Κατατίθεται τις επόμενες ώρες η τροπολογία για την α΄κατοικία

Θέμα ωρών είναι η κατάθεση της τροπολογίας για την προστασία της κύριας κατοικίας.

katatithetai-tis-epomenes-wres-i-tropologia-gia-tin-akatoikia
SHARE THIS
0
SHARES

Θέμα ωρών είναι η κατάθεση της τροπολογίας για την προστασία της κύριας κατοικίας, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΙ,

Σύμφωνα με μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ που έχει εικόνα για το εν λόγω ζήτημα, η ρύθμιση αναμένεται να κατατεθεί αργά σήμερα το βράδυ, ωστόσο δεν έχει γίνει γνωστό εάν έχει επέλθει συμφωνία με τους δανειστές ή πρόκειται για μονομερή ενέργεια της κυβέρνησης.

Χθες το Euroworking Group δεν κατέστη εφικτό να εξευρεθεί λύση και τo EWG παρέπεμψε στη συνεδρίαση του Eurogroup της 5ης Απριλίου.

Το Μέγαρο Μαξίμου έχει δηλώσει ότι θα καταθέσει το νομοσχέδιο την Παρασκευή αλλά τελικώς δεν προχώρησε σε αυτή την κίνηση. Την Παρασκευή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριζε ότι η κατάθεση της τροπολογίας θα γίνει στις αρχές της εβδομάδας (δηλαδή σήμερα Τρίτη).

Το «αγκάθι» παραμένει και έχει να κάνει με τους όρους και τις προϋποθέσεις ένταξης των δανειοληπτών στην πλατφόρμα για την ρύθμιση των κόκκινων δανείων. Οι δανειστές –και κυρίως οι εκπρόσωποι Γερμανίας και Ολλανδίας- φαίνεται να μην αποδέχονται τα όρια που έχει συμφωνήσει η ελληνική κυβέρνηση με τις τράπεζες και τα οποία αναφέρονται σε 250.000 ευρώ όριο αντικειμενικής αξίας και 130.000 ευρώ όριο δανείου ενώ ενστάσεις υπάρχουν και για την ένταξη των επιχειρηματικών δανείων. 

 
ΦΩΤΟ: EUROKINISSI
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook