
Σε δεκάδες απεγκλωβισμούς προχώρησαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης που έσπευσαν στη φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής σε κτίριο στην Πλατεία Αριστοτέλους.
Όπως έγινε φνωστό, δύο άτομα, ηλικίας 20 και 35 ετών, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο "Παπανικολάου" και νοσηλεύονται διασωληνωμένα. Σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές που μίλησαν στη Voria.gr, οι δύο νεαροί διασωληνώθηκαν ήδη μέσα στο ασθενοφόρο καθώς είχαν εισπνεύσει πολύ καπνό και είχαν έντονη δύσπνοια, χωρίς να φέρουν εγκαύματα από τις φλόγες. Η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει μεγάλη ανησυχία σε αυτό το στάδιο, ωστόσο ακόμα διενεργούνται οι απαραίτητοι έλεγχοι και στη συνέχεια θα μεταφερθούν σε ΜΕΘ του νοσοκομείου.
Επιπλέον, ακόμα εννέα άτομα μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της πόλης για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Συγκεκριμένα, τέσσερις με ελαφρά αναπνευστικά προβλήματα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο "Παπανικολάου", ενώ τρία άτομα έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο "Άγιος Δημήτριος" με ελαφρά, επίσης, αναπνευστικά προβλήματα.
Σύμφωνα με την Voria και δύο παιδιά, ηλικίας 4 και 12 ετών, διακομίσθηκαν στο Ιπποκράτειο.
Αμέσως μετά την επιχείρηση κατάσβεσης, ο Υποστράτηγος και Συντονιστής του Επιχειρησιακού Κέντρου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Μάριος Αποστολίδης, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι: "απεγκλωβίσαμε 44 άτομα, ανάμεσά τους και παιδιά που ήταν στο διπλανό φροντιστήριο".
Όπως τόνισε ο κ. Αποστολίδης, "είχαμε πληροφορίες ότι πρόκειται για εγκλωβισμένα άτομα και ειδοποιήσαμε αμέσως μεγάλη δύναμη, 12 οχήματα με 40 άνδρες ανάμεσά τους δύο ειδικά οχήματα, για να μπορέσουμε να απεγκλωβίσουμε, αν έπρεπε, άτομα από τα μπαλκόνια".
Σχετικά με τα αίτια της φωτιάς και το έργο της κατάσβεσης ανέφερε: "Περιβάλλαμε από τρεις πλευρές το κτίριο στο οποίο εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, η οποία τελικά δεν ήταν στο κτίριο γραφείων, ήταν στο διπλανό το οποίο ήταν εγκαταλελειμμένο και με σκουπίδια μέσα. Από εκεί μάλλον ξεκίνησε η πυρκαγιά και δημιουργήθηκε μεγάλο θερμικό φορτίο, για αυτό υπήρχε και ο έντονος καπνός που φαινόταν από μακριά. Η φωτιά δεν πέρασε στο διπλανό κτίριο".
"Δουλεύαμε κανονικά και είδαμε καπνούς από το παράθυρο. Σηκωθήκαμε και μας είπαν να μη μπούμε στο ασανσέρ", είπε, μεταφέροντας την αγωνία, μια γυναίκα που βρισκόταν ανάμεσα στους εγκλωβισμένους.
Τρία ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ έσπευσαν άμεσα στο σημείο και παρείχαν πρώτες βοήθειες σε ανθρώπους που παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα.






Απεγκλωβισμοί μαθητών
Οι καπνοί θορύβησαν μαθητές και καθηγητές που βρίσκονταν σε παρακείμενο κτίριο. Συνολικά 30 παιδιά απομακρύνθηκαν με ασφάλεια, υπό τις οδηγίες και με τη βοήθεια των πυροσβεστών.
Κρατώντας στην αγκαλιά το παιδί της και φορώντας μάσκα μια γυναίκα από τους εγκλωβισμένους που έσωσαν οι πυροσβέστες, βγήκε από το φλεγόμενο κτίριο με δάκρυα στα μάτια και αποτυπωμένη την αγωνία και τις στιγμές πανικού που έζησε.

Δείτε βίντεο και εικόνες:



Πηγή: GRTimes, Voria. ThessToday
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr