
Υπέροχο, αφράτο κέικ μήλου με γιαούρτι και μάλιστα χωρίς λευκή επεξεργασμένη ζάχαρη.
Η συνταγή για το κέικ μήλου είναι ιταλική και υπέροχη. Για να το φτιάξεις και εσύ θα χρειαστείς αλεύρι, ελαιόλαδο, γιαούρτι, αυγά, υποκατάστατο ζάχαρης της επιλογής σου, baking powder, κανέλα και μήλα.
Τη συνταγή μας προτείνει η food blogger Emily Vagia.
Συνταγή: Απίθανο και υγιεινό κέικ μήλου με γιαούρτι
Υλικά
2 μήλα κομμένα σε φέτες
2 αυγά
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 κ.γ. baking powder
150 γρ. υποκατάστατο ζάχαρης της επιλογής σου (χρησιμοποίησα αυτό)
200 γρ. γιαούρτι
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. υποκατάστατο ζάχαρης επιπλέον
1 κ.γ. κανέλα
Εκτέλεση
Ξεκίνα χτυπώντας με το μίξερ τα αυγά με το υποκατάστατο ζάχαρης. Μόλις αποκτήσεις ένα λείο μείγμα πρόσθεσε το ελαιόλαδο και το γιαούρτι. Χτύπα ξανά.
Τέλος πρόσθεσε το αλεύρι και το baking powder. Χτύπα ξανά. Το μείγμα του κέικ είναι έτοιμο.
Κόψε τα μήλα σε φέτες. Σε ένα μπολάκι ανακάτεψε τις 2 κ.σ. υποκατάστατο ζάχαρης με την κανέλα. Ρίξε το μείγμα στα μήλα και ανακάτεψε.
Μετέφερε το μείγμα του κέικ σε φόρμα για κέικ ή ταψάκι των 22 εκ. και τοποθέτησε από πάνω τις φέτες μήλου. Μπορείς, αν θέλεις να βάλεις και δύο στρώσεις μήλου.
Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά.
Αν δεις ότι σου αρπάζουν τα μήλα σκέπασέ τα με λίγο αντικολλητικό χαρτί και συνέχισε το ψήσιμο.
Βγάλε από τον φούρνο και άφησε το κέικ να κρυώσει ελαφρώς πριν το βγάλεις από το ταψάκι και το κόψεις σε κομμάτια.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr