Follow us

Praktiker Hellas: Ολοκληρώθηκε η βράβευση του καινοτόμου αρχιτεκτονικού διαγωνισμού "Σπίτι Ανοιχτό" - The Challenge

Ο διαγωνισμός "Σπίτι Ανοιχτό" - The Challenge διοργανώθηκε για πρώτη φορά, με όραμα να εμπνεύσει και να ευαισθητοποιήσει τη νέα γενιά.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Practiker

H Praktiker Hellas πραγματοποίησε χθες σε έναν συμβολικό χώρο, το Myrtillo Café, την 1η απονομή των βραβείων του καινοτόμου αρχιτεκτονικού διαγωνισμού "Σπίτι Ανοιχτό" - The Challenge. Αφορά την πρωτοβουλία της Praktiker Hellas, για την πλήρη αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση ενός αστικού διαμερίσματος, σε συνεργασία με την εταιρεία My Greek Vacations, ώστε να γίνει φιλικότερο και προσβάσιμο προς όλους και να αποτελέσει ένα δυνατό ξεκίνημα προς μια κοινωνία συμπεριληπτική.

Ο διαγωνισμός "Σπίτι Ανοιχτό" - The Challenge διοργανώθηκε για πρώτη φορά, με όραμα να εμπνεύσει και να ευαισθητοποιήσει τη νέα γενιά στη δημιουργία ενός κόσμου που θα φιλοξενεί όλους τους πολίτες, χωρίς διακρίσεις σε κάθε στάδιο της ζωής τους.

Οι 3 ομάδες των νέων που τιμήθηκαν φέτος για τις εξαιρετικές μελέτες τους, είναι οι εξής:

1ος Νικητής:

Θεόδωρος Τσελεπίδης & Μαρία Δημητρούδη , αρχιτέκτονες μηχανικοί απόφοιτοι Πολυτεχνείου Βερολίνου και Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου κέρδισαν 6.000 ευρώ και ένα ταξίδι στις εγκαταστάσεις της Marazzi στην Ιταλία. Οι νικητές αυτοί θα έχουν μάλιστα τη χαρά να δουν την πρότασή τους να υλοποιείται το επόμενο διάστημα!

2ος Νικητής:

Μαρία Αναστασιάδου, Φωτεινή Ηλιοπούλου, Κωνσταντίνα Κουκογιαννίδου, απόφοιτες του τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, όπου κέρδισαν 3.000 ευρώ.

3ος Νικητής:

Ηλέκτρα Λυκούδη, αρχιτέκτων μηχανικός του πανεπιστημίου Πατρών με μεταπτυχιακες σπουδές στο landscape design στο Πολυτεχνείο του Μιλάνο και Αφροδίτη Μπλαζιάκη, Interior Designer με σπουδές στο Akto Collage, όπου κέρδισαν 1.000 ευρώ.

Ο κ. Δημήτρης Γαλάνης, Διευθύνων Σύμβουλος της Praktiker Hellas, δήλωσε μεταξύ άλλων:

"Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική μέρα, τόσο για την Praktiker Hellas, όσο και για όλο το οικοσύστημα Home Improvement, καθώς έχουμε την 1η βράβευση τριών σπουδαίων έργων για τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό "Σπίτι Ανοιχτό" - The Challenge. Είμαστε πολύ περήφανοι που συμμετείχαν τόσο αξιόλογες προτάσεις από νέους επαγγελματίες. Ξεκινήσαμε αυτό το ταξίδι καθώς η συμπερίληψη και η προσβασιμότητα αποτελούν βασικές μας αρχές. Στην Praktiker Hellas όραμα μας είναι να εμπνεύσουμε τους επαγγελματίες του χώρου, να σχεδιάζουν και να υλοποιούν "σπίτια ανοιχτά" για όλους τους ανθρώπους. Με ή χωρίς αναπηρία, σε όποια ηλικία και σε όποιο στάδιο της ζωής τους κι αν βρίσκονται. Έχουν τοποθετηθεί οι σωστές βάσεις για να δημιουργηθεί ένας σπουδαίος θεσμός που δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε και να αναπτύξουμε περαιτέρω!"

Ο κ. Ευάγγελος Αυγουλάς, μέλος της κριτικής επιτροπής - τυφλός δικηγόρος, Ιδρυτής της ΑΜΚΕ "Με Άλλα Μάτια" και συντονιστής focus group ατόμων με οπτική, κινητική και ακουστική αναπηρία του φορέα δήλωσε:

"Υποβλήθηκαν συνολικά 34 συμμετοχές για πρώτη φορά στο διαγωνισμό, πράγμα που σημαίνει ότι κερδίσαμε ήδη σαν αναπηρικό κίνημα, 34 ομάδες νέων συμμάχων, στην καθημερινή μάχη που δίνουμε για περισσότερη προσβασιμότητα στο δομημένο περιβάλλον! Με την εντατική μας συνεργασία και υλοποιώντας το ανθρωποκεντρικό, εταιρικό όραμα της Praktiker, τα ανάπηρα άτομα γινόμαστε συνδιαμορφωτές μιας νέας, πιο συμπεριληπτικής καθημερινότητας και με σημείο αναφοράς ένα "Σπίτι Ανοιχτό" που μας χωρά όλες, όλους και όλα, μετακινούμαστε από το "Εγώ" στο "Εμείς""

ο κ. Κωνσταντίνος Γιαννιώτης, μέλος της κριτικής επιτροπής - Αρχιτέκτονας Μηχανικός ΕΜΠ, Μηχανολόγος & Αεροναυπηγός Μηχανικό Π. Πατρών, CLIPP™, Certified Living-in-Place Professional δήλωσε:

"Η ημέρα αυτή ήταν μια γιορτή για την προσβασιμότητα αλλά και ένα μάθημα για τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να αντιληφθούμε το "Σπίτι Ανοιχτό", ως το Σπίτι όπως θα έπρεπε να είναι. Μας δόθηκε η ευκαιρία να δούμε, να σχολιάσουμε και να αναλύσουμε 8 τελείως διαφορετικές, πρωτότυπες και συνάμα εξαιρετικές αρχιτεκτονικές προτάσεις και λύσεις που αφορούσαν στο ίδιο διαμέρισμα. Όλες τους χειρίστηκαν το χώρο με μια διαφορετική ματιά και ευαισθησία, με επίκεντρο τον άνθρωπο όπως είναι και όχι όπως νομίζουμε ότι είναι. Κοίταξαν με ευθύτητα και ειλικρίνεια την αναπηρία, την αναγνώρισαν, την ανέλυσαν και της έδωσαν υπόσταση, όπως ακριβώς είναι, ξορκίζοντας τα στερεότυπα. Έτσι όσοι ήμασταν παρόντες καταφέραμε να συνδεθούμε μαζί της και να αντιληφθούμε ότι πράγματι ο σχεδιασμός αυτός δεν αφορά τους λίγους ή τους λιγότερο προνομιούχους αλλά ΟΛΟΥΣ ανεξάρτητα από ηλικία, φύλο, σωματική, πνευματική ή διανοητική κατάσταση. Αφορά εμάς τους ίδιους όπως ακριβώς είμαστε…"

και ο κ. Ηλίας Χάντζος, μέλος της κριτικής επιτροπής - M.Sc. Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π., Sustainability & Business Development Consultant δήλωσε:

"Η βραδιά της απονομής των βραβείων του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού, πρωτοβουλίας της Praktiker, "Σπίτι Ανοιχτό" - The Challenge έχει πολυποίκιλα σημαντικό χαρακτήρα, καθώς αποτελεί ταυτόχρονα: το πρώτο βήμα για τη δημιουργία μιας προσβάσιμης και συμπεριληπτικής κατοικίας βραχυχρόνιας μίσθωσης για κάθε επισκέπτη. Είναι ένα έναυσμα και μια πρώτης τάξεως άσκηση για νέους επιστήμονες/μηχανικούς, ώστε να ασχοληθούν με τον τομέα της Προσβασιμότητας καθώς σχεδόν 70 νέοι επιστήμονες συμμετείχαν δημιουργικά και δυναμικά με τις προτάσεις τους γεμάτες έμπνευση και ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα. Τέλος είναι μια απόδειξη πως με την αρμονική συνεργασία ετερόκλητων κλάδων/ανθρώπων και τον συγκερασμό των δυνάμεων τους, μπορεί να σχεδιαστεί και να υλοποιηθεί ένα ολιστικό πρόγραμμα συμπερίληψης και προσβασιμότητας, με βασικότερο γνώμονα, τον Κάθε άνθρωπο. Συγχαρητήρια, σε διοργανωτές, συμμετέχοντες, υποστηρικτές και κριτές, γι’ αυτή τη γιορτή προσβασιμότητας!"

Praktiker Hellas: Ολοκληρώθηκε η βράβευση του καινοτόμου αρχιτεκτονικού διαγωνισμού "Σπίτι Ανοιχτό" - The Challenge

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα

Η Praktiker Hellas, το No. 1 ελληνικό δίκτυο καταστημάτων Home Improvement & DIY, υλοποιεί το πρόγραμμα Συμπερίληψης και Προσβασιμότητας "Σπίτι Ανοιχτό" και σε αυτό το πλαίσιο δημιούργησε τον καινοτόμο Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό "Σπίτι Ανοιχτό" - The Challenge! Ο διαγωνισμός, που γίνεται για 1η φορά από μια retail εταιρία στην Ελλάδα, αφορά στην πλήρη αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση ενός αστικού διαμερίσματος που διαχειρίζεται η εταιρία My Greek Vacations, στην περιοχή του Νέου Κόσμου, ώστε αυτό να γίνει φιλικότερο και προσβάσιμο σε ΑμεΑ, άτομα τρίτης ηλικίας, εμποδιζόμενα άτομα και να καλύπτει τις ανάγκες όλων των πιθανών του ενοίκων σε οποιαδήποτε ηλικιακή ομάδα και αν ανήκουν, είτε έχουν κάποια κινητική, οπτική, ακουστική βλάβη είτε όχι. Το σπίτι αφορά βραχυπρόθεσμη μίσθωση για να εξυπηρετήσει όχι λίγους, αλλά πολλούς, δίνοντας έτσι αμέτρητες επιλογές και δυνατότητες.

Ο διαγωνισμός απευθύνθηκε σε νέους Αρχιτέκτονες, Interior Designers και Πολιτικούς μηχανικούς μέχρι 35 χρονών, αλλά και σε φοιτητές σχολών Αρχιτεκτόνων και Πολιτικών Μηχανικών. Οι υποψήφιοι δημιούργησαν και παρουσίασαν ένα ολοκληρωμένο πλάνο επανασχεδιασμού του συγκεκριμένου διαμερίσματος, με υβριδικές λύσεις και έξυπνες προτάσεις προκειμένου αυτό να είναι έτοιμο για μια ολοκληρωμένη άνευ περιορισμών φιλοξενία. Ένα διαμέρισμα που να πληροί συμπεριληπτικά τις προδιαγραφές για όλους τους ανθρώπους. Το επόμενο διάστημα θα προχωρήσει μάλιστα στην υλοποίηση του διαμερίσματος με τη υποστήριξη των συνεργατών της: Vitex, My Greek Vacations, AΜΚΕ ‘’Με Άλλα Μάτια’’, Ιdeal Standard, KAI Group.

Praktiker

Νικητές 1ης ομάδας

Βιογραφικά:

Τσελεπίδης Θοδωρής: 30 ετών, Αρχιτέκτονας Μηχανικός απόφοιτος Πολυτεχνείου Βερολίνου και Πανεπιστήμιου Πατρών. Τα τελευταία δυο χρόνια ζει και εργάζεται ως αρχιτέκτονας στο Βερολίνο, Γερμανία.

Δημητρούδη Μαρία: 31 ετών, Αρχιτέκτονας Μηχανικός απόφοιτη Πολυτεχνείου Βερολίνου και Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ζει και εργάζεται ως αρχιτεκτόνισσα στη Βαρκελώνη, Ισπανία.

Δήλωση Νικητών

Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ανακηρυχθήκαμε οι νικητές του διαγωνισμού. Ευχαριστούμε την επιτροπή που διάλεξε να επιβραβεύσει την πρότασή μας. Αυτή η επιτυχία ενθαρρύνει και ενισχύει την δέσμευσή μας να συνεχίσουμε να προσπαθούμε για μια πιο συμπεριληπτική αρχιτεκτονική. Ως νέοι αρχιτέκτονες εστιάζουμε την προσοχή μας σε μία αρχιτεκτονική η οποία θα ενθαρρύνει την αλληλεπίδραση και την συνύπαρξη ανθρώπων ανεξαρτήτως διακρίσεων. Εστιάζοντας σε έννοιες όπως η προσβασιμότητα, η πολυπολιτισμικότητα και οι διαδικασίες συμμετοχικού σχεδιασμού οραματιζόμαστε μια αρχιτεκτονική που εμπνέεται από την διαφορετικότητα των ανθρώπων και μοιράζεται τις ιστορίες τους.

Νικητές 2ης ομάδας

Βιογραφικά:

Μαρία Αναστασιάδου, Φωτεινή Ηλιοπούλου, Κωνσταντίνα Κουκογιαννίδου. Και οι τρεις έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Έκτοτε έχουν εργαστεί μαζί αλλά και σε διαφορετικές ομάδες σε υλοποιημένα έργα μικρής, μεσαίας και μεγάλης κλίμακας.

Δήλωση Νικητών

Είναι μεγάλη τιμή και χαρά μας που βραβευόμαστε σε έναν διαγωνισμό με τόσο σημαντικό θέμα. Ο ενθουσιασμός μας κυρίως αντανακλά την προσήλωση που σκοπεύουμε να δείξουμε στο σχεδιασμό περιβαλλόντων που είναι προσιτά και φιλικά προς όλους και όλες. Με αφορμή τον διαγωνισμό αυτό ευελπιστούμε να μπορέσουμε να διευρύνουμε το σχεδιασμό μας, να δημιουργούμε περιβάλλοντα προσβάσιμα και προσιτά σε όλους και σε όλες. Το όραμα μας είναι να μπορέσει αυτή η γνώση να εισέλθει στον τομέα της παιδείας ώστε ο σχεδιασμός που προκύπτει να είναι πραγματικά συμπεριληπτικός. Να μην είναι ένα "ιδιαίτερο χαρακτηριστικό” σε μια πρόσκληση αρχιτεκτονικού διαγωνισμού, αλλά κάτι δεδομένο, χωρίς αστερίσκους.

Praktiker

Νικητές 3ης ομάδας

Bιογραφικά:

Ηλέκτρα Λυκούδη: 29 ετών, αρχιτέκτων μηχανικός του πανεπιστημίου Πατρών με μεταπτυχιακές σπουδές στο landscape design στο Πολυτεχνείο του Μιλάνο. Εδώ και 3 χρόνια εργάζεται ως Αρχιτέκτονας αναλαμβάνοντας ανακαινίσεις κατοικιών, καταστημάτων, ξενοδοχείων ενώ παράλληλα συμμετέχει και στον σχεδιασμό νέων οικοδομών ως μέλος μιας ευρύτερης ομάδας.

Αφροδίτη Μπλαζιάκη : 28 ετών, με σπουδές Interior Design στο Akto College. Εργάζεται τα τελευταία 4 χρόνια ως interior designer σε ένα αρχιτεκτονικό γραφείο. Κατά την διάρκεια της εργασίας της έχει σχεδιάσει αρκετά project που αφορούν οικίες, καταστήματα εστίασης, ιατρεία, mini hotel κ.α.

Δήλωση Νικητών

Χαίρομαστε ιδιαίτερα, που όλη αυτή η προσπάθεια είχε σαν αποτέλεσμα να βρισκόμαστε με το project μας "Aβle to be" στους τρεις νικητές. Τόσο η συμμετοχή μας όσο και η νίκη μας στον διαγωνισμό, ήταν μια πολύ όμορφη και δημιουργική εμπειρία που θα μείνει αξέχαστη. Εξαιτίας της φύσης του project, μπήκαμε στην διαδικασία να διαβάσουμε, να ψάξουμε και να σκεφτούμε έξω από το κουτί. Η συμπερίληψη για εμάς έγκειται στο γεγονός πως πλέον νιώθουμε και εμείς ότι ανήκουμε σε μια μεγαλύτερη κοινότητα ανθρώπων όπου μπορέσαμε να βελτιώσουμε με τις γνώσεις και τις ιδέες μας την διαβίωση και την ποιότητα της ζωής τους. Το design και η αρχιτεκτονική σου δίνουν την δυνατότητα να σχεδιάζεις χώρους, όπου οι άνθρωποι μεγαλώνουν, ονειρεύονται και ζουν. Η αρχιτεκτονική εκτός της αισθητικής βελτίωσης που μπορεί να προσφέρει, μπορεί να επηρεάσει άμεσα και πολλά κοινωνικά ζητήματα. Το όραμα μας για το μέλλον είναι τέτοιες δράσεις όπως του παρόντος διαγωνισμού να θεωρούνται δεδομένες και υπαρκτές συνθήκες σύμφωνα με τις οποίες σχεδιάζεται και κατοικείται ένας χώρος. Ελπίζουμε μέσα από τις δημιουργίες μας να φτιάξουμε ένα κόσμο συμπεριληπτικό, όπου όλοι οι άνθρωποι θα μπορούν ισότιμα να μεγαλώνουν, να ονειρεύονται και να ζουν.



Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Αυτό είναι το θέατρο του Σωτήρη Τσαφούλια στο Μετς - Ποια παράσταση βλέπεις εκεί

Το ολοκαίνουργιο θέατρο Μετς ανοίγει τις πόρτες του με ένα έργο που σκηνοθετεί ο Κώστας Φιλίππογλου και η προπώληση ξεκίνησε με early bird προσφορά.

ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ 01 Φεβ 2026 | 09:16

Τέλος τα εικονικά τιμολόγια: Ερχεται real time παρακολούθηση του ΦΠΑ - Τι αλλάζει από τη Δευτέρα

Ακολουθεί δεύτερη φάση τον Οκτώβριο, οπότε η υποχρέωση θα επεκταθεί και στις υπόλοιπες επιχειρήσεις με μικρότερα ακαθάριστα έσοδα.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ 01 Φεβ 2026 | 09:10

Ποια είναι τα έργα που θα λύσουν το κυκλοφοριακό κομφούζιο της Αττικής

Στην Ελλάδα απαιτείται να παρέλθει κατά μέσο όρο μία δεκαπενταετία από τη σύλληψη ενός έργου μέχρι την ολοκλήρωσή του και την πλήρη λειτουργία του.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 01 Φεβ 2026 | 08:38

Τα τρία αγκάθια για τους ιδιοκτήτες ακινήτων το 2026: ΜΙΔΑΣ, υποχρεωτικές ηλεκτρονικές πληρωμές και ασανσέρ

Το γεμάτο υποχρεώσεις 2026, οι νέες πρωτοβουλίες μείωση της φοροδιαφυγής και τα κίνητρα για άνοιγμα κλειστών ακινήτων

ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ 31 Ιαν 2026 | 17:17

"Τα σπίτια μας δεν είναι ΑΤΜ, μειώσεις ενοικίων τώρα": Ξεσηκωμός ενοικιαστών έξω από το συνέδριο της ΠΟΜΙΔΑ

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν το Σωματείο Βάσης Ενοικιαστών καθώς και άλλες συλλογικότητες και φορείς

ΜΕΓΑΛΑ ΚΕΡΔΗ 31 Ιαν 2026 | 13:49

JYSK: Χρυσές δουλειές στην Ελλάδα για το "αντίπαλο δέος" της ΙΚΕΑ -Ανοίγει 6 νέα καταστήματα, έχει 545 εργαζόμενους

Η JYSK λειτουργεί σήμερα 68 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα, καλύπτοντας τόσο τα μεγάλα αστικά κέντρα όσο και μικρότερες περιφερειακές αγορές.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 31 Ιαν 2026 | 12:01

Ο "χάρτης" των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 6 Φεβρουαρίου

Συνολικά 74.003.000 ευρώ θα καταβληθούν σε 99.862 δικαιούχους, από τις 2 έως τις 6 Φεβρουαρίου 2026.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 31 Ιαν 2026 | 09:36

Στεγαστική κρίση: Δύο νέα προγράμματα για προσιτή στέγη προ των πυλών - Τι είναι, ποιους αφορούν

Δύο σημαντικές παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση του στεγαστικού ζητήματος έρχονται εντός των επόμενων μηνών.

ΤΟ "ΠΡΩΙΝΟ ΠΟΥΛΙ" ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΩΛΗΤΕΣ 31 Ιαν 2026 | 09:02

Εσπασε το φράγμα των 1000 ευρώ η χρυσή λίρα – Γιατί η ΤτΕ αλλάζει δύο φορές την ημέρα την τιμή

Το ξέφρενο ράλι του χρυσού, έχει οδηγήσει εκ των πραγμάτων την ΤτΕ, να παρακολουθεί τις τιμές και να τις προσαρμόζει ανάλογα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 31 Ιαν 2026 | 08:49

Αγορά ακινήτων: Πώς η κατάσταση της πολυκατοικίας μπορεί να μειώσει έως και 20% την αξία ενός διαμερίσματος

Η συνολική εικόνα των πολυκατοικιών στην Αθήνα παραμένει σε μεγάλο βαθμό προβληματική, ανεξαρτήτως ηλικίας κτιρίου ή περιοχής.

ΠΟΤΕ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΡΑΒΑΣΑΚΙΑ 31 Ιαν 2026 | 08:43

Τέλος χρόνου για μικρότερο ΕΝΦΙΑ: Ποιες διορθώσεις πρέπει να κάνουν οι φορολογούμενοι - Τα πιο συχνά λάθη

Ό,τι αποτυπώνεται στο Ε9 θα αποτελέσει τη βάση για τον υπολογισμό του νέου ΕΝΦΙΑ, ο οποίος θα "χτυπήσει την πόρτα" των φορολογουμένων στις αρχές Μαρτίου.

ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΡΑΜΠ 30 Ιαν 2026 | 22:44

ΗΠΑ: "Βουτιά" της τιμής του χρυσού και του ασημιού, μετά την επιλογή του Κέβιν Γουόρς για την ηγεσία της Fed

Ο Τραμπ ανακοίνωσε νωρίτερα ότι προτείνει για επικεφαλής της Fed τον Κέβιν Γουόρς, πρώην μέλος του διοικητικού συμβουλίου της κεντρικής τράπεζας

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΒΗΜΑ 30 Ιαν 2026 | 19:53

Υπεγράφη η σύσταση της Hellenic Ammunition στο Λαύριο - Παραγωγή πυρομαχικών μεγάλου διαμετρήματος στην Ελλάδα

Η υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ CSG και ΕΑΣ αφορά τη σύσταση της Hellenic Ammunition στο Λαύριο για παραγωγή πυρομαχικών μεγάλου διαμετρήματος στην Ελλάδα

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 30 Ιαν 2026 | 10:02

Ηθελε Ferrari χωρίς... ΦΠΑ και τη βάφτισε ενοικιαζόμενη: Η απίστευτη κομπίνα με εταιρεία - φάντασμα στην Πρέβεζα

Όλα ξεκίνησαν όταν μια εταιρεία, η οποία ιδρύθηκε στα χαρτιά στα τέλη του 2024 στην περιοχή της Πρέβεζας, αγόρασε από τη Γερμανία μια Ferrari αξίας 256.000 ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 30 Ιαν 2026 | 08:38

Οι αυξήσεις στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα που καταβάλλονται σήμερα - Λόγω φοροελαφρύνσεων [παραδείγματα]

Στόχος η αύξηση των αποδοχών των νοικοκυριών, ειδικά για χαμηλά και μεσαία εισοδήματα.

ΓΑΛΛΙΑ 30 Ιαν 2026 | 07:59

Γιατί η Metlen θέλει την Aluminium Dunkerque: Το πλεονέκτημά της λόγω της πολιτικής κατάστασης σε Γαλλία και Ευρώπη

Ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί για τη Metlen το ότι είναι η μόνη ευρωπαϊκή εταιρεία που εκδήλωσε ενδιαφέρον.

ΑΑΔΕ 30 Ιαν 2026 | 07:16

Νέα δυνατότητα για μικρές επιχειρήσεις: Πωλήσεις χωρίς ΦΠΑ έως 100.000€ στην ευρωπαϊκή αγορά

Σε λειτουργία βρίσκεται η ειδική εφαρμογή της ΑΑΔΕ σχετικά με τις μικρές επιχειρήσεις - Τα οφέλη και η διαδικασία των αιτήσεων.

ΛΗΓΕΙ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ 29 Ιαν 2026 | 18:22

Κίνδυνος για 18.000 επιχειρήσεις από τις 12 Φεβρουαρίου να μην εκδίδουν νόμιμα τιμολόγια

Δύο εβδομάδες απέμειναν μέχρι τη λήξη της προθεσμίας (12/02), για 38.000 επιχειρήσεις

29 Ιαν 2026 | 11:52

Ομαδικές αγωγές ετοιμάζει το ΙΝΚΑ κατά του ΔΕΔΔΗΕ για τις ρευματοκλοπές

Κατάθεση ομαδικών αγωγών κατά του ΔΕΔΔΗΕ από πλευράς ΙΝΚΑ.

Η ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ ΤΗΣ ΕΚΤΟΞΕΥΣΗΣ 29 Ιαν 2026 | 10:02

Γιατί εκτοξεύτηκε η αξία της χρυσής λίρας: Τριπλασιάστηκε σε 5 χρόνια, είναι ίση με έναν καθαρό μέσο μισθό

Αλλεπάλληλα ιστορικά ρεκόρ στην διεθνή τιμή του χρυσού - Προς 1167 ευρώ η μία πωλείται η χρυσή λίρα - Γιατί συνεχίζεται το ξέφρενο ράλι.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 29 Ιαν 2026 | 09:43

Ποια μέτρα προωθούνται για τη στεγαστική κρίση: Τα νέα πρόγράμματα "Κατασκευάζω-Νοικιάζω" και "Ανακαινίζω-Νοικιάζω"

Νέα και ενισχυμένα στεγαστικά προγράμματα, φορολογικά κίνητρα και περιορισμοί στη βραχυχρόνια μίσθωση είναι στη "φαρέτρα" της κυβέρνησης, για τη στεγαστική κρίση.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ 29 Ιαν 2026 | 07:57

Ποια ταμεία δίνουν τις μεγαλύτερες συντάξεις, η πρώτη 10άδα - Η λίστα μετά τις αυξήσεις

Για 10 ταμεία η μέση σύνταξη γήρατος είναι πάνω από τα 1.400 ευρώ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 29 Ιαν 2026 | 07:23

ΦΠΑ: Οι ανοιχτές "πληγές" που στοιχίζουν στους αδύναμους εισοδηματικά φορολογούμενους

Πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχουν κάνει αλλαγές στους συντελεστές ΦΠΑ τους από πέρυσι.

ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗΣ 28 Ιαν 2026 | 18:12

"Ανακαινίζω": Ερχεται νέο πρόγραμμα, ποια ακίνητα θα αφορά - Από τον Μάιο οι αιτήσεις

Ο κ. Παπαθανάσης διευκρίνισε ότι θα αφορά όχι μόνο σπίτια που είναι κλειστά αλλά και οικίες που χρησιμοποιούνται για ιδιοκατοίκηση.

28 Ιαν 2026 | 16:30

Amazon: Προχωρά στην περικοπή 16.000 θέσεων εργασίας σε όλο τον κόσμο - Επικεντρώνει στην τεχνητή νοημοσύνη

Τον Ιούνιο, ο επικεφαλής της Amazon Άντι Τζάσι είχε κάνει γνωστή την πρόθεσή του να μειώσει το κόστος

28 Ιαν 2026 | 12:08

Ερχονται μέτρα ελάφρυνσης 1,5 δισ. ευρώ για τις επιχειρήσεις

Οι συζητήσεις για όλα αυτά θα ξεκινήσουν στο τέλος Φεβρουαρίου, όταν πλέον θα οριστικοποιηθούν τα δημοσιονομικά στοιχεία του προηγούμενου έτους.

