
Υπέροχη ζουμερή, καραμελώμενη μηλόπιτα... με τραγανή πάστα φλώρα, άρωμα κανέλας ένας συνδυασμός γεύσεων που σίγουρα θα απολαύσεις με ένα φλιτζάνι καφέ!
Την πανεύκολη συνταγή μας προτείνει ο food creator Πέτρος Μαουνατζής.
Συνταγή για crumble μηλόπιτα
Υλικά
200γρ Βούτυρο
100γρ Ζάχαρη Άχνη
250γρ Χυμό μήλου
1 Βανίλια
2 κουτ γλυκού Μπέικιν Πάουντερ
450γρ Αλεύρι
1 Βανίλια
Για μηλόκρεμα
5 Μήλα
1 Φρέσκο χυμό λεμονιού
1 κουτ γλυκού Κορνφλάουρ
Για το τέλος
1 κουτ γλυκού Κορνφλάουρ
1κουτ γλυκού Κανέλα
1 κουτ σούπας Ζάχαρη
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζω τα μήλα αφού τα έχω ψιλοκόψει και προσθέτω το χυμό λεμόνι. Σε ένα κάτσαρολακι βάζουμε το χυμο μήλου (κρατάμε 1/2 φλιτζάνι για να λιώσουμε μέσα το κορν φλάουρ) Λιώνουμε το κορν φλάουρ μέσα στο χυμό μήλου και το προσθέτουμε μέσα στο κατσαρολάκι.
Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει, προσθέτουμε κανέλα, αφήνουμε στην άκρη και ετοιμάζουμε τη ζύμη.
Ρίχνω σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπεκι, τη βανίλια, το αυγό και το λιωμενο βουτυρο ανακατευω μέχρι να γίνει μια ζύμη που θα τρίβετε στα χερια. Βάζω τη μισή ποσότητα της ζύμης στη βάση και ρίχνω από πάνω την γέμιση και τέλος την τριμμένη ζύμη. Ψήνω στους 170 βαθμούς για 40 λεπτά.
Πασπαλιζω με ζάχαρη άχνη και απολαμβάνω.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr