Χωρίς "λευκό καπνό" το EWG για το θέμα της πρώτης κατοικίας

Xωρίς "λευκό καπνό" ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Euroworking Group για την εκταμίευση της δόσης ύψους 1 δισ. ευρώ.

akarpo-to-ewg---paratasi-stin-agwnia-gia-tin-prwti-katoikia
|
SHARE THIS
0
SHARES

Στη συνεδρίαση του Eurogroup της 5ης Απριλίου παραπέμπεται η εξεύρεση λύσης για το θέμα προστασίας της κύριας κατοικίας καθώς κατά τη συνεδρίαση του Euroworking Group δεν κατέστη εφικτό να εξευρεθεί λύση. Πλέον είναι σαφές ότι περιορίζονται οι πιθανότητες να κλείσει η 2η αξιολόγηση –και να εκταμιευτεί η δόση των 994 εκατ. ευρώ- στην σύνοδο των υπουργών οικονομικών της Ευρωζώνης που θα πραγματοποιηθεί στη Ρουμανία. Επίσης, είναι αμφίβολη η στάση που θα τηρήσει η ελληνική κυβέρνηση.

Το Μέγαρο Μαξίμου είχε δηλώσει ότι θα καταθέσει το νομοσχέδιο την Παρασκευή αλλά τελικώς δεν προχώρησε σε αυτή την κίνηση. Την Παρασκευή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριζε ότι η κατάθεση της τροπολογίας θα γίνει στις αρχές της εβδομάδας (δηλαδή την Τρίτη) και μένει πλέον να φανεί αν αυτό θα υλοποιηθεί καθώς χωρίς επίτευξη συμφωνίας θα μεταφραστεί ως μονομερής ενέργεια.

Το «αγκάθι» παραμένει και έχει να κάνει με τους όρους και τις προϋποθέσεις ένταξης των δανειοληπτών στην πλατφόρμα για την ρύθμιση των κόκκινων δανείων. Οι δανειστές –και κυρίως οι εκπρόσωποι Γερμανίας και Ολλανδίας- φαίνεται να μην αποδέχονται τα όρια που έχει συμφωνήσει η ελληνική κυβέρνηση με τις τράπεζες και τα οποία αναφέρονται σε 250.000 ευρώ όριο αντικειμενικής αξίας και 130.000 ευρώ όριο δανείου ενώ ενστάσεις υπάρχουν και για την ένταξη των επιχειρηματικών δανείων. 

 

ΦΩΤΟ: EU

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook