Η άγνωστη ιστορία της Ιωάννας Παλιοσπύρου: Ο αγώνας της ζωής της μέχρι την επίθεση με βιτριόλι

Η ζωή της Ιωάννας μέχρι την επίθεση με οξύ δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα. Η μετακόμιση στην Αθήνα και οι τρεις δουλειές που έκανε για να επιβιώσει.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
ΙΟΑΝΝΑ

Η συγκλονιστική και καθηλωτική συνέντευξη της Ιωάννας Παλιοσπύρου στον Alpha και την Κατερίνα Καινούργιου, ήταν η πρώτη φορά που την είδαμε να περιγράφει με ηρωική ψυχραιμία και θάρρος τον αγώνα της ζωής της.

Όλη η Ελλάδα σε κατάσταση σοκ παρακολούθησε τη νεαρή Ιωάννα να αναφέρει λεπτομέρειες για τη ζωή της πριν και μετά την επίθεση που της άλλαξε τη ζωή και την υπέβαλε σε ένα καθημερινό μαρτύριο.

Η άγνωστη ιστορία της Ιωάννας Παλιοσπύρου: Ο αγώνας της ζωής της μέχρι την επίθεση με βιτριόλι

Βέβαια, η ζωή της δεν ήταν εύκολη, ωστόσο η ίδια ήταν πάντα μαχήτρια και έδινε τον αγώνα της για ένα καλύτερο αύριο.

Οι δυσκολίες της ζωής της Ιωάννας

Άριστη μαθήτρια, η Ιωάννα έφυγε από το Λουτρό Αμφιλοχίας και ήρθε στην Αθήνα για να σπουδάσει και να βελτιώσει τη ζωή της.

Πέρασε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, το οποίο τελείωσε αμέσως.

ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΛΙΟΣΠΥΡΟΥ

Η οικογένειά της δεν ήταν ευκατάστατη και κάποια περίοδο η ίδια χρειάστηκε να κάνει τρεις δουλειές για να καταφέρει να τα βγάλει πέρα στην Αθήνα, μακριά από τους δικούς της, όπως είπε η ίδια στη συνέντευξή της στον Alpha.

Κατάφερε να ολοκληρώσει τις σπουδές της και αμέσως άρχισε να εργάζεται ως λογίστρια σε εταιρείες και με στόχο να ζήσει μια καλύτερη ζωή και να υλοποιήσει να όνειρά της που ήταν να ταξιδέψει και να γνωρίσει τον κόσμο.

ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΛΙΟΣΠΥΡΟΥ

Όπως κάθε κορίτσι στην ηλικία της, η Ιωάννα πίστευε ότι είχε αφήσει πίσω της τα δύσκολα χρόνια των σπουδών και των πρώτων χρόνων στην Αθήνα, και περίμενε να ζήσει με λαχτάρα όσα θα της έφερνε η ζωή.

ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΛΙΟΣΠΥΡΟΥ

Αυτό που σίγουρα δεν φανταζόταν ούτε στους χειρότερους εφιάλτες της, ήταν ότι ένα πρωινό ενώ θα πήγαινε στη δουλειά της, θα δεχόταν μια επίθεση μίσους, με οξύ σε τόσο μεγάλη ποσότητα που έχει καταστρέψει όλο το πρόσωπο και τον κορμό της.

Ιωάννα Παλιοσπύρου

Ήταν το πρωί της 20ης Μαΐου του 2020, όταν ενώ πήγαινε στη δουλειά της στην περιοχή της Καλλιθέας, μια γυναίκα που φορούσε περούκα με μαύρα μαλλιά και μάσκα στο πρόσωπό της για να μην είναι αναγνωρίσιμη ( η Εφη Κακαράντζουλα), την περίμενε κρυμμένη στην είσοδο της πολυκατοικίας και υλοποίησε το απεχθές σχέδιό της.

