Follow us

Κιβωτός Bank: Εισροές 40 εκατ. ευρώ στους λογαριασμούς της δομής μέσα σε μια 5ετία - 350.000€ μετρητά σε χρηματοκιβώτιο

Οι εισροές προς τους λογαριασμούς της Κιβωτού του Κοσμου, αγγίζουν τα 40.000.000 ευρώ.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗς ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟς
ΠΑΤΕΡ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΑ ΣΤΑΜΑΤΙΑ ΓΕΩΡΓΑΝΤΗ

Σε 3 από τους 5 προσωπικούς ή κοινούς τραπεζικούς λογαριασμούς του πατέρα Αντώνιου και της συζύγου του Σταματίας Γεωργαντή, υπάρχουν ενδείξεις για εισροές-εκροές και μεταφορές μεγάλων χρηματικών ποσών.

Η έρευνα φαίνεται πως επικεντρώνεται πλέον στον πατέρα Αντώνιο και την σύζυγό του, και στις επόμενες αστυνομικές ενέργειες, βασική προτεραιότητα είναι η αναζήτηση των κινήσεων των επίμαχων τραπεζικών λογαριασμών την τελευταία 5ετία, όπου οι εισροές προς την ΜΚΟ, αγγίζουν τα 40.000.000 ευρώ.

Στους "ύποπτους" λογαριασμούς προέκυψαν από καταθέσεις, κάποιες από τις οποίες φαίνεται να μην προέρχονται από δικαιολογημένα εισοδήματα. Οι αστυνομικοί αναζήτησαν και πήραν πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες, από την κίνηση των οποίων, ευελπιστούν να εντοπίσουν ύποπτες μεταφορές χρημάτων και αγορές.

Το υλικό που συγκέντρωσε η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας από τις έρευνες στις δομές της ΜΚΟ και στα σπίτια των εμπλεκομένων διαβιβάστηκε χθες στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ο οποίος αναμένεται να ζητήσει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από την ίδια αστυνομική υπηρεσία, με συγκεκριμένες αναζητήσεις και έρευνες βάσει των αδικημάτων που φαίνεται να έχουν διαπραχθεί.

Κιβωτός Bank: Εισροές 40 εκατ. ευρώ στους λογαριασμούς της δομής μέσα σε μια 5ετία - 350.000€ μετρητά σε χρηματοκιβώτιο

Χρηματοκιβώτιο με… 350.000 ευρώ

Στο διαμέρισμα, που χρησιμοποιούσε το ζευγάρι, πάνω από τη δομή στον Κολωνό, οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, μέσα σε χρηματοκιβώτιο εντόπισαν περίπου 350.000 ευρώ σε μετρητά, όπως επίσης και έγγραφα που σχετίζονταν με τη δομή. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η Σταματία Γεωργαντή, φαίνεται να είπε πως αυτά τα χρήματα ανήκουν στη δομή, θα τα καταμετρούσαν και θα τα κατέθεταν σε λογαριασμό της Κιβωτού.

Σε τρεις τραπεζικούς λογαριασμούς του ζευγαριού σε διαφορετικές τράπεζες, υπάρχουν καταθέσεις περίπου 300.000 ευρώ, ενώ αναμένονται οι απαντήσεις από ακόμη δύο τράπεζες. Ένας από τους τρεις τραπεζικούς λογαριασμούς, είναι αυτός της μισθοδοσίας του πατέρα Αντώνιου, ο οποίος είχε καταθέσεις ύψους 120.000 ευρώ, προερχόμενα από τους "απείραχτους" μισθούς του την τελευταία 8ετία. Στοιχείο που κάνει εισαγγελικούς λειτουργούς και αστυνομικούς να εικάζουν πως το ζευγάρι ζούσε αποκλειστικά από τα χρήματα της Κιβωτού και "αποταμίευε" τη μισθοδοσία του! Σε τραπεζικούς λογαριασμούς της δομής, φαίνεται πως υπάρχουν καταθέσεις ύψους 12.500.000 ευρώ!

Άδεια θυρίδα και… κατάθεση

Από την παράλληλη έρευνα της Αρχής για το Ξέπλυμα μαύρου χρήματος είχε προκύψει ότι η Σταματία Γεωργαντή, στις 22 Νοεμβρίου, και ενώ η υπόθεση είχε ξεκινήσει να διερευνάται, είχε πάει σε υποκατάστημα τράπεζας στον Κολωνό, για να επισκεφθεί μία από τις δύο θυρίδες που διατηρούσε. Μετά την άρση του τραπεζικού απορρήτου τα στελέχη της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, άνοιξαν την συγκεκριμένη θυρίδα και διαπίστωσαν ότι αυτή ήταν κενή.

Από την Αρχή για το Ξέπλυμα μαύρου χρήματος, προκύπτει επίσης, ότι δύο μέρες αργότερα, στις 24 Νοεμβρίου, η Σταματία Γεωργαντή, φαίνεται να πηγαίνει σε υποκατάστημα τράπεζας και να καταθέτει σε λογαριασμό της Κιβωτού του Κόσμου, … 500.000 ευρώ!

ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Τα κουτιά της Κιβωτού

Το μαύρο χρήμα έμπαινε στα "μαγικά κουτιά" της Κιβωτού του Κόσμου, σε κηδείες και μνημόσυνα, υπέρ αναπαύσεως των νεκρών, όπως επίσης σε σούπερ μάρκετ και άλλα καταστήματα. Σε τέτοια σημεία ήταν, όπως υποστηρίζουν αστυνομικές πηγές, τοποθετημένα κουτιά με την επωνυμία της Κιβωτού, όπου οι πιστοί κατέθεταν το υστέρημά τους. Τρόφιμοι της Κιβωτού, πήγαιναν με το "μαγικό κουτί" σε έως και πέντε κηδείες καθημερινά, προκειμένου να συλλέγουν τις δωρεές συγγενών και φίλων των θανόντων. Μαρτυρίες από τρόφιμους της δομής, αναφέρουν πως έκοβαν απόδειξη σε μία από τις δέκα δωρεές συγγενών και πιστών.

Για αυτά τα χρήματα, όπως επισημαίνουν στελέχη της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας κανείς δεν ξέρει το ύψος τους, ποιος έπαιρνε τα κουτιά, ποιος καταμετρούσε τα χρήματα και που τελικά αυτά κατέληγαν. Στην περίπτωση που βρεθούν χρήματα σε τραπεζικούς λογαριασμούς ή ακόμη και μετρητά, τα οποία δεν μπορούν να δικαιολογηθούν από νόμιμες δραστηριότητες, εκτιμάται ότι αυτά προέρχονται από τα "μαγικά κουτιά".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΤΙ ΕΛΕΓΕ 03 Φεβ 2023 | 07:20

Μάρτυρας κατηγορίας "τα γυρίζει" για τον πατέρα Αντώνιο: "Χρηματίστηκα για να πω ψέματα" - Του κάνει μήνυση ο Ευαγγελάτος

Ο 23χρονος Ελλάδιος πήρε πίσω όσα έλεγε για την Κιβωτό και τον πατέρα Αντώνιο και τώρα λέει ότι πήρε λεφτά από εκπομπή για να πει ψέματα

ΠΡΩΗΝ ΤΡΟΦΙΜΟΣ ΣΤΗ ΔΟΜΗ 02 Φεβ 2023 | 18:59

"Κιβωτός του Κόσμου": Αποκάλυψη για τις μαρτυρίες του Ελλάδιου που έκανε στροφή 180 μοιρών - Τα SMS και οι απειλές

Τι έχει συμβεί με τον Ελλάδιο της Κιβωτού του Κόσμου - Τα SMS του που αποδεικνύουν τι συνέβη

ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΑΝΗΛΙΚΩΝ 28 Ιαν 2023 | 09:26

Πατέρας Αντώνιος: "Είμαι σε άθλια κατάσταση - Υπάρχουν μέρες που δεν έχουμε να φάμε"

Ο πατέρας Αντώνιος και άλλοι εφτά υπάλληλοι της Κιβωτού ετοιμάζουν αυτή τη στιγμή τα απολογητικά τους υπομνήματα για τις 3 Φεβρουαρίου.

ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΑΝΗΛΙΚΩΝ 10 Ιαν 2023 | 19:50

Κιβωτός του Κόσμου: Προθεσμία να απολογηθεί στις 3 Φεβρουαρίου πήρε ο πατήρ Αντώνιος

Ο π. Αντώνιος δια των συνηγόρων του, ζήτησε και έλαβε χρόνο ώστε να ενημερωθεί για όσα καταμαρτυρούνται από πρώην φιλοξενούμενους σε δομές της "Κιβωτού"

ΜΚΟ 10 Ιαν 2023 | 07:36

Κιβωτός του Κόσμου: 10 μεγάλες δαπάνες στο μικροσκόπιο - Ερευνα για ξέπλυμα χρήματος με "μαϊμού" επισκευές και χορηγίες

Δέκα μεγάλες δαπάνες της τελευταίας 5ετίας, εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, της Κιβωτού του Κόσμου στο μικροσκόπιο των Αρχών.

ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ 6 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ 09 Ιαν 2023 | 20:43

Ώρα εισαγγελέα για την "Kιβωτό": Ο πατέρας Αντώνιος πήρε προθεσμία για την ανωμοτί κατάθεση

Προθεσμία για να δώσει εξηγήσεις για τις καταγγελίες εις βάρος του πήρε ο πατήρ Αντώνιος - Στις 27/1 στις εισαγγελικές αρχές

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 09 Ιαν 2023 | 08:06

Κιβωτός του Κόσμου: Η ώρα του εισαγγελέα για τον πατέρα Αντώνιο - Οι ξυλοδαρμοί και οι σκληρές τιμωρίες

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τις εξηγήσεις ενώπιον της δικαιοσύνης του πατέρα Αντώνιου σχετικά με τις καταγγελίες για τις συνθήκες διαβίωσης των παιδιών στην Κιβωτό του Κόσμου.

ΜΙΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ 08 Φεβ 2023 | 07:35

Σεισμός στην Τουρκία: Στην ομάδα της ΕΜΑΚ ο γιος του πυροσβέστη που έσωσε τον 11χρονο Ανδρέα στο Αίγιο το 1995

28 χρόνια μετά τον πατέρα του, ο Κώστας Νίκας ανασύρει ένα 7χρονο κορίτσι μέσα από τα χαλάσματα πολυκατοικίας στο Χατάι της Τουρκίας. Το 1995 ο Παναγιώτης Νίκας έβγαλε από τα συντρίμμια του Αιγίου τον 11χρονο Ανδρέα Μπογδάνο.

Ο "ΒΕΝΖΙΝΑΣ" ΤΟΥ "ΣΑΜΠΡΕΛΑ" 05 Φεβ 2023 | 10:31

Λαθρεμπόριο καυσίμων: Οι εκκαθαρίσεις της Greek mafia και το παρα-αστυνομικό κύκλωμα

Η… 2η γενιά της GREEK MAFIA μετά τις δολοφονικές εκκαθαρίσεις των "παλιών" επεδίωκε την δημιουργία μιας "διεφθαρμένης παραστυνομίας"

ΛΗΣΤΡΙΚΕΣ ΕΠΙΔΡΟΜΕΣ 04 Φεβ 2023 | 09:25

Νέα Σμύρνη - Ανατριχιαστικοί διάλογοι της "άγουρης" συμμορίας: "Μην πάω στο Παίδων και τον φάω τον π@@@@@"

Οι αστυνομικοί συνεχίζουν τις έρευνες για τη δράση της "άγουρης" συμμορίας, αναζητούν ένα ακόμα μέλος της, τον αποκαλούμενο "Άκη"

ΝΕΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ 03 Φεβ 2023 | 08:00

Οι περίεργοι πελάτες του Μάξιμου Σαράφη: Το καμένο ξενοδοχείο και ο επιχειρηματίας του τουρισμού με την πολιτική δράση

Προβληματισμός στις Αρχές για τα πρόσωπα της εγκληματικής οργάνωσης που εξαπατούσε επιχειρηματίες με δάνεια μαϊμού από το Ντουμπάι

ΝΕΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ 28 Ιαν 2023 | 08:35

"Μάξιμος Σαράφης": Πώς έπαιρνε λεφτά από τα "θύματά" του μέσω εταιρείας-φάντασμα - Αποκαλυπτικοί διάλογοι

Ο "Σαράφης" υποχρέωνε τα θύματά του να καταρτίσουν… business plan ώστε να πάρει από τις εταιρείες κατάρτισης των επαγγελματικών σχεδίων, χρήματα για την εύρεση πελατών, απαιτώντας αντίστοιχες μεσιτείες!

ΝΕΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ 27 Ιαν 2023 | 07:30

Πώς το... μέντιουμ Λίτσα έκαψε τον "Μάξιμο Σαράφη" - "Φοβήθηκα, είχαν σχέση με μπράβους της νύχτας", λέει συνεργός του

Ο Μάξιμος Σαράφης είχε στραφεί σε... καφετζού, ζητώντας συμβουλές για προσωπικά και οικογενειακά ζητήματα. "Δεν έχω καλό προαίσθημα", του είπε η "Λίτσα".