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ 28 Ιαν 2026 | 08:50

ΑΑΔΕ: Καταπολέμηση φοροδιαφυγής με τη χρήση ψηφιακών εργαλείων - Τι αλλάζει μέσα στο 2026

Σε νέα φάση ψηφιακού μετασχηματισμού περνά η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), με στόχο την πλήρη ψηφιοποίηση των φορολογικών ελέγχων μέσα στο 2026.

ΝΕΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΕΣ 28 Ιαν 2026 | 08:22

Πόσο αυξάνονται οι εισφορές για επαγγελματίες και αγρότες – Τα νέα ποσά

Στα 160,32 ευρώ τον μήνα από 156,41 ευρώ το 2025 διαμορφώνεται η εισφορά κύριας ασφάλισης για τους νέους ελεύθερους επαγγελματίες που δεν έχουν συμπληρώσει 5ετία από την πρώτη έναρξη της δραστηριότητάς τους

ΣΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ 28 Ιαν 2026 | 07:35

Αυτοί είναι οι 4 λόγοι που πολυτελή ακίνητα παραμένουν απούλητα, ενώ η αγορά κινείται

Η εικόνα της αγοράς πολυτελών κατοικιών δείχνει σαφή κινητικότητα, με συναλλαγές να πραγματοποιούνται σταθερά σε επιλεγμένες περιοχές, όπως Αθηναϊκή Ριβιέρα και Β. Προάστια.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 27 Ιαν 2026 | 11:05

H ώρα του ιδιωτικού τομέα: Πόσο αυξάνονται οι μισθοί Ιανουαρίου που καταβάλλονται την Παρασκευή [παραδείγματα]

Ποιοι θα δουν τα πολλά, ποιοι τα λίγα και ποιοι... τίποτα - Μεταβολές από 0 ευρώ έως και 378 ευρώ τον μήνα.

E-GROCERY 27 Ιαν 2026 | 08:46

Σκλαβενίτης: Επενδύει στο online delivery, ψάχνει ακίνητα στην Αττική

Ο κορυφαίος λιανέμπορος δεν έχει απλά ένα ψηφιακό κανάλι πωλήσεων, αλλά επεκτείνεται οριζόντια και κάθετα στο e-grocery.

ΑΑΔΕ 27 Ιαν 2026 | 08:17

Στο στόχαστρο της εφορίας οι αγοραπωλησίες ακινήτων - Ποιες θα ελεγχθούν

Στο μικροσκόπιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων βρίσκονται αγοραπωλησίες ακινήτων μεγάλης αξίας, καθώς ενέχουν αυξημένο κίνδυνο φοροδιαφυγής.

ΜΠΙΣΚΟΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ 27 Ιαν 2026 | 07:40

Βιολάντα: Ο συνοικιακός φούρνος στα Τρίκαλα που έγινε εξαγωγική υπερδύναμη - Η διαδρομή της εταιρίας πριν την τραγωδία

Πώς ένας συνοικιακός φούρνος από τα Τρίκαλα κατάφερε να γίνει εξαγωγική υπερδύναμη - Το παιχνίδι της μοίρας για τη "Βιολάντα" στις 26 Ιανουαρίου.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ 27 Ιαν 2026 | 07:29

Επικαιροποίηση ΚΑΔ: "Καμπανάκι" από τους λογιστές για αλαλούμ ενόψει φορολογικών δηλώσεων

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, τον Μάρτιο του 2026 θα αναθεωρηθούν οι ΚΑΔ για περίπου 1,9 εκατ. επαγγελματίες και επιχειρήσεις.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ 26 Ιαν 2026 | 13:09

Από τα Τρίκαλα στον κόσμο: Η ιστορία της εταιρείας "Βιολάντα" με 200 προϊόντα και εξαγωγή σε 40 χώρες

Τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς διερευνά κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας

ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗ 26 Ιαν 2026 | 10:44

Ποια ελληνικά νησιά κέρδισαν το ενδιαφέρον στο Travel & Adventure Show στη Νέα Υόρκη

Πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες τουριστικές διοργανώσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες για το ευρύ κοινό αλλά και για επαγγελματίες του τουρισμού.

ΑΑΔΕ 26 Ιαν 2026 | 08:10

IRIS: Σαρωτικούς ελέγχους σε 24ωρη βάση φέρνει ο διπλασιασμός των ορίων στις συναλλαγές

Με στόχο την διασφάλιση της πλήρους καταγραφής των συναλλαγών και τον περιορισμό της φοροδιαφυγής, οι έλεγχοι θα είναι σαρωτικοί και σε 24ωρη βάση.

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ - ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ 26 Ιαν 2026 | 07:48
"ΕΣΠΑΣΑΝ" ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ 25 Ιαν 2026 | 10:33

Καποδίστριας, Κάλαντα των Χριστουγέννων και Σπασμένη Φλέβα φέρνουν τους Έλληνες πίσω στο σινεμά με έσοδα εκατομμυρίων ευρώ

Πως κατάφεραν οι τρεις ελληνικές παραγωγές να επικρατήσουν έναντι του διεθνούς ανταγωνισμού στο ελληνικό Box Office

ΥΠΕΝ 25 Ιαν 2026 | 10:11

Νέο "πακέτο" δράσεων για εξοικονόμηση ενέργειας στα κτίρια - Η δομή των νέων προγραμμάτων

Η Οδηγία προβλέπει ως στόχο για τα κτίρια κατοικιών τη μείωση της χρήσης πρωτογενούς ενέργειας

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ 25 Ιαν 2026 | 08:37

Εβδομάδα αυξήσεων για ένα εκατομμύριο εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα: Ποιοι θα ωφεληθούν - Παραδείγματα

Οι αναπροσαρμογές στις κλίμακες προβλέπουν μειώσεις στους συντελεστές φόρου εισοδήματος από 2 έως και 8 ποσοστιαίες μονάδες για τη συντριπτική πλειονότητα των εργαζομένων

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 24 Ιαν 2026 | 10:04

Τρία νέα ψηφιακά "όπλα" για τη σύλληψη της φοροδιαφυγής ανοίγουν δρόμο για νέες ελαφρύνσεις

Στο υπουργείο Οικονομικών εκτιμούν ότι και εφέτος η αύξηση των εσόδων από τη φοροδιαφυγή θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα

ΝΕΑ ΑΥΞΗΣΗ 24 Ιαν 2026 | 09:33

Κατώτατος μισθός: Σε φάση διαβούλευσης η διαδικασία για την νέα αύξηση το 2026 - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027

Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί με την εισήγηση της υπουργού Εργασίας στο υπουργικό συμβούλιο, με στόχο ο νέος κατώτατος μισθός να τεθεί σε ισχύ από τον Απρίλιο 2026.

