Follow us

Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Οικονομικά Αποτελέσματα 2022

Αύξηση οικονομικών μεγεθών, ισχυρά θεμελιώδη και θετικές προοπτικές στους τομείς δραστηριοποίησης

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Παρά τις διεθνείς γεωπολιτικές και μακροοικονομικές αβεβαιότητες, ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (Bloomberg: GEKTERNA GA / RIC: HRMr.AT) παραμένει προσηλωμένος στην αναπτυξιακή του πορεία, καταγράφοντας σημαντική ενίσχυση των χρηματοοικονομικών του μεγεθών. H ισχυρή λειτουργική επίδοση σε όλους τους τομείς δραστηριοποίησης οδήγησε στην αύξηση των οικονομικών μεγεθών και στην περαιτέρω βελτίωση της χρηματοοικονομικής θέσης του Ομίλου.

Τα συνολικά έσοδα του Όμιλου για το 2022 ανήλθαν σε 3.938,3 εκατ. ευρώ έναντι 1.144,2 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος, με τη λειτουργική κερδοφορία (προσαρμοσμένο EBITDA[1]) να αυξάνεται στα 661,8 εκατ. ευρώ έναντι 323,5 εκατ. ευρώ για το 2021. Τα καθαρά κέρδη αποδιδόμενα στους μετόχους προσαρμοσμένα για μη λειτουργικά αποτελέσματα[2] για το 2022 ανήλθαν σε 174,4 εκατ. ευρώ, σημαντικά ενισχυμένα έναντι 33,1 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος.

Η ισχυρή λειτουργική κερδοφορία οδήγησε, επίσης, στην περαιτέρω ενδυνάμωση του ισολογισμού του Ομίλου με τα συνολικά ταμειακά διαθέσιμα να αυξάνονται στα 1.491,7 εκατ. ευρώ και τον συντελεστή Καθαρό Χρέος/Προσαρμοσμένο EBITDA1 να υποχωρεί περαιτέρω στο 2.3x έναντι 3.8x για το προηγούμενο έτος, παρά τις αυξημένες επενδύσεις (338,4 εκατ. ευρώ για το 2022 έναντι 245,6 για το 2021).

Ως αποτέλεσμα της ισχυρής οικονομικής θέσης και της σημαντικά ενισχυμένης λειτουργικής επίδοσης του Ομίλου, το Διοικητικό Συμβούλιο θα προτείνει στην επερχόμενη Γενική Συνέλευση χρηματική διανομή (επιστροφή κεφαλαίου) 0,20 ευρώ ανά μετοχή (μεικτό) έναντι 0,12 ευρώ ανά μετοχή που καταβλήθηκε για το προηγούμενο έτος. Αξίζει να σημειωθεί, ότι αν συμπεριληφθούν και οι πραγματοποιθείσες επαναγορές μετοχών από την αρχή του έτους, το συνολικό ποσό που θα διατεθεί στους μετόχους σαν αποτέλεσμα της χρήσης του 2022 αναμένεται να ξεπεράσει τα 35 εκατ. ευρώ έναντι συνολικού ποσού 22 εκατ. ευρώ που διατέθηκε για τη χρήση του 2021.

Κατά το 2022, ο Όμιλος συνέχισε την υλοποίηση του στρατηγικού του σχεδίου σε όλους τους τομείς δραστηριοποίησης. Στον κατασκευαστικό τομέα, το ανεκτέλεστο διαμορφώνεται στα 5,3 δισ. ευρώ (έναντι 4,9 δισ. ευρώ το 2021) ενώ ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη μεγάλης κλίμακας ενεργειακά έργα (Μονάδας Αποθήκευσης Ενέργειας με την τεχνολογία της Αντλησιοταμίευσης στην Αμφιλοχία, νέα Μονάδας Ηλεκτροπαραγωγής με καύσιμο Φυσικό Αέριο στην Κομοτηνή). Παράλληλα έχει ήδη ξεκινήσει η ηλέκτριση του νέου συμπλέγματος Αιολικών Πάρκων στη Εύβοια. Στον τομέα των παραχωρήσεων και υποδομών, ο Όμιλος προχωρά με εντατικούς ρυθμούς την κατασκευή του νέου Διεθνούς Αερολιμένα Κρήτης στο Καστέλι, ενώ πρόσφατα υπέγραψε τη σύμβαση ως επικεφαλής της κοινοπραξίας για το έργο ΣΔΙΤ του τμήματος Χερσόνησος – Νεάπολη του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ). Τέλος, το έργο του IRC στο Ελληνικό βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη με τις κύριες κατασκευαστικές εργασίες να αναμένονται να ξεκινήσουν εντός του 2023, ενώ προχωρούν οι διαδικασίες για την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης της Εγνατίας Οδού, του μεγαλύτερου αυτοκινητοδρόμου της Ελλάδας. Παράλληλα, ο Όμιλος συμμετέχει σε πλήθος άλλων διαγωνισμών εμβληματικών έργων παραχώρησης, όπως η Αττική Οδός, το έργο παραχώρησης του ΒΟΑΚ για το τμήμα Χανιά-Ηράκλειο, η Υποθαλάσσια Ζεύξη Σαλαμίνας - Περάματος, ο αερολιμένας Καλαμάτας, καθώς και διαφόρων Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) έργων υποδομής και κτιριακών έργων ανά την Ελλάδα. Η ωρίμανση των ανωτέρω επενδύσεων αναμένεται να ενισχύσει περαιτέρω την δυνατότητα του Ομίλου να παράγει σταθερά και επαναλαμβανόμενα έσοδα σε βάθος χρόνου.

Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω, οι προοπτικές του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ για το έτος 2023, αλλά και για τα επόμενα χρόνια προδιαγράφονται θετικές, παρά τη δύσκολη περίοδο που διανύει η παγκόσμια οικονομία.

Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Οικονομικά Αποτελέσματα 2022

Τα συνολικά έσοδα του Ομίλου κατά το 2022 διαμορφώθηκαν σε € 3.938,3 εκατ. έναντι € 1.144,2 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του 2021 αντικατοπτρίζοντας μεταξύ άλλων και την πλήρη ενοποίηση των εταιριών ΗΡΩΝ ΙΙ ΒΟΙΩΤΙΑΣ και ΗΡΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ (από 14.02.2022). Συγκριμένα:

Τα έσοδα του κατασκευαστικού τομέα αυξήθηκαν στα € 1.024,2 εκ. έναντι € 600,6 εκ. την περίοδο του 2021, λόγω της αύξησης της κατασκευαστικής δραστηριότητας.

Ο τομέας των παραχωρήσεων είχε έσοδα € 202,0 εκ. έναντι € 173,0 εκ. την αντίστοιχη περίοδο του 2021, κυρίως λόγω της σταδιακής αποκατάστασης της κίνησης στους αυτοκινητοδρόμους μετά την άρση των περιορισμών στην κυκλοφορία που είχαν επιβληθεί λόγω της πανδημίας.

Στον τομέα παραγωγής και εμπορίας ενέργειας (ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου) στην Ελλάδα και το εξωτερικό, τα έσοδα από πωλήσεις ανήλθαν σε € 2.897,3 εκ. έναντι € 477,0 εκ. την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, ως αποτέλεσμα της αύξησης της παραγωγής ΑΠΕ, αλλά και λόγω της πλήρους ενοποίησης των εταιρειών ΗΡΩΝ ΙΙ ΒΟΙΩΤΙΑΣ και ΗΡΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ (από 14.02.2022).

Η λειτουργική κερδοφορία (προσαρμοσμένο EBITDA)1 του Ομίλου ανήλθε σε € 661,8 εκ. έναντι € 212,7 εκ. το 2021 σαν αποτέλεσμα της αύξησης των εσόδων. Συγκεκριμένα:

Στον τομέα της κατασκευής, το προσαρμοσμένο EBITDA ανήλθε σε € 80,6 εκ. έναντι 52,8 εκ. την αντίστοιχη περίοδο του 2021.

Στον τομέα των παραχωρήσεων, το προσαρμοσμένο EBITDA ανήλθε στα € 111,7 εκ. έναντι € 101,8 εκ. την αντίστοιχη περίοδο του 2021.

Στον τομέα της παραγωγής και εμπορίας ενέργειας (ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου) στην Ελλάδα και το εξωτερικό, το συνολικό προσαρμοσμένο EBITDA διαμορφώθηκε στα € 496,6 εκ. έναντι € 194,7 εκ. την αντίστοιχη περίοδο του 2021.

Τα Λειτουργικά Αποτελέσματα προ τόκων και φόρων (EBIT)1 από συνεχιζόμενες δραστηριότητες διαμορφώθηκαν σε € 415,8 εκ. έναντι € 192,5 εκ. την αντίστοιχη περίοδο του 2021.

Τα Κέρδη προ φόρων από συνεχιζόμενες δραστηριότητες διαμορφώθηκαν σε € 243,3 εκ. έναντι € 145,6 εκ. την αντίστοιχη περίοδο του 2021.

Τα Κέρδη μετά από φόρους από συνεχιζόμενες δραστηριότητες που κατανέμονται στους ιδιοκτήτες της Μητρικής διαμορφώθηκαν σε € 136,5 εκ. για το 2022 έναντι € 85,1 εκ. για την αντίστοιχη περίοδο του 2021.

Στα αποτελέσματα μετά τους φόρους και τα δικαιώματα μειοψηφίας του 2022 έχουν συμπεριληφθεί μη λειτουργικά αποτελέσματα[1] συνολικού ποσού (ζημιά) € 37,9 εκ. έναντι κέρδους € 51,5 εκ. την αντίστοιχη περίοδο του 2021.

Τα αντίστοιχα Κέρδη μετά από φόρους από συνεχιζόμενες δραστηριότητες χωρίς την επίδραση των ανωτέρω μη λειτουργικών αποτελεσμάτων3 που αναλογούν στους μετόχους της μητρικής, διαμορφώθηκαν σε € 174,4 εκ., έναντι € 33,1 εκ. για το 2021.

Οι συνολικές επενδύσεις του Ομίλου για το 2022 ανήλθαν σε 338,4 εκατ. ευρώ, έναντι 245,6 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2021, κατευθυνόμενες κυρίως στον τομέα της ενέργειας, καθώς και ένα τμήμα αυτών στην εκμετάλλευση ακινήτων.

Οι συνολικές δανειακές υποχρεώσεις του Ομίλου στις 31.12.2022 ανήλθαν σε € 2.993,3 εκ. έναντι € 2.596 εκ. στις 31.12.2021 με την αύξηση να οφείλεται στην υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος του Ομίλου. Το Καθαρό Χρέος1 του Ομίλου (δανειακές υποχρεώσεις μείον χρηματικά διαθέσιμα) την 31η Δεκεμβρίου 2022 διαμορφώθηκε σε € 1.501,6 εκ. έναντι € 1.231,7 εκ. την 31η Δεκεμβρίου 2021. Σημειώνεται ότι το Καθαρό Χρέος1 κατά την 31η Δεκεμβρίου 2022, μειώθηκε σε σύγκριση με τα € 1.608,8 εκ. στα οποία είχε διαμορφωθεί στο τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2022. Τα χρηματικά διαθέσιμα και ισοδύναμα του Ομίλου παρέμειναν υψηλά και διαμορφώθηκαν σε € 1.491,7 εκ. την 31η Δεκεμβρίου 2022. Επίσης, τα ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα της μητρικής εταιρείας διαμορφώθηκαν σε € 559,1 εκ. παραμένοντας στα ίδια επίπεδα με την προηγούμενη χρονιά, εξασφαλίζοντας την απρόσκοπτη εκτέλεση του επενδυτικού προγράμματος.

Ο συντελεστής Καθαρό Χρέος/Προσαρμοσμένο EBITDA για τον Όμιλο στο τέλος του 2022 διαμορφώθηκε σε 2.3x έναντι 3.8x στο τέλος του 2021 (και 5.4x στο τέλος του 2020) ως αποτέλεσμα της βελτιωμένης κερδοφορίας του Ομίλου.

Ισχυρή λειτουργική επίδοση σε όλους τους τομείς

Το συνολικό κατασκευαστικό ανεκτέλεστο ενισχύθηκε περαιτέρω και διαμορφώθηκε στο ιστορικό υψηλό των € 5,3 δισ., αντικατοπτρίζοντας την αυξημένη κατασκευαστική δραστηριότητα. Συγκεκριμένα, το κατασκευαστικό ανεκτέλεστο των υπογεγραμμένων συμβάσεων, περιλαμβανομένων των έργων ιδίων επενδύσεων, στο τέλος του 2022 ήταν € 2,9 δισ., έναντι € 2,5 δισ. στο τέλος του 2021. Περαιτέρω, ο Όμιλος αναμένει τη συμβασιοποίηση νέων έργων ύψους € 2,4 δισ. που έχει εξασφαλίσει. Επίσης, τα περιθώρια κερδοφορίας παρέμειναν σε ικανοποιητικά επίπεδα δεδομένου του διαφοροποιημένου χαρτοφυλακίου έργων και της προσήλωσης της Διοίκησης στην πειθαρχημένη εκτέλεση των προϋπολογισμών των έργων.

Σχετικά με τον τομέα παραχωρήσεων, οι διελεύσεις στους αυτοκινητόδρομους (Νέα Οδός και Κεντρική Οδός) κατά το 2022 αυξήθηκαν σε σχέση με την περασμένη χρονιά κατά 16,2% σε συνέχεια της άρσης των περιορισμών στην κυκλοφορία που είχαν επιβληθεί λόγω πανδημίας. Σημειώνεται ότι τα επίπεδα κυκλοφορίας πλέον έχουν ξεπεράσει τα αντίστοιχα του 2019 (+4,2% έναντι 2019).

Στον τομέα παραγωγής και εμπορίας ενέργειας (ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου) στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ο Όμιλος ανταποκρίθηκε με επιτυχία στις εξαιρετικά αντίξοες και ευμετάβλητες συνθήκες που δημιούργησε η ενεργειακή κρίση. Ειδικά σε ό,τι αφορά στην ευστάθεια του ελληνικού ηλεκτρικού συστήματος, οι συμβατικές μονάδες ηλεκτροπαραγωγής, τα αιολικά πάρκα και οι φωτοβολταϊκοί σταθμοί του Ομίλου συνέβαλαν στην απρόσκοπτη λειτουργία και σταθερότητα του ηλεκτρικού συστήματος.

Η εγκατεστημένη ισχύς του Ομίλου από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στο τέλος του έτους ήταν 905 MW, ενώ συνολικά 2,0 GW έργων βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε λειτουργία, υπό κατασκευή ή είναι έτοιμα προς κατασκευή. Η παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ κατά το 2022 σημείωσε αύξηση κατά 5,4% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2021, σε συνέχεια των βελτιωμένων ανεμολογικών συνθηκών, αλλά και των νέων διαδικασιών λειτουργίας και συντήρησης που υλοποιούνται.

Παράλληλα, ο Όμιλος κατάφερε να διασφαλίσει την αδιάλειπτη, ανταγωνιστική και ευέλικτη τροφοδοσία των συμβατικών σταθμών παραγωγής του, αντιμετωπίζοντας με επιτυχία τις προκλήσεις που προέκυψαν από την πρωτοφανή μεταβλητότητα των διεθνών τιμών φυσικού αερίου, τις εξαιρετικά αυξημένες ανάγκες ρευστότητας για τη διασφάλιση της τροφοδοσίας - ιδιαίτερα κατά την εισαγωγή φορτίων υγροποιημένου φυσικού αερίου - αλλά και τη συνεχώς μεταβαλλόμενη ανταγωνιστικότητα του κόστους παραγωγής των σταθμών, κυρίως σε σχέση με τις τιμές εκκαθάρισης ηλεκτρικής ενέργειας των γειτονικών χωρών. Επίσης στον τομέα προμήθειας, η εταιρεία ΗΡΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Μ.Α.Ε. κατάφερε να ανταπεξέλθει πλήρως στις δύσκολες συνθήκες της αγοράς, αυξάνοντας μάλιστα το μερίδιο αγοράς της στο 7,6%, με αποτέλεσμα να συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων ανεξάρτητων προμηθευτών στην εγχώρια αγορά. Σημειώνεται ότι ο Όμιλος ολοκλήρωσε εντός του 2022 την υλοποίηση της από 12.07.2021 συμφωνίας για την απόκτηση του επιπλέον 50% και 75% των μετοχών των εταιρειών ΗΡΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΕ και ΗΡΩΝ ΙΙ ΒΟΙΩΤΙΑΣ αντίστοιχα, οι οποίες πλέον ενοποιούνται πλήρως ως θυγατρικές με τη μέθοδο της ολικής ενοποίησης.

Προοπτικές / Outlook

Σε συνέχεια των ισχυρών αποτελεσμάτων για το 2022 ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ προσβλέπει σε περαιτέρω θετικά αποτελέσματα για τις επόμενες περιόδους δεδομένου ότι ένας σημαντικός αριθμός έργων και επενδύσεων που βρίσκονται αυτή την στιγμή προς υλοποίηση αναμένεται να ωριμάσει και να ενισχύσει σημαντικά τα έσοδα και την κερδοφορία . Πιο αναλυτικά:

Στον τομέα της κατασκευής η δραστηριότητα αναμένεται να ενισχυθεί περαιτέρω με βάση τα έργα που έχουν ήδη δημοπρατηθεί και αναμένεται η υπογραφή τους, αλλά και από την εκκίνηση νέων έργων τις επόμενες περιόδους. Το διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο επιλεγμένων έργων, αλλά και η προσεκτική εκτέλεση και συνεχής παρακολούθηση αναμένεται να διατηρήσουν την κερδοφορία σε υγιή επίπεδα.

Στον τομέα των παραχωρήσεων, αναμένεται σημαντική ενίσχυση τις επόμενες περιόδους, καθώς προχωράει η υλοποίηση του επενδυτικού πλάνου συνολικού ύψους € 4,5 δισ.. Ακόμα ο Όμιλος, συμμετέχει στη διαγωνιστική διαδικασία εμβληματικών έργων παραχώρησης και είναι κατάλληλα τοποθετημένος, ώστε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που παρουσιάζει η αγορά ως προς την εξασφάλιση νέων προσοδοφόρων έργων.

Στον τομέα της παραγωγής και εμπορίας ενέργειας (ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου) στην Ελλάδα και το εξωτερικό, η υλοποίηση του επενδυτικού σχεδίου στις ΑΠΕ συνεχίζεται με 2,0 GW έργων να βρίσκονται πλέον σε λειτουργία, υπό κατασκευή ή έτοιμα προς κατασκευή. Στον τομέα της θερμικής παραγωγής και εμπορίας ηλεκτρισμού οι συνθήκες της αγοράς παραμένουν ευμετάβλητες με τον Όμιλο να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις.

[1] Οι εναλλακτικοί δείκτες μέτρησης ΕΔΜΑ προσδιορίζονται στην ενότητα ΣΤ της Έκθεσης Διαχείρισης του Διοικητικού Συμβουλίου, στην Εξαμηνιαία Οικονομική Έκθεση της περιόδου που λήγει την 31.12.2022.

[2] Σημειώνεται ότι, στα αποτελέσματα της τρέχουσας περιόδου έχουν συμπεριληφθεί και γεγονότα που έχουν τον χαρακτηρισμό του μη λειτουργικού αποτελέσματος: α) κέρδος 21,7 εκατ. ευρώ, το οποίο αναγνωρίσθηκε συνεπεία της απόκτησης του ελέγχου της ΗΡΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Μ.Α.Ε., έναντι 60,9 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2021 και β) ζημία 76,3 εκατ. ευρώ έναντι 11,9 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2021, από την μείωση κυρίως της εύλογης αξίας του ενσωματωμένου παραγώγου, το οποίο έχει αναγνωριστεί στο πλαίσιο λειτουργίας της θυγατρικής εταιρείας Παραχώρησης ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Α.Ε.

[3] Σημειώνεται ότι, στα αποτελέσματα της τρέχουσας περιόδου έχουν συμπεριληφθεί και γεγονότα που έχουν τον χαρακτηρισμό του μη λειτουργικού αποτελέσματος: α) κέρδος 21,7 εκατ. ευρώ, το οποίο αναγνωρίσθηκε συνεπεία της απόκτησης του ελέγχου της ΗΡΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Μ.Α.Ε., έναντι 60,9 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2021 και β) ζημία 76,3 εκατ. ευρώ έναντι 11,9 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2021, από την μείωση κυρίως της εύλογης αξίας του ενσωματωμένου παραγώγου, το οποίο έχει αναγνωριστεί στο πλαίσιο λειτουργίας της θυγατρικής εταιρείας Παραχώρησης ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Α.Ε.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Πώς η Αθήνα άλλαξε τον τρόπο που τρώει πίτσα

Η πίτσα έχει αλλάξει πίστα στην πόλη, με δύο σημαντικές παραμέτρους να σηματοδοτούν την εποχή της Pizza 2.0.

01 Οκτ 2025 | 09:42

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Με το βλέμμα στραμμένο στο ΒΟΑΚ - Κρίσιμη συνάντηση του υπουργείου Υποδομών με τους δημάρχους της Κρήτης

Τι φέρνει η επόμενη ημέρα για τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ύστερα από την επιτυχή έκδοση ομολόγου

ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΟ ΔΑΝΕΙΟ 25 Σεπ 2025 | 17:39

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Προσφορές - ρεκόρ 1,2 δισ. ευρώ για το ομόλογο - Υπερκάλυψη κατά 2,4 φορές

Οι προσφορές που υποβλήθηκαν υπερκάλυψαν το ζητούμενο ποσό των 500 εκατ. ευρώ κατά 2,4 φορές

ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ 22 Σεπ 2025 | 17:29

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Στο 3,2%-3,5% το εύρος απόδοσης του ομολόγου των 500 εκατ. ευρώ

Η δημόσια προσφορά θα διεξαχθεί από την Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2025 έως και την Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2025.

17 Σεπ 2025 | 12:16

Γ. Περιστέρης: Yποδομές και ενεργειακή αυτονομία "κλειδί" για τα logistics

"Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ είναι μία από τις εταιρείες με τις οποίες οι διεθνείς επενδυτές θα είναι ιδιαίτερα ενδιαφερόμενοι να συνεργαστούν."

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ 10 Σεπ 2025 | 16:49

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Αγγίζουν τα 2 δισ. € τα έσοδα του Α΄Εξαμήνου - Άνω των 300 εκατ. € τα κέρδη, "πετράδι του στέμματος" η Αττική Οδός

Τι αναμένεται να ακούσουμε τα τέλη του μήνα από την κατασκευαστική εταιρεία για "Α' Ημίχρονο" του 2025

04 Αυγ 2025 | 07:19

Πάτρα-Πύργος: Αίσιο τέλος για τον δρόμο καρμανιόλα - Γιατί περίμεναμε 17 χρόνια

Η ιστορία πίσω από το πολύπαθο έργο. Γιατί χρειάστηκε να περάσουν 17 χρόνια για να ολοκληρωθεί.

ΟΙ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΟΙΚΩΝ 14 Ιουλ 2025 | 14:35

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Οι κρυφές υπεραξίες της συμφωνίας με Motor Oil - Ενεργειακό χαρτοφυλάκιο 600 εκατ. και στρατηγική στροφή στις υποδομές

Στρατηγική σύμπραξη της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με τη Motor Oil, η οποία οδηγεί στη συγχώνευση των θυγατρικών τους ΗΡΩΝ και nrg

EΝΕΡΓΕΙΑΚΟΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ 11 Ιουλ 2025 | 09:11

ΗΡΩΝ-NRG: Πώς ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Motor Oil δημιουργούν τον νέο μεγάλο πόλο της ενέργειας - Πώς αλλάζει η αγορά

Η UtilityCo αναμένεται να αποτελέσει έναν από τους πλέον ισχυρούς παίκτες στην ελληνική αγορά, με πελατειακή βάση 488.000 καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας

ΕΡΓΟ ΤΗΣ LAMDA DEVELOPMENT 15 Ιουν 2025 | 15:37

Ελληνικό: Λευκός καπνός για το Ellinikon Mall - Ποιοι Ελληνες εργολάβοι παίρνουν πάνω τους τη μεγαλύτερη ανάπλαση της χώρας

Ποιοι είναι οι μεγάλοι Έλληνες εργολάβοι που παίρνουν πάνω τους την ανάπλαση στο Ελληνικό.

ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΡΙΠΛΗ ΕΠΕΚΤΑΣΗ 12 Ιουν 2025 | 04:45

Δημόσια έργα ή Δημόσια συγκοινωνία: Η ερώτηση των πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ και οι λύσεις για την Αττική Οδό

Ποια διελκυστίνδα δημιουργείται για τη λύση του κυκλοφοριακού στο Λεκανοπέδιο Αττικής

ΔΙΕΥΘ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ 30 Απρ 2025 | 17:22

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ σε αναλυτές: Το ισχυρό χαρτοφυλάκιο έργων εγγυάται την μελλοντική κερδοφορία

Ο επικεφαλής του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ανέφερε ότι ο κλάδος των υποδομών εξακολουθεί να παρουσιάζει ευκαιρίες

14 Απρ 2025 | 11:55

Ο ΗΡΩΝ εγκαινιάζει την νέα υπηρεσία αντλιών θερμότητας EcoHeat Pump

Ο ΗΡΩΝ, εταιρεία του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, μέσω της νέας υπηρεσίας EcoHeat Pump προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες ενεργειακού συμβούλου για την προμήθεια.

ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ 08 Μαρ 2025 | 08:46

Ελληνικό: Τρεις κατασκευαστές δίνουν μάχη για την κατασκευή του νέου εμπορικού πάρκου

Οι τρεις μεγαλύτερες ελληνικές κατασκευαστικές εταιρείες είναι οι μνηστήρες για το νέο εμπορικό κέντρο στο Ελληνικό. Τι θα κατασκευάσουν

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ 26 Ιαν 2026 | 13:09

Από τα Τρίκαλα στον κόσμο: Η ιστορία της εταιρείας "Βιολάντα" με 200 προϊόντα και εξαγωγή σε 40 χώρες

Τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς διερευνά κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας

ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗ 26 Ιαν 2026 | 10:44

Ποια ελληνικά νησιά κέρδισαν το ενδιαφέρον στο Travel & Adventure Show στη Νέα Υόρκη

Πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες τουριστικές διοργανώσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες για το ευρύ κοινό αλλά και για επαγγελματίες του τουρισμού.

ΑΑΔΕ 26 Ιαν 2026 | 08:10

IRIS: Σαρωτικούς ελέγχους σε 24ωρη βάση φέρνει ο διπλασιασμός των ορίων στις συναλλαγές

Με στόχο την διασφάλιση της πλήρους καταγραφής των συναλλαγών και τον περιορισμό της φοροδιαφυγής, οι έλεγχοι θα είναι σαρωτικοί και σε 24ωρη βάση.

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ - ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ 26 Ιαν 2026 | 07:48
"ΕΣΠΑΣΑΝ" ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ 25 Ιαν 2026 | 10:33

Καποδίστριας, Κάλαντα των Χριστουγέννων και Σπασμένη Φλέβα φέρνουν τους Έλληνες πίσω στο σινεμά με έσοδα εκατομμυρίων ευρώ

Πως κατάφεραν οι τρεις ελληνικές παραγωγές να επικρατήσουν έναντι του διεθνούς ανταγωνισμού στο ελληνικό Box Office

ΥΠΕΝ 25 Ιαν 2026 | 10:11

Νέο "πακέτο" δράσεων για εξοικονόμηση ενέργειας στα κτίρια - Η δομή των νέων προγραμμάτων

Η Οδηγία προβλέπει ως στόχο για τα κτίρια κατοικιών τη μείωση της χρήσης πρωτογενούς ενέργειας

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ 25 Ιαν 2026 | 08:37

Εβδομάδα αυξήσεων για ένα εκατομμύριο εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα: Ποιοι θα ωφεληθούν - Παραδείγματα

Οι αναπροσαρμογές στις κλίμακες προβλέπουν μειώσεις στους συντελεστές φόρου εισοδήματος από 2 έως και 8 ποσοστιαίες μονάδες για τη συντριπτική πλειονότητα των εργαζομένων

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 24 Ιαν 2026 | 10:04

Τρία νέα ψηφιακά "όπλα" για τη σύλληψη της φοροδιαφυγής ανοίγουν δρόμο για νέες ελαφρύνσεις

Στο υπουργείο Οικονομικών εκτιμούν ότι και εφέτος η αύξηση των εσόδων από τη φοροδιαφυγή θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα

ΝΕΑ ΑΥΞΗΣΗ 24 Ιαν 2026 | 09:33

Κατώτατος μισθός: Σε φάση διαβούλευσης η διαδικασία για την νέα αύξηση το 2026 - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027

Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί με την εισήγηση της υπουργού Εργασίας στο υπουργικό συμβούλιο, με στόχο ο νέος κατώτατος μισθός να τεθεί σε ισχύ από τον Απρίλιο 2026.

ΑΑΔΕ 24 Ιαν 2026 | 09:23
ΝΕΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΜΑΚΑ 24 Ιαν 2026 | 09:01

Ποιοι εργαζόμενοι θα δουν αυξήσεις στον μισθό τους στο τέλος του μήνα

Οι αυξήσεις με βάση τη νέα φορολογική κλίμακα φτάνουν έως και τα 4.800 ευρώ τον χρόνο, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος, την οικογενειακή κατάσταση και την ηλικία.

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΟΡΟΣΗΜΟ 23 Ιαν 2026 | 10:55

Τo μεγάλο deal για το TikTok στις ΗΠΑ: Ποιες εταιρείες ηγούνται της αμερικανικής κοινοπραξίας που πήρε την πλειοψηφία

Η νέα οντότητα ονομάζεται TikTok USDS Joint Venture LLC και θα διασφαλίσει τα δεδομένα των χρηστών στις ΗΠΑ

ΕΞΟΙΚΕΙΩΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ 23 Ιαν 2026 | 09:01

Από τα 185.000 καταναλωτικά δάνεια τα επτά στα δέκα εκταμιεύονται πλέον ψηφιακά

Στο σύνολο των 185.000 περίπου καταναλωτικών δανείων σχεδόν επτά στα δέκα χορηγήθηκαν από τον υπολογιστή ή από το κινητό.

Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ 23 Ιαν 2026 | 08:33
ΑΝΑΚΑΤΑΝΟΜΗ ΠΟΡΩΝ 23 Ιαν 2026 | 06:44

Κρυμμένος θησαυρός στα ακίνητα με "μαύρα" ενοίκια των... 20€ - Το σενάριο για επιβολή ελάχιστου τεκμαρτού

Τα φώτα στρέφονται στα ακραία χαμηλά εισοδήματα από ενοίκια, να δηλωθούν, να φορολογηθούν και τα έσοδα να χρησιμοποιηθούν για τη μείωση φορολογικών συντελεστών.

22 Ιαν 2026 | 20:22

Με δωρεά η προμήθεια νέου Συστήματος Επικοινωνιών και Καταγραφής Φωνής στην ΥΠΑ

Πρόσκληση στις εταιρείες "Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Α.Ε.", "Fraport Greece", Aegean Airlines, Sky Express και Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ να αναλάβουν τη δαπάνη

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ 22 Ιαν 2026 | 16:39

Αλλάζουν οι υφιστάμενοι ΚΑΔ για 1,9 εκατ. ΑΦΜ - Πώς θα κάνουν αλλαγές επιχειρήσεις και επαγγελματίες

Η ΑΑΔΕ ενημερώνει ότι η αυτόματη επικαιροποίηση γίνεται προκειμένου να διασφαλιστεί η πλήρης εναρμόνιση με τα νέα ευρωπαϊκά στατιστικά πρότυπα, από 1/3/2026.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ 22 Ιαν 2026 | 16:14

Κωστής Χατζηδάκης: Κανείς δεν θέλει τον παλιό ΟΠΕΚΕΠΕ της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ

"Να βγούμε από την αντίληψη ότι το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης είναι υπουργείο αποζημιώσεων και επιδοτήσεων", ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 22 Ιαν 2026 | 09:50

Κεραμέως: Από 1 Απριλίου η νέα αύξηση του κατώτατου μισθού - Φεβρουάριο το νομοσχέδιο για τις συλλογικές συμβάσεις

Η κ. Κεραμέως επιβεβαίωσε ότι από την 1η Απριλίου θα ισχύσει νέα αύξηση του κατώτατου μισθού - Παραμένει σε ισχύ η κυβερνητική δέσμευση για 950 ευρώ το 2027.

ΛΑΜΟΓΙΕΣ 21 Ιαν 2026 | 14:53

"Μυστήρια" με τον νέο ΟΠΕΚΕΠΕ εντός της ΑΑΔΕ: Υπάλληλοι κολλητοί του Φραπέ σε θέσεις ευθύνης

Περίεργες τοποθετήσεις στο νέο οργανόγραμμα του ΟΠΕΚΕΠΕ εντός της ΑΑΔΕ

ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ 21 Ιαν 2026 | 13:05

ΚΕΦΙΜ: Η Ελλάδα έχει τη δεύτερη υψηλότερη πραγματική φορολόγηση της εργασίας στην ΕΕ

Ο πραγματικός φορολογικός συντελεστής στην εργασία στην Ελλάδα διαμορφώθηκε το 2023 στο 40,5%,

ΣΤΟΧΟΙ ΓΙΑ ΤΟ 2026 21 Ιαν 2026 | 11:41

Το χαρτί Μητσοτάκη για τις εκλογές: Σταθερότητα, μειώσεις φόρων και μεταρρυθμίσεις εν μέσω διεθνούς τρικυμίας

H παρουσίαση των 30 μεταρρυθμίσεων και των 10 νομοσχεδίων από τους Κωστή Χατζηδάκη και Άκη Σκέρτσο ήταν στην πραγματικότητα ένα πολιτικό μήνυμα.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ 21 Ιαν 2026 | 07:25

Φάρμα Κουκάκη: Από το ζευγάρι που πούλαγε γάλα στο Κιλκίς το 1977 στην είσοδο του κολοσσού των 400 εκατ. ευρώ

Ποια είναι η Φάρμα Κουκάκη, η οποία προσέλκυσε το Fund Eos Capital του Απόστολου Ταμβακάκη.

ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ 21 Ιαν 2026 | 07:16

"Διπλός" ΕΝΦΙΑ φέτος για τα κλειστά ακίνητα τραπεζών και servicers

Διπλάσιο ΕΝΦΙΑ θα πληρώσουν φέτος τράπεζες και εταιρείες διαχείρισης κόκκινων δανείων (servicers) για τα χιλιάδες κλειστά ακίνητα που έχουν στα χαρτοφυλάκια τους.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ 20 Ιαν 2026 | 23:18

ΑΑΔΕ: Το χαρτζιλίκι των γονιών στα παιδιά μέσω IRIS δεν είναι δωρεά και δεν δηλώνεται

Συνεπώς, δεν απαιτείται η υποβολή σχετικής δήλωσης δωρεάς για τέτοιου είδους μεταφορές χρημάτων

ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ 20 Ιαν 2026 | 12:58

Ο Θάνος Τζήμερος γράφει "πικρές αλήθειες" για τους αγρότες και την ΚΑΠ: "Το πρόβλημα είναι στην επιδότηση"

Αν κάποιος θέλει να είναι αγρότης, το κράτος μπορεί να τον βοηθήσει, όχι όμως με χρήματα που αφαιρούνται διά της βίας από την τσέπη κάποιου άλλου πολίτη.

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ 20 Ιαν 2026 | 11:35

Θηλιά στο λαιμό καταγγέλλουν εκδότες και βιβλιοπώλες - Αντιδρούν στις οnline πωλήσεις "μεταχειρισμένων" νέων βιβλίων

Βιβλία που έχουν εκδοθεί πρόσφατα πωλούνται με εκπτώσεις από 30% έως και 50% καταγγέλλει ο πρόεδρος της Εταιρείας Συγγραφέων, Κώστας Κατσουλάρης.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 20 Ιαν 2026 | 08:53

Ακίνητα: Ανοιξε η πλατφόρμα για τις αλλαγές στο Ε9 - Τα 10 βήματα

Με βάση τις αλλαγές που θα δηλωθούν στη διάρκεια του τρέχοντος έτους, θα υπολογισθεί ο ΕΝΦΙΑ της επόμενης χρονιάς.

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ 20 Ιαν 2026 | 08:25

Πώς θα υπολογιστούν οι επικουρικές συντάξεις των νέων ως 35 ετών

Χαμηλά μπαίνει ο πήχης των μελλοντικών συντάξεων για τους νέους ασφαλισμένους, από το επικουρικό ταμείο της νέας γενιάς, το ΤΕΚΑ.

20 Ιαν 2026 | 08:05

Ερχεται νέα μείωση φόρου στα ενοίκια

Κεντρικό ρόλο στο όλο εγχείρημα θα παίξει το Μητρώο Ακινήτων, καθώς θα αποκαλύψει κρυφά ενοίκια και αδρανή ακίνητα.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ EUROGROUP 20 Ιαν 2026 | 00:18

Eurogroup: Ο Μπόρις Βούιτσιτς επιλέχθηκε για τη θέση του αντιπροέδρου της ΕΚΤ

Κατά τη διάρκεια της θητείας του, διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην προετοιμασία και την ένταξη της Κροατίας στη ζώνη του ευρώ, η οποία ολοκληρώθηκε το 2023

ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ 19 Ιαν 2026 | 23:16

Eurogroup: Σαφείς θέσεις Πιερρακάκη για Γροιλανδία και δασμούς - "Η Ευρώπη οφείλει να μείνει ενωμένη"

Ο πρόεδρος του Eurogroup τόνισε ότι "η εδαφική ακεραιότητα και η κυριαρχία αποτελούν θεμελιώδεις αρχές του διεθνούς δικαίου, κρίσιμες για την Ευρώπη αλλά και για τη διεθνή κοινότητα συνολικά"

ΣΤΟ ΩΔΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ 19 Ιαν 2026 | 20:24

Μητσοτάκης για τη συνάντηση με τους αγρότες: Κάθε λύση πρέπει να σέβεται τις δημοσιονομικές δυνατότητες της χώρας

Η συνάντηση με τους "σκληρούς" αγρότες καθυστέρησε πολύ, παραδέχθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά πρόσθεσε: "καλύτερα αργά, παρά ποτέ"

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ 19 Ιαν 2026 | 12:26

Ενέργεια: Αύξηση 36% σε έναν μήνα στην τιμή του φυσικού αερίου

Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν σε μεγάλο μέρος της Ευρώπης αποτυπώνονται πλέον ξεκάθαρα στην αγορά ενέργειας

ΤΙ ΖΗΤΟΥΝ 19 Ιαν 2026 | 08:53

Μετ’ εμποδίων η ηλεκτροκίνηση στα ταξί - Νέα 48ωρη απεργία και ανοιχτό μέτωπο με το υπ. Μεταφορών

Χαρακτηριστικά όξυνσης προσλαμβάνει η "διελκυστίνδα" μεταξύ των αυτοκινητιστών ταξί και του υπ. Μεταφορών, με επίμαχο θέμα την υποχρεωτική μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση,.

Η ΑΤΖΕΝΤΑ 19 Ιαν 2026 | 08:44

Πρεμιέρα Πιερρακάκη στο Eurogroup υπό την απειλή δασμών Τραμπ - Ποιος θα εκπροσωπεί την Ελλάδα

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης θα προεδρεύσει σήμερα στην πρώτη συνεδρίαση του 2026 και την πρώτη με τον ίδιο στην κεντρική θέση.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 19 Ιαν 2026 | 08:24

Ποιοι φορολογούμενοι δεν θα χρειαστεί να συμπληρώσουν τη φορολογική δήλωση - Tα 4 SOS

Σε καθεστώς αυτόματης εκκαθάρισης εισέρχεται φέτος σχεδόν το 30% των φορολογικών δηλώσεων, οι οποίες θα είναι και έτοιμες για υποβολή από την ΑΑΔΕ.

"ΧΑΡΤΗΣ" 19 Ιαν 2026 | 07:58

Οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ από σήμερα έως την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου

Το χρηματικό ποσό των 85.666.878,27 ευρώ θα κατατεθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς 104.753 δικαιούχων, από σήμερα Δευτέρα έως την Παρασκευή.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ 18 Ιαν 2026 | 10:41

Χατζηδάκης: Να περάσουμε από τις επιδοτήσεις στην αγροτική ανάπτυξη - Οι ελαφρύνσεις για το 2027 στην ώρα τους

Ο Κωστής Χατζηδάκης, ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν αισθάνθηκε ποτέ ότι είναι "απέναντι" στους αγρότες.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥΣ 18 Ιαν 2026 | 08:45

ZEUS Ακτινίδια: Η ελληνική εξαγωγική υπερδύναμη από την Πιερία που είναι το Nο.1 στη Μεγάλη Βρετανία

Ποιος είναι ο συνεταιρισμός ZEUS Ακτινίδια που αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς ακτινιδίου, σταφυλιού και βερίκοκων.

ΟΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 17 Ιαν 2026 | 19:38

Επίσημο: Η ΕΕ και το μπλοκ Mercosur υπέγραψαν τη συμφωνία ελεύθερων συναλλαγών

Η συμφωνία μεταξύ ΕΕ και των χωρών της Νότιας Αμερικής έγινε πράξη, παρά τις αντιδράσεις στο ευρωπαϊκό μπλοκ

17 Ιαν 2026 | 13:03

Πέθανε στα 95 του χρόνια ο Νίκος Στασινόπουλος της Βιοχάλκο

Η επίσημη αναφορά στον Νίκο Στασινόπουλο στην ιστοσελίδα του ομίλου

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 17 Ιαν 2026 | 12:24

Πώς να γλιτώσετε φόρο ΕΝΦΙΑ 2026: Οδηγός διόρθωσης Ε9 πριν τη λήξη στις 31/1

Λήγει η προθεσμία για το Ε9 στις 31 Ιανουαρίου 2026 - Πώς να κάνετε τροποποιητική δήλωση και ποια είναι τα συχνά λάθη που αυξάνουν τον ΕΝΦΙΑ

17 Ιαν 2026 | 12:07

Χειμερινές εκπτώσεις: Ποιες Κυριακές είναι ανοικτά τα καταστήματα

Λόγω χειμερινών εκπτώσεων, τα εμπορικά καταστήματα θα λειτουργήσουν τις Κυριακές, 18 και 25 Ιανουαρίου

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥ 17 Ιαν 2026 | 09:33
Η ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 17 Ιαν 2026 | 08:57

e-ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Φεβρουαρίου 2026

Οι ημερομηνίες πληρωμής ακολουθούν τον κανόνα του διαχωρισμού μεταξύ μισθωτών και μη μισθωτών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 17 Ιαν 2026 | 08:47

Ο "χάρτης" των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 23 Ιανουαρίου

Τι θα πληρωθεί την ερχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

16 Ιαν 2026 | 17:19

Νέα έκδοση εντόκων γραμματίων του ελληνικού Δημοσίου με εξάμηνη διάρκεια

Η ημερομηνία διακανονισμού (settlement) θα είναι η Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2026 (Τ+2).

ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ 16 Ιαν 2026 | 13:06

Πάνω από 500.000 δικαιούχοι έκπτωσης στον ΕΝΦΙΑ λόγω ασφαλισμένου ακινήτου – Ποιοι τη χάνουν λόγω εισοδήματος

Το συνολικό κονδύλι για τις "ειδικές εκπτώσεις" στον ΕΝΦΙΑ αναμένεται να ξεπεράσει τα 100 εκατ. ευρώ.

ΑΑΔΕ 16 Ιαν 2026 | 07:57

Μείωση έως 20% στον ΕΝΦΙΑ με ασφάλιση κατοικίας: Οδηγός της ΑΑΔΕ με 20 απαντήσεις, πληροφορίες και παραδείγματα

Το μέγιστο ποσοστό έκπτωσης 20% στον ΕΝΦΙΑ αφορά κατοικίες συνολικής αντικειμενικής αξίας έως 500.000 ευρώ.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ 15 Ιαν 2026 | 19:12

IRIS: Διπλασιάζεται το ημερήσιο όριο πληρωμών από σήμερα Πέμπτη 15/1

Πλέον επιτρέπονται άμεσες πληρωμές έως 1.000 ευρώ, "απλά, γρήγορα και χωρίς καμία προμήθεια για τους πολίτες"

ΠΙΣΤΩΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ Μ.Ο. 203 ΕΥΡΩ 15 Ιαν 2026 | 18:13

Επιστροφή ενοικίου: Νέες πληρωμές σε επιπλέον επτά χιλιάδες δικαιούχους - Άλλοι 27.000 δεν έχουν δηλώσει ΙΒΑΝ

Πιστώθηκαν κατά μέσο όρο 203 ευρώ σε κάθε δικαιούχο, ποσόν το οποίο αντιστοιχεί στο μέσο ενοίκιο

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ OPEN 15 Ιαν 2026 | 15:48

Επιμένει ο Πλακιάς για Καρυστιανού: Μόνο ζημιά στο θέμα των Τεμπών κάνει η ίδρυση κόμματος

Δεν έκρυψε την απογοήτευσή του για τις εξελίξεις στο δικαστικό σκέλος της υπόθεσης ο κ. Πλακιάς

ΛΥΣΕΙΣ ΤΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ 15 Ιαν 2026 | 12:23

Δ. Αλεξάνδρου (Ubitech): Ύστερα από 20 χρόνια ζωής, θα αποδείξουμε πως η ελληνική τεχνολογία είναι εξαγώγιμη

Ποια είναι τα επόμενα βήματα της εταιρείας. Τι σηματοδοτεί το rebranding της.

ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ 15 Ιαν 2026 | 07:37

Γιατί οι Ελληνες πληρώνουν ακριβότερα το ελαιόλαδο - Από τον παραγωγό στο ράφι

Το χρονικό μιας ανατίμησης που "έκαψε" τα νοικοκυριά - Γιατί πληρώνουμε τόσο ακριβό το ελαιόλαδο.

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ 15 Ιαν 2026 | 06:48

Επίδομα ενοικίου: Σήμερα η πληρωμή των τελευταίων δικαιούχων του 2025

Το 2025 ήταν η πρώτη χρονιά που υλοποιήθηκε το μέτρο της επιστροφής ενοικίου.

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 14 Ιαν 2026 | 15:43

Νέα 6ήμερη άδεια με αποδοχές για εργαζόμενους γονείς - Ποιους αφορά

Η διάταξη περιλαμβάνεται σε σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο έχει κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση

ΣΕ ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ 14 Ιαν 2026 | 12:10

Ποιοι διάδρομοι super market έγιναν... απροσπέλαστοι: Αύξηση 27% στο μοσχάρι, 20% σε καφέδες και σοκολάτες

Αυτό που "χτυπάει" στην ψυχολογία και στην τσέπη του καταναλωτή είναι οι ανατιμήσεις στα προϊόντα διατροφής και ευρείας κατανάλωσης.

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ 14 Ιαν 2026 | 11:52

Γιατί τα ψιλικατζίδικα και τα περίπτερα αγκομαχούν, ενώ το λιανεμπόριο ανθίζει (και) λόγω τουρισμού

Χρονιά ρεκόρ ήταν το 2025 για το λιανεμπόριο τροφίμων. Πώς επηρεάζει το Airbnb τις αγοραστικές συνήθειες.

ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ 14 Ιαν 2026 | 09:28

Πόση θα είναι η νέα μείωση εισφορών και τι σημαίνει για εργαζόμενους και επιχειρήσεις

Η νέα μείωση στις εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές θα έρθει σε συνέχεια δυο περικοπών που έγιναν εντός του 2025.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΑΔΕ 14 Ιαν 2026 | 07:35

Τέλος το ΣΔΟΕ: Από Μάρτιο έρχεται η ΔΕΟΣ για να καταπατήσει το οικονομικό έγκλημα - Ολες οι αρμοδιότητες

Στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου μπαίνει από τις 16 Μαρτίου η νέα ελεγκτική διεύθυνση ΔΕΟΣ, η οποία αντικαθιστά το ΣΔΟΕ.

ΣΤΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ 13 Ιαν 2026 | 20:05

Τρία και όχι τέσσερα είναι τα ελληνόκτητα δεξαμενόπλοια που δέχθηκαν επίθεση drones ανοικτά του Νοβοροσίσκ

Κοινός παρονομαστής και στις τρεις περιπτώσεις είναι τα σοβαρά κενά πληροφόρησης

ΕΝΤΟΝΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ 13 Ιαν 2026 | 19:23

Μεγάλη ζήτηση για το 10ετές ομόλογο του Ελληνικού Δημοσίου - Προσφορές μεγαλύτερες των 51 δισ. ευρώ

Με την έκδοση αυτή του 10ετούς ομολόγου το Ελληνικό Δημόσιο θα αντλήσει 4 δισ. ευρώ

ΝΙΚΟΣ ΚΙΟΛΕΙΔΗΣ 13 Ιαν 2026 | 11:31

Ποια είναι η βολιώτικη εταιρεία που αγόρασε η Metlen του Μυτιληναίου - Εφερε το πρώτο ηλεκτρικό λεωφορείο στην Ελλάδα

Η εταιρεία έχει εισέλθει δυναμικά και στον χώρο της ηλεκτροκίνησης, καθώς έφερε το πρώτο ηλεκτρικό λεωφορείο στην Ελλάδα για τις δημόσιες συγκοινωνίες

HELLENIQ ENERGY 13 Ιαν 2026 | 08:28

"Κάθετος διάδρομος" και στο πετρέλαιο: Σε λειτουργία μετά από 13 χρόνια ο αγωγός Θεσσαλονίκης - Σκοπίων

Σε λειτουργία τέθηκε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ο αγωγός πετρελαίου Θεσσαλονίκης- Σκοπίων, ανακοίνωσε χθες ο διευθύνων σύμβουλος της Helleniq Energy.

13 Ιαν 2026 | 07:46

Στις αγορές σήμερα το Δημόσιο με 10ετές ομόλογο -Tι ποσό αναμένεται να αντλήσει

Πρεμιέρα για το δανεισμό του από τις αγορές το 2026 κάνει σήμερα το Ελληνικό Δημόσιο με την κοινοπρακτική έκδοση του 10ετούς ομολόγου.

ΠΟΤΕ ΛΗΓΕΙ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ 13 Ιαν 2026 | 07:10

Χωριστές φορολογικές δηλώσεις: Τρέχουν οι προθεσμίες για το "φορολογικό διαζύγιο" - Οι παγίδες και τα SOS

Τη δυνατότητα να διαχωρίσουν τη φορολογική τους σχέση οι σύζυγοι, δίνει και φέτος η εφορία.

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ 12 Ιαν 2026 | 17:41

Περισσότεροι οι δικαιούχοι στο Εξοικονομώ 2025: Αυξήθηκαν από τους 17.000 στους 41.000

Αυξήθηκε στα 280 ευρώ ανά τετραγωνικό το κριτήριο του εύλογου κόστους στο Εξοικονομώ 2025, σύμφωνα με τον υφυπουργό Περιβάλλοντο και Ενέργειας Νίκο Τσάφο

ΡΑΛΙ ΤΙΜΩΝ 12 Ιαν 2026 | 11:03

Οι δύο λόγοι που εκτοξεύτηκαν οι τιμές και στους επαγγελματικούς χώρους στην Αττική - Αύξηση ως 60% σε 6 χρόνια

Οι μέσες ζητούμενες τιμές πώλησης επαγγελματικών ακινήτων κατέγραψαν άλματα που ξεπερνούν το 60% μέσα σε έξι χρόνια.

ΑΛΛΑΓΕΣ 12 Ιαν 2026 | 10:53

Τι αλλάζει στις πληρωμές με IRIS από την Πέμπτη 15 Ιανουάριου

Οι αλλαγές που έρχονται από την Πέμπτη, μέσω του συστήματος άμεσων πληρωμών IRIS.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 12 Ιαν 2026 | 09:33

Ο "χάρτης" των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως την Παρασκευή 16 Ιανουαρίου

Το χρηματικό ποσό των 63.123.366,76 ευρώ θα κατατεθεί στους τραπεζικούς λογαριασμού 66.607 δικαιούχων.

ΟΙ ΛΟΓΟΙ 12 Ιαν 2026 | 09:02

Γιατί η McDonald's κλείνει καταστήματα στην Αττική: Ποιο είναι το τελευταίο λουκέτο και τι αλλάζει στην αλυσίδα

Στο απόγειο της δόξας της, γύρω στο 2005, η αμερικανική αλυσίδα διέθετε πάνω από 60 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα, τα περισσότερα από τα οποία είχαν αναπτυχθεί μέσω franchise.

ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ 12 Ιαν 2026 | 08:29

Πώς θα υπολογιστούν οι νέες συντάξεις - Τα ποσά ανάλογα με τα έτη ασφάλισης και τις αποδοχές [πίνακες]

Οι ασφαλισμένοι του Δημοσίου θα έχουν επιπλέον σύνταξη ως 116 ευρώ.

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ 12 Ιαν 2026 | 07:12

Αλλάζει το επίδομα ανεργίας μέσα στο 2026 [παραδείγματα]

Αλλαγές, που αυτή τη φορά θα είναι και οι οριστικές και θα εφαρμοστούν στο σύνολο των επιδοτούμενων ανέργων, δρομολογούνται στο επίδομα ανεργίας εντός του 2026.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ 12 Ιαν 2026 | 06:49

Πρεμιέρα σήμερα για τις χειμερινές εκπτώσεις - Οι δύο Κυριακές που θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα

Με προσδοκίες για τζίρο που μπορεί να ξεπεράσει τα 6 δισ. ευρώ, ξεκινούν σήμερα οι χειμερινές εκπτώσεις.

ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΘΜΙΔΑ Α 11 Ιαν 2026 | 17:16
ΡΑΕ-VAASAETT 11 Ιαν 2026 | 10:20

Ηλεκτρικό ρεύμα: Μαζική στροφή των καταναλωτών στα σταθερά τιμολόγια από τα κυμαινόμενα

Τα σταθερά τιμολόγια στην Ελλάδα μέχρι τον Νοέμβριο ήταν φθηνότερα σε σχέση με τα κυμαινόμενα ενώ τον Δεκέμβριο οι τιμές εξισώθηκαν

ΘΑ ΔΙΑΡΚΕΣΟΥΝ 50 ΗΜΕΡΕΣ 11 Ιαν 2026 | 10:09

Χειμερινές εκπτώσεις: Ξεκινούν τη Δευτέρα - Στοχεύουν σε τζίρο άνω των έξι δισ. ευρώ

Ο στόχος για τζίρο άνω των έξι δισ. ευρώ στη λιανική το πρώτο δίμηνο του έτους θεωρείται φιλόδοξος αλλά εφικτός

SOCIAL MEDIA INTELLIGENCE 11 Ιαν 2026 | 09:25

ΑΑΔΕ: Αυτά είναι τα έξι νέα ψηφιακά "όπλα" στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής

Στόχος της ΑΑΔΕ είναι η διενέργεια 72.800 ελέγχων εντός του έτους και η είσπραξη επιπλέον εσόδων ύψους 2,5 δισ. ευρώ

ΣΤΟ 2026 11 Ιαν 2026 | 08:14

Επτά εκατ. ιδιοκτήτες καλούνται να δηλώσουν πώς χρησιμοποιούν τα ακίνητά τους - Οι 10 "δεξαμενές"

Πρώτη καταγραφή χρήσης ακινήτων - Πότε ξεκινά, πότε θέλει η κυβέρνηση να ολοκληρωθεί, ποιες κατηγορίες έχουν προβλεφθεί

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ 10 Ιαν 2026 | 10:22

Συμφωνία ΕΕ - Mercosur: Τι σημαίνει για τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα - Η νέα αγορά 270 εκατ. καταναλωτών

Η συμφωνία έρχεται έπειτα από περισσότερα από 25 χρόνια διαπραγματεύσεων.

ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ 10 Ιαν 2026 | 08:52

Μασούτης: Από ισχυρός παίκτης στη Β.Ελλάδα γίνεται "γίγαντας" σε όλη τη χώρα με την εξαγορά της ΚΡΗΤΙΚΟΣ

Έναν νέο ισχυρό τέταρτο πόλο σε εθνικό επίπεδο δημιουργεί η νέα συμφωνία των σούπερ μάρκετ ΜΑΣΟΥΤΗΣ

ΩΡΑ ΓΙΑ ΛΕΦΤΑ 10 Ιαν 2026 | 08:46

Ώρα για... ταμείο: Οι πληρωμές από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 16 Ιανουαρίου

Από τις 12 έως τις 16 Ιανουαρίου 2026 θα πληρωθούν συνολικά 63.123.366,76 ευρώ σε 66.607 δικαιούχους

ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΚΛΕΓΕΙ 09 Ιαν 2026 | 20:54

Eurogroup: Έξι υποψηφιότητες για την αντιπροεδρία της ΕΚΤ - Τα φαβορί

Ξεχωρίζουν δύο ονόματα με προηγούμενη ευρωπαϊκή θητεία, ο Πορτογάλος Μάριο Σεντένο και ειδικά ο Φινλάνδός Όλι Ρεν

ΤΙ ΛΕΝΕ ΠΗΓΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 09 Ιαν 2026 | 19:32

Τα 21 ελληνικά ΠΟΠ προϊόντα που προστατεύονται από τη Συμφωνία Mercosur - Τι αλλάζει για τους παραγωγούς

Η συμφωνία προστατεύει από απομιμήσεις 344 διακριτά προϊόντα τροφίμων και ποτών συνολικά στην Ε.Ε, από τα οποία τα 21 είναι ελληνικά