Ο Παναθηναϊκός έκανε διπλό break στην Ισπανία, αλλά επί ελληνικού εδάφους ηττήθηκε ισάριθμες φορές από τη Βαλένθια και έτσι η μεταξύ τους σειρά για τα προημιτελικά της Euroleague 2025-26 θα κριθεί σε 5ο παιχνίδι, στην έδρα των "νυχτερίδων".
Οι "πράσινοι" ηττήθηκαν 86-89 στο κλειστό του ΟΑΚΑ, στο Game 4 των πλέι οφ, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία να εξασφαλίσει την παρουσία του στην καταληκτική φάση της διοργάνωσης, την οποία και φιλοξενεί.
Αυτήν τη φορά το "τριφύλλι" έβγαλε από το δεύτερο ημίχρονο την αμυντική ένταση που του έλειψε στο προηγούμενο παιχνίδι, αλλά στα κρίσιμα σημεία δεν βρήκε τα μεγάλα μακρινά σουτ που θα του επέτρεπαν την ανατροπή.
Μετά τα δύο "κολλητά" break στη Βαλένθια, ο Παναθηναϊκός κρατούσε την τύχη της πρόκρισης στα χέρια του, δεδομένου ότι είχε περάσει στον ίδιο το πλεονέκτημα της έδρας του ΟΑΚΑ. Ωστόσο, τόσο στο Game 3 όσο και στο Game 4 πλήρωσε τα λάθη και την αστοχία έξω από τα 6,75 μέτρα, τα οποία θα τον έστελναν στο Final-4 της Αθήνας, στην έδρα του.
Το εξαιρετικό 3ο δεκάλεπτο έφερε το σύνολο του Εργκίν Αταμάν μπροστά στο σκορ, αλλά τα τρίποντα της Βαλένθια και ο "καυτός" Ζαν Μοντέρο επανέφεραν... την τάξη στην ισπανική ομάδα.
Στον επίλογο του αγώνα, το "τριφύλλι" από το 67-67 στο 34' χάθηκε στις περιστροφές της άμυνας, είδε τη Βαλένθια να αξιοποιεί κάθε λάθος του και με τους Ισπανούς να βάζουν με κάθε... ευφάνταστο τρόπο την μπάλα στο καλάθι, χάθηκε η επαφή στο σκορ.
Οι φιλοξενούμενοι σφράγισαν τη νίκη με 1/2 βολές του Κοστέλο στα 7" για τη λήξη, καθώς το τρίποντο του Νάιτζελ Χέιζ-Ντέιβις από το κέντρο, που θα έστελνε το ματς στην παράταση, δεν βρήκε στόχο.
Με 26 πόντους και ηρωική εμφάνιση ο Τσέντι Όσμαν πάλεψε πολύ για την ανατροπή, ο Κέντρικ Ναν με 19 τον ακολούθησε, ενώ ο Τζέριαν Γκραντ και το πάθος που έβγαλε στην άμυνα άγγιξαν την υπέρβαση. Ωστόσο, με 7/30 τρίποντα (0/7 ο Χέιζ-Ντέιβις) ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να ονειρεύεται πρόκριση.
Από τη Βαλένθια ξεχώρισε ο Ζαν Μοντέρο με 29 πόντους, 7 ασίστ και 7 ριμπάουντ.
Παναθηναϊκός - Βαλένθια 86-89
- Παναθηναϊκός (Εργκίν Αταμάν): Σορτς 3 (1 τρίποντο), Όσμαν 26 (8/10 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 7/8 βολές, 4 ριμπάουντ), Χέιζ-Ντέιβις 12 (4/7 δίποντα, 0/7 τρίποντα, 4/4 βολές, 2 ριμπάουντ), Ρογκαβόπουλος (2 ριμπάουντ), Γκραντ 4 (2/6 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 2 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 4 κλεψίματα), Ναν 19 (5/5 δίποντα, 3/7 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Λεσόρ 8 (11 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Φαρίντ, Τολιόπουλος 7 (1/4 τρίποντα, 2 ασίστ), Ερνανγκόμεθ 7 (1/3 τρίποντα, 7 ριμπάουντ), Μήτογλου
- Βαλένθια (Πέδρο Μαρτίνεθ): Μπαντιό 6 (0/3 δίποντα,1/6 τρίποντα, 3/4 βολές, 7 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Τέιλορ 11 (4/7 δίποντα, 0/3 τρίποντα, 3/4 βολές, 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα), Ρίβερς 7 (1/4 τρίποντα), Πραντίγια 10 (2/4 τρίποντα), Ντε Λαρέα 1 (2 ασίστ, 3 λάθη), Κι 12 (4 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Μοντέρο 29 (5/6 δίποντα, 4/6 τρίποντα, 7/7 βολές, 7 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 3 κλεψίματα), Μουρ 2, Σακό 2, Τόμπσον 8 (2 τρίποντα), Κοστέλο 1 (0/3 τρίποντα, 5 ριμπάουντ)
Τα δεκάλεπτα: 15-26, 37-44, 56-60, 86-89
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr
