσότερο;

27 Ιαν 2026 | 13:30

Λευκό ψωμί: Οι 3 βασικοί λόγοι που δεν πρέπει να το τρως καθημερινά

Μπορεί να είναι αφράτο και βολικό, όμως η καθημερινή του παρουσία στο πιάτο σου συνδέεται με 3 βασικούς κινδύνους για την υγεία σου.

26 Ιαν 2026 | 15:00

Η δίαιτα βρώμης 2 ημερών που ρίχνει τη χοληστερόλη: Τι δείχνει νέα έρευνα;

Μια σύντομη, εντατική δίαιτα με βάση τη βρώμη φαίνεται να βελτιώνει τη "κακή" LDL χοληστερόλη και να αλλάζει ευνοϊκά το μικροβίωμα του εντέρου.

26 Ιαν 2026 | 11:00

Κατάθλιψη: Η ανέξοδη συνήθεια που μπορεί να βοηθήσει όσο η ψυχοθεραπεία

Μια καθημερινή πρακτική μπαίνει στο μικροσκόπιο της επιστήμης για την ψυχική υγεία.

ΠΩΣ ΜΕΤΑΔΙΔΕΤΑΙ 26 Ιαν 2026 | 06:38

Πνευμονιόκοκκος: Πότε μπορεί να γίνει απειλητικός για την ζωή μας

Πρόκειται για τον Streptococcus pneumoniae, ένα μικρόβιο που εγκαθίσταται κυρίως στο ανώτερο αναπνευστικό σύστημα, στη μύτη και τον φάρυγγα.

Η ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ 25 Ιαν 2026 | 14:31

Καλπάζει η γρίπη: Διασωληνωμένο νοσηλεύεται κοριτσάκι 6 ετών - 130 νοσηλείες παιδιών τον Ιανουάριο

Πάνω από 130 παιδιά νοσηλεύτηκαν τον Ιανουάριο, με γρίπη, εκ των οποίων τέσσερα σε ΜΕΘ.

25 Ιαν 2026 | 11:21

Πώς να κάνεις λευκό ψωμί και ζυμαρικά πιο υγιεινά με ένα απλό βήμα

Ένα μικρό διατροφικό hack που αλλάζει τον τρόπο που χωνεύεις τους υδατάνθρακες – χωρίς να τους κόψεις από τη ζωή σου.

Η ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΟΥ 25 Ιαν 2026 | 10:25

Ελίζα Κονοφάγου: Η Ελληνίδα καθηγήτρια του Columbia που αξιοποιεί τους υπερήχους για τη θεραπεία ασθενειών

Καθηγήτρια Βιοϊατρικής Μηχανικής, Ακτινολογίας και Νευρολογικών Επιστημών

25 Ιαν 2026 | 10:25

9 ασκήσεις στο σπίτι για να "λιώσεις" το λίπος της κοιλιάς τον χειμώνα

Δε χρειάζεσαι εξοπλισμό, ούτε να βγεις από το σπίτι για να δεις αποτέλεσμα!

24 Ιαν 2026 | 10:30

2 συστατικά που ενισχύουν τα θρεπτικά συστατικά των τροφών

Η ιδανική "συνταγή" για να αξιοποιήσεις στο έπακρο τα θρεπτικά συστατικά του φαγητού σου.

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ 24 Ιαν 2026 | 08:18

Πώς μετράμε σωστά την αρτηριακή πίεση και γιατί μια υψηλή ένδειξη δεν σημαίνει απαραίτητα ότι υπάρχει πρόβλημα

Η τακτική παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης στο σπίτι μπορεί να μας δώσει μια πιο αξιόπιστη εικόνα

23 Ιαν 2026 | 15:00

Το "αντιγηραντικό" ρόφημα με προβιοτικά: Τι μπορεί να κάνει στο σώμα και πότε να το αποφύγεις

Το ρόφημα που συνδέεται με καλύτερη αντοχή του ανοσοποιητικού στην ηλικία - αλλά θέλει μέτρο και σωστό timing.

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ 23 Ιαν 2026 | 06:19

Μπορεί η βιταμίνη D να μας προστατέψει από τη γρίπη; Τι έδειξε νέα έρευνα

Προηγούμενες μελέτες έχουν ήδη συνδέσει την ανεπάρκεια της βιταμίνης D με αυξημένο κίνδυνο σοβαρής νόσησης από Covid-19 - Τα νέα ευρήματα.

22 Ιαν 2026 | 11:45

Χωρίς κρέας: 10 φυτικές και εναλλακτικές πηγές πρωτεΐνης

Οι καλύτερες φυτικές και εναλλακτικές πηγές πρωτεΐνης για πολλή ενέργεια και θρεπτική αξία χωρίς κρέας.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΘΕΜΑ ΤΥΧΗΣ 22 Ιαν 2026 | 06:50

Οι 6 καθημερινές συνήθειες που επιβραδύνουν τη γήρανση - Από έναν κορυφαίο ειδικό του Χάρβαρντ

Τι είναι το μοντέλο SHIELD το οποίο βασίζεται σε έξι βασικούς πυλώνες.

ΜΟΛΥΝΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΞΙΝΗ 21 Ιαν 2026 | 16:38

Lactalis-Ανάκληση βρεφικού γάλακτος: Μήνυση κατ' αγνώστων καταθέτει η οργάνωση προστασίας των καταναλωτών Foodwatch

Ο γαλακτοκομικός κολοσσός Lactalis ανακοίνωσε σήμερα ότι προχωρά στην ανάκληση έξι παρτίδων βρεφικού γάλακτος

21 Ιαν 2026 | 10:35

Πώς να ενισχύσεις το ανοσοποιητικό σου με φυσικό τρόπο

Κάνε γερή την άμυνα του οργανισμού σου απέναντι στις ιώσεις, στα κρυολογήματα και στην εποχική κόπωση με μικρές καθημερινές επιλογές που θα σε κάνουν να νιώθεις πιο δυνατή όλο τον χρόνο.

21 Ιαν 2026 | 09:53

Η δύναμη της αγκαλιάς: Πώς η σωματική επαφή ρυθμίζει το στρες

Τι συμβαίνει στον εγκέφαλο και στο σώμα όταν αγκαλιάζουμε ή αγκαλιαζόμαστε;

ΕΡΕΥΝΑ 21 Ιαν 2026 | 06:26

Πώς να τρώμε περισσότερο αλλά να χάνουμε κιλά: Αυτά τα τρόφιμα πρέπει να επιλέγουμε

Πώς μπορεί κανείς να χορτάσει χωρίς να καταναλώνει πολλές θερμίδες;

ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ 20 Ιαν 2026 | 17:27

ΕΟΦ: Απαγορεύει συμπλήρωμα διατροφής - Περιέχει ουσία που δεν είναι εγκεκριμένη για τρόφιμα

Το προϊόν, σύμφωνα με τον ΕΟΦ, περιέχει φυτική ουσία που δεν είναι εγκεκριμένη για τρόφιμα

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΝΗΣΥΧΙΑ 20 Ιαν 2026 | 11:38

Αυξάνονται ανησυχητικά οι καρκίνοι του γαστρεντερικού συστήματος σε νέους -Καμπανάκι στους 20-30 ετών

Η ταχύτερη αύξηση καταγράφεται σε άτομα 20 και 30 ετών. Όσο νεότερη είναι η ηλικία, τόσο πιο απότομη φαίνεται να είναι η άνοδος της συχνότητας.

20 Ιαν 2026 | 07:00

Νέα διατροφική πυραμίδα: Πώς μοιάζει ένα ημερήσιο πρόγραμμα 2.000 θερμίδων;

Σε βίντεό της, η διατροφολόγος Θέκλα Γκιώνη παρουσιάζει ένα ενδεικτικό ημερήσιο πλάνο για να δούμε τι σημαίνουν στην πράξη οι νέες συστάσεις.

19 Ιαν 2026 | 15:46

Πρώιμη Παιδική Παρέμβαση: Ένα πρόγραμμα για την στήριξη των παιδιών και των οικογενειών

Στο Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής, η Πρώιμη Παιδική Παρέμβαση αντιμετωπίζεται ως επένδυση και ως προσωπικό στοίχημα της Δόμνας Μιχαηλίδου.

19 Ιαν 2026 | 11:48

Αυτή είναι η καλύτερη ώρα της ημέρας για να φας πορτοκάλι

Για μέγιστη ενέργεια, καλύτερη απορρόφηση βιταμίνης C και λιγότερη ενόχληση

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 19 Ιαν 2026 | 06:33

Πόσο κόκκινο κρέας πρέπει να τρώμε τελικά; - Τρεις ειδικοί απαντούν

Το κόκκινο κρέας περιέχει υψηλά ποσοστά κορεσμένων λιπαρών, τα οποία ανεβάζουν την LDL ("κακή") χοληστερόλη, που συνδέεται με καρδιαγγειακά νοσήματα.

ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΜΑΣΚΑ 18 Ιαν 2026 | 17:52

"Σαρώνει" η εποχική γρίπη: Αναμένεται ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων τις επόμενες μέρες

Την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, είχαμε 871 εισαγωγές στα νοσοκομεία της χώρας.

ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥ 17 Ιαν 2026 | 10:15

Εταιρεία Λοιμώξεων: Προειδοποιεί για σοβαρό θεραπευτικό κενό από την απόσυρση αντιβιοτικού από την αγορά

Πρόσφατα ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων έδωσε στη δημοσιότητα κατάλογο με 230 φάρμακα που αποσύρθηκαν οριστικά

ΑΝΑΡΩΤΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ 17 Ιαν 2026 | 08:13

Τα μικροπλαστικά είναι παντού: Είναι πράγματι επικίνδυνα για τον οργανισμό μας ή μήπως υπερβάλλουμε;

Οι μέθοδοι ανίχνευσης των μικροπλαστικών είναι ακόμη νέες και γεμάτες τεχνικές δυσκολίες, γεγονός που καθιστά τα αποτελέσματα συχνά αβέβαια

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΟΔΥ 16 Ιαν 2026 | 15:21

Γιατί η εποχική γρίπη είναι τόσο "επιθετική" φέτος: Τα δύο αίτια - Ο κανόνας του "πρώτου 24ώρου"

Τι πρέπει να προσέξουμε: Τα συμπτώματα και ο κανόνας του "πρώτου 24ώρου"

ΝΕΑ ΜΕΛΕΤΗ 16 Ιαν 2026 | 06:52

Οι δύο κινήσεις για να ζήσουμε περισσότερο: Πέντε λεπτά επιπλέον άσκησης και μείωση του "καθισιού" κατά 30 λεπτά

Η μελέτη έρχεται να αμφισβητήσει τη μέχρι σήμερα κυρίαρχη αντίληψη πως απαιτείται η επίτευξη συγκεκριμένων και συχνά δύσκολων στόχων φυσικής δραστηριότητας.