Κατέστρεψε για πάντα το πρόσωπο της Ιωάννας και την υπέβαλε σε έναν ατελείωτο γολγοθά προκειμένου να ζήσει κάποια στιγμή σαν φυσιολογικός και λειτουργικός άνθρωπος.

ιωαννα

Βέβαια, η ίδια ξέρει ότι δεν θα δει ποτέ ξανά τον εαυτό της ίδιο με το παρελθόν στον καθρέφτη και αυτό είναι κάτι που την πονάει πολύ.

ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΛΙΟΣΠΥΡΟΥ

Όπως είπε και η ίδια στη συνέντευξή της, όταν αρχικά είδε το πρόσωπό της μετά τα πρώτα χειρουργεία, έψαχνε πίσω από αυτή την εικόνα, να βρει την Ιωάννα που ήξερε. Μέχρι που κατάλαβε ότι αυτή η εικόνα δεν θα ερχόταν ποτέ πίσω.

"Ήταν τόσες πολλές οι σκέψεις και τα συναισθήματα που είχα στο μυαλό μου όταν είδα τις φωτογραφίες από τα χειρουργεία. Κατάλαβα πόσο πολύ κοντά έφτασα στον θάνατο. Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας μου δεν είχα δει καθόλου την εικόνα μου. Κάθε φορά που έπρεπε να κάνω αλλαγή στις γάζες στο σώμα μου, γύριζα αλλού το κεφάλι μου για να μην το αντικρίσω. Ένιωθα πάντα ότι δεν είμαι έτοιμη να το αντικρίσω.

Λίγες μέρες πριν βγω μου έδειξε κάποιες πρώτες φωτογραφίες από τα χειρουργεία για να μπορέσει να μου εξηγήσει και να κατανοήσω τι έχει γίνει, τι είναι αυτό που θα αντικρίσω. Έγινε πολύ σταδιακά και πολύ προσεκτικά και ήταν πάρα πολύ δύσκολο

Μου πήρε πάρα πολύ καιρό να αντιληφθώ ότι είναι αυτή η εικόνα που αντικρίζω. Στην αρχή έψαχνα να βρω τον εαυτό μου κάτω από αυτή την εικόνα. Μου πήρε πολύ καιρό να καταλάβω ότι δεν θα την ξαναδώ".

Η συγκλονιστική συνέντευξη της Ιωάννας Παλιοσπύρου

Την πρώτη της τηλεοπτική συνέντευξη μετά την επίθεση που δέχτηκε με οξύ, έδωσε η Ιωάννα Παλιοσπύρου. Φορώντας την μάσκα - προσωπείο, η Ιωάννα συναντήθηκε με την Κατερίνα Καινούργιου και μίλησε με θάρρος για τον γολγοθά της.

Εν αναμονή της δίκης της δράστιδας, η Ιωάννα Παλιοσπύρου μίλησε για τη δύσκολη ζωή της μετά την επίθεση με οξύ, για την ταλαιπωρία και τα χειρουργεία, αλλά εξέφρασε και την ελπίδα της ότι κάποια στιγμή θα μπορέσει να ζήσει μια φυσιολογική ζωή.

Αν και ξεκαθάρισε ότι "οι πόνοι της ψυχής δεν επουλώνονται”.

ιωαννα

"Δεν δείχνει ίχνος μεταμέλειας"

Μιλώντας για την απουσία της δράστιδας από το δικαστήριο είπε:

"Το γιατί είναι για μένα το μεγαλύτερο ερωτηματικό. Ένιωσα απογοήτευση και προσβολή για το ότι δεν ήρθε στη δίκη. Γιατί μαζί με μένα ταλαιπωρήθηκαν πολλοί άνθρωποι. Ήμασταν όλοι εκεί στο δικαστήριο, ενώ εκείνη δεν εμφανίστηκε."

"Δεν δείχνει ίχνος μεταμέλειας, δεν έχει συνειδητοποιήσει αυτό που έχει κάνει" πρόσθεσε η Ιωάννα.

Η εμφάνιση στο δικαστήριο

Για την απόφασή της να εμφανιστεί στο δικαστήριο δήλωσε:

"Είμαι πάρα πολλούς μήνες στην απομόνωση, μακριά από τον κόσμο και τα κοινά, ήταν δύσκολη η ημέρα στο δικαστήριο. Με σόκαρε, δεν με τρόμαξε αυτή η κατάσταση και προσπάθησα να το διαχειριστώ με ψυχραιμία.

Είχα τη διάθεση να μιλήσω, ξέρω ότι ο κόσμος περιμένει να μιλήσω και κατάφερα να το κάνω αποχωρώντας από τη δίκη.

Θα είμαι στο δικαστήριο, θα ήθελα να είναι εκεί, λυπάμαι που δεν βρίσκει το θάρρος να αντιμετωπίσει τις συνέπειες των πράξεών της και να αναλάβει τις ευθύνες της.

Αποδεικνύει το ότι είναι αμετανόητη", τόνισε η Ιωάννα.

Γιατί αποφάσισε να δημοσιεύσει τις σοκαριστικές φωτογραφίες της

Ακόμα η Ιωάννα μίλησε για την απόφαση της να δημοσιεύσει δύο σοκαριστικές φωτογραφίες από τα πρώτα χειρουργεία της:

"Όλο αυτό το διάστημα δέχομαι πολλά μηνύματα από τον κόσμο, συνέχεια με ρωτάνε για το πως είναι η υγεία μου, για τους πόνους που έχω περάσει...

Επειδή ο κόσμος δεν καταλαβαίνει τι σημαίνει να πέφτει πάνω σου όλο αυτό το καυστικό υγρό.

Νομίζουν ότι έχω πάθει κάποια εγκαύματα και σε λίγο καιρό θα είμαι καλά. Δεν ισχύει αυτό.

Η ζημιά είναι μεγάλη και η διαδικασία της αποκατάστασης είναι δύσκολη" τόνισε.

ιωαννα

Όταν είδε τις φωτογραφίες της

Στη συνέχεια, η Ιωάννα μίλησε για το πώς ένιωσε όταν είδε τις συγκεκριμένες φωτογραφίες:

"Πριν δω το πρόσωπό μου μετά την επίθεση, είχα μιλήσει πολλές φορές με τη γιατρό μου για να μου εξηγήσει τι είχε συμβεί, όλη τη διαδικασία...

Όταν είδα τις φωτογραφίες κατάλαβα πόσο δύσκολο ήταν για εκείνη να μου δώσει να καταλάβω το μέγεθος της ζημιάς.

Η μητέρα μου έπρεπε να βρίσκει το θάρρος να αντιμετωπίζει αυτές τις εικόνες κάθε μέρα σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

Μπροστά μου συμπεριφερόταν φυσιολογικά, χωρίς να δείχνει τη στεναχώρια της

Βλέποντας αυτές τις φωτογραφίες, κατάλαβα πόσο πολύ κοντά έφτασα στον θάνατο.

Συνειδητοποίησα πόσο τυχερή είμαι που σώθηκα.

Κάθε φορά που βλέπω αυτές τις φωτογραφίες καταλαβαίνω ότι δεν θα είμαι ποτέ αυτή που ήμουν".

Η πρώτη φορά στον καθρέφτη

Η ίδια είδε για πρώτη φορά το πρόσωπό της στον καθρέφτη αρκετό καιρό μετά την επίθεση:

"Είδα το πρόσωπό μου στον καθρέφτη λίγο πριν βγω από το νοσοκομείο. Το έκανα μαζί με τη γιατρό μου, σταδιακά και πολύ προσεκτικά.

Ήταν πολύ δύσκολο για μένα. Έψαχνα να βρω τον εαυτό μου. Μου πήρε πολύ καιρό ότι δεν θα ξαναδώ την εικόνα του εαυτού μου που ήξερα. Ο σωματικός πόνος ξεχνιέται, ο ψυχικός πόνος δεν ξεπερνιέται."