ΑΑΔΕ 24 Ιαν 2026 | 09:23
ΝΕΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΜΑΚΑ 24 Ιαν 2026 | 09:01

Ποιοι εργαζόμενοι θα δουν αυξήσεις στον μισθό τους στο τέλος του μήνα

Οι αυξήσεις με βάση τη νέα φορολογική κλίμακα φτάνουν έως και τα 4.800 ευρώ τον χρόνο, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος, την οικογενειακή κατάσταση και την ηλικία.

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΟΡΟΣΗΜΟ 23 Ιαν 2026 | 10:55

Τo μεγάλο deal για το TikTok στις ΗΠΑ: Ποιες εταιρείες ηγούνται της αμερικανικής κοινοπραξίας που πήρε την πλειοψηφία

Η νέα οντότητα ονομάζεται TikTok USDS Joint Venture LLC και θα διασφαλίσει τα δεδομένα των χρηστών στις ΗΠΑ

ΕΞΟΙΚΕΙΩΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ 23 Ιαν 2026 | 09:01

Από τα 185.000 καταναλωτικά δάνεια τα επτά στα δέκα εκταμιεύονται πλέον ψηφιακά

Στο σύνολο των 185.000 περίπου καταναλωτικών δανείων σχεδόν επτά στα δέκα χορηγήθηκαν από τον υπολογιστή ή από το κινητό.

Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ 23 Ιαν 2026 | 08:33
ΑΝΑΚΑΤΑΝΟΜΗ ΠΟΡΩΝ 23 Ιαν 2026 | 06:44

Κρυμμένος θησαυρός στα ακίνητα με "μαύρα" ενοίκια των... 20€ - Το σενάριο για επιβολή ελάχιστου τεκμαρτού

Τα φώτα στρέφονται στα ακραία χαμηλά εισοδήματα από ενοίκια, να δηλωθούν, να φορολογηθούν και τα έσοδα να χρησιμοποιηθούν για τη μείωση φορολογικών συντελεστών.

22 Ιαν 2026 | 20:22

Με δωρεά η προμήθεια νέου Συστήματος Επικοινωνιών και Καταγραφής Φωνής στην ΥΠΑ

Πρόσκληση στις εταιρείες "Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Α.Ε.", "Fraport Greece", Aegean Airlines, Sky Express και Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ να αναλάβουν τη δαπάνη

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ 22 Ιαν 2026 | 16:39

Αλλάζουν οι υφιστάμενοι ΚΑΔ για 1,9 εκατ. ΑΦΜ - Πώς θα κάνουν αλλαγές επιχειρήσεις και επαγγελματίες

Η ΑΑΔΕ ενημερώνει ότι η αυτόματη επικαιροποίηση γίνεται προκειμένου να διασφαλιστεί η πλήρης εναρμόνιση με τα νέα ευρωπαϊκά στατιστικά πρότυπα, από 1/3/2026.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ 22 Ιαν 2026 | 16:14

Κωστής Χατζηδάκης: Κανείς δεν θέλει τον παλιό ΟΠΕΚΕΠΕ της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ

"Να βγούμε από την αντίληψη ότι το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης είναι υπουργείο αποζημιώσεων και επιδοτήσεων", ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 22 Ιαν 2026 | 09:50

Κεραμέως: Από 1 Απριλίου η νέα αύξηση του κατώτατου μισθού - Φεβρουάριο το νομοσχέδιο για τις συλλογικές συμβάσεις

Η κ. Κεραμέως επιβεβαίωσε ότι από την 1η Απριλίου θα ισχύσει νέα αύξηση του κατώτατου μισθού - Παραμένει σε ισχύ η κυβερνητική δέσμευση για 950 ευρώ το 2027.

ΛΑΜΟΓΙΕΣ 21 Ιαν 2026 | 14:53

"Μυστήρια" με τον νέο ΟΠΕΚΕΠΕ εντός της ΑΑΔΕ: Υπάλληλοι κολλητοί του Φραπέ σε θέσεις ευθύνης

Περίεργες τοποθετήσεις στο νέο οργανόγραμμα του ΟΠΕΚΕΠΕ εντός της ΑΑΔΕ

ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ 21 Ιαν 2026 | 13:05

ΚΕΦΙΜ: Η Ελλάδα έχει τη δεύτερη υψηλότερη πραγματική φορολόγηση της εργασίας στην ΕΕ

Ο πραγματικός φορολογικός συντελεστής στην εργασία στην Ελλάδα διαμορφώθηκε το 2023 στο 40,5%,

ΣΤΟΧΟΙ ΓΙΑ ΤΟ 2026 21 Ιαν 2026 | 11:41

Το χαρτί Μητσοτάκη για τις εκλογές: Σταθερότητα, μειώσεις φόρων και μεταρρυθμίσεις εν μέσω διεθνούς τρικυμίας

H παρουσίαση των 30 μεταρρυθμίσεων και των 10 νομοσχεδίων από τους Κωστή Χατζηδάκη και Άκη Σκέρτσο ήταν στην πραγματικότητα ένα πολιτικό μήνυμα.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ 21 Ιαν 2026 | 07:25

Φάρμα Κουκάκη: Από το ζευγάρι που πούλαγε γάλα στο Κιλκίς το 1977 στην είσοδο του κολοσσού των 400 εκατ. ευρώ

Ποια είναι η Φάρμα Κουκάκη, η οποία προσέλκυσε το Fund Eos Capital του Απόστολου Ταμβακάκη.

ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ 21 Ιαν 2026 | 07:16

"Διπλός" ΕΝΦΙΑ φέτος για τα κλειστά ακίνητα τραπεζών και servicers

Διπλάσιο ΕΝΦΙΑ θα πληρώσουν φέτος τράπεζες και εταιρείες διαχείρισης κόκκινων δανείων (servicers) για τα χιλιάδες κλειστά ακίνητα που έχουν στα χαρτοφυλάκια τους.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ 20 Ιαν 2026 | 23:18

ΑΑΔΕ: Το χαρτζιλίκι των γονιών στα παιδιά μέσω IRIS δεν είναι δωρεά και δεν δηλώνεται

Συνεπώς, δεν απαιτείται η υποβολή σχετικής δήλωσης δωρεάς για τέτοιου είδους μεταφορές χρημάτων

ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ 20 Ιαν 2026 | 12:58

Ο Θάνος Τζήμερος γράφει "πικρές αλήθειες" για τους αγρότες και την ΚΑΠ: "Το πρόβλημα είναι στην επιδότηση"

Αν κάποιος θέλει να είναι αγρότης, το κράτος μπορεί να τον βοηθήσει, όχι όμως με χρήματα που αφαιρούνται διά της βίας από την τσέπη κάποιου άλλου πολίτη.

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ 20 Ιαν 2026 | 11:35

Θηλιά στο λαιμό καταγγέλλουν εκδότες και βιβλιοπώλες - Αντιδρούν στις οnline πωλήσεις "μεταχειρισμένων" νέων βιβλίων

Βιβλία που έχουν εκδοθεί πρόσφατα πωλούνται με εκπτώσεις από 30% έως και 50% καταγγέλλει ο πρόεδρος της Εταιρείας Συγγραφέων, Κώστας Κατσουλάρης.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 20 Ιαν 2026 | 08:53

Ακίνητα: Ανοιξε η πλατφόρμα για τις αλλαγές στο Ε9 - Τα 10 βήματα

Με βάση τις αλλαγές που θα δηλωθούν στη διάρκεια του τρέχοντος έτους, θα υπολογισθεί ο ΕΝΦΙΑ της επόμενης χρονιάς.

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ 20 Ιαν 2026 | 08:25

Πώς θα υπολογιστούν οι επικουρικές συντάξεις των νέων ως 35 ετών

Χαμηλά μπαίνει ο πήχης των μελλοντικών συντάξεων για τους νέους ασφαλισμένους, από το επικουρικό ταμείο της νέας γενιάς, το ΤΕΚΑ.

20 Ιαν 2026 | 08:05

Ερχεται νέα μείωση φόρου στα ενοίκια

Κεντρικό ρόλο στο όλο εγχείρημα θα παίξει το Μητρώο Ακινήτων, καθώς θα αποκαλύψει κρυφά ενοίκια και αδρανή ακίνητα.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ EUROGROUP 20 Ιαν 2026 | 00:18

Eurogroup: Ο Μπόρις Βούιτσιτς επιλέχθηκε για τη θέση του αντιπροέδρου της ΕΚΤ

Κατά τη διάρκεια της θητείας του, διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην προετοιμασία και την ένταξη της Κροατίας στη ζώνη του ευρώ, η οποία ολοκληρώθηκε το 2023

ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ 19 Ιαν 2026 | 23:16

Eurogroup: Σαφείς θέσεις Πιερρακάκη για Γροιλανδία και δασμούς - "Η Ευρώπη οφείλει να μείνει ενωμένη"

Ο πρόεδρος του Eurogroup τόνισε ότι "η εδαφική ακεραιότητα και η κυριαρχία αποτελούν θεμελιώδεις αρχές του διεθνούς δικαίου, κρίσιμες για την Ευρώπη αλλά και για τη διεθνή κοινότητα συνολικά"

ΣΤΟ ΩΔΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ 19 Ιαν 2026 | 20:24

Μητσοτάκης για τη συνάντηση με τους αγρότες: Κάθε λύση πρέπει να σέβεται τις δημοσιονομικές δυνατότητες της χώρας

Η συνάντηση με τους "σκληρούς" αγρότες καθυστέρησε πολύ, παραδέχθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά πρόσθεσε: "καλύτερα αργά, παρά ποτέ"

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ 19 Ιαν 2026 | 12:26

Ενέργεια: Αύξηση 36% σε έναν μήνα στην τιμή του φυσικού αερίου

Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν σε μεγάλο μέρος της Ευρώπης αποτυπώνονται πλέον ξεκάθαρα στην αγορά ενέργειας

ΤΙ ΖΗΤΟΥΝ 19 Ιαν 2026 | 08:53

Μετ’ εμποδίων η ηλεκτροκίνηση στα ταξί - Νέα 48ωρη απεργία και ανοιχτό μέτωπο με το υπ. Μεταφορών

Χαρακτηριστικά όξυνσης προσλαμβάνει η "διελκυστίνδα" μεταξύ των αυτοκινητιστών ταξί και του υπ. Μεταφορών, με επίμαχο θέμα την υποχρεωτική μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση,.

Η ΑΤΖΕΝΤΑ 19 Ιαν 2026 | 08:44

Πρεμιέρα Πιερρακάκη στο Eurogroup υπό την απειλή δασμών Τραμπ - Ποιος θα εκπροσωπεί την Ελλάδα

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης θα προεδρεύσει σήμερα στην πρώτη συνεδρίαση του 2026 και την πρώτη με τον ίδιο στην κεντρική θέση.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 19 Ιαν 2026 | 08:24

Ποιοι φορολογούμενοι δεν θα χρειαστεί να συμπληρώσουν τη φορολογική δήλωση - Tα 4 SOS

Σε καθεστώς αυτόματης εκκαθάρισης εισέρχεται φέτος σχεδόν το 30% των φορολογικών δηλώσεων, οι οποίες θα είναι και έτοιμες για υποβολή από την ΑΑΔΕ.

"ΧΑΡΤΗΣ" 19 Ιαν 2026 | 07:58

Οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ από σήμερα έως την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου

Το χρηματικό ποσό των 85.666.878,27 ευρώ θα κατατεθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς 104.753 δικαιούχων, από σήμερα Δευτέρα έως την Παρασκευή.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ 18 Ιαν 2026 | 10:41

Χατζηδάκης: Να περάσουμε από τις επιδοτήσεις στην αγροτική ανάπτυξη - Οι ελαφρύνσεις για το 2027 στην ώρα τους

Ο Κωστής Χατζηδάκης, ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν αισθάνθηκε ποτέ ότι είναι "απέναντι" στους αγρότες.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥΣ 18 Ιαν 2026 | 08:45

ZEUS Ακτινίδια: Η ελληνική εξαγωγική υπερδύναμη από την Πιερία που είναι το Nο.1 στη Μεγάλη Βρετανία

Ποιος είναι ο συνεταιρισμός ZEUS Ακτινίδια που αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς ακτινιδίου, σταφυλιού και βερίκοκων.

ΟΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 17 Ιαν 2026 | 19:38

Επίσημο: Η ΕΕ και το μπλοκ Mercosur υπέγραψαν τη συμφωνία ελεύθερων συναλλαγών

Η συμφωνία μεταξύ ΕΕ και των χωρών της Νότιας Αμερικής έγινε πράξη, παρά τις αντιδράσεις στο ευρωπαϊκό μπλοκ

17 Ιαν 2026 | 13:03

Πέθανε στα 95 του χρόνια ο Νίκος Στασινόπουλος της Βιοχάλκο

Η επίσημη αναφορά στον Νίκο Στασινόπουλο στην ιστοσελίδα του ομίλου

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 17 Ιαν 2026 | 12:24

Πώς να γλιτώσετε φόρο ΕΝΦΙΑ 2026: Οδηγός διόρθωσης Ε9 πριν τη λήξη στις 31/1

Λήγει η προθεσμία για το Ε9 στις 31 Ιανουαρίου 2026 - Πώς να κάνετε τροποποιητική δήλωση και ποια είναι τα συχνά λάθη που αυξάνουν τον ΕΝΦΙΑ

17 Ιαν 2026 | 12:07

Χειμερινές εκπτώσεις: Ποιες Κυριακές είναι ανοικτά τα καταστήματα

Λόγω χειμερινών εκπτώσεων, τα εμπορικά καταστήματα θα λειτουργήσουν τις Κυριακές, 18 και 25 Ιανουαρίου

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥ 17 Ιαν 2026 | 09:33
Η ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 17 Ιαν 2026 | 08:57

e-ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Φεβρουαρίου 2026

Οι ημερομηνίες πληρωμής ακολουθούν τον κανόνα του διαχωρισμού μεταξύ μισθωτών και μη μισθωτών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 17 Ιαν 2026 | 08:47

Ο "χάρτης" των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 23 Ιανουαρίου

Τι θα πληρωθεί την ερχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

16 Ιαν 2026 | 17:19

Νέα έκδοση εντόκων γραμματίων του ελληνικού Δημοσίου με εξάμηνη διάρκεια

Η ημερομηνία διακανονισμού (settlement) θα είναι η Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2026 (Τ+2).

ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ 16 Ιαν 2026 | 13:06

Πάνω από 500.000 δικαιούχοι έκπτωσης στον ΕΝΦΙΑ λόγω ασφαλισμένου ακινήτου – Ποιοι τη χάνουν λόγω εισοδήματος

Το συνολικό κονδύλι για τις "ειδικές εκπτώσεις" στον ΕΝΦΙΑ αναμένεται να ξεπεράσει τα 100 εκατ. ευρώ.

ΑΑΔΕ 16 Ιαν 2026 | 07:57

Μείωση έως 20% στον ΕΝΦΙΑ με ασφάλιση κατοικίας: Οδηγός της ΑΑΔΕ με 20 απαντήσεις, πληροφορίες και παραδείγματα

Το μέγιστο ποσοστό έκπτωσης 20% στον ΕΝΦΙΑ αφορά κατοικίες συνολικής αντικειμενικής αξίας έως 500.000 ευρώ.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ 15 Ιαν 2026 | 19:12

IRIS: Διπλασιάζεται το ημερήσιο όριο πληρωμών από σήμερα Πέμπτη 15/1

Πλέον επιτρέπονται άμεσες πληρωμές έως 1.000 ευρώ, "απλά, γρήγορα και χωρίς καμία προμήθεια για τους πολίτες"

ΠΙΣΤΩΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ Μ.Ο. 203 ΕΥΡΩ 15 Ιαν 2026 | 18:13

Επιστροφή ενοικίου: Νέες πληρωμές σε επιπλέον επτά χιλιάδες δικαιούχους - Άλλοι 27.000 δεν έχουν δηλώσει ΙΒΑΝ

Πιστώθηκαν κατά μέσο όρο 203 ευρώ σε κάθε δικαιούχο, ποσόν το οποίο αντιστοιχεί στο μέσο ενοίκιο

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ OPEN 15 Ιαν 2026 | 15:48

Επιμένει ο Πλακιάς για Καρυστιανού: Μόνο ζημιά στο θέμα των Τεμπών κάνει η ίδρυση κόμματος

Δεν έκρυψε την απογοήτευσή του για τις εξελίξεις στο δικαστικό σκέλος της υπόθεσης ο κ. Πλακιάς

ΛΥΣΕΙΣ ΤΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ 15 Ιαν 2026 | 12:23

Δ. Αλεξάνδρου (Ubitech): Ύστερα από 20 χρόνια ζωής, θα αποδείξουμε πως η ελληνική τεχνολογία είναι εξαγώγιμη

Ποια είναι τα επόμενα βήματα της εταιρείας. Τι σηματοδοτεί το rebranding της.

ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ 15 Ιαν 2026 | 07:37

Γιατί οι Ελληνες πληρώνουν ακριβότερα το ελαιόλαδο - Από τον παραγωγό στο ράφι

Το χρονικό μιας ανατίμησης που "έκαψε" τα νοικοκυριά - Γιατί πληρώνουμε τόσο ακριβό το ελαιόλαδο.

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ 15 Ιαν 2026 | 06:48

Επίδομα ενοικίου: Σήμερα η πληρωμή των τελευταίων δικαιούχων του 2025

Το 2025 ήταν η πρώτη χρονιά που υλοποιήθηκε το μέτρο της επιστροφής ενοικίου.

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 14 Ιαν 2026 | 15:43

Νέα 6ήμερη άδεια με αποδοχές για εργαζόμενους γονείς - Ποιους αφορά

Η διάταξη περιλαμβάνεται σε σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο έχει κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση

ΣΕ ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ 14 Ιαν 2026 | 12:10

Ποιοι διάδρομοι super market έγιναν... απροσπέλαστοι: Αύξηση 27% στο μοσχάρι, 20% σε καφέδες και σοκολάτες

Αυτό που "χτυπάει" στην ψυχολογία και στην τσέπη του καταναλωτή είναι οι ανατιμήσεις στα προϊόντα διατροφής και ευρείας κατανάλωσης.

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ 14 Ιαν 2026 | 11:52

Γιατί τα ψιλικατζίδικα και τα περίπτερα αγκομαχούν, ενώ το λιανεμπόριο ανθίζει (και) λόγω τουρισμού

Χρονιά ρεκόρ ήταν το 2025 για το λιανεμπόριο τροφίμων. Πώς επηρεάζει το Airbnb τις αγοραστικές συνήθειες.

ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ 14 Ιαν 2026 | 09:28

Πόση θα είναι η νέα μείωση εισφορών και τι σημαίνει για εργαζόμενους και επιχειρήσεις

Η νέα μείωση στις εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές θα έρθει σε συνέχεια δυο περικοπών που έγιναν εντός του 2025.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΑΔΕ 14 Ιαν 2026 | 07:35

Τέλος το ΣΔΟΕ: Από Μάρτιο έρχεται η ΔΕΟΣ για να καταπατήσει το οικονομικό έγκλημα - Ολες οι αρμοδιότητες

Στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου μπαίνει από τις 16 Μαρτίου η νέα ελεγκτική διεύθυνση ΔΕΟΣ, η οποία αντικαθιστά το ΣΔΟΕ.

ΣΤΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ 13 Ιαν 2026 | 20:05

Τρία και όχι τέσσερα είναι τα ελληνόκτητα δεξαμενόπλοια που δέχθηκαν επίθεση drones ανοικτά του Νοβοροσίσκ

Κοινός παρονομαστής και στις τρεις περιπτώσεις είναι τα σοβαρά κενά πληροφόρησης

ΕΝΤΟΝΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ 13 Ιαν 2026 | 19:23

Μεγάλη ζήτηση για το 10ετές ομόλογο του Ελληνικού Δημοσίου - Προσφορές μεγαλύτερες των 51 δισ. ευρώ

Με την έκδοση αυτή του 10ετούς ομολόγου το Ελληνικό Δημόσιο θα αντλήσει 4 δισ. ευρώ

ΝΙΚΟΣ ΚΙΟΛΕΙΔΗΣ 13 Ιαν 2026 | 11:31

Ποια είναι η βολιώτικη εταιρεία που αγόρασε η Metlen του Μυτιληναίου - Εφερε το πρώτο ηλεκτρικό λεωφορείο στην Ελλάδα

Η εταιρεία έχει εισέλθει δυναμικά και στον χώρο της ηλεκτροκίνησης, καθώς έφερε το πρώτο ηλεκτρικό λεωφορείο στην Ελλάδα για τις δημόσιες συγκοινωνίες

HELLENIQ ENERGY 13 Ιαν 2026 | 08:28

"Κάθετος διάδρομος" και στο πετρέλαιο: Σε λειτουργία μετά από 13 χρόνια ο αγωγός Θεσσαλονίκης - Σκοπίων

Σε λειτουργία τέθηκε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ο αγωγός πετρελαίου Θεσσαλονίκης- Σκοπίων, ανακοίνωσε χθες ο διευθύνων σύμβουλος της Helleniq Energy.