Η στιγμές που "λύγισε"

"Είχα περάσει δύσκολα στο νοσοκομείο, ήταν αμέτρητες οι φορές που λύγισα.

Ένα από τα πιο δύσκολα που θυμάμαι είναι ότι κάθε φορά που έπρεπε να μου πάρουν αίμα, δεν είχα φλέβες στα χέρια, έχουν καεί.

ιωαννα

Έπρεπε να μου παίρνουν αίμα από την κοιλιά. Με τρόμαζε πολύ αυτό...

Κάθε φορά που έμπαινα στο χειρουργείο σκεφτόμουν ότι είναι ΟΚ δεν έχεις τίποτα να φοβάσαι, το χειρότερο που μπορεί να σου συμβεί είναι να πεθάνεις. Είναι το ίδιο με το να ζήσεις. Οπότε, σίγουρα θα είναι καλύτερα τα πράγματα για σένα όταν τελειώσει".

Συγκινημένη από τη στήριξη του κόσμου

Ακόμα, η Ιωάννα μίλησε για την αγάπη και τη στήριξη που εισέπραξε όχι μόνο από την οικογένεια και τους φίλους της, αλλά και από εκατοντάδες, χιλιάδες ανθρώπους που δεν γνώριζε.

ιωαννα

Ανθρώπους που σήμερα τη νιώθουν "άνθρωπό" τους και θέλουν να τη δουν να δικαιώνεται και ζήτησε η δράστιδα να τιμωρηθεί όπως της αξίζει.

ιωαννα

Όπως λέει η ίδια στη συνέντευξη, το κύμα συμπαράστασης του κόσμου την έκανε πιο δυνατή και την βοήθησε να αντιμετωπίσει όλο αυτό που περνά και να σταθεί στα πόδια της.

Διαβάστε Επίσης

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΟΛΗ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ 21 Οκτ 2021 | 12:33

Δίκη για βιτριόλι: Ενοχη για απόπειρα ανθρωποκτονίας η Κακαράντζουλα, λέει ο εισαγγελέας - "Επιτέθηκε με ανθρωποκτόνο εγωισμό"

Την ενοχή της Έφης Κακαράντζουλα για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου, ζήτησε ο εισαγγελέας. Απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Ποινή ως 15 χρόνια κάθειρξη.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Η ΔΙΚΗ 21 Οκτ 2021 | 10:27

Επίθεση με βιτριόλι: Ενοχη για απόπειρα ανθρωποκτονίας η Κακαράντζουλα - Καταπέλτης η πρόταση του εισαγγελέα

"Είχε σχέδιο εξόντωσης της Ιωάννας", είπε ο εισαγγελέας για την Εφη Κακαράντζουλα, κατηγορούμενη για την επίθεση με βιτριόλι.

ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Η ΔΙΚΗ 21 Οκτ 2021 | 09:08

Επίθεση με βιτριόλι: Εφτασε η ώρα της απόφασης - Στο δικαστήριο η Ιωάννα και η κατηγορούμενη

Σήμερα η πρόταση του εισαγγελέα για την Κακαράντζουλα. Στο δικαστήριο και η Ιωάννα Παλιοσπύρου.

ΤΙ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕΙ 21 Οκτ 2021 | 07:05

Στην τελική ευθεία η δίκη της επίθεσης με βιτριόλι - Σήμερα η πρόταση του εισαγγελέα για την Κακαράντζουλα

Αν το δικαστήριο κηρύξει ένοχη την Εφη Κακαράντζουλα για την επίθεση με βιτριόλι, η ανώτερη ποινή που προβλέπεται είναι αυτή των 15 ετών κάθειρξης.

ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ 20 Οκτ 2021 | 18:59

Επίθεση με βιτριόλι: Πότε θα ανακοινωθεί η απόφαση για την ποινή της Έφης Κακαράντζουλα [Βίντεο]

Εν αναμονή της απόφασης του δικαστηρίου, συνεχίζεται αύριο η δίκη για την επίθεση με βιτριόλι στην Ιωάννα

"ΚΑΘΑΡΣΗ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ" 20 Οκτ 2021 | 10:33

Επίθεση με βιτριόλι: Δικηγόρος Παλιοσπύρου - Η Ιωάννα περιμένει ποινή αντίστοιχη με τα δικά της ισόβια

"Θεωρώ ότι οποιαδήποτε άλλη απόφαση πλην της απόπειρας ανθρωποκτονίας θα είναι άδικη", τόνισε ο δικηγόρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου.

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΣΥΜΠΑΘΕΣ ΤΕΤΡΑΠΟΔΟ 19 Οκτ 2021 | 08:49

Ντόρα Μπακογιάννη: Το απρόοπτο σκηνικό με τον σκύλο της - Πως αντέδρασε live [βίντεο]

Τράβηξε τα φώτα της δημοσιότητας ο σκύλος της Ντόρας Μπακογιάννη. Τι έκανε και πως αντέδρασε η ίδια.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΤΟΥ 17 Οκτ 2021 | 12:27

Ο "λακωνικός" Τζο Μπάιντεν: Έχει παραχωρήσει μόλις δέκα προσωπικές συνεντεύξεις - Η σύγκριση με Ομπάμα και Τραμπ

Από την αρχή της προεδρίας του, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν παραχώρησε μόλις δέκα προσωπικές συνεντεύξεις.

Ο ΝΩΝΤΑΣ ΗΤΑΝ Η ΔΙΔΥΜΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΧΤΥΠΗΜΑΤΟΣ 15 Οκτ 2021 | 18:00

Δίκη για βιτριόλι - Αποκάλυψη: Η Εφη Κακαράντζουλα φαίνεται να σχεδίαζε "χτύπημα" και για τον 40χρονο Νώντα [Βίντεο]

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, η κατηγορούμενη ετοίμαζε πιθανότατα "χτύπημα" με στόχο τον 40χρονο Νώντα

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΤΣΑΝΤΙΡΗΣ 15 Οκτ 2021 | 11:40

Επίθεση με βιτριόλι - Ιατροδικαστής: Είναι εκπληκτικό το πώς η Ιωάννα κατάφερε και γλίτωσε

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, το βιτριόλι που δέχτηκε η Ιωάννα θα μπορούσε να επιφέρει τον θάνατό της με πολλούς τρόπους.

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΗΣ ΙΩΑΝΝΑΣ 15 Οκτ 2021 | 08:44

Επίθεση με βιτριόλι - Λύτρας: Δεν υπάρχει το κατάστημα που λέει η Kακαράντζουλα ότι πήρε το υγρό

Ο δικηγόρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου αποκάλυψε όλα όσα έγιναν κατά την διάρκεια της απολογίας της κατηγορούμενης.

ΚΥΝΙΚΗ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ 14 Οκτ 2021 | 14:43

Ολη η απολογία της Εφης Κακαράντζουλα για την επίθεση με βιτριόλι: "Ηθελα να πονέσει η Ιωάννα, γιατί με περιέπαιζε"

Πώς εξήγησε με κυνικό τρόπο και απόλυτα ψύχραιμη την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας η Εφη Κακαράντζουλα στην απολογία της

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΚΑΚΑΡΑΝΤΖΟΥΛΑ 14 Οκτ 2021 | 12:16

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Αμετανόητη η Εφη - Ηταν απαθής ακόμα και όταν της έδειξαν τις σοκαριστικές φωτό μου

"Όσα ισχυρίστηκε κατά την απολογία της καταρρίπτονται από τη δικογραφία και τους εμπειρογνώμονες", είπε η Ιωάννα Παλιοσπύρου μετά την απολογία της Κακαράντζουλα.